Idézet: m_and_m - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 14:51
Nem tudom nálad, h megy.
Én is beállítottam a távirányítót a tv-re. És onnantól a hangerő mindig a tv-nek szól. Nincs is értelme másnak. Ha az STB-t irányítod (pl csatornaléptetés) a hangerő, akkor is a tv hangerő kódját küldi.
Egyébkén sok-sok univerzális távirányító is így működik (legfeljebb ott még azt is be lehet állítani, h a hangerő pl. mindig a házimozi erősítőt vezérelje)
Tehát a hangerőért nem kell a távirányító TV gombját mergnyomnod.
na varjunk csak. univerzalis taviranyito, kod beallitva sharp TV-re. megy az UPCD az EXT5-on (ez nalam az egyik HDMI). van kep meg minden. ha megnyomom a hangeroallitot, akkor felul bejon egy kis csuszka (a boxé) es allitja a hangerot. ezt mellesleg megtehetem a beallitasok menuben is, ott nem is tudom miert van. megnyomom a TV gombot a box taviranyitojan. elmegy a kep, a TV-m kiirja hogy EXT5, ami annak a jele, hogy nincs jel a HDMI-n. a box taviranyitojaval allitom a hangerot megint, de ekkor a TV hangereje allitodik. beallitom, majd megnyomom az UPC gombot. erre visszajon a jel a HDMI-re, es elvezhetem tovabb a UPCD-t.
masnak akkor ez mashogy megy? ma este vegig probalom az osszes kodot a sharphoz hatha nekem is ugy megy majd mint neked, az tenyleg ertelmes.