HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   segasonic 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 20. 11:16

segasonic killed himself

#482 Felhasználó inaktív   segasonic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 20. 11:42

Képzeljétek.
Van ez a GetDataBack cumó.. azt tudom hogy azon a vinyón ahol a rendszer is van nem hoz vissza semmit. De kicsit megbütyköltem, és már full verzió..szóval két vinyót látott - egy 128 gigásat meg egy 298 gigásat (??????!!!!???) Hát átvizsgáltattam a 298-as jelzésűt és ott voltak a cuccok..vissza is hozta őket..és nagyrészt működnek is. Szóval köszi mindent a lényeg megvan (sok kép, pár zene) ez a lényeg.
(6 perc után szerkesztve)
Sőt, visszahoz ez mindent. hihetetlen
(megint szerkesztve)
és ahogy átnéztem, mind működik is. Van Isten! Így már életkedvvel megyek el itthonról

Szerkesztette: segasonic 2008. 08. 20. 11:56 -kor

#483 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 20. 11:58

Visszahozza hát ,egy a lényeg ne arra a vinyóta mentsünk vele amiröl épp az adatokat akarjuk visszaállitani.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#484 Felhasználó inaktív   kids 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 11:08

Sziasztok!
Ma reggel kortyolgatom a teámat, nézem a freemalem, ami szokás szerint rendszerhibára hivatkzva leáll, és egyszercsak kabooooom és kékhalál. Újraindítom a gépet, mondom ez csak egy egyszerű kékhalál, máskor is volt már ilyen. Erre kiírja hogy a windows xp nem indítható, hiányzik a hall.dll a sys32-ből tegyem újra a kérdéses dll-t.

Beüzemeltem a másik vinyómat, felküldtem az xp-t (most is az alól vagyok)
A telepítő előtt a chkdsk rengeteg hibát kijavított azon a partíción amin a rendszer összeomlott. (Amikor arra próbáltam telepíteni az xp-t, elutasított, mondván hogy formázni kell előtte mindenképp.)
A chkdsk után az új rendszer már felismeri a sérült partíciót, de a régi rendszer még mindig nem működik, annak ellenére se, hogy innen áthúztam a hall.dll-t.. Ugyanaz a hiba.
Most fut a nod32, jelenleg 5 vírusnál tart, de nem hiszem hogy ez majd megoldja a problémát.

Kérdésem az lenne tisztelettel, hogy hogy lehetne újraéleszteni a régi rendszert. Beállítások miatt lenne nagyon fontos, könyvjelzők, programok, stb.. Ezért nem folyamodnék a format c: -hez.
A válaszokat előre is köszönöm

Üdvözlettel:
Nagy Levente

#485 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 14:07

Ha már olvasható a partíció, meg lehetne próbálni ismét a javítótelepítést, hátha így már az is látja. De a kritikus adatokról célszerű másolatot készíteni, ha tovább romlana a helyzet, legalább az maradjon meg.

Van egy olyan lehetőség is, hogy egy rendszermeghajtóról átmásolok mindent valahová, egy külön mappába, majd formázom, visszamásolom. Tehát végeredményben frissen formázott partíciót teszek a Windows alá. Úgy is mondhatnám, leformázom "alatta" a meghajtót. Másik merevlemezen is lehet próbálkozni, elindítani a másolt oprendszert.

Célszerű a frissen formázott partícióra először az ntldr, boot.ini, ntdetect.com fájlokat felmásolni, utána pedig a Windows könyvtárait, a biztosabb boot érdekében.

Szerkesztette: Signal 2008. 08. 23. 14:29 -kor

#486 Felhasználó inaktív   kids 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 14:25

Üdv
A javítótelepítést az xp telepítő particióválasztó részénél érem el? (Utánna következő ablak talán)

#487 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 14:31

http://www.msw.hu/ci..._telepites.html 

#488 Felhasználó inaktív   kids 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 17:14

sajnos nem működik ez a javító telepítés mert a kérdéses partición nem találja még a win xp-t sem.. valami vírus lehetett ami direkt erre utazott.

#489 Felhasználó inaktív   oszy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 11:37

Sziasztok!

Egy Maxtor DiamondMax Plus 9 120GB-os ATA 133-as winchesterhez keresek elektronikát. Pénteken meghalt a vinyó, azóta fel sem pörög, egy próbát megérne. Egy adatlementés idejére kellene a board, max 1 napra, vagy meg is vásárolnám.
A főbb paraméterek, amiknek egyezniük kellene:

Vinyó típus: 6Y120P0
Code: YAR41BW0
A boardon található legnagyobb IC száma: 040111300
Az IDE csatlakozó feletti kódszám: F8FYA

Nagy segítség lenne,
köszi, szilárd

#490 Felhasználó inaktív   Atyagatya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 07:20

Sziasztok!
Van egy 160Gb-s Samsung Sata2-es vinyóm  ami kb 9 hónapos. Azóta már találtam rajta egy rossz szektort és már előtte is csinált olyat, hogy amikor bekapcsolom, akor nem látja a gép, de ha nyomok neki reset-et akkor meg bejön a windows.Ezt mindig eljátsza. A régi alaplapom: Asrock P4v88.

Tegnap vettem pár dolgot a géphez: intel core2 duo E8400 3ghz, asrock p45 turbo twins2000, 320 Gb-s Samsung sata2-es vinyó.  gigabyte 9600Gt

A 320Gb-s vinyóra mikor xp-t akarok telepíteni (sp2) akkor folyton kiírja, hogy nem lát merevlemezt. Ez elég ismerős mivel a másiknál is ez volt eleinte a baj. F6, és megpróbáltam a régi illesztőröl. Azzal nem működött, mert ugyanúgy nem látta. Úgyhogy az új alaplapnak a lemezéről másoltam át flopira ás az meg azt írja ki, hogy valamilyen fájl sérült a D:/xpsetup/ már a jó ég tudja milyen fájlban. valahányszor megpróbáltam mindig ezt  írja ki. Felraktam a vinyót vmilyen külsős csatlakoztató eszközre és rácsatlakoztattam a laptopra. Itt felpörög meg minden, másolni is lehet rá, szóval tökéletes. Vagyis egyenlőre van egy 320Gb-s pendrive-om. Hogy tudnám rá felrakni az op. rendszert? Mert mint említettem sérült a fájl amiről kéne a samsung honlapon meg csak DOS-hoz van. A régi vinyóról meg bebootolna, de mégse, mert kiírja hogy normál módú indítás, legutsó helyen konfig, csökkentett mód. Elindítom valamelyiket és újraindul. Most mentettem le róla az adatokat. assem kezdem formázni, de mit kezdjek a 320Gb-sel? :confused:

Szerkesztette: Atyagatya 2008. 08. 28. 07:23 -kor

#491 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 08:00

Idézet: Atyagatya - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 7:20

de mit kezdjek a 320Gb-sel? :confused:

Próbálj meg a Bios-ban Compatibile, vagy Standard IDE módot beállítani a winyóhoz. Fel fog rá menni!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#492 Felhasználó inaktív   Atyagatya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 13:15

Köszi, még délelőtt megpróbáltam és sikerült. Most csak annyi vele a gond, hogy nem áll le a gép. Vagyis amikor kikapcsolom akkor a monitor leáll de a gép nem. A vinyó ugyanúgy búg még és minden más is. És csak akkor kapcsol le ha a bekapcs gombot hosszan nyomom. Ezt meg lehetne valahogy oldani?

#493 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 14:19

Idézet: Atyagatya - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 13:15

És csak akkor kapcsol le ha a bekapcs gombot hosszan nyomom. Ezt meg lehetne valahogy oldani?

Start menű - Vezérlőpult - Energiagazdálkodás - Speciális funkciók engedélyezése.
Ha nem segít, akkor garancia!

#494 Felhasználó inaktív   Abel92 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 13:05

sziasztok. remélem van aki tud segíteni. a tegnap vettünk egy új vinyót Western Digital 640GB, WD6400AAKS. Csináltam három particiót egy 100GB, és két 250GB-ot. Ekkor előjött egy ablak ami azt írta h hiba van a vinyóval. Megpróbáltuk felrakni a Vistát, nem tudta, XP-t nem tudta mindkét esetben a 100GB-osra, és mindkét esetben írás-hiba miatt. Elindítottam a HD Tune-t és ezt a log file-t csinálta a vinyóról:
HD Tune: WDC WD6400AAKS-00A7B0 Health

ID                            Current  Worst    ThresholdData  Status
(01) Raw Read Error Rate      196      194      51    83    Ok   
(03) Spin Up Time                153      153      21    5316  Ok   
(04) Start/Stop Count            100      100      0        18    Ok   
(05) Reallocated Sector Count    41    41    140      1265  Failed
(07) Seek Error Rate          100      253      51    0        Ok   
(09) Power On Hours Count        100      100      0        3        Ok   
(0A) Spin Retry Count            100      253      51    0        Ok   
(0B) Calibration Retry Count  100      253      51    0        Ok   
(0C) Power Cycle Count        100      100      0        17    Ok   
(C0) Power Off Retract Count  200      200      0        14    Ok   
(C1) Load Cycle Count            200      200      0        17    Ok   
(C2) Temperature              92    92    0        55    Ok   
(C4) Reallocated Event Count  146      146      0        54    Ok   
(C5) Current Pending Sector      200      200      0        0        Ok   
(C6) Offline Uncorrectable    100      253      0        0        Ok   
(C7) Ultra DMA CRC Error Count 200      200      0        0        Ok   
(C8) Write Error Rate            100      253      51    0        Ok   

Power On Time      : 3
Health Status      : Failed

Ezután elindítottam az Error Scant és az első, harmadik és negyedik blokk hibás. Mit tudok ez ellen tenni, milyen programot kéne használjak, hogy kijavítsam a hibát? előre is nagyon szépen köszönöm, nagyon fontos lenne.

#495 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 13:27

Idézet: Abel92 - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 13:05

(05) Reallocated Sector Count    41       41       140      1265     Failed  

Health Status         : Failed

Ezután elindítottam az Error Scant és az első, harmadik és negyedik blokk hibás. Mit tudok ez ellen tenni, milyen programot kéne használjak, hogy kijavítsam a hibát?

Semmit, nem javítható. Ki kell a tesztet nyomtatni, visszavinni a winyót ahol vetted - garanciális csere.

#496 Felhasználó inaktív   Atyagatya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 07:05

Idézet: Atyagatya - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 13:15

A vinyó ugyanúgy búg még és minden más is. És csak akkor kapcsol le ha a bekapcs gombot hosszan nyomom.

Hát most már elértem annyit, hogy mintha a vinyó leállna, a 320Gb-s pedig újraindul. A 160-as pedig csak búg, búg és búg.  A 160Gb-re fölraktam az XPSP3 integráltat, de már előtte is csak ezt csinálta. A 360Gb-en pedig XP sp2 van. Na ezzel már nem tudok mit kezdeni. A videókártyám 73 fokos, de nem hinném hogy az a  baj.

#497 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 07:43

Sziasztok, küldött már valaki vissza a Western Dgitalnak merevlemezt, esetleg más gyártónak? Számla kell a vásárlásról?
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#498 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 07:55

Idézet: Atyagatya - Dátum: 2008. aug. 30., szombat - 7:05

Hát most már elértem annyit, hogy mintha a vinyó leállna, a 320Gb-s pedig újraindul. A 160-as pedig csak búg, búg és búg.

Meg kell próbálni másik alaplappal, esetleg előtte még egy tápcsere.
Mondjuk az Asrock elég híres (hírhedt) alaplap!

#499 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 07:58

Idézet: Socket - Dátum: 2008. aug. 30., szombat - 7:43

Sziasztok, küldött már valaki vissza a Western Dgitalnak merevlemezt, esetleg más gyártónak? Számla kell a vásárlásról?

Számla nem kell, RMA kód kell. Viszont nem értem - a gyártó ugyanúgy 3 évet vállal rá, mint az itthoni forgalmazók - oda kell visszavinni ahol vetted.

#500 Felhasználó inaktív   Atyagatya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 10:03

Idézet: pittti - Dátum: 2008. aug. 30., szombat - 7:55

Meg kell próbálni másik alaplappal, esetleg előtte még egy tápcsere.
Mondjuk az Asrock elég híres (hírhedt) alaplap!

A tápom: asszem 430W HKC és elég halk+ eddig nem volt vele semmi bajom.  Viszont raktunk rá egy USB vezetőt előre, ami nem működik, és azt felturbóztuk egy kapcsolóval, ami a videokártyának, a szintén nem gyári hűtését kapcsolja. Van még egy szép kis hang-és mikrofon dugó is az USB előlapon( szintén tegnap szereltük bele) amit még nem próbáltunk.Szerintem nem ez a gond, mert már előtte is azt csinálta.

Valahol olvastam, hogy ACPI-t kéne talán engedélyezni. Azt hogy lehet? Mert a BIOS-ban megtaláltam, és ott minden disabled, és nem tom, hogy miket kéne enabled-re állítani. Azt meg nem szeretném, ha valamit elállítanék, és tényleg új alaplapot kéne vennem, mert elszáll.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.