Idézet: pittti - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 23:25
Legyen ez a mese mindenki számára tanulság. ...
Igen, én is találkoztam már olyan userrel, aki talált valami geb@szt a hdd-n, fogta, okosan ráeresztett pár "tesztprogramot", majd jött írni, hogy ez meg az, közben fogalma sem volt, csak mintha a filmekben megszokott hatalmas pirosan villogó "hiba, hiba, hiba!" feliratot ismételte volna...
A hdd nem egyszerű eszköz. Kifelé, tokon kívülre egyszerűbb persze, de az adathibáknak sajnos sokszor mélyebb oka van (mint más adathordozónál, ott is megvannak a szakma "szépséges dolgai"). Minél inkább "alacsonyabb" szintű programot használ valaki, annál inkább magasabb szintű ismeretekkel és információkkal kell, hogy bírjon, hogy a lehető leghatékonyabban megoldja a helyzetet. Ráadásul meglehet, hogy sosem derül ki, hogy épp az a módszer volt-e sikeres, amit bevetett, vagy csak "szerencséje volt". Nagyon sok téves következtetés kering amatőr körökben, pl.: itt ez a program, megoldotta az én problémámat, biztos neked is jó lesz címszóval...
Valóban tény, hogy egy haldokló hdd nehéz ügy, minél többet megy, annál nagyobb a halál rizikója, még akkor is, ha esetleg nem romlik az állapota - senki sem mondja meg biztosa, mi lesz holnap.
Menteni pedig tényleg saját érdekünk. Sokan utólag döbbennek rá ennek a gyakorlatilag kis költség- és időigényű műveletnek a jelentőségére.

A csúcs az volt, amikor valaki olyan programról beszélt nekem (mármint hallott róla), ami a belső mechanikai hibákat is képes javítani...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."