HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#731 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:17

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 14:03

Hát, ez így kicsit karcsú lesz. Esetleg ha mesélnél egy kicsit arról, hogy mit jelent a nem indul el, mit ír ki, meg ilyesmi, akkor esetleg valaki tud válaszolni, de így nem hiszem (hacsak vkinek be nem esik, hogy x hardverrel van vmi baja, de erre igen kicsi az esély....)

Bejön az, hogy mi induljon el, gnome, xfce, icewm, stb.
nyomok egy gnome-ot,
elkezd tölteni, eljut 100%-ig.
elsötétül a képernyő és kész.
Off:( a régi magyar filmekben ilyenkor következett volna a sexjelenet, de mi köze ennek a bootoláshoz?  :D )
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#732 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:31

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 14:03

Hát, ez így kicsit karcsú lesz. Esetleg ha mesélnél egy kicsit arról, hogy mit jelent a nem indul el, mit ír ki, meg ilyesmi, akkor esetleg valaki tud válaszolni, de így nem hiszem (hacsak vkinek be nem esik, hogy x hardverrel van vmi baja, de erre igen kicsi az esély....)

Kipróbáltam a többit is:
gnome, xfce, icewm, w.mak, b.box, vga  és konzol módban próbáltam, mindig ez történt.

kiírja, hogy a rendszer betöltése, eljut 100 %-ig, majd elsötétül a kép, és kész.
vga és konzol módban pedig ezt írja ki:
KERNEL PANIC IOAPIC[1]: unable change apic_id
In idle task-hot syncing

beállítások: APCI - van, Konfiguráció betöltés nincs.

:think:  :think:  :think:
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó

#733 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:40

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 15:31

Kipróbáltam a többit is:
gnome, xfce, icewm, w.mak, b.box, vga  és konzol módban próbáltam, mindig ez történt.

kiírja, hogy a rendszer betöltése, eljut 100 %-ig, majd elsötétül a kép, és kész.
vga és konzol módban pedig ezt írja ki:
KERNEL PANIC IOAPIC[1]: unable change apic_id
In idle task-hot syncing

beállítások: APCI - van, Konfiguráció betöltés nincs.

:think:  :think:  :think:

hát, nem ismerem ugyan, de asszem egy APIC=nincs nem árthat neki...

ill rágugliztam, úgylátom kernel bug, amihez úton van a javítás már talán.
http://lkml.org/lkml/2005/2/15/126

Szal kapcsold ki, esetleg jelezd uhuéknak, h evvan, nem tudom peccselgetik e a livecdiket....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#734 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:48

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 14:40

hát, nem ismerem ugyan, de asszem egy APIC=nincs nem árthat neki...

ill rágugliztam, úgylátom kernel bug, amihez úton van a javítás már talán.
http://lkml.org/lkml/2005/2/15/126

Szal kapcsold ki, esetleg jelezd uhuéknak, h evvan, nem tudom peccselgetik e a livecdiket....

Hmm,
mintha indulni látszana, legalábbis továbbjutottam vele mint eddig.

apci=apic???

#735 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:53

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 14:48

Hmm,

apci=apic???

Na most indulni látszik.
Régen próbáltam másik géppel, egy korábbi verziót.
Az szó nélkül ment.
Most kaptam egy command promtot
hogy jutok graf felülethez?

#736 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:55

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 14:53

Na most indulni látszik.
Régen próbáltam másik géppel, egy korábbi verziót.
Az szó nélkül ment.
Most kaptam egy command promtot
hogy jutok graf felülethez?

megvan...
hogy tudom elmenteni a beállításokat?
Modnjuk egy pendrive vagy a vinyo adott könyvtárába?

Szerkesztette: sbazsi 2005. 03. 30. 14:55 -kor

#737 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:56

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 15:48

Hmm,

apci=apic???

az lkmles link alapján úgy tűnik.... (őszintén szolva nekem fel se tünt, mert ugyanazok a betűk vannak benne :D Az apic az andvenced programabble interrupt controller, az apci így fejből nem megy. Bár lehet, ha valaki elmondja, akkor jönnek majd az :omg: simleyk dögivel... Kicsit lámaszagot érzek terjengeni magam körül ... :D :D

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#738 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:59

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 15:55

megvan...
hogy tudom elmenteni a beállításokat?
Modnjuk egy pendrive vagy a vinyo adott könyvtárába?

ezt átadnám a többieknek, mert még életemben nem láttam.....

#739 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 15:07

Mondjuk nem csodálkozom hogy még nem nagyon ismeri a rendszerösszetevőket, mert nem egy régi fejlesztés a gép.
Igazából arra vagyok kiváncsi, hogy ha rányomom, hogy erre és erre a particióra mentse, utána én adom meg a könyvtárat, vagy automatikus? továbbá félek, hogy a recovery particiót hazavágja.
de nem adom fel.
De megijedtem.
ujraindítottam, és csipogni kezdett, de csak az akksi merült le...

#740 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 16:29

Idézet: pascal - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 17:02

...A másik, hogy egy fizetős program stabilitását/szolgáltatáskészletét/sebességét nem mindig képes nyújtani egy opensource alternatíva bármekkora is a lelkesedés. pl.:
Photoshop - GIMP : a GIMP tényleg marhajó, de (IMHO) a GUI még mindig nem az igazi. A sebességben sem veri a PS-t, és akkor arról már ne is beszéljük, hogy (mondjon bárki bármit) bizony nem képes ugyanazokat az extrákat nyújtani mint a PS. Lehet, hogy képes lesz rá, egyszer de nem most.
vagy ott van a Scribus, opensource kiadványszerkesztő, szép is, jó is,  de nincs sehol a "nagyokhoz" képest.
Ahogy én látom, az opensource community nagyon lelkes de (néhány kivétletől eltekintve) nem tudja hozni azt a színvonalat amit egy adott témára fókuszáló X fős Y [Zpénznem] fizetésért dolgozó alkalmazottak  dobnak össze [IDE kéne még egy betű] cégnél, aminek a profilja az adott téma.
Amíg az opensource tömegek tömeg része hobbiból/elvből dolgozik addig az opensource progik nagy része csak hobbihasználatra lesznek jók (meg egyesek elvből haszánlják őket :D)...

Üdv!

Sajnos én is tapasztaltam ezt a jelenséget. A fizetős progik nagy része azért alaposabban tesztelt (legalábbis működésileg) mint az opensource. Már évek óta szeretnék átállni linuxra, elmúlt 2 évben erőszakkal csak linuxot használtam. De az h rettentő sok hiba van a disztókban (több mint a win platform alatt) visszakergetett a másik táborba. Sajna az uhu is ide tartozik.
Most várom havertól az 1.2-őt, hátha jobb lesz mint az 1.1...

Gnome, KDE, openoffice, K3B, java! (bugos szegénykém, míg érdekes módon a win alatti nem) mindbe csalódtam linux alatt. Amíg ilyen a cégek hozzáállása driver, progik-al kapcsolatban, szerintem sokan maradnak (még ) másik alatt.

#741 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 18:00

Idézet: csavar - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 17:29

Üdv!

Sajnos én is tapasztaltam ezt a jelenséget. A fizetős progik nagy része azért alaposabban tesztelt (legalábbis működésileg) mint az opensource. Már évek óta szeretnék átállni linuxra, elmúlt 2 évben erőszakkal csak linuxot használtam. De az h rettentő sok hiba van a disztókban (több mint a win platform alatt) visszakergetett a másik táborba. Sajna az uhu is ide tartozik.
Most várom havertól az 1.2-őt, hátha jobb lesz mint az 1.1...

Gnome, KDE, openoffice, K3B, java! (bugos szegénykém, míg érdekes módon a win alatti nem) mindbe csalódtam linux alatt. Amíg ilyen a cégek hozzáállása driver, progik-al kapcsolatban, szerintem sokan maradnak (még ) másik alatt.

hát, azért elég sokan elvannak gnome-al, kdevel, ooval, k3bvel; és a javaval pl nem tudom mi bajod (jah, vannak dolgok amik kicsit furcsán viselkednek a linuxos jvmben, és persze tudok neked fordítva is mutatni....) Persze, egyik sem tökéletes, de azért elég ól el lehet vele lenni.... sőt ;) (Arról nem beszélve, hogy a legtöbb proginál jól működik a bugreport)

Továbbá, ha a példák és a driverek-progik mondatrész szoros kapcsolatban van egymással, akkor eléggé nem vagy képbe. (Önmagában megálja féligmeddig a helyét)

#742 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 12:44

Én is lelkesen használgatom az UHU-t (sajna egyelőre kevesebbet, mint a win-t). Okozott több kellemes meglepetést is. Egy nagy gondom ezért még mindig van vele: nincs linuxos szobatársam...  :( És úgy nagyon nehéz kérdezni (levlistán, fórumon), vagy keresni a guglin, hogy az embernek alapvető hiányosságai vannak. Ezzel el is jutottam a hozzászólásom lényegéhez: lehet-e valahol linuxot tanulni elérhető áron? Lévén, hogy azért van némi tapasztalatom a számítógépekkel, a "power" gombot nem kell megmutatni...  :cool:  Szóval nem is alapszintű oktatás kellene, de aligha leszek valaha is többszáz gépet felügyelő rendszergarázda... (Amiket eddig találtam itt-ott, azok 150e-től fölfelé...  :think: )

#743 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 15:15

Idézet

Én is lelkesen használgatom az UHU-t (sajna egyelőre kevesebbet, mint a win-t). Okozott több kellemes meglepetést is. Egy nagy gondom ezért még mindig van vele: nincs linuxos szobatársam... És úgy nagyon nehéz kérdezni (levlistán, fórumon), vagy keresni a guglin, hogy az embernek alapvető hiányosságai vannak. Ezzel el is jutottam a hozzászólásom lényegéhez: lehet-e valahol linuxot tanulni elérhető áron? Lévén, hogy azért van némi tapasztalatom a számítógépekkel, a "power" gombot nem kell megmutatni...    Szóval nem is alapszintű oktatás kellene, de aligha leszek valaha is többszáz gépet felügyelő rendszergarázda... (Amiket eddig találtam itt-ott, azok 150e-től fölfelé... )

Szvsz felesleges. Ülj le a linux elé és kezdd el megoldania problémaidat, szabd át kedvedre a kedvenc ablakkezelődet, indítsd progikat, hallgass zenét, szerkessz szöveget, használd! Ha elakadsz, kérdezel :)
Indulásnak jó lehet az  UHU 2. CD-jén lévő doksi. Akutt olvasgatásra pedig ITT vannak magyar howtok, UHU csomiban.
Ja és mégegyszer: erre való a fórum ;) kérdezz!
In Flames We Trust

#744 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 16:04

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 17:00

hát, azért elég sokan elvannak gnome-al, kdevel, ooval, k3bvel; és a javaval pl nem tudom mi bajod (jah, vannak dolgok amik kicsit furcsán viselkednek a linuxos jvmben, és persze tudok neked fordítva is mutatni....) Persze, egyik sem tökéletes, de azért elég ól el lehet vele lenni.... sőt ;) (Arról nem beszélve, hogy a legtöbb proginál jól működik a bugreport)

Továbbá, ha a példák és a driverek-progik mondatrész szoros kapcsolatban van egymással, akkor eléggé nem vagy képbe. (Önmagában megálja féligmeddig a helyét)

Üdv!

Tudom h elvannak gnommal, de én pl bármikor romba tudok dönteni egy gnomot. Ez elég gáz. Te is megtudod csinálni: indíts alatta egy jobban elgondolkodó programot, amelyik nem tud válaszolni egy ideig. Próbáld bezárni, mire közli a gnome hogy nem válaszol az alkalmazás bla bla biztos h be akarod-e zárni. Igennel válaszolj. Ha ezt megcsinálod párszor, gnome nagyon furcsán kezd viselkedni: nem reagál az egér kattintásokra műveletekre. Még a ctrl+alt+backspace sem tudja működőképessé varázsolni!
(Sok féle verziójú gnommal, különböző disztribekben és számítógépeken néztem, tehát nem hardver hiba)

Ilyenkor marad az újraindítás... ez pedig nem megoldás! XP alatt a felületet működtető explorer azért egy nem összegányolt rendszernél nem akad ki...

Ezért kezdtem XFCE-t használni. Sajnos így le kellett mondanom a nautilusról (mint fájlkezelő)
Pedig egy jó fájlkezelő nagyon elkélne (mint win alatt total commander). Állítólag el kezdtek írni Mr Commander néven egy hasonló progit, de még nem igazán használható.

K3b: nincs újraírható dvd törlése, nincs a listájában 4X írás lehetősége. (pedig nero alatt van)
java: valamelyik so fájlban hiba van mert a netbeans fejlesztőrendszer állandóan kifagy. (és logolja az so-t)
oo: egyrészt: 1.0 összecsúsznak a sorok, 1.1 verzió rendszeresen kilép (különféle disztibekben is, néztem... stb) 1.3 már majdnem ok, de a beszúrt képeket nagyon ocsmányul jeleníti meg ha nem eredeti méretben használod.

Összefoglalva: valahogy a win alternatíva használata mindig zökkenőmentesebb.. mert pénzes és mert több szakember teszteli.

Például a oo-t én nem adtam volna ki 1.0 1.1 néven csak 0.9 0.91 verzió számmal, mert instabilok! Érdekes a word egyszer sem fagy.. (persze nem összegányolt rendszerrel)

Na, igazából nem a linuxot akarom sarazni, nagyon szeretnék áttérni, de amíg a srácok ilyen minőségű progikat tudnak csak összehozni...

Addig marad az hogy "talán a következő verzió.." reménykedés.

#745 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 16:10

Pont ez a gondom: sikerül feltenni, tudok rajta zenét hallgatni, már tv-t is sikerült beállítanom (bár a zapping igencsak kockás...), stb. Ugyanakkor a tűzfal beüzemelése a kezdo UHU-s lista igen aktív segítségével is nehezen ment, és azonkívül, hogy megcsináltam, amit mondtak, alig tudom, hogy mit is csináltam. És ami a legfontosabb: válaszolni csak jól feltett kérdésekre lehet, és legyünk őszinték: egy jól feltett kérdés megfogalmazásához kellenek ismeretek.

#746 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 17:11

Idézet

Tudom h elvannak gnommal, de én pl bármikor romba tudok dönteni egy gnomot. Ez elég gáz. Te is megtudod csinálni: indíts alatta egy jobban elgondolkodó programot, amelyik nem tud válaszolni egy ideig. Próbáld bezárni, mire közli a gnome hogy nem válaszol az alkalmazás bla bla biztos h be akarod-e zárni. Igennel válaszolj. Ha ezt megcsinálod párszor, gnome nagyon furcsán kezd viselkedni: nem reagál az egér kattintásokra műveletekre. Még a ctrl+alt+backspace sem tudja működőképessé varázsolni!
(Sok féle verziójú gnommal, különböző disztribekben és számítógépeken néztem, tehát nem hardver hiba)

:D azért az tegyük hozzá, hogy ez felér egy "összegányolással"
BTW XFce rocks!

Idézet

Pedig egy jó fájlkezelő nagyon elkélne (mint win alatt total commander). Állítólag el kezdtek írni Mr Commander néven egy hasonló progit, de még nem igazán használható.

TuxCommander az instabil ágaból próbáld ki a legújabbat, egész kezes. Nekem bejön.

Idézet

Érdekes a word egyszer sem fagy.. (persze nem összegányolt rendszerrel)

Azért a word is csinál furcsa dolgokat ;)
In Flames We Trust

#747 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 18:00

Biztos nagyon láma kérdés lesz...

Szóval: linux alatt van valami olyasmi, hogy egy gépre/gépről párhuzamosan több felhasználó tud bejelentkezni. Valamit erről én anno hallottam, most meg véletlenül az Alt-Ctrl-funkcióbillentyűket megtaláltam. Ahogy nézem UHU-ban 8 ilyesmi van (hangsúlyozom: nem nagyon tudom, hogy mi ez). Az F7 megy alapból (itt KDE). Meg az F8-ra váltva is grafikus felület jött be, a többi sima karakteres. Gondoltam ez a több bejelentkezés poén, és alkalomadtán akár hasznos is lehet, de az F8 (ahol szintén grafikus volt), eltűnt. Illetve miután feláll a gép, csak egy villogó kurzor van a bal felső sarokban. Aztán feltűnt, hogy ha mozgatom az egeret, akkor előkerül egy téglalap alakú kurzor is, sőt, ha egérmozgatás közben billentyűket nyomogatok, ír is a képernyőre, egyébiránt semmire nem reagál.

Nagyon megköszönném, ha némi információt tudnátok adni nekem arról, hogy mi is történik, amikor én az Alt-Ctrl-F1-8 gombokat nyomogatom, illetve hogy hogyan tudok visszacsalogatni az F8-ra valami működő felületet.

Köszi

#748 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 19:23

Idézet

Nagyon megköszönném, ha némi információt tudnátok adni nekem arról, hogy mi is történik, amikor én az Alt-Ctrl-F1-8 gombokat nyomogatom, illetve hogy hogyan tudok visszacsalogatni az F8-ra valami működő felületet.

Felfedezted magadnak a virtuális/mély terminálokat. 1-6ig szöveges módban működnek. Ha az X valamiért nem tud elindulni akkor alapértelmezésben az 1-es termináld kapnád meg. A rendszer teljesen működöképes itt is, a linuxra nem igaz a winben megszokott rendszer=grafikus felület dolog. A grafikus felület(ek) az X szerveren futnak ami kapásból a 7. terminált haszánlja. Ha nem futna az X akkor a szöveges bejelentkezés után használhatod a startx parancsot az x és vele az ablakkezelőd indítására, ez kihagyja a [G/K]DM-et a dologból. Ha több felhasználónak akarsz több grafikus felületet akkor a második felhasználó bejelentkezhet az egyik mélyterminálon majd ki kell adnia egy jól paraméterezett startx parancsot, sosem volt erre szükségem, szóval nemtudom, milyen paraméterek kellenek  (man startx olvasgatás ajánlott) , viszont az eredmény 2 db X lesz.
In Flames We Trust

#749 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 22:14

Ha megendgeded, akkor tételenként

Idézet: csavar - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 17:04

Üdv!

Ilyenkor marad az újraindítás... ez pedig nem megoldás! XP alatt a felületet működtető explorer azért egy nem összegányolt rendszernél nem akad ki...
Ne haragudj, most ezért nem teszek fel egy gnomeot, elhiszem neked. Mindazonáltal én is használtam jó darabig, és nekem nem nagyon sikerült még megfektetnem (néha begajdult kicsit főleg régebben, de a bűnös zabagépek kikitatása után magához tért). Ellenben ha hiszed ha nem el szoktam tudni érni hogy a windowzom maga alá szarjon :Đ

Idézet

Ezért kezdtem XFCE-t használni. Sajnos így le kellett mondanom a nautilusról (mint fájlkezelő)

Hát, én sose használtam a nautilust, nincs rá igényem, de szerintem lehetne használni xfce alatt is....

Idézet

K3b: nincs újraírható dvd törlése, nincs a listájában 4X írás lehetősége. (pedig nero alatt van)
De van, és de van. Az más kérdés, hogy én ettől még growisofssel írok.

Idézet

java: valamelyik so fájlban hiba van mert a netbeans fejlesztőrendszer állandóan kifagy. (és logolja az so-t)
Használtam netbeanset, nekem nem fagyott. Egyáltalán, nem nagyon emléxem meghalós java cuccokra. Max olyasmire, hogy ilyen chat.hu meg hasonló gányok elcsesznek betűket meg ilyesmi... De ha rendszeresen elhal, akkor kérem bugreportolni kell.

Idézet

oo: egyrészt: 1.0 összecsúsznak a sorok, 1.1 verzió rendszeresen kilép (különféle disztibekben is, néztem... stb) 1.3 már majdnem ok, de a beszúrt képeket nagyon ocsmányul jeleníti meg ha nem eredeti méretben használod.

Összecsúszást nem értem, nem láttam ilyesmit. Fagyni sem láttam még nagyon (word és pp doksikba már azért egy párszor igen. A beszúrt és átméretezett képeket valóban ocsmányul jeleníti meg. De szerintem azt a word is. OOval a legnagyobb bajom, hogy vannak bugok a pdf exportban, ill az a kis villámszerű izé, az tényleg jó a wordben. Egyéb mást eddig mindig meg tudtam oldani. (Persze az is igaz, hogy én komolyabb cuccot texben írok, ha lehet).

Idézet

Összefoglalva: valahogy a win alternatíva használata mindig zökkenőmentesebb.. mert pénzes és mert több szakember teszteli.

Nem hiszem, hogy vmi attól jobb lesz, hogy pénzes. Meg azt sem hogy attól hogy nem az, attól lesz jobb. Lévén mind a kettőt ugyanazok a kóderek írják :D És neked valószínű azért zökkenőmentesebb, mert jobban ismered, és egy csomó zökkenőn csuklóbol átlendülsz. Mindez rám pl linux alatt igaz inkább, mert azt használom többet. (és sokszor futok hibákba, de ált meg szoktam tudni javítani)

Egyébként pedig azt is vedd figyelmebe, hogy a linuxosok nagyrésze előbb utóbb megtanulja használni a konzolos progikat. A vége cirka az, hogy az X csak azért kell, hogy szép nagy felbontáson nézhesd a betűket. És mivel a linux alapvetően konzol, és csak mostanában igyekszik a gui felé, míg a win fordított utat jár, ezért linux alatt sokkal kiforrottabak a konzolos cuccok (bár a win is mutat fejlődést, de még van hova), míg win alatt a gui van jobban egyben (bár szerintem egy normális ablakkezelőhöz képest fapados) (és a KDE pedig elég jó imho, bár annak is van hova fejlődnie, főleg a qtnak van egy két gáz része)

Szal, én őszintén szólva nem érzem, hogy windows alatt zökkenőmentesebben tudok dokgozni (sőt), meg azt sem, hogy kevesebb bug lenne a wines progikba.

Idézet

Például a oo-t én nem adtam volna ki 1.0 1.1 néven csak 0.9 0.91 verzió számmal, mert instabilok! Érdekes a word egyszer sem fagy.. (persze nem összegányolt rendszerrel)
Izé, hányas is a word? És olyan progi nincs, ami sose hal meg.... Ja, és pl tök ugyanaz a win és word van itthon két gépen, az egyiken a word folyamatosan magaalá szarik.....

Idézet

Na, igazából nem a linuxot akarom sarazni, nagyon szeretnék áttérni, de amíg a srácok ilyen minőségű progikat tudnak csak összehozni...
Egyet mondj meg akkor. Ha minden gyengébb minőségű, akkor mér akarsz áttérni...:think:

Szal összefoglalva, kinek a pap, kinek a papné :D

#750 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 22:23

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 17:10

Pont ez a gondom: sikerül feltenni, tudok rajta zenét hallgatni, már tv-t is sikerült beállítanom (bár a zapping igencsak kockás...), stb. Ugyanakkor a tűzfal beüzemelése a kezdo UHU-s lista igen aktív segítségével is nehezen ment, és azonkívül, hogy megcsináltam, amit mondtak, alig tudom, hogy mit is csináltam. És ami a legfontosabb: válaszolni csak jól feltett kérdésekre lehet, és legyünk őszinték: egy jól feltett kérdés megfogalmazásához kellenek ismeretek.

Igen, egy jól feltett kérdésre szükség van. Viszont az is igaz, hogy ha messziről szaglik h vki azért nem jól kérdez, mert egyáltalán nincs képpe, akkor szokták neki mondani, hogy kb milyen infokat kellene megadnia a segítséghez, és szokott kapni olyan olvasnivalót, amiből aztán már fel lehet tenni egy használható kérdést. Az tény, hogy ez néha a hosszas udvariassági körök mellőzésével történik, ami kicsit megijesztheti a delikvenst (viszont ellenben annyival gyorsabban kap választ :D).

Ha pedig valamit már összeraktál, akkor tessék a használt programok doksiából kinézni, hogy mit csinál :D Vagy, kérdezd meg itt. Pl az iptableses topikban szívesen kitárgyaljuk a dolgot. Mutasd mid van, meg mit értesz belőle.....

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.