HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Ryki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 28. 21:57

Helló. Egy roblémával fordulok hozzátok.. 2 hete vettem egy Western Digital 320GB Raid Sata2 vinyót.
Feltettem rá az adataimat, és most 2 hét elteltével azt vettem észre hogy amikor párhúzamosna csinálok dolgokat, PL zenéthalgatok és megnyítok egy mappát a vinyón akkor beszaggat az egész gép amig betölti a mappában levő ikonokat.  :(  elősször azt hittem valami progi akadt ki megnéztem a Feladat kezelőben hogy hátha kiszűrom hogy melyik progi terheli le a gépem de semmi...
Szóval maga a vinyó amikor betőlti a cuccokat, de ezt csak most kezdte el előtte rendesen működött.
Mi lehet a hiba?
űdv  :o

#82 Felhasználó inaktív   CsAti3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 04:17

Üdv!

Valami disznóság történt a gépemmel. Leírom mit tapasztalok. Talán valaki tud segíteni.

Azt vettem észre, hogy amikor egy filmet indítok időnként elfeketedik a képernyő, és néha le is halt a rendszer (XP/SP2)
Van a gépen egy tartalék XP is. Elindítottam azt, hogy megnézzem mi lehet a probléma. Ott is ugyanez a jelenség.
Amikor ez első lehalás után indult az XP hibát jelzett a file-rendszerre és lefutott több partícióra is javítás. El is tünt a filmjeim jó része, valamint képek, de eltünt TXT file is. Azt figyeltem meg, hogy a mostanában készült file-okkal történt leginkább "baleset".

A windows könyvtárban találtam két frissen odakerült file-t, az egyik EXE a másik azonos méretű és nevű VER kiterjesztéssel. Letöröltem őket, sajnos nem jegyeztem meg a nevüket.

Az eredeti XP-re ráengedtem egy javító menetet. A video kártya CD-jét be is kérte, de nem javult meg a probléma.
Utána próbáltam egy üres winchesterrel indítani a gépet, de nem volt hajlandó. Általában, ha az eredeti indító winchestert nem raktam be, akkor nem volt hajlandó indulni. Sípol és a képernyő sötét marad, tehát nem is próbálkozik. Mintha az alaplapba írtak volna valamit.
Kivettem az elemet is a gépből, de az előzőekben már olvastam, hogy pár perc nem elég.

Amikor az eredeti  winchestert rakom bele, akkor is csak egy vagy több reset nyomása után indul el.

Milyen programmal lehet esetleg visszanyerni az eltünt adatokat? Winchester direkt olvasására alkalmas program kellene. (NTFS)

Kérem írjon, aki tud valami hasznosat!

Köszönettel: CsAttila

#83 Felhasználó inaktív   my_l337l3_p0ny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 19:34

Nekem is problémám támadt:
Még jórég vettem egy vinyót, melynek egyik partícióját  lustaságból 200GB-ra állítottam, és most évekkel később, eléggé lassú, annyira töredezett lett. Namármost a defrag programok amiket eddig próbáltam rajta, mind nagyjából 6-7 napra saccolták a defrag végét, viszont én előbb is ki akarom kapcsolni a gépet. Van olyan defrag program, ami legalább valamennyire képes a töredezettség-mentesítést ott folytatni, ahol abbahagyta? (jelenleg egy PerfectDisk2008-at használok erre a célra)
Funkcionális analfabéta.

#84 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 30. 06:18

Ha ennyire lassú, ott más disznóság is lesz. Nekem 160GB-ot a windóz defragja 30-50 perc alatt rendezett. Nemtudok olyanról, ami folytatná, már csak azért sem, mert kikapcsoláskor-induláskor változhat a diszk tartalma, vagyis "előlről" kell kezdenie.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#85 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 00:25

Üdv.Nemtudom mennyire témába illik,de most kaptam egy WD 120GB-os vinyot,és csak 32GB-ot lát belöle.Hogy lehetne megoldani,hogy lássa a többit? Limit jumper nincs rajta.NTFS-re van formázva.Elöre is köszi.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#86 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 03. 06:57

Márpedig ez a 32GB gyanús. Nem maradt a jumper belseje a tüskéken?
Ha a BIOS 120-asnak ismeri fel rendesen, akkor lehet, csak símán nincs particionálva az egész.
Vezérlőpult-Felügyeleti eszközök-Számítógép kezelés-Lemezkezelés

#87 Felhasználó inaktív   crz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 20:33

Hello!

Sajnos reggel a HDD-m megunta az életet, és nem hajlandó működni.
A helyzet a következő:
Reggel szépen bekapcs, bebootol, tölti be a nod32-őt, stb. indítanám a firefoxot, nem tölt be, de veszettül tölt a HDD-m. Semmit nem hoz be, csak tölt tölt tölt. 3 perc után reseteltem. BIOSban szépen írta, hogy itt a HDD, minden ok, indulna az XP logo, de mégse. csak fekete kép. Meghallgattam a HDD hangját és egy ütemesen "zakatoló" effektet hallatott. Éreztem, hogy ez így nem lesz ok. Próbálgattam jumperelni, mindent. sehogysem bootolt, csak kerreget. Az érdekesség, hogy csak akkor kezdett el kerregni, mikor a bootolás indult volna. (Mikor a bios induló képén van, akkor leadja a normális hangokat, amiket indulásnál szokott.) Ekkor már sejtettem, hogy vége a dalnak, de talán még menthető a dolog. Másik hdd be masterbe, másik win belőve, win indít. Eszméletlen lassan töltött be a windows, majd scandiscelni akarta a kerregős hdd-t, amit nem hagytam. Betöltött a win, sajátgépben nyitnám meg a hdd-t, ismét a szokásos kerregés, 3-4 perc töltés, majd egy "A merevlemez nincs megformázva, akarja most formázni?" üzenettel elküldött a fenébe. TCMDben "Nincs ilyen meghajtó" ablak fogadott. Gyorsan megnéztem a kezelőben a helyzetet. Látja a hdd-t, de üresként. persze több infót nem tudott adni, a szokásos kerregés miatt.
Alapvetően a HDD vesztesége még nem a világ vége(bár ez is eléggé fájó pont), de a legfontosabb, hogy van rajta nagyon sok fontos adat, melyekre szükségem van. Van esetleg bármilyen mód, hogy ezeket az adatokat visszanyerjem? Sajnos nincs 160ezer forintom, adatvisszamentésre.
HDD tipusa: ExcelStor J360(60gb)
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv. Crz

#88 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 21:11

Idézet: crz - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 20:33

Hello!

Sajnos reggel a HDD-m megunta az életet, és nem hajlandó működni...

Sajnos a dolog nem egyszerű. Ez a HDD ugyanis IBM licence alapján készült, csakhogy a gyengébb szériát adták el. Nálunk nagyon kevés került belőle forgalomba. A Firmware egy része az elektronikán egy Eepromban van, a másik része pedig az úgynevezett 0-track - en. A lényeg, hogy a kettőnek passzolnia kell. Ha az elektronika beteg akkor kell szerezni egy ugyanilyet, ugyanezzel a Firmware-el (szinte lehetetlen) vagy át kell programozni egy másikat.
Ha viszont mechanikai eredetű a hiba (kopás - fejelállítódás, esetleg fejhiba) akkor csak tisztatérben történő javítás, átszerelés lehetséges - ennek viszont nem 160 ezer Ft- az ára (sokkal több!!!).
Vizsgálat nélkül sajnos többet nem tudok mondani - csak találgatás lenne.
Azt viszont melegen tudom ajánlani, hogy feleslegesen kár kínozni - fejhiba esetén minden egyes indítás az esetleges mentés esélyét rontja!!!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#89 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 21:27

Idézet: CsAti3 - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 4:17

Üdv!

Valami disznóság történt a gépemmel. Leírom mit tapasztalok. Talán valaki tud segíteni.

Köszönettel: CsAttila

Bizonytalan alaplap, vagy hibás IDE kábel okozta hibának tűnik. Ha megnézed az alaplapot a processzor környékén, nincsen felpúposodott kondenzátor? (olyan függőlegesen álló henger)
Az alaplapon lévő gombelemet megmérted? (2,8V alatt cserélni kell)
Másik IDE kábelt próbáltál?

Amíg nincs egy üzembiztosan működő géped nehezen tudsz hozzáférni az adataidhoz. Esetleg ha egy másik, tuti jól működő gépbe berakod másodlagosnak (ne erről induljon a rendszer) adatmentő programokkal próbálkozhatsz (Finaldata - Filerecovery Angel) elég sokféle létezik.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#90 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 21:28

Sziasztok,

nemrég, egy vadonatúj winchestert vettem, maxtor 250gigás sata2. Minden pöpec, de a jumper rajta 1,5Gb/s-re leveszi. (Nekem így is elég gyors :))

A probléma: Ha elindítom a World of Warcraft-ot, akkor hallom,hogy pörög a vinyó, de néha leáll és akad ezért a játék. Winreinstall, játékreinstall, mindenféle dolgot kipróbáltam már, de nem tudom,hogy CSAK annál miért áll meg néha a vinyó (hang alapján gondolom ,hogy megáll). És persze, hogy ne legyen egyszerű, néha hallom, hogy pörög-pörög-pörög és simán megy a játék. De ez ritka. Patch nincs rá, régi vinyón (PATA vinyó) simán ment gond nélkül. Végülis cska a vinyó SATA-s lett. A gép erősebb lett, de a vinyó lesz a ludas tuti. SMART jó.

Ötletek esetleg?
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#91 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 08:48

A S-ATA kábel cseréje megvolt már? A HDD tápcsatiját is próbáltad másikkal? Hibás, vagy még-nem- biztos-hogy-hibás blokk nincs a HDD-n (ettől a SMART még OK-t mondhat sajnos).?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#92 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 22:29

Idézet: brd - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 7:48

A S-ATA kábel cseréje megvolt már? A HDD tápcsatiját is próbáltad másikkal? Hibás, vagy még-nem- biztos-hogy-hibás blokk nincs a HDD-n (ettől a SMART még OK-t mondhat sajnos).?

SATA kábelt kicserélt 2x is. Tápcsati csak egy van, de stabilan van rajta. Aztán a block izé....átmásoltam másik particióra, majd töröltem, telepítettem dolgokat, és megpróbáltam elindítani, nem ment. Aztán uninstall (csak a program), majd megint másolgatás, telepítgetés, hogy a szabad helye (ahol volt) le legyen foglalva, aztán telepítettem, és megint csak hallom, hogy elhalkul (nem némul) a vinyó.

Alapjáraton csendes....játék indításakkor felpörög, picit hangosabb lesz, de sokszor alapjárati hangra "lassul" le és ekkor akad :(
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#93 Felhasználó inaktív   Darkiex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 16:35

Sziasztok!

Nekem egy ilyen HDD áramkör kellene:

Maxtor DiamondMax Plus 9, 120 GB, ATA 133, Code: YAR41BW0
A csatin: F4FYA

Akinek esetleg van PM nekem.

Előre is köszi.

#94 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 17. 17:39

Na most 80-ast v 120-ast keresel?
Maxtor 120-as sata van.
Code: YAR51BWO
csatin: R5FYA
Tudtommal az ATA-SATA csak az elektronikában különbözik.

#95 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 17:41

Idézet: Darkiex - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 16:35

Sziasztok!

Nekem egy ilyen HDD áramkör kellene:

Maxtor DiamondMax Plus 9, 120 GB, ATA 133, Code: YAR41BW0
A csatin: F4FYA

Akinek esetleg van PM nekem.

Előre is köszi.

Érdemes átfutni az alábbi, pár perc alatt elolvasható cikket, mielőtt panelcserével próbálkozol:
https://www.hwsw.hu/hirek/35403/merevlemez_...datvesztes.html
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#96 Felhasználó inaktív   Darkiex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 18:11

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 17:41

Érdemes átfutni az alábbi, pár perc alatt elolvasható cikket, mielőtt panelcserével próbálkozol:
https://www.hwsw.hu/hirek/35403/merevlemez_...datvesztes.html

Köszi a linket, de ez sajnos tuti panelhibás, fordítva dugták rá a tápot  :omg:  és a motor még teker, adatok meg kellenek... :)

#97 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 17:04

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 21:29

SATA kábelt kicserélt 2x is. Tápcsati csak egy van, de stabilan van rajta. Aztán a block izé....átmásoltam másik particióra, majd töröltem, telepítettem dolgokat, és megpróbáltam elindítani, nem ment. Aztán uninstall (csak a program), majd megint másolgatás, telepítgetés, hogy a szabad helye (ahol volt) le legyen foglalva, aztán telepítettem, és megint csak hallom, hogy elhalkul (nem némul) a vinyó.

Alapjáraton csendes....játék indításakkor felpörög, picit hangosabb lesz, de sokszor alapjárati hangra "lassul" le és ekkor akad :(

erre semmi ötlet?

#98 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 18. 18:16

Ez valami új szabadalom lehet. Olyanról tudok, hogy bizonyos diszkeket "csendes" módba lehet kapcsolni, ill. auzomatikusan tudnak erre váltani.
De hogy "felpörög" ...

#99 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 18. 19:51

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 18:04

erre semmi ötlet?

Ilyenkor max. a prochűtő pöröghet fel, vagy csak HDD teker túl sokat, aztán ezonál. Meg a mitttomén.
Make love not Wor.

#100 Felhasználó inaktív   keresztapa77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 21:29

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy az új gépemben van egy 250 Gb Samsung winchester SATA2 / 16 mb ram. KB egy hetes és ma induláskor a gépem mintha behúzták volna a kéziféket, belassult, és kattog winchester, dew megy a gép. Hagytam, és úgy 20 perc múlva abbahagyta, felgyorsúlt a rendszerem. Most el akartam initani egy játékot, a wincheszter megint kattog mig próbál betölteni a játék (valószinüleg a döglött helyen van). Amint leokézom, hogy nem tudja megnyitni a játékot, a rendszer újra felgyorsúl. Lehetséges, hogy részben meghalt a winyó?

Üdv

Viktor

Szerkesztette: keresztapa77 2008. 05. 18. 21:29 -kor

AMD X2 5000+, Gigabyte GA-MA770-DS3, Sapphire ATI Radeon HD 3850  (256 MB), 2*1 GB DDR2-800 Kingmax, SAMSUNG HD252KJ  (250 GB, 7200 RPM, SATA-II), FSP 350-60GLN

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.