HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 20. 15:02

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 14:56

Hihi. Ahhoz képest, hogy azzal sem voltál tisztában, hogy nem állunk a járdára, ha tábla nem jelzi, hogy szabad, elég merészen szórod a pézt  :Đ

Azóta is várom, hogy nyugodt szívvel mondd, hogy nem állnál oda és azóta sem teszed, mert pontosan tudod, hogy odaállnál. Egyébként ÉN nem álltam oda.  :cool:

#82 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 15:04

Idézet: Ndrew - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 14:51

De az mi, hogy ha kicsit ismeri a szabályokat, akkor 1 év, ha nagyon, akkor 10?

Nem kresz kellene, hanem rutin és forgalom. Akár saját autóval.

A kresz szabályokról annyit, hogyha valaki autót vezet és beseggeli, hogy a segédmotoros kerépkár városhatáron kívül bicikliúton mennyivel mehet, benyalok.  :D  Pedig be kell, elméletileg.

#83 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 15:08

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 16:04

Nem kresz kellene, hanem rutin és forgalom. Akár saját autóval.

A kresz szabályokról annyit, hogyha valaki autót vezet és beseggeli, hogy a segédmotoros kerépkár városhatáron kívül bicikliúton mennyivel mehet, benyalok.  :D  Pedig be kell, elméletileg.

Félreértettem, ok. Szerk.: De mondjuk arra is áll, amit mondtam. Legalábbis kéne szerintem.

Pedig jogos, mert arra is érvényes a jogosítványa.

Szerkesztette: Ndrew 2008. 04. 20. 15:10 -kor

#84 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 15:09

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 20:45

Na ahhoz szerintem ne hasonlítsuk, az az egyik legfeszesebb szabály.

Pedig a vasúti atjárós a kresz talán legrosszabb szabálya, nem véletlen, hogy nem is tartja be senki.

#85 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 15:17

Meg eleve már ált.-iskolában el kéne kezdeni ezt, nem férne bele egy félév KRESZ tárgy? Plusz bónuszban egy bicóvizsga. Vannak akik a szüleiktől nem várhatnak ilyesmit. :( Legalább megtanulnának közlekedni, minél előbb, annál jobb. És akkor egy későesti bűvészshow után nem probálnának meg a reggeli műzliből kinyert energia segítségével átalagúteffektusozni egy kamionon-főút kombón. :D

#86 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 15:25

Idézet: Ndrew - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 16:17

Meg eleve már ált.-iskolában el kéne kezdeni ezt, nem férne bele egy félév KRESZ tárgy? Plusz bónuszban egy bicóvizsga. Vannak akik a szüleiktől nem várhatnak ilyesmit. :( Legalább megtanulnának közlekedni, minél előbb, annál jobb. És akkor egy későesti bűvészshow után nem probálnának meg a reggeli műzliből kinyert energia segítségével átalagúteffektusozni egy kamionon-főút kombón. :D

Az én időmben még volt KRESZ oktatás az általános iskolában. Most már nem fér bele ezek szerint... :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#87 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 15:43

Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 0:17

1.

tulajdoképpen a 152. ábra a gyalogosátkelőhely definíciója

3. és ha gyalogos gyalogolna keresztbe előtted a zebrán? (és persze megállnál)
akkor is ugyanúgy felkenődne, szal ez rossz kifogás
:)
4. igen, úgy van ahogyan gondolod
jobbra, a fiumeire zöld, addig gyalogosnak piros
utána fordulnak a szinek
elméletileg az még a kereszteződés, addig nem lehetne behajtani, míg a kereszteződésből kihajtás nem biztosított
igen, ott állnál sokáig, tudom, de erről sem a zebra tehet

1. Ezesetben köszönjük, hogy a 152. ábra pont kimaradt :p :D
3. Bocsátassék már meg nekem, hogy én, aki egyébként át szokta engedni a gyalogosokat, ha elsőbbségük van (és ezt tudatják velem felfestéssel és kresztáblával), nem töretem össze a követési távolságot be nem tartókkal a kocsim hátulját egy olyan helyen, ahol nem tudom, hogy gyalogosátkelőhely van :) Ennyi erővel az egész városon keresztül 5 km/h-val mehetnék végig, 5 m-enként megállva, hogy megbizonyosodjak arról, hogy na most itt van-e egy nem jól látható zebra, és van-e a közelben átkelni kívánó gyalogos... Helyesbítek, nem mehetnék így végig a városon, mert nyakam rá, hogy 10 percen belül kikapna vki a kocsiból és jól szájon vágna, ha így közlekednék.
4. Elméletileg nagyon sok minden így van, van úgy van, de a gyakorlatban megvalósíthatatlan (igen, a kresznek is vannak hátuütői). Ha mikor én a Kőbányain zöldet kapok és szeretnék a Fiumeire rákanyarodni, de nem tudok, mert az Orczy útról a Fiumeire érkezők a kereszteződésben állnak, akkor nem fogok órákig ott állni, hogy biztosított legyen számomra a kereszteződésből való kihajtás, ugyanis a következő zöldnél ugyanezt fogom tapasztalni, egészen a csúcsforgalom végéig.
Halkan jegyzem csak meg, mielőtt félreértés történne, hogy nem vagyok az a típusú sofőr, aki csakazértis átmegy még a sárgán, és jól beáll a kereszteződésbe, és tojik a keresztből közben zöldet kapókra.
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#88 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 15:45

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 16:02

Azóta is várom, hogy nyugodt szívvel mondd, hogy nem állnál oda és azóta sem teszed, mert pontosan tudod, hogy odaállnál. Egyébként ÉN nem álltam oda.  :cool:

Nyugodt szívvel nem parkolok sehova, ahol tilos, ha látótávolságon kívül kell menni az autótól. Nem szeretnék bilincset, vagy elszállítást. Volt már mind a kettő. Elvagyok nélkülük :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#89 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 15:48

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 16:45

Nyugodt szívvel nem parkolok sehova, ahol tilos, ha látótávolságon kívül kell menni az autótól. Nem szeretnék bilincset, vagy elszállítást. Volt már mind a kettő. Elvagyok nélkülük :)

Ööö... jól értem, hogy ha viszont látótávolságon belül vagy a kocsitól, akkor nem veted meg a tilosban parkolást? :think:
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#90 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 15:57

Idézet: Ndrew - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 15:51

De az mi, hogy ha kicsit ismeri a szabályokat, akkor 1 év, ha nagyon, akkor 10? Az utóbbi még oké lenne, de aki nem ismeri a szabályokat az ne kapjon egyáltalán. Nem olyan sok az a szabály, hogy ne lehetne megtanulni. Ez nem olyan, mint néhány egyéb helyen, hogyha hibázol néhányat nem baj, majd, ha kell az adott infó, akkor google segít. A drive.google.com még nincs kész, ahol gyorsan a kereszteződés előtt beüthetné az ember, hogy jobbról sárga vonat balra kanyarodik, szemből piros vezetékes busz egyenesen, én meg balra akarok menni, akkor mi a sorrend. :Đ

Én rutinra / forgalom vizsgára gondoltam. Kresz vizsgán nem engedném át azt aki 3 pontos kérdésben hibázik.

#91 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 15:59

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 16:48

Ööö... jól értem, hogy ha viszont látótávolságon belül vagy a kocsitól, akkor nem veted meg a tilosban parkolást? :think:

Végülis ha a kocsinál marad, akkor nem parkolás csak várakozás. Úgy meg már nem is tilos.

#92 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 16:11

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 15:57

Én rutinra / forgalom vizsgára gondoltam. Kresz vizsgán nem engedném át azt aki 3 pontos kérdésben hibázik.

Pedig vannak ott nagy f*szsagok 3 pontért, valamint túl egyszerű kérdések is.

#93 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 16:11

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 15:59

Végülis ha a kocsinál marad, akkor nem parkolás csak várakozás. Úgy meg már nem is tilos.

Gyakorlatilag max.

#94 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 16:19

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 16:57

Már helyre lettem igazítva, félreértettem, sry. De, mint írtam arról is ua a véleményem. Mennyi egy forgalmi vizsga? Egy óra, max? Mondjuk nekem pont vagy másfél volt, de ez mellékes. :omg: Ott is minimális hibákat (Helytelen hajviselet, vagy hasonlók.) engednék meg, de szerintem ez elvileg így is van, elvileg. Rutinon meg megint, kis túlzással, ameddig nem megy a kézifékes parkolás, meg a kétkeréken autózás, addig lehet gyakorloni. :Đ De egy csomóan mondják például, hogy nem tudnak elindulni egy kis dombon, mert nem tanulták meg, én ilyennek nem adnék. Persze hozzáteszem, hogy én is így kaptam meg, de nem értek vele egyet. Aztán kénytelen voltam megtanulni, de nem így kellett volna.

#95 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 16:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 16:59

Megállni tilosnál mondjuk például nem. Meg a látótávolság is egy elég tág fogalom. :Đ

#96 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 16:27

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 16:48

Jól :)

Szer: annyi, hogy se mozgássérült helyre, se forgalmat akadályozó helyre nem állok meg.

Szerkesztette: JonesC 2008. 04. 20. 16:30 -kor

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 16:49

Idézet: Ndrew - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 16:19

Már helyre lettem igazítva, félreértettem, sry. De, mint írtam arról is ua a véleményem. Mennyi egy forgalmi vizsga? Egy óra, max? Mondjuk nekem pont vagy másfél volt, de ez mellékes. :omg: Ott is minimális hibákat (Helytelen hajviselet, vagy hasonlók.) engednék meg, de szerintem ez elvileg így is van, elvileg. Rutinon meg megint, kis túlzással, ameddig nem megy a kézifékes parkolás, meg a kétkeréken autózás, addig lehet gyakorloni. :Đ De egy csomóan mondják például, hogy nem tudnak elindulni egy kis dombon, mert nem tanulták meg, én ilyennek nem adnék. Persze hozzáteszem, hogy én is így kaptam meg, de nem értek vele egyet. Aztán kénytelen voltam megtanulni, de nem így kellett volna.

Forgalmi vizsga max 40 perc lehet. Általában inkább 35, mert unják a vizsgáztatók is. A vizsgalapon pontosan feltüntetik mik azok a hibák amiket elnéznek, például ha nem nézegeted a tükröket rendszeresen, túl rövid vagy túl hosszú ideig adsz irányjelzést és a többi. Ezen felül van olyan vizsgabiztos, akinél a helytelen oldaltávolság sem bukta stb. Rutinról inkább nem mondok semmit, mert ott csak az bukik meg aki métert se tud menni.

Szerkesztette: FlowM@N 2008. 04. 20. 17:01 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#98 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 16:50

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 14:26

Kerékpáros sem vizsgázott kreszből. Attól még vonatkozik rá.

Ahogy egyetlen ember sem vizsgázott a btk-ból ügyvédeken kívül, mégis vonatkozik rájuk.

Azért az, hogy beleírják, hogy figyelj rá nem egyenlő azzal, hogy te vagy a hibás ha elédugrik és nem bírsz megállni. Ennyi erővel azt is beleírhatnák, hogy ha meteor csapódik a váci út közepébe azért is te vagy a hibás.

Azt mégsem írhatják bele, hogy az ilyenekkel nem kell törődni, üsd el azt csá.

ha te 50nel trafikázol és féktávon belül eléd lép a gyalog takarásból körülnézés nélkül, akkor nem vagy hibás

ugynaez gyalogosátkelőhely környékén már igencsak buktás  :)
ugyanígy bukó a szitu, ha "mackósajtban emberek vannak bármilyen formában ábrázolva" tábla ki volt téve korábban és nem takarásból lépett ki eléd

ha ki volt téve bármilyen jelzés, h gépjárvez figyejjémán a gyalogokra és te mégsenem figyelté, akkor bukovári van, max. nem bizonyítják rád
Ciciman is on borda

#99 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 16:51

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 17:49

Forgalmi vizsga max 45 perc lehet. Általában inkább 35, mert unják a vizsgáztatók is. A vizsgalapon pontosan feltüntetik mik azok a hibák amiket elnéznek, például ha nem nézegeted a tükröket rendszeresen, túl rövid vagy túl hosszú ideig adsz irányjelzést és a többi. Ezen felül van olyan vizsgabiztos, akinél a helytelen oldaltávolság sem bukta stb. Rutinról inkább nem mondok semmit, mert ott csak az bukik meg aki métert se tud menni.

Mondjuk a tükör nézegetésének elhagyásáért alapból buktatnék.

Idézet

#100 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 17:01

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 16:27

Jól :)

Szer: annyi, hogy se mozgássérült helyre, se forgalmat akadályozó helyre nem állok meg.

Egy igazi hős vagy.

On: P+R parkolók!

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »