HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:24

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:19

A 10 perces resetre meg nem kaptam ertheto magyarazatot. De alapvetoen gondot nem okoz, azon kivul hogy zavaro ilyenkor a folporgo vinyo hangja.

Lehet, hogy ilyenkor letöltődik a Firmware, majd anélkül, hogy ellenőrízné, új verzió-e, beflasheli, majd reset.

#782 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:27

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:24

Lehet, hogy ilyenkor letöltődik a Firmware, majd anélkül, hogy ellenőrízné, új verzió-e, beflasheli, majd reset.

A thomsonon lattam fw updatet, meg februarban, kicsit hosszabb ideig tart..

#783 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:36

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 14:22

10 perces rahagyassal indult volna a felvetel, cserebe lemaradtunk az elso ~15 percrol... :(

bocs hogy mar megint a vesszoparipamat lovaglom, de nem emlekszel mikor programoztad be? mennyivel a felvetel kezdete elott? koszi.
"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#784 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:45

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:36

bocs hogy mar megint a vesszoparipamat lovaglom, de nem emlekszel mikor programoztad be? mennyivel a felvetel kezdete elott? koszi.

60-72 ora kozott valahol... :)
Es utana mar nem is nagyon volt bekapcsolva a box.

#785 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:45

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 13:40

lanlaf: szerintem eleg reg voltal UPC-elofizeto. :) En tokeletesen meg vagyok elegedve minden szolgaltatasukkal, a nettel sincs problema, tevevel sincs, a boxuk is eleg jo, a gyerekbetegsegei meg majd elmulnak. A digi szolgaltatasat inkabb hagyjuk... :D

azert en nem lennek meg ilyen szigoru sem. a net okes: 20 mega le, 3 fol, gyorsabb mint ami kell, a wifi routerem ugy is leszedi a sapot, es csak 15 megat ad lefele. nincs korlat, megy a torrent, youtube vid hamarabb toltodik be mint maga a weboldal

az UPCD meg akarmennyire is bugos, megvaltas a plusz szolgaltatasok miatt. az epg onmagaban allat, jo hogy van HD. FilmboxHD kene, meg fashionTV a zene - es ha lehet HDban a csajok - miatt.

#786 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:48

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:45

FilmboxHD kene, meg fashionTV a zene - es ha lehet HDban a csajok - miatt.

Támogatom (mindkettőt). :up:

#787 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:48

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 14:45

60-72 ora kozott valahol... :)

akkor ez konzisztens a timeres hipotezisemmel. krinyo eddig a kakukktojas, bar nincs ertekelhetoen nagy mintam.

#788 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 16:52

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 14:12

Valószinűleg ellenállhatatlan ajánlatot kaptak...

Ezek a hollandusok eléggé kesze-kuszán tulajdonolnak dolgokat, de azért időről-időre megtalálják egymást.  :) Tudják ők mi a jó nekik, nem úgy mint mi.

#789 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 17:00

Pár éven belül úgyis eltűnnek a Philips STB-k, mivel a Pace Micro tavaly év végén megvette a Philips STB üzletágát. A szerződés szerint már 3 évig kell supportálnia a korábbi Philips termékeket, de új Philips STB már szerintem aligha lesz. Amit a UPC megvett az gyanítom a legutolsó Philips box volt amit kiadtak, nagy valószínűséggel a supportja is azért olyan nyögvenyelős.

A UPC Mo. eszközvásárlásairól szerintem sokkal inkább UPC BV főnöksége dönt, mint a hazai vezetők. Az eszközbeszerzések cégcsoporton belül jellemzően egységes formában történnek. A UPC pedig hosszú évek óta használt Philips STB-ket, akár a holland piacán, akár már nyugati területein is, ahol már korábban beindult a digitális TV szolgáltatás.

#790 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 19:38

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:19

...
A firmware update-et pedig siman le lehet ellenorizni: megnezed a diagnosztikaban a verzioszamot. Ha az nem valtozott, _nem_ volt firmware update.

Kinél milyen van? Elvileg mindenhol ugyanannak kell lenni. Nálam a Hdmi-s, rögzítős Philips boxon 3.5.0.21 van. Nálatok?

#791 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 19:53

Philips, HDMI-s, nem rögzítős: 3.5.0.202

#792 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 20:15

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:09

Tényleg, Thomson felvevős is elb*ssza a felvételeket, vagy csak a philips?

Nálam eddig minden OK a felvételekkel. Bár az igaz, hogy közeli műsorokat nem vettem fel, ami felkiáltójeles lehetett volna, de csúszás nélkülinek tűnnek.

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:45

azert en nem lennek meg ilyen szigoru sem. a net okes: 20 mega le, 3 fol, gyorsabb mint ami kell, a wifi routerem ugy is leszedi a sapot, es csak 15 megat ad lefele. nincs korlat, megy a torrent, youtube vid hamarabb toltodik be mint maga a weboldal

Azért a net is hagy kívánnivalót maga után. Sávszélességgel nincs baj és újabban a torrenttel sem, de volt idő, amíg nagyon le volt halva. Youtube is nagyon belassult az utóbbi időben. Szakadások viszont nincsenek.

#793 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 09:26

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 21:15

...
Nálam eddig minden OK a felvételekkel. Bár az igaz, hogy közeli műsorokat nem vettem fel, ami felkiáltójeles lehetett volna, de csúszás nélkülinek tűnnek.
...

Nálam sincs gond a felkiáltójeles felvételekkel. 1 perc maradt le egyszer a film az elejéről.
Én úgy állítottam be a boxot, hogy az aktuális időpont előtt 10 perccel induljon el. Korábban nem volt meg sem az öt, sem a tíz perces időráhagyás, de akkor lemaradt egy csomó minden. A Tv2 történt, rendszeresen, éjfél után.

#794 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 09:40

Idézet: Pille - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 19:38

Kinél milyen van? Elvileg mindenhol ugyanannak kell lenni. Nálam a Hdmi-s, rögzítős Philips boxon 3.5.0.21 van. Nálatok?

de ehhez csupan az kene, hogy legyen 999-es csatorna. ami viszont par hete letunt. tehat akkor hol lehet meg lekerdezni a fw verzioszamot?

#795 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 09:46

Idézet: waces - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 10:40

de ehhez csupan az kene, hogy legyen 999-es csatorna. ami viszont par hete letunt. tehat akkor hol lehet meg lekerdezni a fw verzioszamot?

Menu/Beallitasok/Diagnosztika ha jol remlik... :)

#796 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 10:23

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 9:46

Menu/Beallitasok/Diagnosztika ha jol remlik... :)

tudtam, hogy van valami egyszerubb :)  :think:

#797 Felhasználó inaktív   atax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 11:29

Látom sokmindenkinek van gondja a felvétellel. Tök egyszerüen meg lehetne ezt oldani, ha a TV-k küldenének egy "kezdem a műsort" és egy "vége" jelet. Annak idelyén volt valami "showview" vagy mifene a videóknál. Nekem nem volt ilyen videóm, nem todom, hogy működött e. Ennyire bonyolult lett volna ezt megoldani. Ilyen hülyeségeket találnak ki, hogy "ráhagyás". Ekkora baromságot..

Kampányolni kéne valahol, hogy legyen ilyen "indulok" jel.

#798 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 11:46

Idézet: atax - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 12:29

Látom sokmindenkinek van gondja a felvétellel. Tök egyszerüen meg lehetne ezt oldani, ha a TV-k küldenének egy "kezdem a műsort" és egy "vége" jelet. Annak idelyén volt valami "showview" vagy mifene a videóknál. Nekem nem volt ilyen videóm, nem todom, hogy működött e. Ennyire bonyolult lett volna ezt megoldani. Ilyen hülyeségeket találnak ki, hogy "ráhagyás". Ekkora baromságot..

Kampányolni kéne valahol, hogy legyen ilyen "indulok" jel.

Szerintem minimum torvenybe kene foglalni ahhoz hogy a musorszolgaltatok kikuldjek ezt a jelet... :(
A felvetellel kulonben nem az most a gondunk, hogy rahagyast kell adni, hanem az hogy a box nem akkor kezdi a felvetelt amikor a rahagyas alapjan kellene neki.

#799 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 12:04

Idézet: atax - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 12:29

a TV-k küldenének egy "kezdem a műsort" és egy "vége" jelet. Annak idelyén volt valami "showview" vagy mifene

Amiről beszélsz az a VPS/PDC jel, de lényeg ugyanaz. Sőt itt még a reklámok kihagyásáról is szó van. Valóban a videók nagy része tudta ezt. Én a német RTL, SAT1 és PRO7-nél láttam is, hogy jelzett a videóm, h VPS/PDC jelet közvetít az adás.

Sajnos, sok új csilivili, digitális majális belekerül az új cuccokba, de a már rég kitalált jó dolgok eltűnnek. Egy kis off: Pl: az asztali dvd-mp3 lejátszók miért nem tudják a frontkijelzőre is kiírni az épp hallgatott mp3 szám id-tagjét, amikor azt a legóccsóbbb 'discman' is tudja? Zenehallgatáshoz minek bekapcsolni a tv-t is? Energiatakarékosság mi? No persze! (Jó tudom, zenét cd játszón kell hallgatni)

A Showview csa kegy kód, ami a videók programozását segítette elő, azzal, h a műsorújságban talált kódot (8-10 számjegy) kellett csak bepötyögni és nem lépésenként egyesével (programhely - kezdésidő. befejezésidő, stb.)

Szerkesztette: m_and_m 2008. 05. 30. 12:06 -kor

#800 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 12:32

A VPS/PDC-t azért hanyagolták végül a tévécsatornák, mert a hírdetőknek nem tetszett, hogy így könnyen kihagyhatók voltak a felvételekből a reklámok..

Azért egy eleje/vége jelet ettől még küldhetnének, a műsor közbeni reklámok úgy is belekerülnének.

Szerkesztette: dezz 2008. 05. 30. 12:32 -kor

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.