HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#851 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 13. 17:17

Idézet

Másik probléma a hangkártya: UHU 1.1 alatt működött. Valami intel 82801-es, conexant csippel rendelkező hangkártya.  Felismeri rendben, de az már gyanús hogy kinfocenter alatt kiírja a neve mellé: unknown codec (pedig elvileg ez a conexant csip adja az AC97-es codecet)

kernelmoduloknál snd-intel8xvalami be is van töltve. Szerintem működne, csak el van állítva.

Hogyan tudnám megadni a megfelelő chip codec-et paraméterben?

alsamixer -t nézd meg, nincs-e lenémítva a kimenet. Ha tényleg nem megy snd-intelvalamivel és tudod melyik kellene neki akkor teljes root shellben (su -) rmmod snd-intelvmi majd modprobe snd-amivelmenniekell

Szerkesztette: pascal 2005. 04. 13. 17:18 -kor

In Flames We Trust

#852 Felhasználó inaktív   ejbenjaro 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 14. 09:37

Idézet: Matu - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 20:00

Sziasztok!

A Uhu 1.2-höz csomagban adott wine-t használva szeretném hibátlan működésre bírni a Diablo II-t. EZ alapján sikerült is elérni, hogy elindul a játék, de aztán mikor jön a teljes képernyős mód, akkor az egész furcsa módon kitolódik a monitoromból :confused: . A gépem egy Acer 223X típusú notebook normálisan 1024x768-as felbontással.Kérdésem:
Megoldható-e, hogy a DiabloII kis ablakban fusson az Asztalon, és ne teljes képernyős módban? (Gondolom így el lehetne kerülni az eltolódást.)
Ha valamit nem írtam le világosan, kérdezzetek :)

Üdv: Matu

Hello!

Mivel látom, hogy neked sikerült felpakolni a D2-t Linux alá ezért szeretnélek megkérni, hogy segíts nekem kicsit, mert nekem valahogy nem akar települni rá, a wine ablakában mindig amikor elindítom a telepítőt valami ilyesmi szöveggel ellátott ablakot dob fel hogy nem talál valami program start menü-t vagy valami ilyesmi, és persze ezután kilép. Egyébként én is UHU 1.2-n próbálom, csak én még nagyon láma vagyok ebben a téméban (is többek között). Segítségedet előre is köszönöm!

Üdv
Peti

#853 Felhasználó inaktív   razoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 14. 11:35

Idézet: ejbenjaro - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 10:37

Hello!

Mivel látom, hogy neked sikerült felpakolni a D2-t Linux alá ezért szeretnélek megkérni, hogy segíts nekem kicsit, mert nekem valahogy nem akar települni rá, a wine ablakában mindig amikor elindítom a telepítőt valami ilyesmi szöveggel ellátott ablakot dob fel hogy nem talál valami program start menü-t vagy valami ilyesmi, és persze ezután kilép. Egyébként én is UHU 1.2-n próbálom, csak én még nagyon láma vagyok ebben a téméban (is többek között). Segítségedet előre is köszönöm!

Üdv
Peti

jatekport.linuxuser.hu a te oldalad -> Diablo2 telepítés
Debian Sid 2.6.9-razoli
én is szeretnék hatalmas aláírást ahova leírhatnám a gépem, de sajnos az lspci kimenete nem fér be...

#854 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 18:14

Csáztok! Felraktam a Linuxot tök faszán megy.Windows is.Bejön a Grub renszert választó(asszem ez a rendzser válaszó,javítsatok ki ha nem),de picit láma vok még hozzá.meg kell szoknom a linuxot.de 1 elsőlátásra tök kira! nemtudtok valami leírást amit berakok itt windowson és linuxon megnyitom? azzal látom a windows partíciókat(ntfs). Help pls.Még a netkapcsolatot se tom hogy kell csinállni :reklamacio:  :think:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#855 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 21:54

Idézet

Csáztok! Felraktam a Linuxot tök faszán megy.Windows is.Bejön a Grub renszert választó(asszem ez a rendzser válaszó,javítsatok ki ha nem),de picit láma vok még hozzá.meg kell szoknom a linuxot.de 1 elsőlátásra tök kira! 

...
Ne abból indulj ki hogy hülye vagy és majd mindent elmondunk neked. Szépen elmondod milyen géped van, hány partíció mit hol miért stb. aztán felteszed a szépen és kultúráltan megfogalmazott kérdést amire mi legjobb tudásunk szerint vaálszolunk.

Idézet

nemtudtok valami leírást amit berakok itt windowson és linuxon megnyitom? azzal látom a windows partíciókat(ntfs). Help pls

Ezt pl nem értem. Mi nem megy és mit akarsz csinálni pontosan?

Idézet

Még a netkapcsolatot se tom hogy kell csinállni

Hát figy, amíg nem tudjuk milyen neted van addig mi sem tudjuk.
In Flames We Trust

#856 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 11:54

Idézet

Ne abból indulj ki hogy hülye vagy és majd mindent elmondunk neked. Szépen elmondod milyen géped van, hány partíció mit hol miért stb. aztán felteszed a szépen és kultúráltan megfogalmazott kérdést amire mi legjobb tudásunk szerint vaálszolunk.

Nos,hogy milyen gépem van lent látod.
5 Windows Partíciom van. És 1 Linux(10Giga). A c partíción van a mostani windows.Van 1 másik partíció azon is van 1 windows de az 1 másik hdd is.(ezt a régi windowsot nem használom).

Idézet

Ezt pl nem értem. Mi nem megy és mit akarsz csinálni pontosan?

Ezt úgy értem hogy valahonnan letöltök 1 filet. gondolom a linux másfajta kiterjesztéseket használ mint a windows. és ezt a letöltött filet berakom mondjuk a c partíciómra és linuxról megnyitom és ami oda levan írva az alapján beállítom a linuxomat.

Idézet

Hát figy, amíg nem tudjuk milyen neted van addig mi sem tudjuk.

Axelero Adsl-em van.(ezt sikerüllt beállítanom).de minden indításnál ujra bekell állítanom.

a kérdés. hogy tudom átállítani a felbontást? mert a böngészőben(galeon,azt hiszem így hívják) nagyon picik a betük. és én szerintem a felbontás túl nagy.15"-os monitorom van. 800x600/85hz-en szeretném futtatni...

remélem érthető vagyok.
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV

#857 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 13:24

Idézet

Nos,hogy milyen gépem van lent látod.
5 Windows Partíciom van. És 1 Linux(10Giga). A c partíción van a mostani windows.Van 1 másik partíció azon is van 1 windows de az 1 másik hdd is.(ezt a régi windowsot nem használom).

a partíciók betűkkel való elnevezése windowsos szokás ráadásul teljesen logikátlan tehát én továbbra sem tudom hol helyezkedik el a C-d, szóval ne használd.

Idézet

Ezt úgy értem hogy valahonnan letöltök 1 filet. gondolom a linux másfajta kiterjesztéseket használ mint a windows. és ezt a letöltött filet berakom mondjuk a c partíciómra és linuxról megnyitom és ami oda levan írva az alapján beállítom a linuxomat.

A kiterjesztésekről annyit, hogy nem operációs rendszertől függenek, egy *.doc-ot ugyanúgy megnyithatsz akárhol, HA megvan a megfelelő programod. Viszont ez a beállítom a linuxot dolgot nem értem. MIT akarsz beállítani? Nem kell ahhoz linux, hogy linuxos dolgokról olvasgass:
hup.hu
linuxforum.hu
linuxuser.hu

Idézet

Axelero Adsl-em van.(ezt sikerüllt beállítanom).de minden indításnál ujra bekell állítanom.
a kérdés. hogy tudom átállítani a felbontást? mert a böngészőben(galeon,azt hiszem így hívják) nagyon picik a betük. és én szerintem a felbontás túl nagy.15"-os monitorom van. 800x600/85hz-en szeretném futtatni...
remélem érthető vagyok.

UHU Vezérlőpult. Itt elvileg az ADSL szolgáltatást is beállíthatod a rendszerrel történő indulásra meg a felbontást is állíthatod kedved szerint.
In Flames We Trust

#858 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 14:10

ok kössz.

most nemis tudom melyik a c,d, meghalytóm,mert mac stílus van a gépemen és csak a partíció nevét írja ki.

köszi,majd megpróbálom a beállítást,csak volt 1 kis gáz a windows boot-olásakor reggel...

nem nagyon akart beindullni a windows. bejött a renszer beállító.

linux
windows
windows(ezt a windowsot nem használom)

és nem akart beindullni a windwosom,de aztán be bootolt. mind1 lényeg hogy megy...

a grubon mikor bejön az op.rendszerek listája. akkor fel lehet cseréélni hogy pl: a Windwos legyen leg fellül alatta a linux? mert fater nemtudja használlni a linuxot és 7 mp múlva beindítjaa legfelsőt a listából a grub.és jóvollna ha választás nélkül indítaná magát a windows. egyszóval nem a linux hanem a windwos lenne a listában az első helyen.

ez megoldahtó?

#859 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 14:13

term észetesen meg oldható
csakazt nefelejsd el hogy nem az indul automatikussan amellik leg fel ül van hanem az amellik a zalapér telmezett
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#860 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 15:03

Idézet: Öregszem - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 15:13

term észetesen meg oldható
csakazt nefelejsd el hogy nem az indul automatikussan amellik leg fel ül van hanem az amellik a zalapér telmezett

akkor hogy tehetem a windowsot alapértelmezetté?

#861 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 15:14

Idézet

akkor hogy tehetem a windowsot alapértelmezetté?

a /boot/grub/menu.lst filet kell szerkesztened. A deafult 0 sor ott van vhol az elején, a 0 jelöli az 1. elemet a listában, a 1 a másodikat stb.
Átírásához azonban root jogok szükségesek. A root felhasználó a rendszergazda, a linuxban a rendszerszintű változtatásokat csak neki van joga megtenni. Szóval így csináld:
indatasz egy terminált (Konsole,Gnome terminal, XFce-Terminal, xtrem, vagy Ctrl+Alt+F1-6 tetszőlegesen)
pötyögd: su
bekéri a rendszergazda jelszavát majd indíts egy midnight commandert: mc paranccsal.
Keresd meg a menu.lst-t a fent írt helyen, üss F4-et, írd át, üss F2-t a mentéshez majd szépen lépegess ki.
Kész.

Szerkesztette: pascal 2005. 04. 17. 15:16 -kor

In Flames We Trust

#862 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 15:38

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 16:14

a /boot/grub/menu.lst filet kell szerkesztened. A deafult 0 sor ott van vhol az elején, a 0 jelöli az 1. elemet a listában, a 1 a másodikat stb.
Átírásához azonban root jogok szükségesek. A root felhasználó a rendszergazda, a linuxban a rendszerszintű változtatásokat csak neki van joga megtenni. Szóval így csináld:
indatasz egy terminált (Konsole,Gnome terminal, XFce-Terminal, xtrem, vagy Ctrl+Alt+F1-6 tetszőlegesen)
pötyögd: su
bekéri a rendszergazda jelszavát majd indíts egy midnight commandert: mc paranccsal.
Keresd meg a menu.lst-t a fent írt helyen, üss F4-et, írd át, üss F2-t a mentéshez majd szépen lépegess ki.
Kész.

ohh.1000 kössz.

ahoz hogy rootként jelentkezzek be azt is beírhatom hogy felhasználói név:root
pass:amit megadtam.1szer sikerüllt így bejelentkezznem. és root voltam.

#863 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 15:49

Idézet

ahoz hogy rootként jelentkezzek be azt is beírhatom hogy felhasználói név:root
pass:amit megadtam.1szer sikerüllt így bejelentkezznem. és root voltam.

Lehetséges ugyan de nem ajánlott. A Linux tökéletesen működik sima userként, a grafikus felület (X) használata rootként felesleges és felelőtlenség is. A root felhasználó a rendszer karbantartására való és nem a használatára, tudom windows után ez szokatlan, de hidd el ez így van jól.
Csak a példa kedvéért: ha a linuxban rendes felhasználóként letörölsz mindent amihez jogod van az a rendszernek meg sem kottyan, ellenben ez rootként már közel sem igaz.
In Flames We Trust

#864 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 16:15

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 16:49

Lehetséges ugyan de nem ajánlott. A Linux tökéletesen működik sima userként, a grafikus felület (X) használata rootként felesleges és felelőtlenség is. A root felhasználó a rendszer karbantartására való és nem a használatára, tudom windows után ez szokatlan, de hidd el ez így van jól.
Csak a példa kedvéért: ha a linuxban rendes felhasználóként letörölsz mindent amihez jogod van az a rendszernek meg sem kottyan, ellenben ez rootként már közel sem igaz.

Aha értem...
Így má értem.este megpróbálom beállítani,csak betegeskedek és nem aakrom elszarni a rendszert.elég figyellmetlen vagyok. :mad:

#865 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 08:50

Na hella.
Ez a linux nem nekem való sztm  :D
Vagy elszartam valamit a partícionálásnál mikor leszedtem 5 gb-ot egy fat32 rendszernek vagy akor nemtom.Indítom a gépet és no grub.Kapásból indul a windows.
A partícionálgatást úgy csinálltam hogy...
Windows cd-ről boot.stb-stb....
és a windows partícionálóval letörölltem egy 40 gb-os partíciót.csak egykét fölös dolog volt rajta.és partícionálltam egyzser 5500 mb-ot. és ami maradt aztis meg partícionálltam...
és azóta nemjön be a grub. elvileg nemtörölltem le a linuxot mert van egy Linux ext-3 vagy milyen fájlrendszerü partíció ami 10gb....
Tipp hogymilehet?
Vírus? :D  :D  :p  :pokeas2:

#866 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 12:47

Próbálta már vki az Adriennt  :D uhu live 2.4 et Tft monitorral?
Mert nekem nagyon nem akar összejönni.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#867 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 13:57

Ha nem akad, aki próbálta, és nem felejtem el, este megnézem neked.

#868 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 13:58

Idézet: DannY - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 12:57

Ha nem akad, aki próbálta, és nem felejtem el, este megnézem neked.

Az jó lenne! :respect:
THX
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#869 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 16:09

Idézet

Tipp hogymilehet?

ez:

Idézet

A partícionálgatást úgy csinálltam hogy...
Windows cd-ről boot.stb-stb....

szóval így partíconlni, hát, elég csúny a dolog. Partícionálásra az UHU telepítő jobb vagy letöltesz egy UHU-Liveot (CDről bootol, van grafikus felület meg minden, és az alól partícionálsz) vagy ott van a partion magic nevű fizetősz progi amit szintén partícionálásra találtak ki, szóval ezeket inkább mint a win telepítő CDt. Amúgy az történt, hogy a win telepítő felülírta grubot az MBRben. Most indíhatod a linuxodat floppyval amit a telepítő vége felé lehetett csinálni vagy, ha minden igaz az UHU telepítő amikor indul van olyan opció, hogy telepített rendszer indítása, na azzal is mennie kéne.
In Flames We Trust

#870 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 16:11

wazzz 4szeres post, behalok, pedig mind4x azt dobta, hogy az oldal nem elérhető.

Szerkesztette: pascal 2005. 04. 19. 16:26 -kor

In Flames We Trust

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »