HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 19. 19:59

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 20:55

Nálunk néha szoktak mérni az átjárónál, feltételezem, hogy máshol is. De ezt a maximum 1 órát kivéve soha senkit nem láttam, aki 30-al ment volna át. Lakott területen kívül pedig inkább 70-el mennek át mint 40-el. Ez lesz a zebrával is.

akkor ez lesz :)
Ciciman is on borda

#62 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 21:12

Nálunk néha szoktak mérni az átjárónál, feltételezem, hogy máshol is. De ezt a maximum 1 órát kivéve soha senkit nem láttam, aki 30-al ment volna át. Lakott területen kívül pedig inkább 70-el mennek át mint 40-el. Ez lesz a zebrával is.

Nem tudom, nálatok milyen minőségűek a síneknél az utak, de amerre én járok, ott a legtöbbnnél igen szar, úgyhogy többek között ezért én meglehetősen lassan kelek át a vasúti átjáróknál (20-nál többel nem szoktam, aki meg emiatt anyázik, az így járt). A másik ok (és számomra ez a nyomósabb), hogy ha az átjáró előtt lelassítok, akkor körbe tudok nézni (mindig körbe nézek), ami szerintem igen hasznos, mert elég, ha csak egyszer vmiért nem működik a fénysorompó, és elkap oldalról egy szép kis mozdony... Mindig is csodáltam azokat a bátorságukért, akik nem lassítanak a vasúti átjárónál :smoker:
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#63 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 21:29

Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 20:47

1. ha nem látszik az úttesten, akkor nincs is ;)
2. kék tábla csak segít, igazából az úttesten heverő zebra a lényeg, ha vannak csíkok, gyalogé az előny
3. akkor zebra előtt megállsz, körbenézel, jön-e gyalogos, ha nemgyön, csak akkor hajthatsz tovább
4. ez hol volt?
5. ettől még zebrán elsőbbségük van :)
6. látod-látod, ezért is kell a max. 30 :D

1. Ez a te véleményed, vagy a KRESZé?
3. Igen, és ha megállok, hogy körbenézhessek, akkor a mögöttem jövő ledudál, rosszabb esetben felkenődik a seggemre.
4. Kőbányai útról az Orczy térnél a Fiumei útra kanyarodok rá, akkor a Fiumein a kanyar után egy kevéssel (de nem rögtön a kanyar után) van egy lámpás zebra. Gyanítom itt az lehet a probléma (azért nincs előtte az autósoknak lámpa), mert normális esetben a zöldön áthaladó autók a zebrán túlmennek, mire a gyalogosoknak a lámpa zöldre vált. Viszont én akárhányszor jártam arra, a Fiumei be volt állva, így nem tudtam bekanyarodni, csak mire nekünk (vszg) pirosra váltott a lámpa, addigra tudtam ténylegesen ráhajtani a Fiumeire, addigra meg a gyalogosoknak zöld volt. Én ezt ugye nem láthattam (nem a zebrához állított lámpákat figyelem vezetés közben), akárcsak a közben magam mögött hagyott lámpát sem, ami időközben minden bizonnyal piros lett. Eddigre a Fiumein előrébb ment a sor, ergo el tudtam indulni és "száguldottam" vagy 20-30cal (azért, hogy a mögöttem álló autók elhúzhassák a belüket a kereszteződésből), de mivel szerencsére lassan haladtunk egy gyalogos sem lett elütve a zebrán, de a helyzetet nem igazán könnyítette meg, hogy a zebra előtt nincs lámpa az autóknak, és mellettem természetesen teherautó haladt, amitől nem láttam meg a gyalogost, amint elindult át a zebrán. Szal klassz szitu.
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#64 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 22:52

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 18:58

Aki pedig nem vezet évi minimum 1000 kilómétert úgyszintén tegyen kresz + forgalmi vizsgát minden évben (ez arról jutott eszembe, hogy pénteken milyen embereket láttam vezetni: egyik-másikról nyilvánvaló volt, hogy évek óta nem vezetett. 30al végigmenni a fehérvári úton?!).

bicikliseknek kötelező kreszvizsgát! kvadokra rendszámot!

Kb lehetetlen ellenőrizni, hogy egy-egy ember hány km-t vezetett le. Arról nem szólva, hogy vígan levezethetett kukutyimban a rizsföldeken a földúton 50.000km-t a platós zsukkal, ha betéved budapestre rosszabb mint aki most pottyant át a forgalmi vizsgán.

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 19:51

Bár nem tudom mi lenne belőle, mert az éjszakai vezetés is csak "majd beírjuk" alapon megy.

Én éjszaka vizsgáztam forgalomban  :Đ Akkor vezettem először sötétben.

Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 20:34

de józsibá
1. el sem lát a kanyarig
2. kocsit hajt, megyen az tábla nélkülis
3. aszittem, h ezmég belefér

mostantó meg az lesz, h
józsibá, ha megyen az allaktörlő, akkó egy 20assal vegyen vissza

De a megoldás az lenne, hogy akkor józsibától elvesszük a jogsit (vagy eleve nem is adunk neki) nem pedig, jó, akkor mindenki menjen 15-el, bazz lassan ott tartunk, hogy kerékpárral gyorsabban mehetek mint autóval.

Idézet

egyébként ugyanúgy lesz betart(at)va, mint a vasúti átjárós 30
nem ismerem a statisztikákat, az alapján lehetne nyilatkozni arról, mennyire volt hatékony a 30 ill. 40 km/h-s korlátozás bevezetése

Van olyan vasúti átjáró, ahol 15-el mennek át, mert úgy van megépítve :D Mielőtt "felújították" simán át leetett rajta menni normál átkelő volt, aztán megcsinálták. Most majdnem meg kell állni benne ha nem akarod szétverni a futóművet, alacsonyabb autók alja leér amikor átmegy rajta  :omg:

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 20:45

Szörnyű ezt kimondani, de a saját és a kocsija épségét vszeg mindenki jobban figyeli, mint egy gyalogosét

Akkor te nem ismered az embereket, azt kell mondjam. Ugyanúgy átszáguldanak az ilyenek a vasúti átjárón is. Tudod te mekkora kárt tud tenni a kocsiban egy 80-100kg-os test? Egyáltalán nem arról van szó, hogy vonattól félünk gyalogostól nem. Akik átmennek a zebrán hogy a lábadat fel kell kapnod nehogy átmennyen rajta, az a vasúti átkelőn is átmegy szembrebbenés nélkül, nem mérlegel, nincs mivel.

Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 20:47

5. ettől még zebrán elsőbbségük van :)

Az sem hivatkozhat az elsőbbségére, aki 70-el rohan át a jobbkezes utcán. A gyalogos se hivatkozhat rá, ha idiótamód viselkedett.

#65 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 23:17

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 22:29

1. Ez a te véleményed, vagy a KRESZé?
3. Igen, és ha megállok, hogy körbenézhessek, akkor a mögöttem jövő ledudál, rosszabb esetben felkenődik a seggemre.
4. Kőbányai útról az Orczy térnél a Fiumei útra kanyarodok rá, akkor a Fiumein a kanyar után egy kevéssel (de nem rögtön a kanyar után) van egy lámpás zebra. Gyanítom itt az lehet a probléma (azért nincs előtte az autósoknak lámpa), mert normális esetben a zöldön áthaladó autók a zebrán túlmennek, mire a gyalogosoknak a lámpa zöldre vált. Viszont én akárhányszor jártam arra, a Fiumei be volt állva, így nem tudtam bekanyarodni, csak mire nekünk (vszg) pirosra váltott a lámpa, addigra tudtam ténylegesen ráhajtani a Fiumeire, addigra meg a gyalogosoknak zöld volt. Én ezt ugye nem láthattam (nem a zebrához állított lámpákat figyelem vezetés közben), akárcsak a közben magam mögött hagyott lámpát sem, ami időközben minden bizonnyal piros lett. Eddigre a Fiumein előrébb ment a sor, ergo el tudtam indulni és "száguldottam" vagy 20-30cal (azért, hogy a mögöttem álló autók elhúzhassák a belüket a kereszteződésből), de mivel szerencsére lassan haladtunk egy gyalogos sem lett elütve a zebrán, de a helyzetet nem igazán könnyítette meg, hogy a zebra előtt nincs lámpa az autóknak, és mellettem természetesen teherautó haladt, amitől nem láttam meg a gyalogost, amint elindult át a zebrán. Szal klassz szitu.

1.

Idézet

17. § (1) A tájékoztatást adó jelzőtáblák a következők:
a) „Kijelölt gyalogosátkelőhely” (103. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úttestet a táblánál útburkolati jellel kijelölt gyalogosátkelőhely keresztezi
...
18. § (1) Az útburkolati jelek:
g) gyalogosátkelőhely (152. ábra);

tulajdoképpen a 152. ábra a gyalogosátkelőhely definíciója

3. és ha gyalogos gyalogolna keresztbe előtted a zebrán? (és persze megállnál)
akkor is ugyanúgy felkenődne, szal ez rossz kifogás
:)
4. igen, úgy van ahogyan gondolod
jobbra, a fiumeire zöld, addig gyalogosnak piros
utána fordulnak a szinek
elméletileg az még a kereszteződés, addig nem lehetne behajtani, míg a kereszteződésből kihajtás nem biztosított
igen, ott állnál sokáig, tudom, de erről sem a zebra tehet
Ciciman is on borda

#66 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 23:28

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 23:52

De a megoldás az lenne, hogy akkor józsibától elvesszük a jogsit (vagy eleve nem is adunk neki) nem pedig, jó, akkor mindenki menjen 15-el, bazz lassan ott tartunk, hogy kerékpárral gyorsabban mehetek mint autóval.
---
Van olyan vasúti átjáró, ahol 15-el mennek át, mert úgy van megépítve :D Mielőtt "felújították" simán át leetett rajta menni normál átkelő volt, aztán megcsinálták. Most majdnem meg kell állni benne ha nem akarod szétverni a futóművet, alacsonyabb autók alja leér amikor átmegy rajta  :omg:
---
Az sem hivatkozhat az elsőbbségére, aki 70-el rohan át a jobbkezes utcán. A gyalogos se hivatkozhat rá, ha idiótamód viselkedett.

cserébe ha netán kiderül, h KRESZ-ügyileg buktásra teljesítenél, ugye te teljesen jogosnak vennéd, ha bevonnák a jogsid  :)
akkor járj kerékpárral, én is azt teszem  :cool:
---
mogyoródi vége? :nevet:
---
ha átrohan egy 4sávos úton ferdén, majd 2 perc múlva át akar kelni (szabályosan) egy zebrán, akkor nem lehet a korábbi szabálytalankodására hivatkozva nem átengedni
én erre gondoltam az előbb
nem tudom, te mit értesz idiótamód viselkedés alatt
Ciciman is on borda

#67 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 23:39

Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 0:28

cserébe ha netán kiderül, h KRESZ-ügyileg buktásra teljesítenél, ugye te teljesen jogosnak vennéd, ha bevonnák a jogsid  :)
akkor járj kerékpárral, én is azt teszem  :cool:

Ha az időjárás engedi azzal járok. De hóban fagyban esőben, nem fogok.

Idézet

mogyoródi vége? :nevet:

Az, de biztos van máshol is hasonló megoldás.
Lehet a zebrákat is így kéne kialakítani, akkor nem is kéne sebességkorlátozás  :Đ

Idézet

nem tudom, te mit értesz idiótamód viselkedés alatt

Elsősorban azt ha átrohan a zebrán körülnézés nélkül, lehet, hogy neki van elsőbbsége, de sokra megy vele, ha 5m-re a zebrától van egy jármű, az 30-ról sem áll meg. A másik ami meg rohadt idegesítő, hogy ott áll a zebránál pedig át sem akar menni. Bár erre nem lehet hivatkozni, hogy azért ütöttem el mert a múltkor sem akart átmenni csak ott állt, de attól még idióta viselkedés.

#68 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 23:51

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 0:39

Elsősorban azt ha átrohan a zebrán körülnézés nélkül, lehet, hogy neki van elsőbbsége, de sokra megy vele, ha 5m-re a zebrától van egy jármű, az 30-ról sem áll meg. A másik ami meg rohadt idegesítő, hogy ott áll a zebránál pedig át sem akar menni. Bár erre nem lehet hivatkozni, hogy azért ütöttem el mert a múltkor sem akart átmenni csak ott állt, de attól még idióta viselkedés.

ebben az a poén, h gyalogos jó eséllyel nem vizsgázott KRESZből

neked/nekünk meg ott egy kitétel:

Idézet

Magatartás a gyalogosokkal szemben

43. § (4) A vezetőnek fokozottan ügyelnie kell az úttesten ... haladó (áthaladó) ... saját biztonságukra ügyelni felismerhetően nem képes személyek biztonságának a megóvására.

márpedig ha nem néz szét úttestre lépés előtt, akkor nem képes ügyelni saját maga biztonságára

és még zebra sem kell hozzá, de neked/nekünk kell megóvni
cumi
ez van

Szerkesztette: fram 2008. 04. 19. 23:53 -kor

Ciciman is on borda

#69 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 06:15

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 22:52

Kb lehetetlen ellenőrizni, hogy egy-egy ember hány km-t vezetett le. Arról nem szólva, hogy vígan levezethetett kukutyimban a rizsföldeken a földúton 50.000km-t a platós zsukkal, ha betéved budapestre rosszabb mint aki most pottyant át a forgalmi vizsgán.

Alternatív (konstruktív) megoldás?

Ne mondd, hogy Rád még nem csavarta a kormányt ijedt szemű hölgy matizzal, miközben keresi a kettest.

#70 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 06:19

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 22:52

Akkor te nem ismered az embereket, azt kell mondjam. Ugyanúgy átszáguldanak az ilyenek a vasúti átjárón is. Tudod te mekkora kárt tud tenni a kocsiban egy 80-100kg-os test? Egyáltalán nem arról van szó, hogy vonattól félünk gyalogostól nem. Akik átmennek a zebrán hogy a lábadat fel kell kapnod nehogy átmennyen rajta, az a vasúti átkelőn is átmegy szembrebbenés nélkül, nem mérlegel, nincs mivel.

Továbbra sem hiszem el, két okból. Egyrészt tartom, hogy még az ostobája is tudja, hogy a vonat nem bohóckodik. Másrészt ottvan amit Onleány írt; mutass Budapesten olyan sínt, amire nyugodt szívvel rámennél nyolcvannal ;)

Egyébként zebrán frontálisan elkapni egy gyalogost szerintem esélytelen, olyan gyorsan nem tud beugrani középre és a sofőr is elrántaná. Zebrán IMO az elsodrás lehet valószínűbb, az pedig ugye nem okoz komolyabb kárt (cserbenhagyók előnyben :( ).

#71 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 07:52

Nem tudom hol laksz, de akkor gyere el felénk. Itt próbálna meg valaki 70-el átmenni egy vasúti átjárón, garantáltan darabokban lenne az autója utána :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#72 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 11:51

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 7:19

[...]
Egyébként zebrán frontálisan elkapni egy gyalogost szerintem esélytelen...
[...]

:omg: Te még nem sok balesetet láttál ugye? Reménykedj, hogy így is marad. Nem szép látvány, ha telibe kapja mondjuk egy busz az embert... :( Pedig "csak" 50-el megy! Esetleg egy gyorshajtó zsiguli 70-80-al...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#73 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 13:26

Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 0:51

ebben az a poén, h gyalogos jó eséllyel nem vizsgázott KRESZből

Kerékpáros sem vizsgázott kreszből. Attól még vonatkozik rá.

Ahogy egyetlen ember sem vizsgázott a btk-ból ügyvédeken kívül, mégis vonatkozik rájuk.

Idézet

és még zebra sem kell hozzá, de neked/nekünk kell megóvni

Azért az, hogy beleírják, hogy figyelj rá nem egyenlő azzal, hogy te vagy a hibás ha elédugrik és nem bírsz megállni. Ennyi erővel azt is beleírhatnák, hogy ha meteor csapódik a váci út közepébe azért is te vagy a hibás.

Azt mégsem írhatják bele, hogy az ilyenekkel nem kell törődni, üsd el azt csá.

Idézet

Továbbra sem hiszem el, két okból. Egyrészt tartom, hogy még az ostobája is tudja, hogy a vonat nem bohóckodik. Másrészt ottvan amit Onleány írt; mutass Budapesten olyan sínt, amire nyugodt szívvel rámennél nyolcvannal

Mégis legalább annyi "belerohant a vonat a tiloson áthajtó gépkocsiba" című balesetről van hír, mint amennyi gyalogost elütnek zebrán. Pedig szerintem zebra több van mint vasúti átjáró.

#74 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 13:33

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 7:15

Alternatív (konstruktív) megoldás?

Ne mondd, hogy Rád még nem csavarta a kormányt ijedt szemű hölgy matizzal, miközben keresi a kettest.

alternatív megoldás a jogosítvány meghosszabbításával egybekötött vizsgatétel. És az érvényessége eredményfüggő. Teszem azt ha valaki épphogy átcsúszik a vizsgán, akkor csak 1 évig legyen érvényes, de ha hibapont nélkül vagy max 1 hibaponttal teljesíti, akkor x év. Ugyanez állhat első vizsgára is, ha csak 15. alkalommal megy át, akkor csak 1 évre kapjon jogsit, ha viszont elsőre pluszórák nélkül átmegy, akkor adják meg 10 évre ahogy most.

Egyéb megoldás majd csak akkor lehet, ha az összes autó egy kollektív hálózatba lesz kötve, és azonosítja a vezetőt és beküldi az adatait a központpa, hogy xyz 123 renszámú autót jó elemér vezette 35km-en át, ekkor és ekkor. Amíg ez nem jön el, addig csak az emberek saját belátásra és ítélőképességére lehet hagyatkozni. Rendőrállam meg nagy testvér nélkül nincs totális kontroll, mindig lesznek renitensek. Az meg, hogy mennyi a renitens az a rendőrség és a népnevelés hatékonyságán múlik. Nálunk mindkettő a béka segge alatt van az utóbbi időkben. Nem új kresz kell, hanem új oktatási és belügyminisztérium.

#75 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 13:38

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 7:15

Matizzal? Az ellen még lett volna esélyem... Új hetes béemvével! Akkora, mint egy anyahajó, inkább menekülőre fogtam a belső sáv felé. De ha ott a Mitsubishi L200-as pár méterrel előrébb van, a néni simán betol alá...

#76 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 20. 13:40

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 14:26

Mégis legalább annyi "belerohant a vonat a tiloson áthajtó gépkocsiba" című balesetről van hír, mint amennyi gyalogost elütnek zebrán.

Igenám, de mifelénk ki dönti el, hogy mi a hír? :think: A kereskedelmi televízió. És ha vonatbaleset  történik, az hír. Ha gyalogost gázolnak, annak legalább fűbe kell harapnia, hogy hírértéke legyen... :down:

#77 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 14:12

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 13:26

Mégis legalább annyi "belerohant a vonat a tiloson áthajtó gépkocsiba" című balesetről van hír, mint amennyi gyalogost elütnek zebrán. Pedig szerintem zebra több van mint vasúti átjáró.

index.hu:
"gázolás"  » 424 találat
"vonat baleset"  » 414 találat

pedig az utóbbiba ugye az egyéb katasztrófák is beletartoznak. Nomeg a zebrás gázolások nagy részét nem adja ki az MTI, gondolom. Egyébként kresz oktatáson igen keményen kiemelik a sínek ügyét, 4-5 konkrét példát is felemlegetnek.

(mint ahogy egyébként azt is nagyon beleverik a fejelbe, hogyha zebra előtt megáll a másik sáv, akkor te sem mehetsz tovább - ezt se tartják be sokan, pedig ennél balesetvesélyesebb dolgot nem tudok elképzelni)

#78 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 14:21

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 13:33

alternatív megoldás a jogosítvány meghosszabbításával egybekötött vizsgatétel. És az érvényessége eredményfüggő. Teszem azt ha valaki épphogy átcsúszik a vizsgán, akkor csak 1 évig legyen érvényes, de ha hibapont nélkül vagy max 1 hibaponttal teljesíti, akkor x év. Ugyanez állhat első vizsgára is, ha csak 15. alkalommal megy át, akkor csak 1 évre kapjon jogsit, ha viszont elsőre pluszórák nélkül átmegy, akkor adják meg 10 évre ahogy most.

Pont ezt írtam én is feljebb. Ennél kézenfekvőbb megoldást nem tudok elképzelni. És mindezt sarcolják rá az autóvezetőkre, aki tud vezetni az tíz évente fizet 10.000 ftot, aki nem az évente, ennyi.

#79 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 14:51

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 15:21

Pont ezt írtam én is feljebb. Ennél kézenfekvőbb megoldást nem tudok elképzelni. És mindezt sarcolják rá az autóvezetőkre, aki tud vezetni az tíz évente fizet 10.000 ftot, aki nem az évente, ennyi.

De az mi, hogy ha kicsit ismeri a szabályokat, akkor 1 év, ha nagyon, akkor 10? Az utóbbi még oké lenne, de aki nem ismeri a szabályokat az ne kapjon egyáltalán. Nem olyan sok az a szabály, hogy ne lehetne megtanulni. Ez nem olyan, mint néhány egyéb helyen, hogyha hibázol néhányat nem baj, majd, ha kell az adott infó, akkor google segít. A drive.google.com még nincs kész, ahol gyorsan a kereszteződés előtt beüthetné az ember, hogy jobbról sárga vonat balra kanyarodik, szemből piros vezetékes busz egyenesen, én meg balra akarok menni, akkor mi a sorrend. :Đ

#80 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 14:56

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 15:21

Hihi. Ahhoz képest, hogy azzal sem voltál tisztában, hogy nem állunk a járdára, ha tábla nem jelzi, hogy szabad, elég merészen szórod a pézt  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.