Idézet: einstein - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 0:34
Köszi a segítséget!
Addig nyomogattam a Sajátgép kezelés menüjét, amíg meg nem találtam a meghajtót egy barátságos stoptáblácskával eltakarva. Lényeg, hogy "inicializálni" kellett, majd formázni, ezek után hajlandó felismerni a gép. Nem nagyon értem, hogy miért ilyen formázatlanul bocsájtják forgalomba (azért van pár tippem), nem tudom, más gyártó is így jár-e el manapság. Ha igen, akkor ez még sokaknak fog gondot okozni a közeljövőben, de remélem hamarabb kiguglizzák, mint én, vagy hamarabb rátalálnak a megoldásra.
Mindig is formázatlanul és particionálatlanul árusították, ha 12 éve vettem, vagy bármikor is. Ezek ugyanis alkatrészek, szakember általi beszerelés céljára. Ahol a szakember, illetve gyártó dönti el a szükséges fájlrendszer stb. kérdéseket is. Egyébként beszerelés után a Windows alapesetben automatikusan feldobja az inicializáló varázslót. Ha mégsem, annak oka lehet például egy elpiszkált beállításokkal rendelkező Windows is, Pistike Edition Version XP stb.
Diskeditorral azt is megfigyeltem, mit jelent nála az inicializálás: szabvány MBR-szektor létrehozása a boot-kóddal, de még partícióstábla nélkül. Ha ezt törlöm, nullázom, ismét inicializál.
Más kategóriába tartoznak a külső adattároló dobozok, amit bárki laikus levesz a polcról és szeretné azonnal bedugni, használatba venni, ezért már csak a síkhülyék miatt is általában FAT32-re formázzák. Azt minden oprendszer kapásból kezeli, Mac, Linux, vagy különböző egyéb szerkezetek is.
A kérdésed pedig azért volt félrevezető, mert itt arról volt szó, hogy az Eszközkezelőből is eltűnt a HDD, holott jelen kell lennie.
Szerkesztette: Signal 2010. 02. 25. 08:23 -kor