Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 01. 16:14
A lényeg: A samu vinyók roppant érzékenyek túlfeszre és füstszag kiséretében valami jobblétre szenderül a nyákon. Túlfesz mindenképpen kiváltja, de a túlszaporodó bad sector-ok miatti (a leváló egyre több mágneses felület által termelt kosz miatt) író-olvasó fej sérülés is beboríthatja ebbe az állapotba. Javítás, adatmentés gyakorlatilag reménytelen, ha lehetséges lenne a sokszori próbálkozás még a fizikailag érintetlen mechanikát is szétveri. Az IDÉs 120 GB-s Sámsongok is szeretnek így -ezzel a hibajelenséggel- megpusztulni.
Hasonló firmware mizériát, azaz az eszköz egyszer csak más névvel detektálódik, mint kéne, már láttam szalagos egységeknél: HP Ultrium .... helyett BENCHMARK ... akármiként ismeri fel a szerver (HP ML370(?) G3, G4) a SCSI szalagos cuccot.
Szóval a vinyó több, mint kuka.
Ui: hmmm... Túlfesz ... ócska táp... akár...
Hasonló leírást én is találtam róla! Tápra én is gyanakodnék, de nem egy Vargáné és Társa kaliber, hanem egy 400W-os Chieftek. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet szar, de mivel minden rendjén valónak tűnik, ezért gyanítom, hogy öreg volt és ennyit bírt a vinyó.