HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 17. 15:14

Idézet

akkor hogy tehetem a windowsot alapértelmezetté?

a /boot/grub/menu.lst filet kell szerkesztened. A deafult 0 sor ott van vhol az elején, a 0 jelöli az 1. elemet a listában, a 1 a másodikat stb.
Átírásához azonban root jogok szükségesek. A root felhasználó a rendszergazda, a linuxban a rendszerszintű változtatásokat csak neki van joga megtenni. Szóval így csináld:
indatasz egy terminált (Konsole,Gnome terminal, XFce-Terminal, xtrem, vagy Ctrl+Alt+F1-6 tetszőlegesen)
pötyögd: su
bekéri a rendszergazda jelszavát majd indíts egy midnight commandert: mc paranccsal.
Keresd meg a menu.lst-t a fent írt helyen, üss F4-et, írd át, üss F2-t a mentéshez majd szépen lépegess ki.
Kész.

Szerkesztette: pascal 2005. 04. 17. 15:16 -kor

In Flames We Trust

#862 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 15:38

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 16:14

a /boot/grub/menu.lst filet kell szerkesztened. A deafult 0 sor ott van vhol az elején, a 0 jelöli az 1. elemet a listában, a 1 a másodikat stb.
Átírásához azonban root jogok szükségesek. A root felhasználó a rendszergazda, a linuxban a rendszerszintű változtatásokat csak neki van joga megtenni. Szóval így csináld:
indatasz egy terminált (Konsole,Gnome terminal, XFce-Terminal, xtrem, vagy Ctrl+Alt+F1-6 tetszőlegesen)
pötyögd: su
bekéri a rendszergazda jelszavát majd indíts egy midnight commandert: mc paranccsal.
Keresd meg a menu.lst-t a fent írt helyen, üss F4-et, írd át, üss F2-t a mentéshez majd szépen lépegess ki.
Kész.

ohh.1000 kössz.

ahoz hogy rootként jelentkezzek be azt is beírhatom hogy felhasználói név:root
pass:amit megadtam.1szer sikerüllt így bejelentkezznem. és root voltam.
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#863 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 15:49

Idézet

ahoz hogy rootként jelentkezzek be azt is beírhatom hogy felhasználói név:root
pass:amit megadtam.1szer sikerüllt így bejelentkezznem. és root voltam.

Lehetséges ugyan de nem ajánlott. A Linux tökéletesen működik sima userként, a grafikus felület (X) használata rootként felesleges és felelőtlenség is. A root felhasználó a rendszer karbantartására való és nem a használatára, tudom windows után ez szokatlan, de hidd el ez így van jól.
Csak a példa kedvéért: ha a linuxban rendes felhasználóként letörölsz mindent amihez jogod van az a rendszernek meg sem kottyan, ellenben ez rootként már közel sem igaz.
In Flames We Trust

#864 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 16:15

Idézet: pascal - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 16:49

Lehetséges ugyan de nem ajánlott. A Linux tökéletesen működik sima userként, a grafikus felület (X) használata rootként felesleges és felelőtlenség is. A root felhasználó a rendszer karbantartására való és nem a használatára, tudom windows után ez szokatlan, de hidd el ez így van jól.
Csak a példa kedvéért: ha a linuxban rendes felhasználóként letörölsz mindent amihez jogod van az a rendszernek meg sem kottyan, ellenben ez rootként már közel sem igaz.

Aha értem...
Így má értem.este megpróbálom beállítani,csak betegeskedek és nem aakrom elszarni a rendszert.elég figyellmetlen vagyok. :mad:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV

#865 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 08:50

Na hella.
Ez a linux nem nekem való sztm  :D
Vagy elszartam valamit a partícionálásnál mikor leszedtem 5 gb-ot egy fat32 rendszernek vagy akor nemtom.Indítom a gépet és no grub.Kapásból indul a windows.
A partícionálgatást úgy csinálltam hogy...
Windows cd-ről boot.stb-stb....
és a windows partícionálóval letörölltem egy 40 gb-os partíciót.csak egykét fölös dolog volt rajta.és partícionálltam egyzser 5500 mb-ot. és ami maradt aztis meg partícionálltam...
és azóta nemjön be a grub. elvileg nemtörölltem le a linuxot mert van egy Linux ext-3 vagy milyen fájlrendszerü partíció ami 10gb....
Tipp hogymilehet?
Vírus? :D  :D  :p  :pokeas2:

#866 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 12:47

Próbálta már vki az Adriennt  :D uhu live 2.4 et Tft monitorral?
Mert nekem nagyon nem akar összejönni.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#867 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 13:57

Ha nem akad, aki próbálta, és nem felejtem el, este megnézem neked.

#868 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 13:58

Idézet: DannY - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 12:57

Ha nem akad, aki próbálta, és nem felejtem el, este megnézem neked.

Az jó lenne! :respect:
THX
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#869 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 16:09

Idézet

Tipp hogymilehet?

ez:

Idézet

A partícionálgatást úgy csinálltam hogy...
Windows cd-ről boot.stb-stb....

szóval így partíconlni, hát, elég csúny a dolog. Partícionálásra az UHU telepítő jobb vagy letöltesz egy UHU-Liveot (CDről bootol, van grafikus felület meg minden, és az alól partícionálsz) vagy ott van a partion magic nevű fizetősz progi amit szintén partícionálásra találtak ki, szóval ezeket inkább mint a win telepítő CDt. Amúgy az történt, hogy a win telepítő felülírta grubot az MBRben. Most indíhatod a linuxodat floppyval amit a telepítő vége felé lehetett csinálni vagy, ha minden igaz az UHU telepítő amikor indul van olyan opció, hogy telepített rendszer indítása, na azzal is mennie kéne.
In Flames We Trust

#870 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 16:11

wazzz 4szeres post, behalok, pedig mind4x azt dobta, hogy az oldal nem elérhető.

Szerkesztette: pascal 2005. 04. 19. 16:26 -kor

In Flames We Trust

#871 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 16:45

Idézet

Aham.Hát nemvolt üres floppym így nemcsinálltam cd-t.Akkor az a legegyszerübb megolldás hogy ujratelepítem az uhu-t és csókolom???

olvasni olvasni és olvasni:

Idézet

vagy, ha minden igaz az UHU telepítő amikor indul van olyan opció, hogy telepített rendszer indítása, na azzal is mennie kéne.

In Flames We Trust

#872 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 16:48

boccs,rosszul olvastam.mert úgy emléxem hogy amikor befejezem a telepítést ujraindítás vagy telepített rendszer indítása.ez ugrott be :rolleyes:
Sry :respect:

#873 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 17:59

Idézet: sonar - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 13:47

Próbálta már vki az Adriennt  :D uhu live 2.4 et Tft monitorral?
Mert nekem nagyon nem akar összejönni.

Nos, ezt az üzit TFT-n, Live alatti Gnome-felületen írtam, tehát megy.

Sőt, olyan coool, hogy egész belebolondultam... :p

#874 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 19:37

Idézet: DannY - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 18:59

Nos, ezt az üzit TFT-n, Live alatti Gnome-felületen írtam, tehát megy.

Sőt, olyan coool, hogy egész belebolondultam... :p

Szépek a szemei?Tán szép a mosolya? :D  :D
Nekem volt egy Adrien oszt.társam kész bányrém :down:

#875 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 22:14

Durván jó, s szép. Kár, hogy nem tudom nélkülözni a vindózt. Egyből rákapnék. :)

Persze nem a Live-ra, hanem Dead-re. :D

#876 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 10:14

Idézet: DannY - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 23:14

Durván jó, s szép. Kár, hogy nem tudom nélkülözni a vindózt. Egyből rákapnék. :)

Persze nem a Live-ra, hanem Dead-re. :D

Hehe...Nemtudtok mondani olyan linuxot amiből van magyar és eccerü?mert erre az uhu-ra semmi nincs és nagyon beleszerettem  linuxokba... és olvastam egy másik fórumon hogy van valami progi amivel lehete windowsos játékokat futtatni linux alatt.meg a net passport fiókomat is tom használlni linuxon meg minden...
csak ez a progi nemjó uhu-ra de mandarke,suse,redhat-ra jóó... főleg ara a linuxra tuti ami a .rpm  kiterjesztést használlja asszem a Suse.ecccer láttam suset. és jólnéz ki...

#877 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 11:03

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 11:14

Hehe...Nemtudtok mondani olyan linuxot amiből van magyar és eccerü?mert erre az uhu-ra semmi nincs és nagyon beleszerettem  linuxokba...

Pedig egyáltalán nem bonyolult, sőt, szerintem semmivel sem bonyolultabb, mint a win, csak más a logikája, és a kettő nem mindig vág egybe. Csak egy példa: a automatikus lejátszás kikapcsolása win alatt az átlagjúzernek (főleg, ha XP-ről van szó) minden valószínűség szerint igen bonyolult. Meg hát ismerned kell a gépedet: alkatrészek pontos típusát, képességeit, az sem árt, ha valami dereng, hogy hogyan is működnek. (Nekem cca. két-három hetembe telt mire összeszedtem egy működő UHU-t. Mostanra, még ha nem is tudom mindig, mit csinálok, és miért, de elértem, hogy az általam win alatt használt funkciók 90%-a UHU-ban is megy.)

Azt meg nem hinném, hogy semmi sincs linuxokra: épp ellenkezőleg: minden van, még játék is (bár ez utóbbiban nyilván gyengébb). Sőt, olyasmi is van, amit viszont win alá nehéz találni: pl. anno én 2 hetet nyomoztam, mire meglett a QKSMTP nevű kis progi, ugyanakkor a linuxban a Postfix alapból benne van... Szóval, ha játszani akarsz, akkor maradj a winnél, de ha pl. irodai munkára, programozásra, webszerkesztésre, vagy esetleg szervernek akarsz gépet - hajrá, tanuld meg a linuxot! (Ja, és ami legfontosabb: egy 5-10 fős irodában a szoftverek megvásárlása többszázezer forint winre. Ennek a linux töredéke...)

#878 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 13:46

Aha.Akkor van egy 120 és egy 75 gb-os winyóm. Lehet veszek egy 10gb-osat és azon lesz a linux.mert a programozás és a webszerkesztés mindigis nagyon érdekellt... uhu-ra tudtok mondani magyar weblak szereksztőt??? de linuxon msot leginkább a webszerkesztés érdekellne.ELŐSZÖR is  :)  :respect:

Szerkesztette: Chrystopher 2005. 04. 20. 13:46 -kor

#879 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 14:15

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 14:46

Aha.Akkor van egy 120 és egy 75 gb-os winyóm. Lehet veszek egy 10gb-osat és azon lesz a linux.mert a programozás és a webszerkesztés mindigis nagyon érdekellt... uhu-ra tudtok mondani magyar weblak szereksztőt??? de linuxon msot leginkább a webszerkesztés érdekellne.ELŐSZÖR is  :)  :respect:

http://www.w3.org/amaya
http://bluefish.openoffice.nl/
http://quanta.sourceforge.net/
http://www.screem.org/
http://www.coffeecup.com/html-editor

Nem csak UHU-ra jók.
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#880 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 15:18

.exe hogyfog nekem felmeni uhu-ra? ez a coffe csak windwos-ra van(.exe) kiterjesztésben ha jól látom.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »