HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1501 Felhasználó inaktív   Razor 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 04. 15:28

Idézet: FireShadow - Dátum: 2010. febr. 4., csütörtök - 10:19

hibernálom

Nekem Vista és 7 esetében is azt csinálta mint neked, azzal a különbséggel, hogy én alvó módba tettem a gépet. Mióta rendesen kikapcsolom nem tűnik el egyik sem. Persze lehet, hogy nem ez a baja, de xp-ről áttérve rögtön elkezdte csinálni ezt a szarságot.

#1502 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 04. 16:03

Idézet: Razor 2 - Dátum: 2010. febr. 4., csütörtök - 16:28

Nekem Vista és 7 esetében is azt csinálta mint neked, azzal a különbséggel, hogy én alvó módba tettem a gépet. Mióta rendesen kikapcsolom nem tűnik el egyik sem. Persze lehet, hogy nem ez a baja, de xp-ről áttérve rögtön elkezdte csinálni ezt a szarságot.

Általában arra utal, hogy a SATA/IDE driver nem, vagy nem teljesen teljesen kompatibilis az oprendszerrel.

#1503 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 04. 21:20

Lenne egy kérdésem, hátha valakinek van valami ötlete.

Van egy 500 gigás vinyóm, amin csak filmeket tároltam. Sszabad hely maradt még rajta, ezért Paragon Hard Disk Managerrel létre akartam hozni egy partíciót úgy, hogy másikat átméretezem és az újat elé hozom létre, ahová Windows 7-et akartam telepíteni. Az átméretezés szépen ment én meg elmentem itthonról. Az átméretezés kb 6 óra lett volna a Paragon Hard Disk Manager. A gond az, hogy mire hazaértem a gép ki volt kapcsolva (valószínűleg áramszünet volt, mert a másik gépem is ki volt kapcsolva). A gépet bekapcsolva csak egy üzenet fogadott a windows helyett, hogy tegyem be a "recovery" lemezt, amit meg is tettem. A Paragon elindult, majd szépen elkezdett dolgozni valamin, mintha folytatta volna az áthelyezést. Ezután a gépet újraindítva a Windowsban nem volt meg a partíció, de a Paragon látta, de az volt a fura, hogy a kívánt üres helyet létrehozta a vinyón, de a meglévő után.
Innentől jön a gond, mert olyan, mintha áthelyezte volna a fájlokat, közben átírva a könyvtárbejegyzéseket, majd a hiba után inkább visszarámolta a fájlokat, de a bejegyzéseket nem módosította. Ennek az lett az eredménye, hogy 190 darab filmből csak 24 olvasható hibamentesen, 18 lejátszás közben gyors és hang helyett csak pattog, bár VirtualDub látszólag lejátsza (2-3 filmnél néztem, de nem az egész filmet). A fennmaradó fájlokra a Media Player és más lejátszók azt írják: "A fájl nem megjeleníthető", vagy hasonló.

Nincs valakinek valami ötlete, hogy egyáltalán visszahozhatóak-e a fájlok a halálból?

#1504 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 08:46

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2010. febr. 4., csütörtök - 22:20

...Van egy 500 gigás vinyóm, amin csak filmeket tároltam. Sszabad hely maradt még rajta, ezért Paragon Hard Disk Managerrel létre akartam hozni egy partíciót úgy, hogy másikat átméretezem és az újat elé hozom létre, ahová Windows 7-et akartam telepíteni.

Ez az, amit én soha nem mernék megtenni, főleg szünetmentes táp nélkül, bár lehetőleg azzal sem. Többlépcsős folyamatokat pedig mindig külön megadva, vagyis először csak egy átméretezés, azt fejezze be, utána jöhet a következő lépés.

Partition Magicnél ilyen esetben elő lehetett venni a PTEdit-et, amivel a rejtett, illetve egyedi PM azonosítóval ellátott eredeti partíciós bejegyzést (ha megvan még) egyszerűen visszaírni NTFS-re, vagy ami volt előzőleg.

#1505 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 05. 15:35

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2010. febr. 4., csütörtök - 21:20

Nincs valakinek valami ötlete, hogy egyáltalán visszahozhatóak-e a fájlok a halálból?

Kár volt recoveryzni, meg ott folytatni. Getdatabackot meg kell próbálni, de ahhoz HDD kivesz, majd egy másikon legyen ugyanennyi hely. Esetleg a Win7 teelpítője ugynígy át bírta volna méretezni, ez lehet egyszerűbb eset.
Make love not Wor.

#1506 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 18:33

Idézet: Signal - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 8:46

Ez az, amit én soha nem mernék megtenni, főleg szünetmentes táp nélkül, bár lehetőleg azzal sem. Többlépcsős folyamatokat pedig mindig külön megadva, vagyis először csak egy átméretezés, azt fejezze be, utána jöhet a következő lépés.

Partition Magicnél ilyen esetben elő lehetett venni a PTEdit-et, amivel a rejtett, illetve egyedi PM azonosítóval ellátott eredeti partíciós bejegyzést (ha megvan még) egyszerűen visszaírni NTFS-re, vagy ami volt előzőleg.

Több lépcsősen ide vagy oda, de azt akkor sem értem, hogy ha az egyik folyamat közben száll el, akkor hogy lehet, hogy utána a másodikból is van valami.
Tehát a folyamatot levezetve ennek azért úgy kellene történni, hogy előbb átmozgatja az adatokat a meglévő partíciónak arról a részéről, ahol majd az új partíció lesz és ezzel egyidőben módosítja a bejegyzéseket a új fájlszegmensekhez. Az átmozgatás végeztével a partíciót átméretezi. A felszabadult üres helyen létrehozza az új partíciót, majd megformázza.

Ezzel szemben itt a recovery után az lett, hogy maradt egy kívánt méretűre átméretezett de végeredményben nem átmozgatott partíció és mögötte egy létrehozott, megformázott partíció. Olyan, mintha átmozgatta volna az adatokat rendesen, átméretezte volna a partíciót. De ezután a sorrendiség már kérdéses, hogy ezután ment el az áram, majd a recovery közben az adatokat visszamozgatta és utána hozott létre partíciót, vagy akármi. Az is gáz, hogy mikor nem indult, hanem a helyreállító lemezt kérte, akkor én egy live XP-t indítva és abban megnyitva akár a paragont, akár a partition magicet, mindkettő hibát jelzett a meghajtóra. A paragon természetesen ott is helyreállítást akart indítani, míg a partition magic általánosan hibásnak jelezte az egész meghajtót, tehát nem mutatott rajta partíciókat.

#1507 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 18:40

lehet ezt magyarazni, magyarazgatni, de ott a program inditasakor a szoveg, hogy semmi felelosseget nem vallalnak, es mindenkeppen keszits backupot? erdemes megfontolni...
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1508 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 18:59

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 18:40

lehet ezt magyarazni, magyarazgatni, de ott a program inditasakor a szoveg, hogy semmi felelosseget nem vallalnak, es mindenkeppen keszits backupot? erdemes megfontolni...

Nem is akarom túlmagyarázni és valóban ott a szöveg. Csak nem értettem, hogy miért pont az első lépést próbálja visszavonni és nem a másodikat, hiszen a jelek szerint azon is túl ment.
Annyira nem érvágás, mivel mindet lehet pótolni, csak pár ritkaságot nehéz lesz.

Alap esetben én sem szoktam így partíció átméretezést végezni, hanem előbb leszedek mindent a vinyóról és újra építem az egész struktúrát. Viszont a többi vinyóm mind szinte teljesen tele van, és ismerősöm sincs olyan, aki kölcsön tudna adni egy vinyót, hogy a particionálás idejére oda átmentsem azt a 286 gigát.

#1509 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 06. 08:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 15:35

Kár volt recoveryzni, meg ott folytatni. Getdatabackot meg kell próbálni, de ahhoz HDD kivesz, majd egy másikon legyen ugyanennyi hely. Esetleg a Win7 teelpítője ugynígy át bírta volna méretezni, ez lehet egyszerűbb eset.

GetDataBack visszahozza.  :respect:
De mivel nincs annyi szabad helyem máshol, így szortírozok és csak a fontos dolgokat állítom vissza.

#1510 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 06. 09:27

orulok, hogy vissza tudtad allitani!
es nekunk is jo tanulsag: mas karan (bocsanat) megiscsak jobb tanulni.. :)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1511 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 06. 10:07

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. febr. 6., szombat - 9:27

orulok, hogy vissza tudtad allitani!
es nekunk is jo tanulsag: mas karan (bocsanat) megiscsak jobb tanulni.. :)

Még mindig állítgatom vissza, de nem egyszerű, mert a lehető legtöbb filmet szeretném megtartani.
Most kb. azt csinálom, amit az "adatvesztés" előtt is ugyanígy csináltam volna: A többi vinyón az erről származó dolgokkal betömöm az üres helyeket. Ebbe beleszámít a hálózatba kötött másik két gép is. Ami annyira nem fontos, az sajnos megy a csatába.
A folyamatban csak annyi a különbség, hogy nem fájlkezelőben végzem a másolgatást, hanem GetDataBack-ből.
Mondjuk akkor úgy csinálhattam volna, hogy a fontos fájlokat átmásolom és utána uszítom rá a DiskManagert. És, ha megcsinálja rendesen, akkor happy, ha elszáll, akkor meg azok a fájlok szállnak el, amik nem annyira fontosak.

Mondjuk az még mindig érthetetlen számomra, hogy a Paragon DiskManager a munkafázisokból miért az elsőt állította vissza. Pont azt, amivel feltételezhetően végzett.

1. Fájlok áthejezése, közben a bejegyzések módosítása
2. partíció átméretezése (partíció elején a hely felszabadítása)
3. Új partíció létrehozása a felszabadított helyen.

Erre a visszavonás után a végeredmény a fájlok visszahelyezése, de a bejegyzéseket nem állította vissza és a partíciót sem méretezte vissza. Valamint megtartotta az új létrehozott partíciót, de az átméretezett partíció után és nem előtte. Mind1

Szerkesztette: Mumtaz 2010. 02. 06. 10:17 -kor

#1512 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 06. 12:28

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2010. febr. 6., szombat - 11:07

Még mindig állítgatom vissza, de nem egyszerű, mert a lehető legtöbb filmet szeretném megtartani.
Most kb. azt csinálom, amit az "adatvesztés" előtt is ugyanígy csináltam volna: A többi vinyón az erről származó dolgokkal betömöm az üres helyeket. Ebbe beleszámít a hálózatba kötött másik két gép is. Ami annyira nem fontos, az sajnos megy a csatába.
A folyamatban csak annyi a különbség, hogy nem fájlkezelőben végzem a másolgatást, hanem GetDataBack-ből.
Mondjuk akkor úgy csinálhattam volna, hogy a fontos fájlokat átmásolom és utána uszítom rá a DiskManagert. És, ha megcsinálja rendesen, akkor happy, ha elszáll, akkor meg azok a fájlok szállnak el, amik nem annyira fontosak.

Mondjuk az még mindig érthetetlen számomra, hogy a Paragon DiskManager a munkafázisokból miért az elsőt állította vissza. Pont azt, amivel feltételezhetően végzett.

1. Fájlok áthejezése, közben a bejegyzések módosítása
2. partíció átméretezése (partíció elején a hely felszabadítása)
3. Új partíció létrehozása a felszabadított helyen.

Erre a visszavonás után a végeredmény a fájlok visszahelyezése, de a bejegyzéseket nem állította vissza és a partíciót sem méretezte vissza. Valamint megtartotta az új létrehozott partíciót, de az átméretezett partíció után és nem előtte. Mind1

Legnagyobb marhaság egy adattal telitömött partíciót helyezgetni összevissza.Egy másik ugyanolyan méretű vinyóra állisd vissza az összes adatot,sőt rálehet clónozni az egész elveszett partíciós táblát is.Addig szórakozol mig az összes adatod felülíródik.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1513 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 06. 13:35

Jól érzem, hogy az ott középen megégett kissé?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ez egy Seagate Barracuda 7200.10, 250 GBos.
KomposztWC

#1514 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 06. 14:25

Nézd meg a túloldalt. De elég gyanús.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1515 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 06. 14:31

Nem csodálkozok rajta nekem is ilyen van de nagyon melegedett hűtés nélkül.Mondjuk nem is csoda a szél felkaphatná annyira nincs ezekbe már anyag.Az a megbarnult fólia is egy fet hűtőrészét tölti be, vicc..
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1516 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 06. 14:34

Idézet: Grillo - Dátum: 2010. febr. 6., szombat - 13:35

Jól érzem

Egy panelcsere és meggyógyul :cool: :kma:

#1517 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 06. 14:54

Idézet: djculture - Dátum: 2010. febr. 6., szombat - 12:28

Legnagyobb marhaság egy adattal telitömött partíciót helyezgetni összevissza.Egy másik ugyanolyan méretű vinyóra állisd vissza az összes adatot,sőt rálehet clónozni az egész elveszett partíciós táblát is.Addig szórakozol mig az összes adatod felülíródik.

Azért ezt nem kéne. Ha észre vetted volna, azon már rég túl vagyok, hogy hogyan állítsam helyre. Másfelől, ha vetted volna a fáradtságot és visszaolvasol, akkor láttad volna, hogy én sem szoktam ilyen lépésekhez nyúlni átméretezés tekintetében, viszont jelen esetben sehol nem volt elég hely az adatok átmentésére az újraparticionálás idejére. Szóval lehet, hogy nagy "marhaság", viszont egyrészt írtak rá szoftvert, ami lehet, hogy jól, vagy rosszul működik. Másrészt aligha volt más lehetőség.

Szóval kérlek, hogy ne általánosíts az adatok ide-oda pakolgatásával.. Utoljára adatot tartalmazó partíciót még '99-ben méreteztem át (jelzem, hogy sikeresen), amikor egy windows 98-at akartam a Windows 95 partíció mellé telepíteni.

Mellesleg az akció már kész. 18 film ment a levesbe, de nem olvashatatlanság miatt, hanem azért, mert nem volt már több hely a visszaállításukra. Jelenleg már az adott vinyóra telepített Win7 fut és épeen folyamatban van a kimentett fájlok visszamásolása.

Szerkesztette: Mumtaz 2010. 02. 06. 15:11 -kor

#1518 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 12:24

Ha valami kavar lett a filerendszerben, akkor a filmekben lehetnek hibák.
Jó esetben semmi nem hiányzik, vagy csak 1-2 képkocka kihagyások, de rossz esetben lehet, hogy a film nagy része hibás.

#1519 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 19:40

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. febr. 8., hétfő - 12:24

Ha valami kavar lett a filerendszerben, akkor a filmekben lehetnek hibák.
Jó esetben semmi nem hiányzik, vagy csak 1-2 képkocka kihagyások, de rossz esetben lehet, hogy a film nagy része hibás.

Rábökés szerűen vagy 30 filmbe belenéztem és ebből hármat teljesen végig. Nem volt bennük hiba.
Mivel feltételezésem szerint csak az MFT-t szúrta el, ezért az átmozgatotthoz tartozó MFT szerint állítottam vissza és azzal bejött a dolog. Nem semmi ez a GetDataBack. Még olyan partícióról is vissza tudott szedni adatot, amit azóta kompletten töröltem.

#1520 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 19:46

Hello mindenkinek, hálistennek a fórum ezen topicjába még nem kellett írnom, eddig. . .

A problémám a következő:

vidéken voltam most egy hosszabb ideig (1-2 hét), ezalatt nem ment a gépem. Tegnap jöttem vissza Pestre a következő fogadott:

A winyón (WD Caviar Green 1500GB SATA-II) mappák nagy részét nem tudom megnyitni, mikor megnyitnék egy mappát a Total Commander nem válaszol-ba megy át és semmit nem tudok csinálni, van pár mappa, amit megtudok nyitni és hibátlanul látszik minden tartalom, sőt valahol még mozgathatni is tudom a fájlokat. Everest Smart szerint rendben minden, winyó pár hónapos és 1. gazdája vagyok.

Próbáltam nézni Hard Disk Sentinellel meg hasonló progikkal, de bármilyen program ami használná a winyót egyből nem válaszol/vagy el sem indul.

Egyébként fura ez a szimplán csak nem reagál dolog: egy winyó, ami haldoklóban van/badsectoros nem így reagál szerintem. Kábelt cseréltem, még megnézem majd más gépben a winyót, de nem hiszem hogy ez változtat valamin.

Még garanciás, gondolom kicserélik, inkább az érdekelne hogy mit tehetnék adatmentés érdekében? Esetleg hova érdemes vinni ahol megtudják nézni javítható-e? Mondjatok valami biztatót. :)

Szerk.: Amíg nem voltam lakásban kb. 12-14 fok volt a hőmérséklet. Nem tudom ez jelent-e valamit, csak nem tudom már mire gondoljak.

Szerkesztette: sadam 2010. 02. 08. 19:53 -kor

[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.