HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 23. 16:41

Idézet: nnunuke - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 15:05

Magyarországon lehet valahol venni ilyet?

ha megnezzed a honlapot akkor lathatod, hogy 3 ceg is szallit be blackmagic cuccost. Meg kell oket kerdezni:)

FJ

#242 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 18:49

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 13:52

Ráadásul a UPC+ a 10-esre került, így nem igazán fog később sem kerek számnál kezdődni a filmek csoportja.

A kerek számon azt érted, hogy kezdődjön 10-nél, 20-nál és ne 11-nél és 21-nél?

Ők így gondolkodnak az első 10 ilyen, a második meg olyan. És akkor azért van az, hogy 1-ig, 10-ig illetve 11-től 20-ig (és nem 0-tól, 9-ig, valamint nem 10-től 19-ig)

Érted már?

(Mellesleg számgombokkal a 10-et bepötyögni bonyolultabb, mint 11-et) Amióta viszonylag tematikusan (amely persze mindenkinél szubjektív, hogy mit milyen témába sorol) vannak az adók nem érzem annyira nagy nagy problémának, hogy pont hol vannak a témák közötti határok

Szerkesztette: m_and_m 2008. 04. 23. 19:02 -kor

#243 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 20:19

Ha ezt most nem mondod, biztos hülyén halok meg. :p Ugye nem baj, hogy ezt már magam is írtam?
És szerintem fontosabb lenne, hogy egy kezdőszámjegyhez ugyanaz a csoport tartozzon, mint az, hogy az első csoportban is kilegyen a 10.
(Egyébként a 0-án is lehetne csatorna. Most az, hogy a szokások miatt oda inkább nem tettek, egy dolog.)

Szerintem az egyátalán nem szubjektív dolog, hogy a full politikai csatornák full tematikus csatornák, nem alapcsatornák. És a Coolon sem sok filmet láttam eddig. :p

Na ja, a 11-et könnyebb benyomni, mint a 10-et, azonban a 70-et, 80-at, 90-t is könnyebb, mint a 71-et, 81-et, 91-et - nem mintha ez sokat számítana.

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 23. 20:24 -kor

#244 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 20:23

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 9:42

Ezt idezd mar be please, hol irtam en ilyet. :) Scarton ki sem probaltam a cuccost, ugyhogy tolem biztosan nem hallottal ilyet.

Krinyo

Bocs,  :respect:  tényleg nem Te írtad. Delphijos hsz-a volt 2008. márc. 31., hétfő - 20:08-kor.

#245 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 20:40

Idézet: Pille - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 12:51

Igen, működőképes. Olyannyira, hogy be lehet szereltetni hűségnyilatkozat nélkül is. Persze szerény felárért...

Nyilván nem hűségnyilatkozat nélkül gondoltam. Úgy azért elég egyértelmű, hogy vissza lehet mondani. :)

#246 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 20:55

Nálam is a HD-s Philips van, csak a DVR nélküli.
1. Úgy érted, hiába állítod át a box beállításaiban a "Képernyő formátum"-ot, HDMI esetén nem változik semmi?
2. A Letterbox is csinál külön valamit, vagy csak a 4:3 és a 16:9?
A tévén nincs külön képarány állítás (zoomtól függetlenül), illetve hogy automatikusan ismerje fel vagy manuálisan?

1. Igen, úgy értem.
2. Hdmi-n semmi változás nincs.
A Tv-n van auto, 4:3, 16:9, zoom 1,2,3, képarány. Ha auto-ra rakom, akkor mindig "Szélesvásznú" üzemmódot kapcsol a tv és letterboxban jeleníti meg a képet. (Lehet, hogy a letterbox most nem a legmegfelelőbb, de így érteni fogod. Tehát alul felül fekete sáv. De nem akármekkora!)
Scarton ez a probléma nem fordul elő. Ha automatikusra van kapcsolva, akkor mindig kitölti a teljes képet.

#247 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 21:01

Nálam is ezt jelenti, de ezt miért írod?

Mert ez szerintem is így logikus, visionbp baromságot beszélt, úgy csinált, mintha nem értené miről van szó. Ennyi. Csak ezt így nem akartam leírni.

#248 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 21:11

A 2.-at RGB-re értettem. Nálam nem csinál semmit, bár ez valószínű a tévé hibája, mármint nem veszi figyelembe a Scart 4:3/16:9 kapcsolójelét. Namost a Letterbox beállítás már egy 3. variáció, ami vélhetően valamilyen aktívabb beavatkozás lenne (a kép box általi átszámolása), de úgy tűnik, sem Scarton, sem HDMI-n nem csinál semmit.

Szal szerintem ezek a beállítási lehetőségek egyelőre csak részlegesen vannak implementálva.

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 23. 21:17 -kor

#249 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 21:24

Szerinted az RGB szint mit jelent?

#250 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 23:07

Jajj, dezz, hagyjuk már ezt a "száműzzük a politikai csatornákat a tematikus csatornák után" mozgalmat. Te nem érdeklődsz a politika / hírek / pártpropaganda után, mások meg igen. Nem véletlenül lettek oda rakva, ahol vannak.

De tiltasd be a MN-t, Népszabadságot, Magyar Hírlapot, Népszavát is, mindenki olvasson bulvárt vagy "tudományos" folyóiratokat.

#251 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 23:45

Idézet: Pille - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 22:24

Szerinted az RGB szint mit jelent?

Milyen RGB szint?

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 0:07

Jajj, dezz, hagyjuk már ezt a "száműzzük a politikai csatornákat a tematikus csatornák után" mozgalmat. Te nem érdeklődsz a politika / hírek / pártpropaganda után, mások meg igen. Nem véletlenül lettek oda rakva, ahol vannak.

Fogd már fel, hogy ez nem "száműzés". Vannak az általános alapcsatornák, és a tematikus csatornák.
A tematikus azt jelenti, egy bizonyos témával kacsolatos.
A politika is egy ilyen téma. Amely csatorna kizárólag politikával foglalkozik, az tematikus. Ennyi.
Annak ehhez semmi köze, hogy én érdeklődök-e iránta, vagy sem. (A politika iránt egyébként érdeklődöm, de a pártpropaganda iránt nem.)
A sportadókat is sokan nézik, de azért nem kerülnek az alapcsatornák közé.
Tényleg ilyen nehéz ezt felfogni?

Idézet

De tiltasd be a MN-t, Népszabadságot, Magyar Hírlapot, Népszavát is, mindenki olvasson bulvárt vagy "tudományos" folyóiratokat.

Te miről beszélsz? Semmiféle betiltásról szó sincs. Az azonban nagyon nem tetszene, ha ezeket az újságokat nap mint nap a póstaládámban találnám.

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 23. 23:49 -kor

#252 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 06:28

Látható, hogy vita van a fix csatornakiosztásról. Nem lenne egyszerűbb megcsinálni, hogy változtatható legyen? Ezt minden normális tv tudja azóta, mióta távirányítók léteznek... Ne mondják, hogy nem lehet:

premiere hd cable box, philips dcr 9000, gyakorlatilag egy vinyó nélküli dcr8111 más dobozban, és ott van benne a csatornakiosztás változtathatósága:

rövid ismertető műszaki adatokkal:
http://www.p4c.philips.com/files/d/dcr9000..._02_pss_aen.pdf

angol nyelvű leírás:
http://www.p4c.philips.com/files/d/dcr9000..._02_dfu_eng.pdf
(pdf 31. oldal, a leírás 79. oldala)
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#253 Felhasználó inaktív   Investor2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 24. 07:19

Visszaolvastam, írtátok, hogy Július 1-től Salgótarjánban is lesz UPC Digital, mennyire megbízható az infó?

#254 Felhasználó inaktív   nnunuke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 24. 08:07

Sziasztok!

Az eddigi írásotok alapján erősen gondolkodok,hogy én is újra UPC-s legyek.
Egy pár kérdésre engedjétek meg,hogy választ kérjek:
-Ha Digitak HD gold movie csomit rendelek ahhoz milyen felvevős stb-t küldenek/vagy akármilyet kérhetek?/
-ha második stb-t kérek akkor két előfizetésem lesz,vagy csak az stb havidíját kell pluszban fizetnem
-másodiknak is lehet felvevőst kérni/mennyivel több a nem felvevősnél/
-bekötéskor milyen plusz kőtségeim lesznek
-már egy éve nem vagyok upc-s,így is érvényesek rám a minden kötelezettség nélküli visszamondás bekötéstől pár napon belül
-milyen összeget kell így havonta fizetnem?

Előre is köszönöm válaszotokat.

#255 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 08:30

Dezz, részemről tényleg ez volt az utolsó hozzászólás ebben a témában, ez a "póstaládámban" betette a kaput.

Bár mondjuk azt nem értem, hogy hogy gondolod ezt a tematikus bontás dolgot. Még ennek az elméletnek is megfelelhet a mostani felosztás:
alapcsatornák > magyar hírcsatornák > filmcsatornák >sportcsatornák stb.

Vagy szerinted melyik "általános alapcsatorna" a 10 felettiekből? :)

#256 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 09:10

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 7:28

Látható, hogy vita van a fix csatornakiosztásról. Nem lenne egyszerűbb megcsinálni, hogy változtatható legyen? Ezt minden normális tv tudja azóta, mióta távirányítók léteznek...

Már a Videoton Munkácsy Color-ban is arra a gombra tekertem be a "Magyar Egyest" , amelyikre akartam.
Szal tényleg jó lenne ennyi luxust beépíteni a digitális ládákba is.

#257 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 09:40

Nagyon egyszeru: megszoksz, vagy megszöksz. Ha nem tetszik, nem kotelezo hasznalni. Tenyleg bena mar ez a sok siras. Nincs ra lehetoseg es kesz. :)

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#258 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 10:34

Pimpa28: Hagyjuk már ezt az ez tette be a kaput meg az tette be a kaput. A betiltásos szöveg talán nem rosszabb? Meg hogy biztos fontosabb a bulvár, mint a politika (már ha a propaganda = politika), mert néhány csatornával előbb lenne?

Végülis így, hogy együtt van a 3 egy helyen, egy fokkal jobb, de akkor már jobb lett volna a 10-esekre rakni őket, mert később talán lesz több is (talán még valódi normális hírcsatorna is lesz...), meg aztán általános csatornaféleség is lesz még valószínűleg, a filmeket a 20-asokra, stb.

Krinyo: Ilyen alapon visszamehetnénk a cocalizmusba is...

Nos, vélhetően miért nincs most erre lehetőség?
Mert nyilván meg akarták szűntetni azt a régi gyakorlatot, hogy az emberek maguk keresgélik az adókat, pl. amikor a szolgáltató által át vannak rendezve a csatornák. Most távolról tudják menedzselni ezt. (Tegnap pl. átkerült az EchoTV és a UPC+ másik csatornára.) Továbbá, úgy tűnik, a külön előfizetéshez kötött tartalmak is adott programszámokhoz vannak kötve.

Viszont, ez a felhasználói cserélgetés megvalósítását nem teszi technikailag lehetetlenné. Megoldás (dadadadááám): a készülék tárolná az eredeti programszámát is a csatornáknak (akár a csatorna adatai között, akár külön look-up table-ben). Ez teljességgel megvalósítható, mivel nincs kézi csatornakeresés (frekvencia állítás), csak egyszerű felcserélés.

#259 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 10:36

Idézet

megszoksz, vagy megszöksz.

Azt hiszem, ezen már túl vagyunk egy korszerű nyugat-európai szolgáltatás igénybevételekor

Idézet

Tenyleg bena mar ez a sok siras.

Nem sírunk. De észrevételt lehet tenni, vagy nem?

#260 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 11:06

Nem, nem vagyunk tul. Egy zart platform sajatossagaival vagy egyutt el az ember, vagy elmegy a busba es nem veszi igenybe, mert neki ez igy nem tetszik. Ez a te valasztasi lehetoseged. A tobbi csak bena rinyalas. IMHO persze.

Nekem pl. kifejezetten tetszik, hogy minden tematikusan el van rendezve, es pillanatok alatt megtalalom illetve megtanulom, hogy mit hol talalok. Oldalra is lehet mozogni az OK gomb lenyomasa utan, anelkul, hogy az adott csatornarol elkapcsolnal es kedvencekre is lehet szukiteni a mozgast, nemtom eszrevette-e valaki.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.