Ha megendgeded, akkor tételenként
Idézet: csavar - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 17:04
Üdv!
Tudom h elvannak gnommal, de én pl bármikor romba tudok dönteni egy gnomot. Ez elég gáz. Te is megtudod csinálni: indíts alatta egy jobban elgondolkodó programot, amelyik nem tud válaszolni egy ideig. Próbáld bezárni, mire közli a gnome hogy nem válaszol az alkalmazás bla bla biztos h be akarod-e zárni. Igennel válaszolj. Ha ezt megcsinálod párszor, gnome nagyon furcsán kezd viselkedni: nem reagál az egér kattintásokra műveletekre. Még a ctrl+alt+backspace sem tudja működőképessé varázsolni!
(Sok féle verziójú gnommal, különböző disztribekben és számítógépeken néztem, tehát nem hardver hiba)
Ilyenkor marad az újraindítás... ez pedig nem megoldás! XP alatt a felületet működtető explorer azért egy nem összegányolt rendszernél nem akad ki...
Ne haragudj, most ezért nem teszek fel egy gnomeot, elhiszem neked. Mindazonáltal én is használtam jó darabig, és nekem nem nagyon sikerült még megfektetnem (néha begajdult kicsit főleg régebben, de a bűnös zabagépek kikitatása után magához tért). Ellenben ha hiszed ha nem el szoktam tudni érni hogy a windowzom maga alá szarjon :Đ
Idézet
Ezért kezdtem XFCE-t használni. Sajnos így le kellett mondanom a nautilusról (mint fájlkezelő)
Pedig egy jó fájlkezelő nagyon elkélne (mint win alatt total commander). Állítólag el kezdtek írni Mr Commander néven egy hasonló progit, de még nem igazán használható.
Hát, én sose használtam a nautilust, nincs rá igényem, de szerintem lehetne használni xfce alatt is....
Idézet
K3b: nincs újraírható dvd törlése, nincs a listájában 4X írás lehetősége. (pedig nero alatt van)
De van, és de van. Az más kérdés, hogy én ettől még growisofssel írok.
Idézet
java: valamelyik so fájlban hiba van mert a netbeans fejlesztőrendszer állandóan kifagy. (és logolja az so-t)
Használtam netbeanset, nekem nem fagyott. Egyáltalán, nem nagyon emléxem meghalós java cuccokra. Max olyasmire, hogy ilyen chat.hu meg hasonló gányok elcsesznek betűket meg ilyesmi... De ha rendszeresen elhal, akkor kérem bugreportolni kell.
Idézet
oo: egyrészt: 1.0 összecsúsznak a sorok, 1.1 verzió rendszeresen kilép (különféle disztibekben is, néztem... stb) 1.3 már majdnem ok, de a beszúrt képeket nagyon ocsmányul jeleníti meg ha nem eredeti méretben használod.
Összecsúszást nem értem, nem láttam ilyesmit. Fagyni sem láttam még nagyon (word és pp doksikba már azért egy párszor igen. A beszúrt és átméretezett képeket valóban ocsmányul jeleníti meg. De szerintem azt a word is. OOval a legnagyobb bajom, hogy vannak bugok a pdf exportban, ill az a kis villámszerű izé, az tényleg jó a wordben. Egyéb mást eddig mindig meg tudtam oldani. (Persze az is igaz, hogy én komolyabb cuccot texben írok, ha lehet).
Idézet
Összefoglalva: valahogy a win alternatíva használata mindig zökkenőmentesebb.. mert pénzes és mert több szakember teszteli.
Nem hiszem, hogy vmi attól jobb lesz, hogy pénzes. Meg azt sem hogy attól hogy nem az, attól lesz jobb. Lévén mind a kettőt ugyanazok a kóderek írják

És neked valószínű azért zökkenőmentesebb, mert jobban ismered, és egy csomó zökkenőn csuklóbol átlendülsz. Mindez rám pl linux alatt igaz inkább, mert azt használom többet. (és sokszor futok hibákba, de ált meg szoktam tudni javítani)
Egyébként pedig azt is vedd figyelmebe, hogy a linuxosok nagyrésze előbb utóbb megtanulja használni a konzolos progikat. A vége cirka az, hogy az X csak azért kell, hogy szép nagy felbontáson nézhesd a betűket. És mivel a linux alapvetően konzol, és csak mostanában igyekszik a gui felé, míg a win fordított utat jár, ezért linux alatt sokkal kiforrottabak a konzolos cuccok (bár a win is mutat fejlődést, de még van hova), míg win alatt a gui van jobban egyben (bár szerintem egy normális ablakkezelőhöz képest fapados) (és a KDE pedig elég jó imho, bár annak is van hova fejlődnie, főleg a qtnak van egy két gáz része)
Szal, én őszintén szólva nem érzem, hogy windows alatt zökkenőmentesebben tudok dokgozni (sőt), meg azt sem, hogy kevesebb bug lenne a wines progikba.
Idézet
Például a oo-t én nem adtam volna ki 1.0 1.1 néven csak 0.9 0.91 verzió számmal, mert instabilok! Érdekes a word egyszer sem fagy.. (persze nem összegányolt rendszerrel)
Izé, hányas is a word? És olyan progi nincs, ami sose hal meg.... Ja, és pl tök ugyanaz a win és word van itthon két gépen, az egyiken a word folyamatosan magaalá szarik.....
Idézet
Na, igazából nem a linuxot akarom sarazni, nagyon szeretnék áttérni, de amíg a srácok ilyen minőségű progikat tudnak csak összehozni...
Egyet mondj meg akkor. Ha minden gyengébb minőségű, akkor mér akarsz áttérni...
Szal összefoglalva, kinek a pap, kinek a papné