HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2741 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 12. 14:03

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 10. 11. 18:00

Semmi baja annak a partíciónak, a buherálással csak elrontod. A boot ment el, az eredeti XP telepítőlemezt futtatva add ki a Recovery Consol-ból a FixBoot, majd a FixMBR parancsokat.

Ha ez nem vezet eredményre, akkor ugyanerről a CD-ről csinálsz egy javító telepítést (az indulásnál talált rendszert nem felülírod, hanem a „J” betűt választod).

Viszonylag ritkán jutok ilyen művelethez (kopp kopp), de az utóbbi időben nekem úgy tűnik, az XP SP3-al eltűnt a javító telepítés, nem jelenik meg akkor sem, ha egyébként látszik minden a HDD-n, csak mondjuk a System Registry sérült. Az XP Boot során javasolja a javítást a J lenyomásával a telepítőnél, telepítő meg cseszik ezt biztosítani, vagy F2 recovery van (amihez flopi kell), más nincs...

#2742 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 12. 15:45

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2012. 10. 12. 14:03

Viszonylag ritkán jutok ilyen művelethez (kopp kopp), de az utóbbi időben nekem úgy tűnik, az XP SP3-al eltűnt a javító telepítés, nem jelenik meg akkor sem, ha egyébként látszik minden a HDD-n, csak mondjuk a System Registry sérült. Az XP Boot során javasolja a javítást a J lenyomásával a telepítőnél, telepítő meg cseszik ezt biztosítani, vagy F2 recovery van (amihez flopi kell), más nincs...

Csak eredeti lemezzel lehet javító telepítést végezni. Az elterjedt unattented (automatikus telepítést végző) másolatokból ez a lehetőség tényleg hiányzik. Az I386 könyvtárban lévő WINNT.SIF blokkolja ezt a funkciót.

Nekem eredeti SP3-as OEM install lemezem van, minden további nélkül javít, az F8 (elfogadás) megnyomása után jön be ez a funkció (amikor megtalálja az előzőleg telepített rendszert).
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2743 Felhasználó inaktív   oooooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 15. 18:33

Sziasztok! Ha valaki tud segíteni, vagy van valami ötlete, kérem segítsen! Kb. másfél éve vásároltam a winchestert, ami egy nagyon ritkán használt asztali gépben volt, azon belül is egy Zalman heatpipe-os hűtőben. Nemrég a számítógép elindítását követően már nem látta a rendszer a HDD-t, először azt hittem a tápkábellel lehet valami gond, mert fel sem pörgött, semmi hangot nem adott ki magából. Egy másik tápkábellel megnéztem, de ugyenez a helyzet. Ezt követően kiszereltem és egy külső HDD táppal is megnéztem, de nem pörög fel, csak nagyon-nagyon-nagyon halk (füllel alig hallható) "pittyegés" hallatszik (nem olyan mint amikor a fej ide-oda mozog). A kérdés, hogy mit lehetne tenni az adatok visszanyerése érdekében (az erre szakosodott adatmentő és helyreállító cégeket nem érem fel anyagilag)

oooooo@mailbox.hu

--------------------------

A winchester adatai:

P/N: 61831-B761-BCQSK
S/N: S1XWJD2Z803416

SAMSUNG
Model: HD154UI (1500GB/R54/32M)
HDD P/N: HD154UI Rev.A
gyártási idő: 2010.08.

#2744 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 16. 09:23

Üzenet megtekintéseIdézet: oooooo - Dátum: 2012. 10. 15. 18:33

...A kérdés, hogy mit lehetne tenni az adatok visszanyerése érdekében (az erre szakosodott adatmentő és helyreállító cégeket nem érem fel anyagilag)

Pedig nem fogod megúszni - a hibajelenségből arra következtetek, hogy leálláskor az adatterületen maradt a fej és letapadt. Indítgatással, erőltetéssel csak az elektronikát fogod túlterhelni, leégetni.

Tisztatérben kell szétszerelni és speciális szerszámmal a fejegységet parkhelyzetbe visszatenni. Ha az erőltetés miatt az adathordozó réteg már sérült (mikroszkópikus rétegleválás), akkor nincs segítség - a felváló szilánkok pillanatok alatt tönkreteszik a fejeket.

Illetve még egy oka lehet, - meghibásodott az arretáló szerkezet és nem oldja ki a fejszerelvényt - a motor ilyenkor nem pörög fel. Sajnos ez is csak bontással javítható.

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2012. 10. 16. 09:27 -kor

#2745 Felhasználó inaktív   oooooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 16. 21:21

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 10. 16. 10:23

Pedig nem fogod megúszni - a hibajelenségből arra következtetek, hogy leálláskor az adatterületen maradt a fej és letapadt. Indítgatással, erőltetéssel csak az elektronikát fogod túlterhelni, leégetni.

Tisztatérben kell szétszerelni és speciális szerszámmal a fejegységet parkhelyzetbe visszatenni. Ha az erőltetés miatt az adathordozó réteg már sérült (mikroszkópikus rétegleválás), akkor nincs segítség - a felváló szilánkok pillanatok alatt tönkreteszik a fejeket.

Illetve még egy oka lehet, - meghibásodott az arretáló szerkezet és nem oldja ki a fejszerelvényt - a motor ilyenkor nem pörög fel. Sajnos ez is csak bontással javítható.

Tehát az szinte kizárható, hogy az elektronikai panelen szállt el valami? (pl, egy dióda)

#2746 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 16. 23:49

Üzenet megtekintéseIdézet: oooooo - Dátum: 2012. 10. 16. 21:21

Tehát az szinte kizárható, hogy az elektronikai panelen szállt el valami? (pl, egy dióda)

Mitől szállt volna el? Nem írtad hogy túlfeszt kaphatott (azonkívül ennek általában jól látható nyoma van!).

Egy elektronika pedig a gyári mérőpontokon pár perc alatt kimérhető.

#2747 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 18. 17:51

Samsungról jut eszembe...
ez még 10 gigás lemez vót, SV1022D pontosan. Jóhogy a mostaniak már SZÁZszor nagyobbak, még jóhogy a hibáik nem - csak az adatvesztésük.
Csatolt fájl  samsung-headfail.jpg (81,62K)
Letöltések:: 33
Tudom megint hihetetlen, de ez is magától lett ilyen! !!BONTATLAN BURKOLAT, ÉN NYITOTTAM KI ELSŐNEK!!! A felpörgéséből már erősen lehetett gyanítani, hogy kampec dolóresz, mivel fémes sikító hangot adott.
...de talán az adatok még menthetők... :-p

közben egy újabb rekord született az alacsony szintű hdd szektor buherálásom közben: 250gigás (232G) szamszung lineáris írás (0-val kitöltés=törlés): 55MByte/sec.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2748 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 20. 15:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 10. 11. 23:15

Nakkérem, már vissza is másoltam a darabokat egybe. Úgy tűnik nincs benne hiba (mármint a részek összeillesztéséből fakadóan), most másolgatok meg ellenőrizgetem.
Néhány érdekesség a visszamásolást illetően. (másolás különféle vinyókról -> az 500 gigás barracudára, 16 bites dos módban)
Az első rész a 137gigás scsi-n volt rajta, de csak 40-es ultra wideon syncelve. Kb 5-6 óra alatt másolhatta át - elég durva becslés -, ami a korábban tapasztalt 8-9megabyte másodpercenkénti átvitelt hozza.
Ezután szintén 137 gigás scsi következett, de ez a beteg, ami zörgeti a fejet. Hát alig akart beindulni, mindig kiakadt, aztán elkapott egy ritmust (+elvettem tőle a ventillátort, biztos melegben szeret dolgozni). Nagyjából EGY TELJES NAP (24 óra) alatt másolta át.
Harmadik a 80gigás sata vinyó volt, ezzel elvolt 3-4-5 órát.
A meglepetés a 4. résznél ért: 120 gigás samsung pata vinyó. Úgy egy (azaz 1) óra alatt áttolta. Alig akartam elhinni. Ez kb a 33MB/s ata sebességnek fel meg (lineáris olvasás). Visszafele, íráskor mintha nem lett volna ilyen gyors.
A végére a kezicsókolom repaired hdd is produkált egyet: teljesen lefagyott, csak a hard reset segített - úgymint az elromlott testvérénél. Bár ez a jelenség összefüggött azzal, hogy magasabb címet kapott, mint a legutolsó címezhető szektor, de más vinyók jobban veszik ezt az akadályt (nem fagynak csontra).

Ettől nem szabadna lefagynia ...

Ha jól értem, akkor te mindenféle beteg szar diszkekkel szeded vissza az adataidat???
Lineáris olvasásnál simán visznek 50 MB/s fölött, nekem anno 40 GB-os régi WD400-as diszkek tudtak 50 MB/s fölötti sebességet.

#2749 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 20. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 10. 18. 17:51

Erről??? Nézd már meg egy nagyítóval a tárcsák felületét.

#2750 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 23. 20:45

Nem mindenféle beteg diszkkel. Mellesleg minden tök ott van ahol hagyódott. Akár még másolatlanul is lehetne használni tovább, ahogy van. Biztonsági okokból irást nem küldtem még rá (bár a fájl megnyitáskor már irja a katalógust /legutolsó hozzáférés módosul/, de igyexem ezzel is takarékoskodni).
Tehát akkor: az adatok jelenleg az "új" javított csere 500gigás vinyón (is) vannak már, ami bit szerint is tükör ugyanaz, ami a régi tönkrement 500gigáson volt (legutolsó állapota) - leszámítva az egyébként is tönkrement olvashatatlan szektorokat (amiket felsoroltam), azok tartalma 0 (nulla). Az adatok teljesen kezelhetők és hozzáférhetők minden probléma nélkül, nincs keveredés, átfedés vagy egyéb, adatmentésből származó veszteség. /ebből a szempontból egyébként jobb munkát végeztem, mint a kürt a korábbi 16 gigásommal, mert ott keletkeztek hibás fájlok, tartalom keveredések, adatvesztések, pedig a lemez felület épsége ezt nem indokolta/
Az össz adat (a valóságban 465 gigás vinyón) kb 380giga - töredezve. A sikeresség valami 99% körüli, a tönkrement rész egy-néhány 100megabájt (bár az lehet egy nagyobb darabja, pl dvd film, ezáltal az egész kuka) - egy része nem lényeges, más része máshol is megvan/újra megszerezhető, stb, de olyan is van amit még nem találtam meg, esetleg korábban letörölt adatblokk (ami szintén nem kell). A duplikált meghajtó betűjel gondját is megoldottam: az első tönkrement szektor a 3F00h, ami (kiterjesztett dos pt estén) a dos boot szektor, amiből kettő van, mint a FAT, igy csak copyzni kellett. Végső soron onnan folytathatom a merevlemezt, ahol abbahagytam - persze biztonsági okokból inkább újra pt/forma/másolás.
Útközben ilyen-olyan (hibátlan) merevlemezt vontam be mivel nem volt más, amiből csak az egyik "beteg", de az is megszolgálta a becsületét. Amúgy ezek után hibátlan merevlemez számomra nem létezik, csak beteg, "talán még működő", akár új, akár javitott vagy használt. Meg hát amiket látok, tapasztalok máshol is. Hirtelen halálok miegymás. Szerencsére többségében azt vélem jellemzőnek, hogy a halálára már vannak előjelek (random leáll, olykor kattan, csapkodja a fejet), így idejében menthető.
A sebességek igazából nekem érdekesek csak úgy brahiból. Ha megfigyeljük, az ultra ata-100/133 vinyók lényegesen gyorsabbak, mint az ultra wide scsi 40MB/s (hangsúlyozom 16 bites dos mód, de szerintem hasonló lesz vindóz alatt is). A 160-as LVD átvitelkor most nekem controller errort szokik dobálni - na ez is érdekes, hogy bizonyos szektorok esetében, mintha "beragadna", de 5-6-ik ráolvasáskor már hozza, aztán ezek a beragadó szektorok változnak (más cimek lesznek beragadóak). Igen, a lezáró és a kábel is 160-as LVD, bár ez nem jelenti azt hogy valamelyik ne lenne hibás vagy akármilyen zavaró környezet. De 32 bites aljzatban van, igy egyébként is 133-as lehetne max, amiből a 80MB/s körüli átvitelnek örülnék.
Szóval van itt sok dolog, amivel játszhatok unalmas óráimban...

Szerkesztette: Samuraj 2012. 10. 23. 20:48 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2751 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 10. 24. 01:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 10. 18. 18:51

mivel fémes sikító hangot adott.

Talán jahh, de ez nem vinyl, hogy a barázdában van bent az adat he!
Make love not Wor.

#2752 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 27. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 10. 23. 21:45

A 160-as LVD átvitelkor most nekem controller errort szokik dobálni - na ez is érdekes, hogy bizonyos szektorok esetében, mintha "beragadna", de 5-6-ik ráolvasáskor már hozza, aztán ezek a beragadó szektorok változnak (más cimek lesznek beragadóak).

Már ezzel valami nem OKé ... meg fentebb is írtad, hogy néha lefagy, meg fura dolgok vannak.
Ha egy jó diszknek azt mondom, hogy olvass/írj, akkor vagy csinálja, vagy hibát ad (ha pl. hibás a blokk címe), de nem lefagy, meg "beragad a szektor címe".
De mindegy, felfogható hobbinak is :)

#2753 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 28. 21:43

Nem értem akkor most mit nem értesz vagy kérdezel.
Nem keverni, több külön álló dologról volt szó:
- lefagyás. Ez végülis relativ, elvégre voltak 1-2 perces "gondolkodási" idők is, utána adott hibát. Fél óra után azért már lefagyásnak minősithető. Egy esetben volt(ak) lefagyás(ok): A szóban keringő hibás ST barracuda sata esetében miután sok vagy súlyosan olvashatatlan szektorokon ment át; illetve a csere darabjánál, ha nem létező szektor cimet kapott (bár ez egyszer fordult elő, de az is lehet, hogy nem vártam elég sokat a gondolkodásra).
- a 160lvd "beragadó" szektorát én sem értem, mindenesetre úgy viselkedik ahogy irtam. Több különböző lemez esetében is, tehát nem a hdd a hibás. Vezérlő hibát ad vissza az olvasás/írás művelet, gondolom akkor tényleg a vezérlővel lehet gond. Elsőre valami zavarra/áthallásra/interferire gondolok. Egyetlen kábel, egyetlen lezáróval próbáltam ugyanazon vezérlőn.
- legutolsó címezhető szektor fölé címzés, "túlcímzés". Egyedül a szkázi rendszer kezeli le normálisan: azonnal kivágja az "address mark not found" hibakódot - azokkal a lemezekkel amikkel próbáltam. A pata/sata rendszer lazább e téren, hosszabb-rövidebb idő után ad hibát eltérő hibakódokkal (vinyója válogatja melyik miképp működik).

Teszt környezet: egyfajta X alaplap, egy bios verzió. 64 bites adaptec scsi, 32 bites slotban. Műveletek 16 bites dos módban, bios utasításokkal (int 13h).
Valóban hobbi. Rahedli időt emészt fel tesztelgetni. Ki kéne próbálni más lapokkal is, ez az usb-t se kezeli rendesen. Meg van másik scsi vezérlőm is, de mintha az el sem indulna a 160-as porton (mármint a rá kötött eszköz). A lényeg nekem az adatmentés volt olcsón, gyorsan, a közben tapasztaltak csak technikai különlegességek.

#2754 Felhasználó inaktív   pardiimre 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 15. 09:06

Üdv. Notebook (Toshiba SATAII) HDD-vel kapcsolatos kérdésem van. Egy ideje feltűnt, hogy néha borzalmasan belassul a gép, ekkor a HDD LEDje világít. Googleben keresgéltem, hogy hogyan kéne tesztelni, mit kéne csinálni. Különböző HDD tesztelő programokban láttam a megoldást, végül most a HDSentineltől informálódok. 444 hibás szektort jelzett tegnap ez a program(és egy másik is), némi keresgélés után a chkdsk mellett döntöttem, éjszakára hagytam lefutni, szektorhibák javítását kipipálva. A jelentést megnézve(csatoltam) persze voltak javítások, viszont ezután megnézve a HDSentinelt, már 668 hibás szektort jelez + 70 gyengét, 6%-os kondíciót(tegnap 9% volt).
Most úgy gondolom, hogy a low-level formázás a következő lépés, asztali gépre kötném. Viszont nem tudom milyen programot használjak hozzá, valamint olvastam(5 éves írás), hogy ha fizikai hiba van a lemezen, akkor azt érdemes figyelni és kihagyni a particionálás során. Ezt hogy tudnám megvalósítani?
Low-level formázást csináljak, esetleg valami mást?

Előre is köszönöm a segítséget!

Csatolt fájl:

#2755 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 15. 09:29

Üzenet megtekintéseIdézet: pardiimre - Dátum: 2012. 11. 15. 09:06

Üdv. Notebook (Toshiba SATAII) HDD-vel kapcsolatos kérdésem van. Egy ideje feltűnt, hogy néha borzalmasan belassul a gép, ekkor a HDD LEDje világít. Googleben keresgéltem, hogy hogyan kéne tesztelni, mit kéne csinálni. Különböző HDD tesztelő programokban láttam a megoldást, végül most a HDSentineltől informálódok. 444 hibás szektort jelzett tegnap ez a program(és egy másik is), némi keresgélés után a chkdsk mellett döntöttem, éjszakára hagytam lefutni, szektorhibák javítását kipipálva. A jelentést megnézve(csatoltam) persze voltak javítások, viszont ezután megnézve a HDSentinelt, már 668 hibás szektort jelez + 70 gyengét, 6%-os kondíciót(tegnap 9% volt).
Most úgy gondolom, hogy a low-level formázás a következő lépés, asztali gépre kötném. Viszont nem tudom milyen programot használjak hozzá, valamint olvastam(5 éves írás), hogy ha fizikai hiba van a lemezen, akkor azt érdemes figyelni és kihagyni a particionálás során. Ezt hogy tudnám megvalósítani?

Mentsd le az adataidat és sürgősen cserélj HDD-t. Ha garanciális még akkor úgy, ha nem, akkor nyúlj a zsebedbe és vegyél egy újat.
Az a vinyó épp most teszi meg az utolsó lépést a sírba.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2756 Felhasználó inaktív   onemans 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 17. 12:06

SATA 1TB es 2TB miert nem akar azonos gepen mukodni?

A 2TB-os egy WD hdd, fel eve szepen mukodik kulsos usb-s dokkoloban. Most vettunk Seagate ST31000528AS 1TB-osakat, nem mennek. Win alatt idonkent megjelenik a meghajto betujele, de 0 byte kapacitassal. Sentinel is csak annyit mond, hogy ST31000528AS van, de kozli, hogy "nincs benne merevlemez".

Kiprobaltuk egy masik gepen oket, valami P5GL vagy hasonlo alaplapon, ott viszont a ST 1TB megy, a 2TB wd viszont fel se porog, mintha nem kapna tapot. (Csak a butulasig jutottunk el, tovabb nem, itt nem tudtam sentinelt futtatni)

Most akkor ki halt meg? Megsem azonos a csatlakozo labkiosztasa? Vagy a gyartok betartanak egymasnak?

Szerkesztette: onemans 2012. 11. 17. 12:07 -kor

#2757 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 17. 13:23

Üzenet megtekintéseIdézet: onemans - Dátum: 2012. 11. 17. 12:06

Megsem azonos a csatlakozo labkiosztasa? Vagy a gyartok betartanak egymasnak?

Senki nem tart be senkinek, a lábkiosztások is azonosak. Megfelelő tápellátással, hibátlan SATA kábellel mindegyik működni fog.

Viszont a külső SATA dokkolókkal vigyázni kell, sok az olcsó kínai bóvli - ezek sem a szabványt hagyják figyelmen kívül, hanem úgy vacak ahogy van. (gyenge táp, hibás forrasztások, stb. - a hajam égnek állt amikor egyet szétszedtem) Az általuk nem kezelt, vagy hibásan kezelt merevlemezek beépítve minden esetben kifogástalanul működtek.

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2012. 11. 17. 13:25 -kor

#2758 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 11. 17. 13:37

Üzenet megtekintéseIdézet: pardiimre - Dátum: 2012. 11. 15. 09:06

Nincs low level format már sok éve ATA eszközöknél. Akárki, akármit mond.
Fizikai hibát nem lehet javítani szoftveres úton. A fej nem fogja kisimogatni a hibás, gyengülő területet, sérülést. Csak romlani fog, ahogy eddig is romlott.
Partícionáláskor nem tudod előre, hogy hol lesz még hiba.
A lemez kukaérett, nem tudsz vele mit kezdeni. Mielőbb ments róla. Már a chkdsk-t sem lett volna szabad.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2759 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 17. 14:44

Üzenet megtekintéseIdézet: onemans - Dátum: 2012. 11. 17. 12:06

SATA 1TB es 2TB
Meg a pontosítás végett, hogy akkor melyiket milyen porton keresztül vizsgáltátok a 2 gépben, usb dokkban vagy satán keresztül. Nagyjából egy táblázat: 1TB | 2TB / gép1 | gép2 / usb-dokk | sata, ezen felül még a kábelek/csatlakozó helyek variációi, ha több is van. Jó játék ezt méricskélni. Ráadásul nem is biztos, hogy egyszer elég.

USB-dokkal kapcsolatban: korábban említett fél-Terás külső usb vinyóm (kölcsön), ami nem ment dos-módban 128 Gigán túl. Vindóz alatt meg elég gyakran eldobja magát, lefagy. Többnyire olvasáskor azon belül is tömeges átvitelnél, pl film lejátszásnál adott helyen (minden filmnél máshol, de minden esetben ugyanott adott filmen belül). Aztán a vindóz kiírja, hogy nem tud írni a lemezre (szösz tudja mit akar írni, amikor olvasás művelet van kiosztva). Gondoltam biztos gyenge a táp usb-n keresztül, olvastam ilyen esetről. Mahináltam neki külső táplálást - olyat amilyet -, de azzal is csinálta. Halk kattanás is hallatszik néha, nyílván a fejet vágja ki parkra.
Na jó, nem bírom én ezt tovább, mosmá szétszedem, úgyis ATA lemez lesz benne. És így lőn! Ráadásul sata 2,5" Hitacsi. HOGY ÉN EZT MÉR NEM TUDTAM MEGTENNI MINDJÁRT AZ ELEJÉN ÉS NEM KELLETT VOLNA KÜSZKÖDNI A MENTÉS DARABOLÁSOKKAL :banghead:
Dehát kölcsön holmit nem bontunk szét, ráadásul zsémbes az illető. Akkoris azt a 2 csavart... :pokeas: hüjének születni kel
Satán keresztül tökéletesen műxik a kicsike.

Szerkesztette: Samuraj 2012. 11. 17. 14:46 -kor

#2760 Felhasználó inaktív   onemans 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 17. 18:53

Akkor kezdjuk elolrol, mert ugy latom, nagy az ertetlenseg, csak nem ertem, miert. :-s

Tehat, a kiindulasi helyzet a kovetkezo: Van egy szamitogep, aminek van alaplapi SATA csatlakozasa es 2,0-as usb csatlakozoja.

Valamint van egy sata usb-s dokkolo, amibe 2,5 vagy 3,5 sata hdd mehet, usb 2-n vagy e-sata-n keresztul kapcsolodik a pc-hez, es van rajta tovabbi 6 usb, ami pendrajvok es egyeb kutyuk elburjanzasa miatt idonkent elege hasznos. :)

Itt a kutyu kepe: dokkolo
(a "zoccso kinai" es hasonlo szovegeket hagyjuk, egyreszt szinte minden kinai, masreszt ez tobb, mint egy eve stabilan mukodik 2 TB-os wd hdd-vel.)

Na, akkor most jon a "teszt", ahogy ti fogalmaztatok, bar fogalmam sincs, hogy miert. :)

Tehat dokkoloba wd 2 TB hdd beteve, bekapcsolva, pc szepen felismeri, es dolgozik rola.
Dokkolo lekapcsolva, 2 TB kiveve, 1 TB st beteve, bekapcsolva, pc szepen felismeri, alul uzenet, hogy meghajto telepitve, hasznalatra kesz - uzenet eltunik, ettol kezdve win alatt meg a meghajto betujele se jelenik meg. Sentinel (ingyenes alapvaltozat) elinditva, "G" drive-kent st-t felismeri, tipusat kiirja, de kozli, hogy "nincs drive beteve", es 0 byte a kapacitasa.

Ekkor minden lekapcsolva, gep szetszedve.
Alaplapon levo sata csatlakozoba st 1 TB csatlakoztatva.
gep osszerakva, bekapcsolva, mukodik es jol erzi magat, 1 TB st felismerve, lehet vele dolgozni.
Gep lekapcsolva, 1 TB kiszedve, a helyere 2 TB wd beteve.
Gep bekapcsolva, elindul, mukodik, de 2 TB wd meg se mukkan, meg csak fel se porog a motorja.
Gep lekapcsolva, feljegyzesek megirva, ide bemasolva.

Most varok es remenykedek, hogy ezek utan mar ertitek, mi a helyzet es meg olyan is lesz, aki a megoldast megirja. Ide, a kobakomba: :pokeas:

Mert egyebkent ilyen vagyok: :tired::-s:box2::mad:
Raadasul, ha hetfoig nem lesz megoldas, ez var ram: :help:

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »