HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#391 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 27. 23:18

Idézet: nincsen - Dátum: 2008. júl. 27., vasárnap - 22:15

régi maxtor winchester megadta magát egyik indításnál azzal fogadott, hogy primary hard disk failed.

Csak nem az az undorító lapos fajta? (DiamondMax8, vagy Fireball3 - ha jól emlékszem)
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#392 Felhasználó inaktív   nincsen 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 28. 08:02

öö valamai maxtor 5d40x van ráírva (ROMULUSDAH0), 40 gigás egyébként. Annyi előrelépés történt azóta, hogy 40 GB helyett 2 T-nak ismeri fel az egyik program.. :)

a fireball, nem Quantum volt?

#393 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 10:35

Idézet: nincsen - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 8:02

öö valamai maxtor 5d40x van ráírva (ROMULUSDAH0)

OK, ez egy 5400-as 40Gigás Maxtor. Annyit tehetsz, hogy óvatosan leveszed a panelt, a hátoldalán a tüskesorral szembeni érintkezőket (olyan cinezett pöttyök) óvatosan megtisztítod kontakt tisztítós puha ruhával és visszateszed. Ha szerencséd van, bejön. De tekintve hogy ennek a szériának tipikusan fejszerelvény hibája volt, elég kicsi az esély.
Ha viszont azt a ROMULUS-t a winchester típusánál írja ki a BIOS a rendes mérete helyett, akkor Firmware sérülés. Csak szakember tudja menteni, megfelelő felszereléssel! Amíg megvolt a PC3000-es kártyám addig egy mentés erejéig fel tudtam oldani a tiltást, de mivel az újabbaknál nem használható ezért eladtam.
Hál istennek ebből a fajtából már vagy két éve találkoztam az utolsóval.

#394 Felhasználó inaktív   HomeX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 12:38

Hello!

Pár napja megadta magát a Maxtor 250es SATA vincsim (Maxtor Diamondmax 10, 6V250F0).
Felpörög, BIOS és Windows is látja, de ha ráklikkelek akkor formázni akarja a Windows.
Mi lehet a gond?

#395 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 13:32

Idézet: HomeX - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 12:38

Felpörög, BIOS és Windows is látja, de ha ráklikkelek akkor formázni akarja a Windows.
Mi lehet a gond?

Sérült a Disk Signatura ami alapján a Windows azonosítja a partíciót. Vagy valami jóindulatú vírus megette a partícióstáblát.
Ha megformázod, akkor az adataidnak annyi!!!

#396 Felhasználó inaktív   nincsen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 14:07

Idézet: pittti - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 10:35

OK, ez egy 5400-as 40Gigás Maxtor. Annyit tehetsz, hogy óvatosan leveszed a panelt, a hátoldalán a tüskesorral szembeni érintkezőket (olyan cinezett pöttyök) óvatosan megtisztítod kontakt tisztítós puha ruhával és visszateszed. Ha szerencséd van, bejön. De tekintve hogy ennek a szériának tipikusan fejszerelvény hibája volt, elég kicsi az esély.
Ha viszont azt a ROMULUS-t a winchester típusánál írja ki a BIOS a rendes mérete helyett, akkor Firmware sérülés. Csak szakember tudja menteni, megfelelő felszereléssel! Amíg megvolt a PC3000-es kártyám addig egy mentés erejéig fel tudtam oldani a tiltást, de mivel az újabbaknál nem használható ezért eladtam.
Hál istennek ebből a fajtából már vagy két éve találkoztam az utolsóval.

valóban 5400-as 40 Gigás, és a BIOS is Romulust ír rá :( már eljutottam odáig, hogy néhány program nem 2 T-nak hanem 40 Gigásnak látja... de az a fura, hogy nem hallom, hogy a fejet mozgatja, tehát pörögni pörög és már a windos is látja, de ő is úgy, hogy Maxtor R OMULUS.

Akkor Firmware sérülés és nincs megoldás? Biztos nincs házi megoldás? :)

Ja igen és több program is azt írja hibára, hogy "I/O Error reading sector 'xxxx' "

Szerkesztette: nincsen 2008. 07. 28. 14:12 -kor

#397 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 15:05

Idézet: nincsen - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 14:07

Akkor Firmware sérülés és nincs megoldás? Biztos nincs házi megoldás? :)

Rosszul, helyesebben pontatlanul fogalmaztam, nem sérülés, hanem a tárcsák felületén keletkezett hibás szektorok száma meghaladta a Reallokálható maximumot. Magyarán mondva, elfogyott az erre a célra fenntartott tartalék terület. A winyó vezérlőelektronikája ekkor letilt. Ezért nem hallod a fejet - nem is mozoghat ilyenkor. A szoftverek árnyékra ugranak, mivel az elektronika dolgozik, megpróbálnak olvasni, de a felületről kapott jel hiányában olvasási hibát jeleznek.
Nincs házi megoldás, legalábbis én nem tudok róla. Az Acelab-nak volt egy kártyája (PC3000), ezzel lehetett egy kicsit trükközni, legalábbis egy mentés erejéig feloldani a zárlatot (G-list, P-list nullázása). De hozzáteszem a winyó ettől nem javult meg! Sőt, sokszor előfordult hogy mentés után mégegyszer már el sem lehetett indítani.
Tehát nincs más megoldás - keresni kell valakit, akinek van még ilyen kártyája (úgy tudom a Kürt-nek van!).

Szerkesztette: pittti 2008. 07. 28. 15:47 -kor

#398 Felhasználó inaktív   HomeX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 17:01

Idézet: pittti - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 13:32

Sérült a Disk Signatura ami alapján a Windows azonosítja a partíciót. Vagy valami jóindulatú vírus megette a partícióstáblát.
Ha megformázod, akkor az adataidnak annyi!!!

És ezzel mit tudok csinálni? Lehet menteni valahogy?

#399 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 18:22

Idézet: HomeX - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 17:01

És ezzel mit tudok csinálni? Lehet menteni valahogy?

Mivel a sajátgépben a betűjele megvan, ezért a partícióvisszaállító programok (Testdisk) nem biztos hogy tudják javítani (nem erre készültek). A SystemWorks Norton Disk Doktora talán segíthet, de ha ez sem boldogul, akkor nem marad más hátra mint az adatvisszaállítás.
Erre sok jó program van: Final Data Recovery, Handy Recovery, a Google sok találatot fog adni. Kicsit macerás, + kell hozzá egy másik legalább ugyanakkora winyó amire a mentés történik.

A mentőprogramot mindig másik winyóra telepítjük!!!

#400 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 20:44

Idézet: pittti - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 13:32

Az MBR-ben bejegyzett NT Disk Signature csak a betűjelek rögzítésében játszik szerepet, az NT alapú rendszerek registryjében a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices kulcs alatt tárolt lemezazonosítókkal karöltve.

Bármikor törölhetem a szóbanforgó lemezaláírást, ennek annyi következménye lesz, hogy a legközelebbi indulás közben a Windows kénytelen azt újraírni, ezzel együtt újraosztani a betűjeleket, vagyis registryben is újraírni az említett helyen az azonosítókat. Rendszer HDD esetében az alapértelmezés szerinti kiosztás azzal jár, hogy a Windows az aktív partícióra osztja a C: betűjelet, ennek a ténynek ismerete klónozás egyes eseteinél, indulási problémák elhárításában nyújt segítséget.

Tehát az NT Disk Signature sérülése adatvesztéssel soha nem jár, legfeljebb a tárolt betűjelek elvesztésével.

#401 Felhasználó inaktív   HomeX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 21:00

Recovery programok aztirják mintha az egész szinte bad sector lenne :p
Lehet hogy elektronika csere segitene?

#402 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 21:25

Idézet: HomeX - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 21:00

Recovery programok aztirják mintha az egész szinte bad sector lenne :p
Lehet hogy elektronika csere segitene?

Nem. Azt a winyót azonnal le kell venni a gépről, minden egyes indítás árt az állapotának. Vagy nagymértékű felületi sérülés, vagy fejhiba. Utóbbi esetben kuka - vagy profi adatmentő cég.
Ha a fej valamilyen szinten működik, akkor egy alacsonyszinten másoló programmal (nincs seek) meg lehet próbálni egy tükrözést. De ezt is csak profi szakember tudja megcsinálni.

#403 Felhasználó inaktív   laller007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 19:17

Hali.
az lenne a gondom hogy van 1 samsung 160GB-os vinyóm.
És van olyan amikor a gép nem ismeri föl, befagya gép teljesen.
Akadó egérkurzor.
Kattog a vinyó és olyankor kékhalál vagy ujraindul.
Már 3 szor teletettem ujra a vinyót 2 nap alatt
Létszives segitsetek.

#404 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 21:29

Idézet: laller007 - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 19:17

Létszives segitsetek.

Nézd meg a tápcsatlakozót nem lötyög-e. Próbálj meg egy másikat rádugni.
Ha azzal is csinálja akkor kezdjél el gondolkodni egy új winyó beszerzésén!

#405 Felhasználó inaktív   ampersand 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 20:44

Hello

Nemrég vettem egy Seagate Barracuda 7200.10 vinyót. És erősen csörömpölt, mint egy régi kifutott vinyó, vagy még hangosabban.  Hát visszament a boltba, ki is cserélték, mert a teszt szerint hibás volt. De sajnos a másik ugyanúgy csörög. Most már nem tudom, hogy a Seagate alapból ilyen secska (zajos), vagy csak nekem sikerült kifognom két hibás merevlemezt.

#406 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 11:22

Idézet: ampersand - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 20:44

Hello

Nemrég vettem egy Seagate Barracuda 7200.10 vinyót. És erősen csörömpölt, mint egy régi kifutott vinyó, vagy még hangosabban.  Hát visszament a boltba, ki is cserélték, mert a teszt szerint hibás volt. De sajnos a másik ugyanúgy csörög. Most már nem tudom, hogy a Seagate alapból ilyen secska (zajos), vagy csak nekem sikerült kifognom két hibás merevlemezt.

Vannak gyengébben sikerült példányok. Teszt - csere, amíg jót nem kapsz.

#407 Felhasználó inaktív   Somansky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 08:17

Hello!

Van egy 5000GB-os külső Chiligreen vinyóm usb csatival. De rádugom a gépre (XP) és kiírja, probléma a hardwer telepítése közben. Vistán pedig látom, hogy keresi az USB to SATA II drivert, de aztán az is kiírja sikertelen a telepítés. Mi lehet a baj?
| Gigabyte P35C-DS3R | Intel C2D (E6550) 2,33Ghz 1333Mhz FSB | 2x1Gb PQI 800Mhz Ram | MSI Nvidia Geforce 8600 GTS-EZ 256MB | 80GB Samsung IDE + 320GB WD SATAII | Pioneer DVR-212 SATAII DVDRW | CoolerMaster Century 534 ház | COOLINK CP5012P 500W PPFC Táp | Samsung 226BW TFT | Genius Home Th 5.1 | APC BE500-GR | MS Windows Vista Ultimate X64 HUN |

#408 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 12:41

Idézet: Somansky - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 9:17

Hello!

Van egy 5000GB-os külső Chiligreen vinyóm usb csatival. De rádugom a gépre (XP) és kiírja, probléma a hardwer telepítése közben. Vistán pedig látom, hogy keresi az USB to SATA II drivert, de aztán az is kiírja sikertelen a telepítés. Mi lehet a baj?

Ahhoz driver kell. Nincs hozzá valami CD? Pontos típus ismeretében lehet keresni google-ben. De az 5000GB nem kevés... Nem csak 500GB-os? Mert ellenkező esetben diszk-alrendszernek kéne lennie. 5 terás hdd nem is tudom... :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#409 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 12:43

Idézet: laller007 - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 20:17

Hali.
az lenne a gondom hogy van 1 samsung 160GB-os vinyóm.
És van olyan amikor a gép nem ismeri föl, befagya gép teljesen.
Akadó egérkurzor.
Létszives segitsetek.

Tápot és adatkábelt is meg kell nézni. Főleg, ha rack-ben van, azok ritka sz@rok néha. Mármint a csatlakozók. De lehet, hogy haldoklik.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#410 Felhasználó inaktív   Somansky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 12:46

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 12:43

Tápot és adatkábelt is meg kell nézni. Főleg, ha rack-ben van, azok ritka sz@rok néha. Mármint a csatlakozók. De lehet, hogy haldoklik.

Zsír új és 500Gb bocsi. Cd van hozzá, de az 98-hoz adták. Szétszedni nem akarom, mivel le van matricázva,
| Gigabyte P35C-DS3R | Intel C2D (E6550) 2,33Ghz 1333Mhz FSB | 2x1Gb PQI 800Mhz Ram | MSI Nvidia Geforce 8600 GTS-EZ 256MB | 80GB Samsung IDE + 320GB WD SATAII | Pioneer DVR-212 SATAII DVDRW | CoolerMaster Century 534 ház | COOLINK CP5012P 500W PPFC Táp | Samsung 226BW TFT | Genius Home Th 5.1 | APC BE500-GR | MS Windows Vista Ultimate X64 HUN |

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.