Idézet
Mivel vezettem félre? Én csak leírtam a saját módszeremet, és véleményemet.
Semmiféle kizárólagos kompetenciáról nem volt szó - bárki más szabadon leírhatja a gondolatait. Nem Veled akarok én vitatkozni, készséggel elismerem a szaktudásodat és a hozzáértésedet, csak ez ne legyen egyoldalú. Több mint tizenöt éve foglalkozom adatmentéssel, tehát hidd el hogy tudom, mit beszélek. Azok a fórumos kollégák legalábbis tudják, akiknek a több helyről visszaadott winyóját sikeresen megmentettem.
Freddy001-nek
Idézet
Fentebb már egyszer leírtam: „Persze átmérni sem ártana azt a szerencsétlen elektronikát, egy ekkora zárlat ziher hogy okozott még hibát, legfeljebb szabad szemmel nem látod”. Ilyen esetben ökölszabály, hogy mind a panelt mind a mechanikát ki kell mérni, hiszen a pillanatnyi túlfeszültség okozhatott olyan hibát (akár a mechanikán belül is - hiszen ott is van még elektronika), hogy a javított, vagy kicserélt panelt is azonnal tönkreteszi.
Ilyen Hitachi-ból már több darab is megfordult nálam - sajnos a 12 Volt megszaladása általában magával viszi a motorvezérlőt is. Ez viszont már csak a komplett panel cseréjével javítható - tehát mérlegelendő. Azonkívül a Firmware egyezésre is oda kell figyelni, mivel több verzió létezik.
Jó minőségű tápegységen (Chieftec, Enermax, FSP) nyugodtan kipróbálhatod, ezek garantáltan rövidzárvédettek, bármi hiba esetén blokkolnak, nem engednek a kimenetre olyan feszültséget ami további kárt okozhat.

Súgó
A téma zárva.