HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. Mit, hogyan a vágó pulton. Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 17. 15:37

Premiere Pro-n hogyan kell használni a Multi Cam módot, rá nem jövök.
Mondjuk már nagyjából kész az anyag, megoldottam opacityvel.

#462 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 17. 20:42

A-team (SZupercsapat) introjában a kimervítéseket hogyan csinálják? Illetve én hogyan csináljam, mert van több, amit meg kell csinálni. Próbáltam az utolsó frame-t betenni képnek, de úgy túl macerás.

#463 Felhasználó inaktív   illusion 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 02. 07:06

Sziasztok!

Szeretnék Anyáknapi kisvideót készíteni, de nem találtam olyan progit, amivel lehetne egy mpg-re képet "felragasztani" a négy sarkára. Úgy mint a tv műsoroknál az adó jelzése. A család képeit szeretném feltenni úgy a filmre, hogy a négy sarkában folyamatosan látni lehessen.

Tudna valaki ötletet adni?

#464 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: illusion - Dátum: 2010. 05. 02. 07:06

Sziasztok!

Szeretnék Anyáknapi kisvideót készíteni, de nem találtam olyan progit, amivel lehetne egy mpg-re képet "felragasztani" a négy sarkára. Úgy mint a tv műsoroknál az adó jelzése. A család képeit szeretném feltenni úgy a filmre, hogy a négy sarkában folyamatosan látni lehessen.

Tudna valaki ötletet adni?

A Legegyszerübb a Virtualdubmod erre a feladatra-megnyitod vele az mpeg-et,majd video-filters-add-itt kiválasztod a logo filtert, megadod szép sorban a képeket (bmp), majd pozicionálod, végül elmented avi-ban, vagy ha mpeg-ben akarod, akkor a virtualdubmod Frame serverén keresztül a HC Encoderrel elkészited az mpeg2 fájlt.

#465 Felhasználó inaktív   MAD_Fire 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 11. 11:09

Hali!

Adobe After Effects-el készített feliratot ha behuzok a Premierbe sajnos zizeg a kép. Hiába teszek rá deinterlace-t vagy konvertálom ki Premieren belül progresszivben sajnos sehogy sem segít a helyzeten. Szeretném megkérdezni, találkozott-e már valaki hasonlóva és ha igen tudja-e mi a megoldás ?:)

Köszi!

#466 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 09:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 05. 09. 22:01

Csináltam egy bővebb összehasonlítást.

Felvettem 50 másodperc forma1-et, abból is az egyik legideálisabb részt egy deinterlace összehasonlításhoz.

Felvettem a médiaboxszal is, és felvettem DScaler-rel analógból is, ugyanezt az anyagot.
Mindkét felvételt eredetileg huffyuv-val (lossless) vettem fel, ez volt a forrásanyag.
A célfile-okat x264vfw -vel tömörgettem 20Mbps-en, igaz, így az 50FPS videókhoz képest a 25FPS-eseknek előnye van, mert ugyanannyi bit áll rendelkezésre feleannyi képkockához.

Analóg, interlace-elt, 25FPS

Analóg, DEinterlace-elt, virtualdub-deinterlace-bob double-frame-rate, 50FPS
- Egy egész-picit vibrál a kép az állandó képrészeknél, mint pld a logóknál, fent a "Lap" szöveg körül lehet megfigyelni + a "ferde" vonalak éleit hajlamos picit pixelesíteni. De egyébként egész jó eredményt ad.

Analóg, DEinterlace-elt, virtualdub-deinterlace-yadiff double-frame-rate, 50FPS
- Ahol mozgás van, ott néhol egy-egy pixel elüt a környezetétől, de ez jobbára alig észrevehető.

Analóg, DEinterlace-elt, Smart Deinterlace (Donald Graft), 25FPS
- Field-only differencing, Cubic interpolate, Motion Threshold=15. Sajnos ezzel nem lehet előállítani az eredeti 50FPS-t. A Motion Threshold-tól függően a nagyon gyors mozgásoknál előfordulhat, h picit marad csíkozottság (1211. képkocka) + egy hangyányit ez is hajlamos az éleket pixelesíteni. Egyébként ez is egész szép eredményt ad.

Analóg, DEinterlace-elt, DScaler-Greedy2Frame, 25FPS
- Sajnos ezzel sem lehet előállítani az eredeti 50FPS-t. Egy hangyányit ez is hajlamos az éleket pixelesíteni. Egyébként ez is egész szép eredményt ad.

Analóg, DEinterlace-elt, DScaler-TomsMoComp, 25FPS
- Sajnos ezzel sem lehet előállítani az eredeti 50FPS-t. Ahol mozgás van, (meg a logóknál) ott néhol egy-egy pixel elüt a környezetétől. Egy hangyányit ez is hajlamos az éleket pixelesíteni.

Analóg, DEinterlace-elt, DScaler-VideoBob, 25FPS
- Sajnos ezzel sem lehet előállítani az eredeti 50FPS-t. Egy picit ez is hajlamos az éleket pixelesíteni. A nagyon gyors mozgásoknál előfordulhat, h picit marad csíkozottság. (1210. képkocka és az utána következők)

Digitális DEinterlace-elt, (médiabox deinterlace-elte) 50FPS
- Ha egy területen mozgás van, majd az megáll, utána kell egy kis idő, mire a terület "megnyugszik", merthogy vibrál egy picit. (Megfigyelhető a 60. képkockától kezdődően lent a jobbról balra úszó fekete sávban, amikor megáll) Itt is előfordul, hogy néhol egy-egy pixel elüt a környezetétől. A nagyon gyors mozgásoknál előfordulhat, h picit marad csíkozottság (1085. képkockától 1254. képkockáig az oldalt lévő piros-fehér sávokon+falakon szépen megfigyelhető. Ja meg 2423.-tól 2446.-ig)

Asszem a médiabox deinterlacere valamiféle Motion Compensation-t használ, és picit nagyra van állítva a motion threshold-ja.
Meg szerintem ez jópár megelőző-képkockát felhasznál a deinterlace-hez, mert ha a médiaboxszal kimerevítek egy gyorsan mozgó pillanatot, akkor hajlamos megállás után szépen egyre csíkosabbá válni a kép. :) (ugyanemiatt lehet az is, h idő kell neki egy képterület mozgása után, hogy elmúljon a vibrálása ahogy írtam)

Van még rengeteg féle deinterlace eljárás, ki is próbáltam még egy tucatot, de végülis csak ezeket tartottam meg, a többivel nem nagyon érdemes foglalkozni, Jórészt csak rosszabbak ezeknél.

Összességében azt gondolom, h talán nem is olyan rossz a médiabox deinterlace-ere. Alapjában véve azért szép képet ad (hasonlóan a yadiff-hoz; egyébként ez talán a zajmentes forrásnak is köszönhető), csak a gyors mozgásoknál nem jó a magas threshold-ja miatt, és ez lerontja az összbenyomást róla. A Yadiff sztem egyértelműen jobb nála.

Ja, amúgy az analóg-yadiff-os és a Digitális egy jó összehasonlítási alap az analóg és a digitális kábelTV képének összehasonlítására. Azért eléggé észrevehetően tisztább a digitális képe.

Nézzétek meg a videókat, kíváncsi vagyok, ki mit gondol.

Nagy mazli hogy pont rtl-t vettel fel, sokat szenvedtem a megfelelo deinterlacer kivalasztasaval anno magam is, itt is jol latszik, miert nem jott be egyik se nekem a fentiek kozul: a klub felirat betui (foleg az utolso B betu) folyamatosan valtozik... nekem csak a LeakKernelDeint adott megfelelo minoseget erre a problemara. Egyebkent erdekes a video is amivel illusztralsz, hiszen 720x576 megis alig van overscan korulotte. Nekem jobbra-balra 10-12 pixel fekete sav szokott lenni (pioneer asztali dvd felvetele, scartrol, mediaboxrol). Croppoltad es atmeretezted a videot deinterlaceles nelkul (elott)?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#467 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 05. 16. 09:46

Nagy mazli hogy pont rtl-t vettel fel, sokat szenvedtem a megfelelo deinterlacer kivalasztasaval anno magam is, itt is jol latszik, miert nem jott be egyik se nekem a fentiek kozul: a klub felirat betui (foleg az utolso B betu) folyamatosan valtozik... nekem csak a LeakKernelDeint adott megfelelo minoseget erre a problemara. Egyebkent erdekes a video is amivel illusztralsz, hiszen 720x576 megis alig van overscan korulotte. Nekem jobbra-balra 10-12 pixel fekete sav szokott lenni (pioneer asztali dvd felvetele, scartrol, mediaboxrol). Croppoltad es atmeretezted a videot deinterlaceles nelkul (elott)?

Nem, semmit sem nyúltam hozzá, ahogy bejött a HDMI-n a médiabox képe, 720x576-ban, azt rögzítettem mindjárt, eredetiben.
Ez a 10-12 pixel sáv ami nálad van, lehet h a HDMI->VGA átalakítás miatt van. Vagy a hardveres H.264 enkódered miatt.

Ezt a B betű dolgot én is megfigyeltem mindegyik videónál, még a médiabox digitális képénél is. Viszont sztem még mindig a Yadif-nál a legstabilabb.
Ezt a LeakKernelDeint-et nem ismerem, de mindárt utánanézek, kíváncsi vagyok.

Szerkesztette: Fenyő 2010. 05. 16. 11:38 -kor

#468 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 11:42

Üzenet megtekintéseIdézet: MAD_Fire - Dátum: 2010. 05. 11. 12:09

Hali!

Adobe After Effects-el készített feliratot ha behuzok a Premierbe sajnos zizeg a kép. Hiába teszek rá deinterlace-t vagy konvertálom ki Premieren belül progresszivben sajnos sehogy sem segít a helyzeten. Szeretném megkérdezni, találkozott-e már valaki hasonlóva és ha igen tudja-e mi a megoldás ?:)

Köszi!

zizegés alatt mi értendő?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#469 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 05. 16. 12:38

Nem, semmit sem nyúltam hozzá, ahogy bejött a HDMI-n a médiabox képe, 720x576-ban, azt rögzítettem mindjárt, eredetiben.
Ez a 10-12 pixel sáv ami nálad van, lehet h a HDMI->VGA átalakítás miatt van. Vagy a hardveres H.264 enkódered miatt.

De az analog forrasbol szarmazo felveteleden is ilyen keves overscan van, nekem analog forrasbol tunerrel, scartrol dvd felvevovel is kb ennyi (forrastol, csatornatol, musortol fuggoen 8-14) pixelnyi fekete sav van a felveteleken. Ezt persze deinterlaceles utan, atmeretezes elott le szoktam croppolni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#470 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 05. 16. 11:48

De az analog forrasbol szarmazo felveteleden is ilyen keves overscan van, nekem analog forrasbol tunerrel, scartrol dvd felvevovel is kb ennyi (forrastol, csatornatol, musortol fuggoen 8-14) pixelnyi fekete sav van a felveteleken. Ezt persze deinterlaceles utan, atmeretezes elott le szoktam croppolni.

Samott

Ez a LeakKernelDeint nincs Virtualdub plugin formájában? Csak Avisynth-hez van?
Amúgy honnan lehet leszedni? Merhogy a hivatalos oldala az halott, nem válaszol a kérésekre.
edit: -ok, úgy néz ki megvan máshonnan.

Szerkesztette: Fenyő 2010. 05. 16. 12:21 -kor

#471 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 13:14

Te ezt a LeakKernelDeint -et milyen paraméterekkel használod?
Mert ahogy most így próbálgatom, ezek az eredmények nekem nagyon nem tetszenek.
1) A B betű ezzel is ugyanúgy szar, ha order=0 akkor D betű lesz belőle, ha order=1 akkor meg az alja hiányos
2) Pont amit reklámoznak ezzel a deinterlacer-rel, hogy a vertikális felbontás jobb, pont az nem jobb, hanem pont olyan szar, mint a többi deinterlacer-rel. A Yadif-nál ez sokkal jobb, ott a szöget bezáró vonal nem pixelesedik ki mint ezzel.
3) Hogy a fenébe lehet ezzel előállítani az eredeti 50FPS -t?? Nekem nem kell a szar 25 FPS, pláne az ilyen gyors mozgásos videóknál, itt nagyon kijön a hátránya a 25FPS-nek.

#472 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 13:46

En igy hasznalom: LeakKernelDeint(order=1,sharp=true,twoway=true), ha 50fps kell akkor mi a banatnak deinterlacelsz? Hagyd meg eredeti formajaban. Vagy probald ki az MCBob-ot

Samott

#473 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 15:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 05. 16. 13:46

En igy hasznalom: LeakKernelDeint(order=1,sharp=true,twoway=true),

Ezekkel a paraméterekkel is instabil a B betű és környéke. Most próbáltam ki. Ráadásul így sokkal szarabb, mivel nem adtad meg a threshold paramétert, így az a default 10 értéket veszi fel, és rengeteg helyen egy az egyben csíkos marad! De ha beállítod threshold=0-ra, a B betü problémája még akkor is megvan. Meg az, hogy néhol egy-egy pixel elüt a környezetétől.

Tehát továbbra sem tudom, h mitől olyan jó ez a LeakKernelDeint.

Ha akarod felrakom ennek a forma1 videónak a LeakKernelDeint -ezett verzióját.

ha 50fps kell akkor mi a banatnak deinterlacelsz? Hagyd meg eredeti formajaban.

Talán mert progresszív képre van szükségem?
Az mért lenne jó, hogy a deinterlace-elést a "végső" lejátszóra/dekóderre bízom?
Interlace-es megjelenítés az meg nem opció, mivel a mai megjelenítők többsége LCD, ami nem bír olyan gyorsan képet váltogatni. (mivel ugye az igazi interlace-es megjelenítésben minden sor 20 milisecond-ig látszik, aztán 20 milisecond-ig teljesen fekete, aztán újabb 20-ig megint kép, persze a páros és páratlan sorok felváltva, amíg az egyik fekete addig a másik rendes képet mutat, aztán fordítva -na ezt a gyors váltogatást a kép és a feketeség között nem bírja az LCD, de ha bírná is, a villódzás emiatt nem túl szép jelenség)

A médiabox is (nyilván) ugyanezen okból ad ki magából 50FPS-ű progresszív képet SD-interlaced forrás esetén. (legalább ennyi eszük volt, hogy nem rontják le 25FPS-re)

Vagy probald ki az MCBob-ot

Megnézem.

Szerkesztette: Fenyő 2010. 05. 16. 15:32 -kor

#474 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 15:50

ha a 25i-ből kiszeded a félképeket, és egymás után pakolod őket, akkor 50 interlécelt kockát kapsz másodpercenként, csak meg lesz felezve a függőleges felbontás.

#475 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 05. 16. 16:29

Tehát továbbra sem tudom, h mitől olyan jó ez a LeakKernelDeint.

Mondtam en ilyet? Amiket anno probaltam, azok kozul ez okozta a legkevesebb hibat, ennek a kepe tetszett a legjobban. Parameterezeshez nem ertek, ezt ajanlottak ahol talaltam. Nem kotelezo ezt hasznalni... :) Azert furcsallom az 50fps progressziv tomoritest, mert nem szokas igy tomoriteni, tarolni. De ha neked igy kell, hat legyen. :-)

Ha az MCBob-ot sikerul beuzemelni tedd mar fel a szukseges dll-eket, meg a szerinted idealis parameterezest valahova, mert en mar levadasztam oket, de az istennek se sikerul beroffenteni. Pedig mukodik, mert regebben mar kiprobaltam, csak dobbenetesen lassu volt az akkori konfigomon. Viszont kifogastalan (50fps-es!) kepet produkalt.

Samott

#476 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 16:24

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2010. 05. 16. 15:50

ha a 25i-ből kiszeded a félképeket, és egymás után pakolod őket, akkor 50 interlécelt kockát kapsz másodpercenként, csak meg lesz felezve a függőleges felbontás.

Nem mondod? :)
És ez miért is jó nekem? (azt ne mondd, hogy aztán az eredményt nyújtsam ki a sorok kétszeresére, -ez adja az egyik legrondább eredményt)
Egyébként nemcsak megfelezve lesz a függőleges felbontás, de még ugrálni is fog le-fel a kép, pontosan egy sornyit.

#477 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 16:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 05. 16. 15:57

Mondtam en ilyet? Amiket anno probaltam, azok kozul ez okozta a legkevesebb hibat, ennek a kepe tetszett a legjobban.

Csak én értelmezem úgy, hogy ezen korábbi mondatod pontosan ezt jelenti?:
"itt is jol latszik, miert nem jott be egyik se nekem a fentiek kozul: a klub felirat betui (foleg az utolso B betu) folyamatosan valtozik... nekem csak a LeakKernelDeint adott megfelelo minoseget erre a problemara."

Parameterezeshez nem ertek, ezt ajanlottak ahol talaltam.

Áhá. Hát pedig gyors mozgásra ez a paraméterezés adja az egyik legszarabb eredményt. A threshold=0 hiánya miatt.

Azert furcsallom az 50fps progressziv tomoritest, mert nem szokas igy tomoriteni, tarolni. De ha neked igy kell, hat legyen. :-)

Már hogy ne lenne szokás? Nem értem, mi ebben olyan furcsa. Látod, a médiabox is 50FPS progresszívként adja magából.
Ha interlace-esen tárolom el, akkor a deinterlace-t a user lejátszójára bízom, ami vagy deinterlace-eli, vagy nem. S ha igen, akkor is val'szeg valami szarfajta deinterlace eljárással, nem azzal, ami jó eredményt ad. Ezért érdemes még itt deinterlace-elni, és már progresszív 50FPS-sel tárolni. Igaz, nagyobb sávszél/adatmennyiség az ára, de legalább jobb a minőség. A minőségnek ára van. :)

Ha az MCBob-ot sikerul beuzemelni tedd mar fel a szukseges dll-eket, meg a szerinted idealis parameterezest valahova, mert en mar levadasztam oket, de az istennek se sikerul beroffenteni. Pedig mukodik, mert regebben mar kiprobaltam, csak dobbenetesen lassu volt az akkori konfigomon. Viszont kifogastalan (50fps-es!) kepet produkalt.

A szükséges dll-t te magad linkelted ide a 7z file-ban.
A paraméterezését sajnos nekem sem sikerült kideríteni, amit próbáltam, arra aszondja, h nincs olyan paraméter, szal egyelőre paraméter nélkül megy a dolog, elég egyszerűen:
avisource("forma1-analog.avi")
vinverse()

Viszont az eredmény, amit csinál, az bizony 25FPS, nem 50! A B betű viszont teljesen stabil, nem ugrál, nem hiányos! Ellenben valami blend félét használ, mert total össze vannak mosva a félképek.

#478 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 16:58

Figyelj, nem fogok veled vitazni, de nem vagom mire ez a nagy reklamacio... :) Nem szokas interlacelt anyagbol dupla fps-es progressziv anyagot tarolni, feldolgozni. De ettol fuggetlenul te nyugodtan keszithesz magadnak ilyet. Minosegrol tvrip eseten nem szokas beszelni... :)

Az mcbob mukodesehez kell egy rakat dll:

# Prerequisites:
#
# - MVTools, preferably v2.0.9.1 (or newer)
# - MaskTools v2.0
# - EEDI2
# - nnedi2 v1.3+
# - nnedi3
# - RemoveGrain/Repair package
# - ReduceFlicker (if temp-NR for ME is used)
# - MedianBlur by tsp

Itt a topicja, ha van idod olvasd at. (de lehet hogy az mvbob kell neked, a fene se tudja megkulonboztetni oket, dog lassu mindketto)

Samott

#479 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 17:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 05. 16. 16:58

Figyelj, nem fogok veled vitazni, de nem vagom mire ez a nagy reklamacio... :) Nem szokas interlacelt anyagbol dupla fps-es progressziv anyagot tarolni, feldolgozni.

Akkor szerinted minek vannak olyan deinterlacer-ek, pld a virtualdub-ban is, amelyek előállítják az 50FPS-t?

Minosegrol tvrip eseten nem szokas beszelni... :)

Csak akkor nem, ha analóg a forrás. Ha digitális, akkor miért ne beszélhetnénk? Az olyan, mint a DVD. És főleg, ha pld a NatGeo HD csatornáról veszek fel HDMI-ről. :) (1080)

Az mcbob mukodesehez kell egy rakat dll:

# Prerequisites:
#
# - MVTools, preferably v2.0.9.1 (or newer)
# - MaskTools v2.0
# - EEDI2
# - nnedi2 v1.3+
# - nnedi3
# - RemoveGrain/Repair package
# - ReduceFlicker (if temp-NR for ME is used)
# - MedianBlur by tsp

Itt a topicja, ha van idod olvasd at. (de lehet hogy az mvbob kell neked, a fene se tudja megkulonboztetni oket, dog lassu mindketto)

Tyű tényleg. Akkor lehet ezért ad ilyen szar eredményt nekem. :D
Majd átböngészem, köszi.

#480 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 18:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Fenyő - Dátum: 2010. 05. 16. 17:24

Nem mondod? :)
És ez miért is jó nekem? (azt ne mondd, hogy aztán az eredményt nyújtsam ki a sorok kétszeresére, -ez adja az egyik legrondább eredményt)
Egyébként nemcsak megfelezve lesz a függőleges felbontás, de még ugrálni is fog le-fel a kép, pontosan egy sornyit.

elírtam, ofc 50 felezett felbontású kockát fogsz kapni, az már nem lesz váltottsoros.

viszont ha 50 teljes kockát akarsz másodpercenként, ahhoz pont a képi információ fele hiányzik, azt valahonnan ki kell találni, erre vannak jobb és rosszabb megoldások is. de alapvetően ezért nincs igazán 2x annyi adatot tárolni :)

Téma megosztása:

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »