HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1221 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 25. 14:32

Sziasztok!

A problémám a következő: két azonos típusú vinyó, az egyiken adatok, a másik vadonat új, üres. Cél: elsőről adatok tükrözése a másikra. Folyamat indít, csak épp a vinyókat sikerült felcserélni... Így az adatokat tartalmazó vinyó teljesen felül lett írva 00-val.  :omg:  Ennek a "régi" tartalmát vissza lehet még hozni? Esetleg "házilag"?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1222 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 17:20

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. nov. 25., szerda - 14:32

Sziasztok!

A problémám

a fennt említett progiknak van törölt adatot visszaállító opciója
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#1223 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 25. 17:30

Sziasztok!

A problémám a következő: két azonos típusú vinyó, az egyiken adatok, a másik vadonat új, üres. Cél: elsőről adatok tükrözése a másikra. Folyamat indít, csak épp a vinyókat sikerült felcserélni... Így az adatokat tartalmazó vinyó teljesen felül lett írva 00-val.  :omg:  Ennek a "régi" tartalmát vissza lehet még hozni? Esetleg "házilag"?

Ez nehéz lesz, mivel fizikailag felülíródott adatokról van szó, mind az MFT, mind az adatterület elment. Ezt felhasználói szinten már nem nagyon érdemes kergetni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1224 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 21:38

Cél: elsőről adatok tükrözése a másikra. Folyamat indít, csak épp a vinyókat sikerült felcserélni... Így az adatokat tartalmazó vinyó teljesen felül lett írva 00-val.  :omg:  Ennek a "régi" tartalmát vissza lehet még hozni? Esetleg "házilag"?

Ez egy érdekes kérdés. Ténylegesen fizikailag tükrözted (amit ugyan nem hiszek, mert meglehetősen drága hardver kell hozzá), vagy csak Ghost-oltad? (aminek köze nincs a tényleges tükrözéshez)

Utóbbi esetben tudok segíteni ha eljuttatod.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1225 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 21:56

Ha csak sima klon volt default settinggel, akkor azert szerintem jo siman neki lehet menni getdatabackkel es meglesz a cucc, ha bitrolbitrecopy, akkor persze lehet integetni mindennek. De egyelore nincs tippem, mert ha zsiruj volt a source hdd, akkor azt a norton ghost particio hijan nem is tudja forraskent kezelni. Ha zsiruj, es mar volt particio rajta -emiatt tudtad felcserelni-, akkor a fenti elso esetben meg szerencsed lehet. Tobb info kell a szena, szalma eldontesehez.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1226 Felhasználó inaktív   Uterus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 26. 00:27

Helló
Volna 1 problémám.
Ma kifagyott a gépem,ujraindítás után "érvénytelen partíciós tábla"hibaüzenettel áll meg bootolás helyett.
Megpróbáltam egy partition table rebuilder nevű progival ujrakreálni adatvesztés nélkül a partíciót de uaz a jelenség.Az adatok olvashatóak és másolhatóak voltak ha bebootoltam Windows PE-val,ugyhogy elmentettem másik meghajtóra ami fontos és feladtam.Gondoltam ujraparticionálom-formázom és telepitem a winfost.Az xp-telepítővel bootoltam és közbe TVztem,nemfigyeltem letelt a várakozás amikor kilehet választani Cd-ről vagy HDD-ről bootoljon a gép(alapba a hdd megy)és nemállítottam át CD-bootra.Meglepetésemre elindult HDD-ről,simán felállt a winfosom.Azóta csak úgy tudok bootolni winchesterről ha a winfos cd menüjében a "számítógép indítása merevlemezről"-re nyomok entert.Cd-nélkül megint a partíciós tábla hiba.Hallottatok már ilyen hibáról?Vki segíthetne hogy milehet a hiba és kilehe-e javítani.
Előreis köszi.
bye

#1227 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 00:37

Áá, csak a lényeget hagytam ki az előző postból... Tehát, Linux alatt történtek az események, kolléga alkotott (igen, tudom, ilyenkor mindenki azt mondja, h nem ő volt, hanem a másik  :Đ ). Sajnos én linuxhoz nem érteni csak nagyon picit (s nincs ezzel másképp a kolléga sem...), de elmondása alapján az alábbi parancsot használta: dd if=/dev/egyikvinyó of=/dev/másik vinyó.
Ötletek?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

#1228 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 19:19

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 0:37

alábbi parancsot használta: dd if=/dev/egyikvinyó of=/dev/másik vinyó.
Ötletek?

Mivel a dd nem tömöríti a redudáns adatokat, ezért valószínűleg tényleg elbuktátok azt a lemeznyi anyagot.

A Ghost ezért szimpatikusabb, egyrészt sokkal gyorsabb, rendezve másolja az adatokat, az üres területet pedig csak leszámolja és bejegyzi a partíció végére - sokkal kultúráltabb módszer. Nekem volt már ilyen esetem nem is egy (mondjuk itt sem én hibáztam!), az elhibázott másolás után az eredeti adatok jelentős része visszaállítható volt.

#1229 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 19:25

Idézet: Uterus - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 0:27

Ma kifagyott a gépem,ujraindítás után "érvénytelen partíciós tábla"hibaüzenettel áll meg bootolás helyett.

Vki segíthetne hogy milehet a hiba és kilehe-e javítani.
Előreis köszi.
bye

Valószínűleg szektorhiba van a merevlemez elején (MBR, vagy partícióstábla) - ezért nem lehet róla rendszert indítani. A gyártó oldaláról kell letöltened a megfelelő tesztprogramot, ez megmondja mi a baj, esetleg javítja is. Ha nem javítható akkor sajnos csere! (bár adattárolónak még esetleg használható lehet)

#1230 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 20:23

Idézet: pittti - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 19:25

Valószínűleg szektorhiba van a merevlemez elején (MBR, vagy partícióstábla) - ezért nem lehet róla rendszert indítani. A gyártó oldaláról kell letöltened a megfelelő tesztprogramot, ez megmondja mi a baj, esetleg javítja is. Ha nem javítható akkor sajnos csere! (bár adattárolónak még esetleg használható lehet)

Az fdisk/mbr opció nem segíthet?

#1231 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 21:03

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 20:23

Az fdisk/mbr opció nem segíthet?

Xp alatt már csak FixBoot és FixMBR van.

Fdisk/mbr-hez minimum egy Win'98-as boot floppy kellene, ezt a mai generáció már nem is ismeri.
Másodszor, ezelőtt a művelet előtt is melegen ajánlott mindent lementeni, ha ez megvan akkor már sokkal jobb a gyári tesztprogram (vagy egy zerofill).

#1232 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 21:22

Idézet: pittti - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 21:03

Fdisk/mbr-hez minimum egy Win'98-as boot floppy kellene, ezt a mai generáció már nem is ismeri.

Kikérem magamnak! :D
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1233 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 21:49

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 21:22

Bocsánat, én a legújabb generációra gondoltam! (akik már a gyereket is két egérkattintással csinálják)

#1234 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 27. 02:51

Idézet: pittti - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 19:19

Mivel a dd nem tömöríti a redudáns adatokat, ezért valószínűleg tényleg elbuktátok azt a lemeznyi anyagot.

A Ghost ezért szimpatikusabb, egyrészt sokkal gyorsabb, rendezve másolja az adatokat, az üres területet pedig csak leszámolja és bejegyzi a partíció végére - sokkal kultúráltabb módszer. Nekem volt már ilyen esetem nem is egy (mondjuk itt sem én hibáztam!), az elhibázott másolás után az eredeti adatok jelentős része visszaállítható volt.

Köszi az infót.

#1235 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 27. 11:49

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 22:22

Szívemből szólottál... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1236 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 03. 16:47

Ez micsoda itt a képen amire figyelmeztet a HDDScan?

Kép

Ugye ez nem a meghibásodást jelzi? (bad szektor és társai...) :confused:
:up:

Illetve ez a HDD mennyire "életveszélyes", mert most erről fut a win7 (teljesen hibátlanul):

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
Kép

Szerkesztette: Trebron09 2009. 12. 03. 17:34 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1237 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 03. 18:34

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. dec. 3., csütörtök - 16:47

...

UDMA: Adatkábel, tápegység szokott gyanús lenni, de akár BIOS is. Másik lemez: Lottó.

#1238 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 03. 20:01

Idézet: didyman - Dátum: 2009. dec. 3., csütörtök - 19:34

UDMA: Adatkábel, tápegység szokott gyanús lenni, de akár BIOS is. Másik lemez: Lottó.

A tápegységet kizárnám, a kábel pedig új, és nincs sehol sem megtörve, de azért majd kicserélem, ez hosszútávon okozhat nagyobb gondokat?

A másik lemezt pedig sz.tem nem igen fogom már használni (max. kisebb, nem annyira fontos adatok tárolására), most raktam újra a win-t a WD-re.
:respect:  :up:

*pontosabban csak raknám újra, de anno amikor az XP-t raktam újra történt egy kis "baki":

Kép

Szóval, ahogy a képen is látszik v.hogy az XP a "Boot lemez D:" és a "Rendszer Win7 WD E:"-re (ezen volt az XP) rakta magát, tehát a bootszektort gondolom a "Boot lemez"-be tette, és úgy indult az XP, a kérdésem az az, hogy ezt a 8megás "Boot lemez"-t kitörölhetem így simán, ettől olvasható lesz a "Windows_7_3 WD I:" és a "fontos WD F:" partíció? Azt hogyan/mivel tudnám megoldani, hogy a D: és az E: meghajtó egybe legyen, mert erre menne fel a win7?

/
Megnéztem, hogy így engedi-e feltenni a windows7-et az E: "Rendszer win7 WD"-re, de nem engedi, mert azt írja, hogy nincs elég szabad hely...holott 112Gb-ra akartam telepíteni, ezért gondolom, hogy v.hogy összefüggésbe van a D: "Boot lemez" partícióval.
/

Remélem érthető a kérdésem. :Đ  :up:

Szerkesztette: Trebron09 2009. 12. 03. 20:20 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1239 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 03. 20:36

Lehet hogy ide kellett volna írnom inkább, ezért ide másolom:
Samsung vinyóhoz milyen garipapír kell? Kaptam hozzá egy szürke samsung garipapírt ami ki van töltve és egy pecsét van rajta, plusz hologramos akármi. Kapok még hozzá egy fénymásolt számlát is majd. Ez így elég lesz a gari érvényesítéséhez ha baj van vele? Hová kell ilyen papírral vinni gariztatni ha szükséges?
Ezt nagykerben vették, és továbbadták nekem.

#1240 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 01:05

Idézet: mexel - Dátum: 2009. dec. 3., csütörtök - 20:36

Samsung vinyóhoz milyen garipapír kell? Kaptam hozzá egy szürke samsung garipapírt ami ki van töltve és egy pecsét van rajta, plusz hologramos akármi.

Hová kell ilyen papírral vinni gariztatni ha szükséges?

Ahol vetted, oda kell vinni. Samunál a HDDhez nincs központi szerviz.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.