HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 21. 12:01

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 12:11

Ismered, esetleg használtad is az IOBit "Advanced System Care" programját is?
Érdemes telepíteni, vagy a Registry Mechanic és/vagy CCleaner jobban végzi a dolgát?

Ismerem. Nem használtam. A CCleaner általában célabb, de van, amikor jól jöhet más is... de azok a funkciók például benne vannak a Security 360-ban... is.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1582 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 12:24

A töredezettség mentesítés legjobb módja, ha egy partíciómentést csinálsz, és azt visszatöltöd.
Így rögtön megvan a backup is.

#1583 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 13:44

Sparow2: Ma már kevés csak a file-ok töredezettségmentesítése, vannak sokkal jobb módszerek is, amelyek figyelembe veszik pl. azt, hogy windows fut az adott filerendszer felett, vagy pl. olyan file-okat a partíció végére helyezhet, amelynek elérésekor a sebesség nem (annyira) számít (pl. avi-k, mp3-ak, mkv-k), vagy hagyhat a töredezettségmentesítés a partíció elején egy kis üres helyet (szándékosan), hogy pl. a tempfile-ok oda kerüljenek, vagy pl. az sem mindegy, hogy az üres helyet is töredezettségmentesíti-e egy program, mert a windows előszeretettel darabol file-okat, még akkor is, ha bőven megtehetné, hogy egyben rakja le egy üres helyre őket.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1584 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 15:26

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 12:16

Hadd kérdezzem meg tőled és egyúttal Leslie-től is, hogy használtatok valaha a Windows beépített töredezettség-mentesítőjén kívül bármilyen célszoftvert a fájlszerkezet karbantartására?

Nem. A beépített ugyanúgy megcsinálja, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy érdemes-e ezzel foglalkozni. Okoz-e észrevehető sebességváltozást plö. Szerintem linux alatt sem véletlen, hogy nincs ilyen. Bár azt nem kétlem, h az ext2/3/4 sokkal jobb, mint az ntfs, de szerintem az ilyen defrag főképp parasztvakításra jó.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1585 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 16:01

Üdv mindenkinek!
Képzeljétek, vettem a vizes kompjúterboltban 2db fél terás WD Caviar blue vinyót.
Betettem a gépbe (igazából 2 gépben kipróbáltam mindkettőt, összesen 3 SATA kábellel, hátha törött, plusz egy USB rackben is, XP és Ubuntu alatt is).
Mindkét vinyó addig jut el, hogy felpörög, seekel, aztán semmi több.
Eleinte a sajátgépben, ott, ahol egy lemez tulajdonságait megnézi az ember (pl. C:jobb egérgomb->Tulajdonságok->Hardver fül), látszott, és azt írta, hogy az eszközzel nincs probléma, de azóta már ott sem látom. Sem a Windows telepítésekor nem látszik a meghajtó, sem a Linux cfdisk parancsa beírásakor.
Vigyem vissza a boltba?

#1586 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 21. 16:41

Idézet: einstein - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 16:01

Vigyem vissza a boltba?

cfdisk mögé jó devicét írtál? Az néha elhasal ha új a diszk, nincs rajt partíció. Winben: diskmgmt.msc
Make love not Wor.

#1587 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 16:44

Idézet: einstein - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 16:01

Üdv mindenkinek!
Képzeljétek, vettem a vizes kompjúterboltban 2db fél terás WD Caviar blue vinyót.
Betettem a gépbe (igazából 2 gépben kipróbáltam mindkettőt, összesen 3 SATA kábellel, hátha törött, plusz egy USB rackben is, XP és Ubuntu alatt is).
Mindkét vinyó addig jut el, hogy felpörög, seekel, aztán semmi több.
Eleinte a sajátgépben, ott, ahol egy lemez tulajdonságait megnézi az ember (pl. C:jobb egérgomb->Tulajdonságok->Hardver fül), látszott, és azt írta, hogy az eszközzel nincs probléma, de azóta már ott sem látom. Sem a Windows telepítésekor nem látszik a meghajtó, sem a Linux cfdisk parancsa beírásakor.
Vigyem vissza a boltba?

Nem lehet, hogy a géped SATA I-es?
Némelyik lap nem látja a SATA II-es diszkeket, ezeket be kell állítani SATA I-re, vagy jumperrel vagy a gyártó programjával.

#1588 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 16:46

Idézet: leslie - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 15:26

Nem. A beépített ugyanúgy megcsinálja, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy érdemes-e ezzel foglalkozni. Okoz-e észrevehető sebességváltozást plö. Szerintem linux alatt sem véletlen, hogy nincs ilyen. Bár azt nem kétlem, h az ext2/3/4 sokkal jobb, mint az ntfs, de szerintem az ilyen defrag főképp parasztvakításra jó.

Persze, a beépített is megcsinálja.

Azért Linuxban simán érezhető, ha pár hét/hónap használat után összetarozod és bzipeled a diszket, majd formázod a partíciót és visszaírod rá.

Szerkesztette: Sparow2 2010. 02. 21. 17:03 -kor

#1589 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 17:02

Idézet: brd - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 13:44

Sparow2: Ma már kevés csak a file-ok töredezettségmentesítése, vannak sokkal jobb módszerek is, amelyek figyelembe veszik pl. azt, hogy windows fut az adott filerendszer felett, vagy pl. olyan file-okat a partíció végére helyezhet, amelynek elérésekor a sebesség nem (annyira) számít (pl. avi-k, mp3-ak, mkv-k), vagy hagyhat a töredezettségmentesítés a partíció elején egy kis üres helyet (szándékosan), hogy pl. a tempfile-ok oda kerüljenek, vagy pl. az sem mindegy, hogy az üres helyet is töredezettségmentesíti-e egy program, mert a windows előszeretettel darabol file-okat, még akkor is, ha bőven megtehetné, hogy egyben rakja le egy üres helyre őket.

Jó, hát akinek ennyire számít a sebesség, az csinálja ennyire alaposan.
Szerintem ez más sokat nem számít, az oprendszer úgyis egy könyvtárban van, és egybefüggő területre megy vissza.
Meg alapból érdemes egy kis külön partíció az oprendszernek, hogy ha borul valami vagy telepíteni kell, akkor a MP3-akat, AVI-kat ne kelljen menteni, meg rakosgatni. Így az oprendszer külön van, és elég visszatölteni mentésből.

Linuxszal még egyszerűbb a dolog, mert ott a telepített programoktól függetlenül lehet menteni/visszaállítani az oprendszert, nincs mindenféle registry bejegyzés, meg hasonlók.

#1590 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 17:30

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 16:44

Nem lehet, hogy a géped SATA I-es?
Némelyik lap nem látja a SATA II-es diszkeket, ezeket be kell állítani SATA I-re, vagy jumperrel vagy a gyártó programjával.

Van benne valami, de sajnos az egyik gép egy AM2+, és oda is van írva a SATA csatik mellé, hogy SATA2.

#1591 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 17:37

Ezzel mit lehetne kezdeni, hogyan tudom kideríteni, hogy épp abban a szektorban mit tárol a vinyó?
Azt hiszem eljött a csere ideje, csak előtte le kéne menteni 1-2 dolgot róla, ezért is néztem meg az olvasás tesztet.

Kép

Kép

Kép

kész teszt:

Kép

Szerkesztette: Trebron09 2010. 02. 21. 17:45 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1592 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 19:36

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 17:37

Ezzel mit lehetne kezdeni, hogyan tudom kideríteni, hogy épp abban a szektorban mit tárol a vinyó?

Átmásolod az egészet egy másikra, ahol ugat, hogy nem olvasható a file, nahh, az volt az.
Make love not Wor.

#1593 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 23:34

Köszi a segítséget!
Addig nyomogattam a Sajátgép kezelés menüjét, amíg meg nem találtam a meghajtót egy barátságos stoptáblácskával eltakarva. Lényeg, hogy "inicializálni" kellett, majd formázni, ezek után hajlandó felismerni a gép. Nem nagyon értem, hogy miért ilyen formázatlanul bocsájtják forgalomba (azért van pár tippem), nem tudom, más gyártó is így jár-e el manapság. Ha igen, akkor ez még sokaknak fog gondot okozni a közeljövőben, de remélem hamarabb kiguglizzák, mint én, vagy hamarabb rátalálnak a megoldásra.

#1594 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 00:11

Idézet: einstein - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 23:34

Nem nagyon értem, hogy miért ilyen formázatlanul bocsájtják forgalomba (azért van pár tippem), nem tudom, más gyártó is így jár-e el manapság.

Minden merevlemez formázás nélkül kerül a boltokba, szóval érdekelne a tipped. Igazából a gyártó nem tudhatja, hogy milyen partíciót és mekkorát szeretnél rá tenni.

Kivéve persze az USB driveok, ezek FAT-ra meg vannak, meg alap utilokat rátesznek, én meg nem győzöm NTFSre konvertálni.
Make love not Wor.

#1595 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 07:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 17:41

cfdisk mögé jó devicét írtál? Az néha elhasal ha új a diszk, nincs rajt partíció. Winben: diskmgmt.msc

Az fdisk viszont nem hasal. /proc/partitions-ban meg lehet nézni, kernel mit lát s minek látja.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1596 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 09:25

Idézet: Eleanor - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 12:01

Ismerem. Nem használtam. A CCleaner általában célabb, de van, amikor jól jöhet más is... de azok a funkciók például benne vannak a Security 360-ban... is.

Köszönöm! Ebben az esetben maradok a CCleaner-nél.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1597 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 22. 09:28

Idézet: leslie - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 15:26

Nem. A beépített ugyanúgy megcsinálja, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy érdemes-e ezzel foglalkozni.[..] szerintem az ilyen defrag főképp parasztvakításra jó.

A saját tapasztalataim alapján mondom, hogy tévedsz.

Különösen fontos a rendszeres töredezettség-mentesítés, ha nem a legújabb, szupergyors számítógéppel (és merevlemezzel) rendelkezik az ember. Egy célszoftver hatékonysága pedig össze sem mérhető ilyen téren a Windows beépített alkalmazásáéval.

Persze használjon, vagy ne használjon mindenki mindent a saját meggyőződése szerint!  :)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1598 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 10:37

Idézet: einstein - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 23:34

Köszi a segítséget!
Addig nyomogattam a Sajátgép kezelés menüjét, amíg meg nem találtam a meghajtót egy barátságos stoptáblácskával eltakarva. Lényeg, hogy "inicializálni" kellett, majd formázni, ezek után hajlandó felismerni a gép. Nem nagyon értem, hogy miért ilyen formázatlanul bocsájtják forgalomba (azért van pár tippem), nem tudom, más gyártó is így jár-e el manapság. Ha igen, akkor ez még sokaknak fog gondot okozni a közeljövőben, de remélem hamarabb kiguglizzák, mint én, vagy hamarabb rátalálnak a megoldásra.

Jaaaaaa, gondolhattam volna! :omg:
Csak amit a múltkor írtál, abból nekem nem ez jött le, hanem az, hogy a lemezkezelőben sem látszik.

#1599 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 07:36

Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne, itthon a Vista tegnap este elkezdte kiírni, hogy hibásan működik a vinyóm, mentsem el az adatokat és vigyem szervízbe. Az Everest proginál megnéztem a smart-ot és azt írja ki a Reallocated sector count sornál, hogy Threshold 5, Value és Worst 1, Pre-Failure: Imminent loss of data is being predicted.
Mire számíthatok szerintetek? Érdemes gyorsan vinyót cserélni?
Köszi előre is!

Szerkesztette: saen 2010. 02. 25. 07:37 -kor

#1600 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 08:12

Idézet: einstein - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 0:34

Köszi a segítséget!

Mindig is formázatlanul és particionálatlanul árusították, ha 12 éve vettem, vagy bármikor is. Ezek ugyanis alkatrészek, szakember általi beszerelés céljára. Ahol a szakember, illetve gyártó dönti el a szükséges fájlrendszer stb. kérdéseket is. Egyébként beszerelés után a Windows alapesetben automatikusan feldobja az inicializáló varázslót. Ha mégsem, annak oka lehet például egy elpiszkált beállításokkal rendelkező Windows is, Pistike Edition Version XP stb.

Diskeditorral azt is megfigyeltem, mit jelent nála az inicializálás: szabvány MBR-szektor létrehozása a boot-kóddal, de még partícióstábla nélkül. Ha ezt törlöm, nullázom, ismét inicializál.

Más kategóriába tartoznak a külső adattároló dobozok, amit bárki laikus levesz a polcról és szeretné azonnal bedugni, használatba venni, ezért már csak a síkhülyék miatt is általában FAT32-re formázzák. Azt minden oprendszer kapásból kezeli, Mac, Linux, vagy különböző egyéb szerkezetek is.

A kérdésed pedig azért volt félrevezető, mert itt arról volt szó, hogy az Eszközkezelőből is eltűnt a HDD, holott jelen kell lennie.

Szerkesztette: Signal 2010. 02. 25. 08:23 -kor

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.