no, működik végre valóban:
a Nautilust fordítottam le, de nem pont UHU forrás alapján - tényleg, eleve hogyan lehet az UHU forrásokhoz hozzájutni? Ami letölthető (vagy a 2-es CD-n van), az mind csak patch, előbb kellene hozzá
pontosan ugyanaz a forrás, amivel ők is dolgoztak. Ez van amikor nem gond (libexif-nél megtaláltam), az a Nautilus-forrás, amit találtam azonban hiába volt látszólag ugyanaz a 2.8.2 verzió, mégis már kicsit más volt pár file, nem ment föl rá az UHU-s patchkészlet.
Sebaj, megpatch-eltem azzal a készlettel, ami Debianhoz elérhető, így már le is fordult szépen. Ez a készlet az inkriminált
exif_content_get_value_old() függvény használata helyett az
exif_content_get_value()-t használja, a most elvárt paraméterezéssel (4 paraméter a régi 2 helyett).
Mivel a hiba a
/usr/lib/bonobo/libnautilus-image-properties-view.so-t érintette, elég volt azt fölülírni a frissen legyártottal.
Jó kérdés persze, h pontosan mi volt az ok, ha egyszer a hiányolt függvény benne volt a lib-ben? :confused:
(netán a függvénynév lehetséges hossza lenne limitált? ahhoz túl rövidnek tűnik)
Mindegy, így már valóban jó, ez a lényeg.
Más kérdés, h továbbra sem mondhatnám, h elégedett vagyok a
"Linux, mint otthoni desktop rendszer" témában: amióta használom, már 2x is csontra fagyott, a billentyűzeten csak a LED-eket villogtatva. Első alkalommal még ráfogtam a TV programra (épp csatornát váltottam volna), bár persze akkor sem illene, most másodszor azonban semmi ilyesmi nem futott, csak két terminál ablak. Kimentem a szobából, mire visszaértem már a képernyővédőbe belefagyva állt minden, most is csak a reset segített...
Elhiszem, h az ATI driver ilyen kritikán aluli minőségű - dehát ez adott, nem választhatok mást. Az mégse járja, h egy Windows alatt atomstabil gép Linux alatt legyen teljesen megbízhatatlan - úgyhogy valszeg nem marad más, mint pihentetni a témát, amíg végre egy használható driver ki nem jön. Addig vissza a megbízható XP-hez...