Idézet: DannY - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 15:41
Én egy 40-es HDD-ről másoltam 60-asra, majd a 60-asról ismét egy 40-esre, így ment.
Lehet, hogy azért, mert végülis a forrás és cél azonos méretű, a köztes hordozó pedig nagyobb, ezért nem volt gond.
Hmm, tegnap este kicsit zilált voltam, igazábol azért fórumoztam, mert kellett néha kis agyellazítás

Mondjuk elég rég használtam erre ddt, de megpróbálom kicsit összekapni magam (bár abból majd úgyis csak az esti söröm mellett lesz vmi

). Szal az a lényeg, hogy a dd nem néz, egyszerűen az if eszköz tartalmát bitenként átküldi az of eszközbe. Ami azt jelenti, hogy ha te mondjuk egy if=/dev/hda1 of=/dev/hdb1 et csináltál (vagyis egy vinyó meglévő particíóját tolod egy másik, már meglévő partícióra, akkor ez asszem menni fog (sőt, ugy néz ki, megy is.) Ha azonban olyant mondasz neki, hogy if=/dev/hda of=/dev/hdb, vagyis az egész hóbelevancot akarod áttolni egyik vinyórol a másikra, akkor ott lesz egy olyan probléma, hogy az eszköz első 512 bytja (?

asszem), az a partíciós tábla. Azt meg nem lehet csak úgy másolgatni, kivéve, ha ugyanolyanok az eszközök. Különben a helyes eljárás a partíciók legyártása, és particó szintű dd. Hangsúlyoznám azonban, hogy ilyet rég csináltam, ráadásul még mindig elég mostott vagyok, úgyhogy kérem, aki tudja miről beszélek

, az erősítsen meg, vagy javítson ki. (Ilyenkor úgyis rendre meg szokott jelenni Friczy

)