HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 26. 18:28

Idézet: gedi - Dátum: 2010. jan. 26., kedd - 11:26

Most vettem zsír új tápot, szóval azzal nem lehet gond. 

Mondjuk attól még lehet. Tudod... "ami elromolhat..."

Egyébként milyen (típus, kapacitás) tápot vettél?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1482 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 26. 19:31

Idézet: BooBoo - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 10:46

Sziasztok! Sajnos újra itt.

1,5 éves Samsung 500-as SATA vinyó felpörög majd kattan egyet (ezt idáig is így csinálta) majd csend és kb. 5 mp-enként ua. a hangos kattanás. (próbálkozik gondolom) Windows nem látja.

Egyszer már csinálta ezt kb. 2-3 hónapja, majd 4.-5. próbálkozásra ismét működött és azóta is működött tegnapig. Próbáltam fixen egy másik gépbe rakva is mivel alapból egy USB-SATA átalakítón csücsül de így is ua. az eredmény. Fizikai sérülés nincs rajta külsőleg.
Az adatok céges visszaállítására nincs keret így azt a részt kihagynám, hogy vigyem a K*rt-ékhez...

Üdv,
Robi

Bocs, hogy újra, de hátha valaki...

Mondhatni UP!

#1483 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 26. 23:04

Idézet: BooBoo - Dátum: 2010. jan. 26., kedd - 19:31

Bocs, hogy újra, de hátha valaki...

Mondhatni UP!

A nyákon megnézted a motor érintkezőit, hogy minden OKés-e?
Sok estben csak rugalmas lemezdarabkák az érintkezők, amik rugalmasságuknál fogva nekinyomódnak a nyáknak. Jól érintkezik, elég erősen rányomódik, nem koszos/kormos, stb ...

#1484 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 26. 23:08

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 0:04

A nyákon megnézted a motor érintkezőit, hogy minden OKés-e?
Sok estben csak rugalmas lemezdarabkák az érintkezők, amik rugalmasságuknál fogva nekinyomódnak a nyáknak. Jól érintkezik, elég erősen rányomódik, nem koszos/kormos, stb ...

Az csak a maxtornál volt tipikus hibajelenség a szétmelegedés miatt:)

Szerkesztette: djculture 2010. 01. 26. 23:09 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1485 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 26. 23:12

Idézet: djculture - Dátum: 2010. jan. 26., kedd - 23:08

Az csak a maxtornál volt tipikus hibajelenség a szétmelegedés miatt:)

Attól még előfordulhat másnál is.
Nekem anno 6.4 GB-os Quantumnál is volt ilyen.

#1486 Felhasználó inaktív   gedi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 08:41

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 26., kedd - 19:28

Mondjuk attól még lehet. Tudod... "ami elromolhat..."

Egyébként milyen (típus, kapacitás) tápot vettél?

Persze attól még elromolhat egyértelmű ;)
Deer 400 Wattos tápegységről van szó.

Csatolt fájl:

#1487 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 27. 09:55

Idézet: gedi - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 8:41

Persze attól még elromolhat egyértelmű ;)
Deer 400 Wattos tápegységről van szó.

Nem szívesen lombozlak le, de az a bizonyos Deer tápegység okozhatja minden problémádat még új állapotában is.

Ez egy alsó kategóriába tartozó tápegység. Olyasmi, mint a Codegen, Stability Power és hasonló olcsó tápok. Az ilyen tápegység a névleges teljesítményét gyakran még nyomokban sem képes leadni.

Könnyen lehetséges, hogy ennek a 400 watt-os Deer-nek túl sok az néhány eszköz, amit a számítógépedben meghajtani kívánsz vele. Amikor aztán "kifogy a szuflából", akkor szépen reset-elget neked a számítógéped a táp miatt.

Ha van rá módod, akkor egy márkás, minőségi tápegységet kérj kölcsön egyik haverodtól, vagy ismerősödtől, csatlakoztass rá mindent, s terheld a gépet! Ha akkor is újraindul gyakran, akkor nem a táppal van gond.

Ha viszont rendben működik minden, akkor szereld vissza a Deer-t, majd terheld azzal is! Ha azzal együtt visszajön az újraindulás problémája, akkor egyértelmű, hogy a tápod cserére szorul.

(A biztonság kedvéért, s magad megnyugtatására kétszer eljátszhatod ezt a "tápcsereberét". Még egyértelműbbé teszi a végeredményt.)

Amennyiben kiderül, hogy a Deer tápod fullad ki, és van rá lehetőséged, akkor cseréld le egy jobb minőségű tápra!

Ahogyan elnézem az árlistákat, a 400 watt-os Deer árában egy 350 watt-os FSP tápot kapsz, ami klasszisokkal jobb hatásfokú és megbízhatóbb.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1488 Felhasználó inaktív   gedi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 10:41

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 10:55

Nem szívesen lombozlak le, de az a bizonyos Deer tápegység okozhatja minden problémádat még új állapotában is.

Ez egy alsó kategóriába tartozó tápegység. Olyasmi, mint a Codegen, Stability Power és hasonló olcsó tápok. Az ilyen tápegység a névleges teljesítményét gyakran még nyomokban sem képes leadni.

Könnyen lehetséges, hogy ennek a 400 watt-os Deer-nek túl sok az néhány eszköz, amit a számítógépedben meghajtani kívánsz vele. Amikor aztán "kifogy a szuflából", akkor szépen reset-elget neked a számítógéped a táp miatt.

Ha van rá módod, akkor egy márkás, minőségi tápegységet kérj kölcsön egyik haverodtól, vagy ismerősödtől, csatlakoztass rá mindent, s terheld a gépet! Ha akkor is újraindul gyakran, akkor nem a táppal van gond.

Ha viszont rendben működik minden, akkor szereld vissza a Deer-t, majd terheld azzal is! Ha azzal együtt visszajön az újraindulás problémája, akkor egyértelmű, hogy a tápod cserére szorul.

(A biztonság kedvéért, s magad megnyugtatására kétszer eljátszhatod ezt a "tápcsereberét". Még egyértelműbbé teszi a végeredményt.)

Amennyiben kiderül, hogy a Deer tápod fullad ki, és van rá lehetőséged, akkor cseréld le egy jobb minőségű tápra!

Ahogyan elnézem az árlistákat, a 400 watt-os Deer árában egy 350 watt-os FSP tápot kapsz, ami klasszisokkal jobb hatásfokú és megbízhatóbb.

Köszi az újabb információkat, próbálkozom tovább akkor így... ;)

#1489 Felhasználó inaktív   Mathyas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 30. 07:59

Sziasztok!

Nekem van egy 400GB-os winyóm USB rack-be
Az történt vele, hogy átraktam egy másik gépbe és az a hibaüzenet volt, hogy "a meghajtó nincs formázva, a formázza most?" No, én ezt nem tettem meg.
Visszavittem a saját gépemhez (csak ennél a gépnél használtam) és ott nem írt ki semmit. Látta a meghajtót, de amint rákattintottam, újabb hibaüzenet: "nincs ilyen meghajtó"

Megnéztem a tulajdonságokban és a fájlrendszer RAW formátum folt. Ami furcsa volt, hogy a kapacitás már nem 400 giga (372) volt, hanem 116. Leformáztam a winyót, de semmi változás. A kapacitásom továbbra is 116 GB. Néztem a lemezkezelőn keresztül is, de ott sem lát többet.

Hová tűnt a maradék lemezterületem???

Létezik valami program, ami kiderítené a hibát?

Ja és ez mind XP alatt volt.
A long time ago , in a galaxy far far away... An old wise computer once said: 00010110010001010001010

#1490 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 30. 08:34

Idézet: Mathyas - Dátum: 2010. jan. 30., szombat - 7:59

Sziasztok!

Nekem van egy 400GB-os winyóm USB rack-be
Az történt vele, hogy átraktam egy másik gépbe és az a hibaüzenet volt, hogy "a meghajtó nincs formázva, a formázza most?" No, én ezt nem tettem meg.
Visszavittem a saját gépemhez (csak ennél a gépnél használtam) és ott nem írt ki semmit. Látta a meghajtót, de amint rákattintottam, újabb hibaüzenet: "nincs ilyen meghajtó"

Megnéztem a tulajdonságokban és a fájlrendszer RAW formátum folt. Ami furcsa volt, hogy a kapacitás már nem 400 giga (372) volt, hanem 116. Leformáztam a winyót, de semmi változás. A kapacitásom továbbra is 116 GB. Néztem a lemezkezelőn keresztül is, de ott sem lát többet.

Hová tűnt a maradék lemezterületem???

Létezik valami program, ami kiderítené a hibát?

Ja és ez mind XP alatt volt.

Lemez gyári eszköze például, SMART megnézése, jelenlegi partíciók törlése, újra létrehozása lemezkezelőből.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1491 Felhasználó inaktív   Mathyas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 30. 08:39

Idézet: didyman - Dátum: 2010. jan. 30., szombat - 8:34

Lemez gyári eszköze például, SMART megnézése, jelenlegi partíciók törlése, újra létrehozása lemezkezelőből.
Ezt nem értem...  A SMART a progi?
Próbáltam partíciót törölni, de úgy sem ment... 116 Giga van a 400-ból :(
A long time ago , in a galaxy far far away... An old wise computer once said: 00010110010001010001010

#1492 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 31. 12:20

Idézet: Mathyas - Dátum: 2010. jan. 30., szombat - 8:59

...Megnéztem a tulajdonságokban és a fájlrendszer RAW formátum folt. Ami furcsa volt, hogy a kapacitás már nem 400 giga (372) volt, hanem 116.

A RAW nem formátum, vagy legalábbis itt azt jelenti, hogy fájlrendszer nélküli, nyers adat, illetve ismeretlen fájlrendszer a Windows számára, ami ilyen esetekben sérülés következménye.

Merevlemezt közvetlenül kellene berakni a gépbe (USB kihagyásával), utána SMART, Lemezkezelő. Károsodást okozhat az USB-ház tápellátása is, ezt érdemes számításba venni, vagyis ilyenkor egy műszeres vizsgálatnak kellene következni. De az is lehet, egyébként is meghibásodott volna a HDD, más okból.

#1493 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 31. 23:23

Hello Mindenki!

Képzeljétek el, hogy a kis kattogóm egyszercsak megy! (Gyors adatmentés ezekben a percekben fejeződik be.)

Hazaértem és adtam neki még egy esélyt. Rádugtam a jó kis usb-s átalakítóra -> kattog. Lecsatlakoztat majd vissza-> kattog. Itt elszálltam egy kicsit és amikor a kattanás jött volna jól megráztam, hátha átesik a "holtponton". Ez nem valami tudományos, de hátha. Ez sem segített kattog továbbra is, majd asszony elhív Én meg úgy hagytam, hagy kattogjon. Mire két perc múlva visszaérek nem kattog. Gondoltam abbahagyta a próbálkozást, de nem MŰKÖDIK! Lázasan mentés róla (nem pótolhatatlan anyagok, de minek vesződni az újbóli beszerzéssel). Nincs elég hely! Fuck. Sata-s tartalék vinyó plug&play próba-> lefagy a gép. FUCK! Újraindulás után minden működik! (a kattogó is egyből, nem is kattogott). Kb. 90%-nál tart a mentés (olyan jó 400Gb körüli anyag) és eddig jónak tűnik. Majd SMART-ot nézek, de az usb-n keresztül most nincs.

Nademost! Ugye a vinyó garis még 2011.04 -ig. Jelenleg semmilyen hibajelenséget nem produkál, de egyértelműen megbízhatatlan.
Van értelme visszavinni gariba (LAND Computer)? Nem tudom produkálni a hibát ugye.
Amilyen "szerencsém" van jövőre megy tönkre végleg. Addig is hajtom, hátha megint kattogni kezd és akkor azonnal irány a gari.

Üdv!

#1494 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 10:33

Idézet: BooBoo - Dátum: 2010. jan. 31., vasárnap - 23:23

Hello Mindenki!

Képzeljétek el, hogy a kis kattogóm egyszercsak megy! (Gyors adatmentés ezekben a percekben fejeződik be.)

Hazaértem és adtam neki még egy esélyt. Rádugtam a jó kis usb-s átalakítóra -> kattog. Lecsatlakoztat majd vissza-> kattog. Itt elszálltam egy kicsit és amikor a kattanás jött volna jól megráztam, hátha átesik a "holtponton". Ez nem valami tudományos, de hátha. Ez sem segített kattog továbbra is, majd asszony elhív Én meg úgy hagytam, hagy kattogjon. Mire két perc múlva visszaérek nem kattog. Gondoltam abbahagyta a próbálkozást, de nem MŰKÖDIK! Lázasan mentés róla (nem pótolhatatlan anyagok, de minek vesződni az újbóli beszerzéssel). Nincs elég hely! Fuck. Sata-s tartalék vinyó plug&play próba-> lefagy a gép. FUCK! Újraindulás után minden működik! (a kattogó is egyből, nem is kattogott). Kb. 90%-nál tart a mentés (olyan jó 400Gb körüli anyag) és eddig jónak tűnik. Majd SMART-ot nézek, de az usb-n keresztül most nincs.

Nademost! Ugye a vinyó garis még 2011.04 -ig. Jelenleg semmilyen hibajelenséget nem produkál, de egyértelműen megbízhatatlan.
Van értelme visszavinni gariba (LAND Computer)? Nem tudom produkálni a hibát ugye.
Amilyen "szerencsém" van jövőre megy tönkre végleg. Addig is hajtom, hátha megint kattogni kezd és akkor azonnal irány a gari.

Üdv!

Tegnap este ismét beadta a kulcsot, most nem kattog, csak egyszerűen leáll. Ha újból csatlakoztatom, akkor 1-2 percig megy, majd leáll. Ez alapján csak kicserélik.

#1495 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 14:16

nem biztos, hogy a hdd a hibás, ha külső. smart-ot ki kéne olvastatni. ha a keret hibás, akkor a hdd-garancia nem biztos, hogy érvényes - kivéve, ha persze keretestül lett véve.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1496 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 17:33

Sasmsung 1 terás sata hdd-m ha használom (torrent), néha eltünik a listából, 10perc mulva egy scan for hardware changes visszarakja a device managerböl, windows 7. Más vinyóm is csinált már ilyet, ez micsoda?
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1497 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 19:40

Idézet: BooBoo - Dátum: 2010. jan. 31., vasárnap - 23:23

....Rádugtam a jó kis usb-s átalakítóra....

igen, akartam irni: csinalhat winchester kattogast, miegyebet rossz tapellatastol is. ez az atalakitgatas, miegyeb, ez meg plane okozhat barmit. a gepbe kene berakni kozvetlenul, jo tapot adni neki (nalam peldaul molex oszto okozott galibat anno), es ugy megnezni. addig en nem vinnem szervizbe, amig ezt nem neztem meg! (kiveve persze, ha hazzal egyutt vetted, es abban van tovabbra is, ahogy kollega megjegyezte.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1498 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 21:39

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. febr. 3., szerda - 19:40

igen, akartam irni: csinalhat winchester kattogast, miegyebet rossz tapellatastol is. ez az atalakitgatas, miegyeb, ez meg plane okozhat barmit. a gepbe kene berakni kozvetlenul, jo tapot adni neki (nalam peldaul molex oszto okozott galibat anno), es ugy megnezni. addig en nem vinnem szervizbe, amig ezt nem neztem meg! (kiveve persze, ha hazzal egyutt vetted, es abban van tovabbra is, ahogy kollega megjegyezte.)

Hát nem egy helyen lett vásárolva sajnos.
Ma bevittem. Ott rendben működött (fél órán át nyúztuk). Hazahoztam hát, és gyanakodtam az átalakítóra. Itthon is megy az átalakítóval is, hibamentesen. Hát még van egy évem, hogy teszteljem, addig garis.

Ja, a srác a L*nd Computernél az elvárhatónál magasabb szinten foglalkozott az üggyel és próbált hasznos tanácsokkal is ellátni. Nagy + Neki.

#1499 Felhasználó inaktív   Razor 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 22:19

Idézet: FireShadow - Dátum: 2010. febr. 3., szerda - 17:33

Sasmsung 1 terás sata hdd-m ha használom (torrent), néha eltünik a listából, 10perc mulva egy scan for hardware changes visszarakja a device managerböl, windows 7. Más vinyóm is csinált már ilyet, ez micsoda?

Ki szoktad kapcsolni a gépet vagy csak készenlétbe teszed (alvó állapot)?

#1500 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 04. 10:19

Idézet: Razor 2 - Dátum: 2010. febr. 3., szerda - 22:19

Ki szoktad kapcsolni a gépet vagy csak készenlétbe teszed (alvó állapot)?

hibernálom
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.