HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 01. 23:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 01. 16:14

No utánanéztem Mr. Hanaronak. IDÉs 80GB-s Samsung SP0822N vinyókkal fordul elő sűrűn, a gugli 357 találatot hozott, abból egy volt értelmes, angol nyelvű, adatmentő cég irománya.

A lényeg: A samu vinyók roppant érzékenyek túlfeszre és füstszag kiséretében valami jobblétre szenderül a nyákon. Túlfesz mindenképpen kiváltja, de a túlszaporodó bad sector-ok miatti (a leváló egyre több mágneses felület által termelt kosz miatt) író-olvasó fej sérülés is beboríthatja ebbe az állapotba. Javítás, adatmentés gyakorlatilag reménytelen, ha lehetséges lenne a sokszori próbálkozás még a fizikailag érintetlen mechanikát is szétveri. Az IDÉs 120 GB-s Sámsongok is szeretnek így -ezzel a hibajelenséggel- megpusztulni.

Hasonló firmware mizériát, azaz az eszköz egyszer csak más névvel detektálódik, mint kéne, már láttam szalagos egységeknél: HP Ultrium .... helyett BENCHMARK ... akármiként ismeri fel a szerver (HP ML370(?) G3, G4) a SCSI szalagos cuccot.

Szóval a vinyó több, mint kuka.

Ui: hmmm... Túlfesz ... ócska táp... akár...

Hasonló leírást én is találtam róla! Tápra én is gyanakodnék, de nem egy Vargáné és Társa kaliber, hanem egy 400W-os Chieftek. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet szar, de mivel minden rendjén valónak tűnik, ezért gyanítom, hogy öreg volt és ennyit bírt a vinyó.
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#2262 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 08:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Rodrigez07 - Dátum: 2011. 08. 02. 00:28

Hasonló leírást én is találtam róla! Tápra én is gyanakodnék, de nem egy Vargáné és Társa kaliber, hanem egy 400W-os Chieftek. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet szar, de mivel minden rendjén valónak tűnik, ezért gyanítom, hogy öreg volt és ennyit bírt a vinyó.

Teljesen korrekt konklúzió. 350W-os Chieftek 7 éve hajtja a húgom P4-ét, és tartalék/ritkán használt gépként még 3-4 évet is ki fog szolgálni. Hiszek a minőségi és erős tápokban, amik az adott géphez túlméretezettnek tűnnek, de ez biztosítja a hosszú és hibamentes üzemidőt.

Vinyó téren WD és Seagate hívő vagyok, anno a régi Maxtorok és sokat szidott fajtáik sem haltak meg a kezeim között (600-1000db 7 év alatt), hacsak valami állat nem verte szét, vagy nem küldte az egekbe tuninggal a PCI frekit 33 MHz-től felfelé.

A Sámsong gyártson memóriát, monitort, TV-t de winchestert NE!
(Mondjuk van két 80 gibás IDE sámsongom, az egyik rendszer vinyóként a hegyen lévő gépben, meg egy IDE mobil rack-ben, de eddig egyik sem futott még egy évet sem kvázi irodai - napi 8 óra - körülmények között. a rendszerpartícióról van image-m, úgyhogy nagy baj nem történik akkor sem, ha az egyik megpusztul.)

Szerkesztette: Zsivaagoo 2011. 08. 02. 08:04 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2263 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 02. 16:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 02. 09:04

Teljesen korrekt konklúzió. 350W-os Chieftek 7 éve hajtja a húgom P4-ét, és tartalék/ritkán használt gépként még 3-4 évet is ki fog szolgálni. Hiszek a minőségi és erős tápokban, amik az adott géphez túlméretezettnek tűnnek, de ez biztosítja a hosszú és hibamentes üzemidőt.

Vinyó téren WD és Seagate hívő vagyok, anno a régi Maxtorok és sokat szidott fajtáik sem haltak meg a kezeim között (600-1000db 7 év alatt), hacsak valami állat nem verte szét, vagy nem küldte az egekbe tuninggal a PCI frekit 33 MHz-től felfelé.

A Sámsong gyártson memóriát, monitort, TV-t de winchestert NE!
(Mondjuk van két 80 gibás IDE sámsongom, az egyik rendszer vinyóként a hegyen lévő gépben, meg egy IDE mobil rack-ben, de eddig egyik sem futott még egy évet sem kvázi irodai - napi 8 óra - körülmények között. a rendszerpartícióról van image-m, úgyhogy nagy baj nem történik akkor sem, ha az egyik megpusztul.)

Hehe, nekem az összes vinyó Samsung a gépemben, mind a 3 :) A rendszer már kezdetek óta az első szériás Sata I-es SP1614C-n ül :) Eddig hibátlanul teszi a dolgát. A másik egy 500gb-os HD501LJ, szintén nem mai gyerek. az 1 terrás HD103UJ-val viszont szoptam és az bő 100 ezrembe került anno. 2 héttel a megvétel után menet közben szólt a Total Commander, hogy nincs G: meghajtó. Mondom vász??? Aztán a BIOS sem látta már... Végül Hóember csinálta meg és hozta vissza a bő 600Gb-nyi cuccot ami rajta volt. Azt mondta, ez nem tipikus béna Samu hiba volt, hanem "van ilyen" típusú, mert egyébként nem olvastam rosszakat erről a szériáról. Meg hát 2 hét alatt döglött meg, tehát volt ott valami gyári hiba, vagy valami gyengélkedés születésénél fogva. :) Ez 2008 novemberében volt és egy ugyanilyenre lettek visszamentve az adatok. Azóta hiba nélkül teszi a dolgátés igen sokat van használva a gép. Nekem meg Seagate-ekkel voltak paráim régebben. Irodában nem egy 500Gb-os elszállt mint a győzelmi zászló. Szal most már a tuti az, hogy nincs tuti. Mentés van, és az is több helyen.
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#2264 Felhasználó inaktív   Zotyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 14:08

Sziasztok! Egy teljesen új vinyót beraktam egy olyan gépbe, amin van Win XP. Easeus Partition Master-rel átmásoltam az egész partíciót az üres hdd-re, majd aktívra állítottam a partíciót. Ennek ellenére nem akar a gép bootolni a másolt vinyóval. Cable select-n van, master-nek látja a gép,és egyébként a másolás megtörtént, mert más gépben látszanak az állományok, stb.
Abit IP-35, Intel Core2 Duo 6420@ 3.4 GHz, Inno3D 8800GTS 320MB 650/1900, 2x1 GB Kingmaxx DDRII 1066, SB Audigy2

#2265 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 21:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Zotyó - Dátum: 2011. 08. 17. 15:08

Sziasztok! Egy teljesen új vinyót beraktam egy olyan gépbe, amin van Win XP. Easeus Partition Master-rel átmásoltam az egész partíciót az üres hdd-re, majd aktívra állítottam a partíciót. Ennek ellenére nem akar a gép bootolni a másolt vinyóval. Cable select-n van, master-nek látja a gép,és egyébként a másolás megtörtént, mert más gépben látszanak az állományok, stb.

Persze hogy nem bootol. Hisz a bootolás egyrészt az MBR-ben kezdődik, amit fájlok másolásával aligha tudsz átvinni másik hdd-re, másolni kell magát az MBR-t, másrészt ha az adott partíció boot szektorát is használja (ami igaz általában), akkor megintcsak nem tudod azt sem átvinni hiába másolod a fájlokat. Tehát létre kell hozni mind az MBR-t, mint a boot szektort. XP installról bootolva javítókonzolon: fixmbr, s fixboot parancsokkal.

Magyarul: a rendszeren tárolt adatok (ami a partíción fájlkezelővel látszik)-on kívül vannak a bootoláshoz szükséges dolgok.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2266 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 26. 20:52

itt teszem fel a kérdésem, mert általában pörög a téma, és nem akarok új topikot, mert lámának néztek :D

szóval 2.5-3 terás HDD XPSP3 alatt fog működni gond nélkül, ki tudja használni a teljes területet?
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#2267 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 26. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 08. 26. 21:52

itt teszem fel a kérdésem, mert általában pörög a téma, és nem akarok új topikot, mert lámának néztek :D

szóval 2.5-3 terás HDD XPSP3 alatt fog működni gond nélkül, ki tudja használni a teljes területet?

2,1 TB a max,plusz régebbi biosok ekkorát nem is látnak.Viszont a seagate alkotott egy programot amivel lehet megoldani a dolgot.
Kép

Szerkesztette: djculture 2011. 08. 26. 21:24 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2268 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 26. 21:57

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 26. 22:19

2,1 TB a max,plusz régebbi biosok ekkorát nem is látnak.Viszont a seagate alkotott egy programot amivel lehet megoldani a dolgot.

köszi. emlékszem még a 2.1 gigás korlátra... az sem ma volt :D akkor lesz két 2 terás Samsung, ugyanazon az áron van, mint egy 3 terás WD.

#2269 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 26. 22:26

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 08. 26. 22:19

Kép

Hát, azt nem tudom, hogy gyakorlatilag működik-e, de elvileg működnie kell.
Az SP3-as XP ismeri a 48 bites LBA-t, különben 128 GB-nál "elakadna". (És nem a BIOS diszk kezelő hívásait használja, a BIOS-nak max. annyi köze van hozzá, hogy ha van boot partíció a diszken, akkor az elején kell lennie, ahol a BIOS még látja; bár értelmesebb boot loaderek-nek még ez sem szükséges)

#2270 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 26. 22:32

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 08. 26. 22:57

köszi. emlékszem még a 2.1 gigás korlátra... az sem ma volt :D akkor lesz két 2 terás Samsung, ugyanazon az áron van, mint egy 3 terás WD.

2.1 GB-os korlátra nem emlékszem. A 2 GB az a FAT16 max. mérete volt, nem azzal kevered össze? ...
Az CHS korszakban volt 504MB-os határ.
A large CHS-nél, 16-szor ennyi, ~8GB (7.8 GB).
A 28 bites LBA-nál meg 128GB.

#2271 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 26. 23:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 08. 26. 23:32

2.1 GB-os korlátra nem emlékszem. A 2 GB az a FAT16 max. mérete volt, nem azzal kevered össze? ...
Az CHS korszakban volt 504MB-os határ.
A large CHS-nél, 16-szor ennyi, ~8GB (7.8 GB).
A 28 bites LBA-nál meg 128GB.

de, igazad van. mindegy, ezen nem veszünk össze.

#2272 Felhasználó inaktív   SikE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 18:19

Sziasztok!

A problémám a következő: vettem egy komplett új konfigot (Z68-as Gigabyte lap) és beletettem a régi gépemből az IDE-s vinyómat egy IDE->SATA konverterrel, hogy átmásoljam a cuccaimat. Elkezdtem másolni, és iszonyú lassú a másolás, ~4MB/s. Egyszer még talán elviselném (10 órát becsül a TC!), mert ezt a vinyót nem akarom az új gépben használni, de a másik, 300-as vinyómat használni terveztem, szóval hosszú távú megoldás kéne.

A Win7 (x64, SP1) szerint az eszköz UDMA5-ben van. Előző gépben természetesen hasított. A vinyó egy Western Digital WD1600JB.

Szerk.: jumper nélkül (single master) és középen a jumper (master w/ slave) módban is ugyanaz a helyzet.

Mitől lehet ilyen lassú?

Köszi a segítséget!

Sike

Szerkesztette: SikE 2011. 09. 21. 18:43 -kor

"This world is not like mine
This future's far behind"

#2273 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: SikE - Dátum: 2011. 09. 21. 19:19

Sziasztok!

A problémám a következő: vettem egy komplett új konfigot (Z68-as Gigabyte lap) és beletettem a régi gépemből az IDE-s vinyómat egy IDE->SATA konverterrel, hogy átmásoljam a cuccaimat. Elkezdtem másolni, és iszonyú lassú a másolás, ~4MB/s. Egyszer még talán elviselném (10 órát becsül a TC!), mert ezt a vinyót nem akarom az új gépben használni, de a másik, 300-as vinyómat használni terveztem, szóval hosszú távú megoldás kéne.

A Win7 (x64, SP1) szerint az eszköz UDMA5-ben van. Előző gépben természetesen hasított. A vinyó egy Western Digital WD1600JB.

Mitől lehet ilyen lassú?

Köszi a segítséget!

Sike

Ha nincs az alaplapon IDE port, akkor lassú lesz mindig. Az "átalakítgatás" miatt. Ja, és 80 eres IDE kábelt kell használni. Nehogy azt mondd, hogy csak 40-es van.

Ja, konverter SATA1-et tud. Lassúról még lassabban a leglassúbb SATA-ra konvertálni, amikor SATA3-as HDD-re másolsz. :omg: IDE <-> IDE 20-30 MB/sec egyébként.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2274 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 21:16

Átalakitó egy baromság egy sima pci os ide vezérlőkártya a megoldás persze ha van sima pci a lapon :)

Kép

Szerkesztette: djculture 2011. 09. 21. 21:17 -kor

Hádédész..

#2275 Felhasználó inaktív   SikE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 21:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 21. 19:41

Ha nincs az alaplapon IDE port, akkor lassú lesz mindig. Az "átalakítgatás" miatt. Ja, és 80 eres IDE kábelt kell használni. Nehogy azt mondd, hogy csak 40-es van.

Ja, konverter SATA1-et tud. Lassúról még lassabban a leglassúbb SATA-ra konvertálni, amikor SATA3-as HDD-re másolsz. :omg: IDE <-> IDE 20-30 MB/sec egyébként.

Nem kell hozzá kábel. A SATA1 pedig még mindig többszöröse az IDE-nek. Nem gondoltam, hogy ennyire gáz ez a hw... Ha megfelezi, 10-15-re, OK. De ötöde-hatoda?

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 09. 21. 22:16

Átalakitó egy baromság egy sima pci os ide vezérlőkártya a megoldás persze ha van sima pci a lapon :)

Kép

PCIe, de olyan kártya is létezik persze. És ezzel vajon mennyire csökken a transfer rate...?

#2276 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 23. 22:11

Üzenet megtekintéseIdézet: SikE - Dátum: 2011. 09. 23. 22:20

Nem kell hozzá kábel. A SATA1 pedig még mindig többszöröse az IDE-nek. Nem gondoltam, hogy ennyire gáz ez a hw... Ha megfelezi, 10-15-re, OK. De ötöde-hatoda?

PCIe, de olyan kártya is létezik persze. És ezzel vajon mennyire csökken a transfer rate...?

Nekem egy ilyenen lóg két wd 250gigás ide vinyó,75-80 megával ír olvas a rendszer róluk most épp mert raidot megszüntettem.Raid0-ban 130 körül volt.pcie vezrlőkböl is sok a hulladék sajnos,ha van sima pci a lapodon csak ilyet vegyél.

Szerkesztette: djculture 2011. 09. 23. 22:20 -kor

Hádédész..

#2277 Felhasználó inaktív   SikE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 24. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 09. 23. 23:11

Nekem egy ilyenen lóg két wd 250gigás ide vinyó,75-80 megával ír olvas a rendszer róluk most épp mert raidot megszüntettem.Raid0-ban 130 körül volt.pcie vezrlőkböl is sok a hulladék sajnos,ha van sima pci a lapodon csak ilyet vegyél.

Köszi, azért ez normális. Nincs PCI, csak PCIe van... Esetleg ajánlott márka? Vagy kerülendő?

#2278 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 24. 11:14

Üzenet megtekintéseIdézet: SikE - Dátum: 2011. 09. 24. 10:02

Köszi, azért ez normális. Nincs PCI, csak PCIe van... Esetleg ajánlott márka? Vagy kerülendő?

Gyalázat, h szándékosan inkompatibilitásokat hoznak létre.
A jelen helyzetben érdemes megnézni a leves és a hús árarányát (mondogatom ugyanezt magamnak is).
Remélem, hamarosan elfogy fölűlünk az az erő, amely az életérdekünk ellenében való működésbe kényszeríti a világot.

#2279 Felhasználó inaktív   SikE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 24. 11:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 09. 24. 12:14

A jelen helyzetben érdemes megnézni a leves és a hús árarányát (mondogatom ugyanezt magamnak is).
Remélem, hamarosan elfogy fölűlünk az az erő, amely az életérdekünk ellenében való működésbe kényszeríti a világot.

Szerintem egyszerűen csak pocsék alkatrészekből pocsék hw-t raknak össze, a cél a profitszerzés és nem a lakosság megtévesztése. Na ettől persze nem vagyok boldogabb a sekély teljesítménnyel...

Szerk: mondatszerkezetileg módosítva...

Szerkesztette: SikE 2011. 09. 24. 11:30 -kor

#2280 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 24. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 09. 24. 12:14

Nem szándékosan hozzák létre, hanem ahogy fejlődik a technika, változtatni kell.

Ha logikusan belegondolsz, nehezebb úgy tervezni valamit, hogy egy már meglévő régebbi eszközzel kompatibilis legyen. Minden téren, nem csak számítástechnikai hardverben.
És egy idő múlva értelme sincs, hiszen a régi hardverek kihalnak, elfogynak. Ha most veszel új gépet, úgysem akarnál EDO, SD-RAM vagy DDR1-es memóriát tenni bele, mert akkor épp a sebességét fogod vissza, ami az új gép értelmét adja.

Ha nagyon akarsz IDE/ATA eszközt használni, akkor kapsz még olyan alaplapot, amin van IDE csatorna is. De ha csak egy másolás erejéig kell betenni a régi ATA diszket, akkor áttolnám az adatokat hálózaton, minden lapon van már integrált hálózat. Csak egy méter kanóc kell hozzá, olcsóbb, mint az IDE-SATA átalakító.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.