Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. okt. 17., péntek - 12:22
Valasztasz hozza egy filmet aztan a tobbit veheted haromszor annyiert mint amennyibe egy DVD kerul(ne). Biztosan nagy gyujtemenyed lesz, aztan par ev mulva buszken visszatekintesz majd hogy mennyit koltottel ra. Kozben dobalhatod ki a DVD lejatszokat az ablakon mert ha Blu-Rayt akarsz nezni (masik szobaban, tonkremegy a PS3) akkor hiaba dugdosod a lemezeket a tobb eves asztaliba.
Ha 50 collos TV-d van akkor viszont elkerulhetetlen a Blu-Ray (szvsz 42" felett sem lehet mar tul kellemes a DVD "minoseg").
Nagy moziba járó vagyok. Ami érdekel film, azt megnézem moziban. Ezek közül néhány annyira tetszik, hogy megveszem dvd-n is. Ezeknél a filmeknél gyakorlatilag az általános árfekvést tekintve érdektelen, hogy mennyibe kerülnek. Ha kell, akkor nem tök mindegy, hogy 5 vagy 10 ezer forint? Kb 2-3 havonta jeleik meg olyan film, ami "kell". Ez évi 4-6 film. Azt gondolom, hogy ha rászánom magam arra, hogy cirka 250-300e ft-ért vegyek egy tv-t, és hozzá egy 100-asért egy konzolt, azaz elköltök az otthoni szórakozásomra 400e ft-ot, akkor évi szinten hozzá tudok majd csapni 40-60e ft-ot filmben ha arról lesz szó.
Amúgy mostanában azt olvastam, hogy a letölthető HD tartalmaknak nagy jövőt jósolnak. Vagyis nem a lemezes, hanem netes HD adások (vagy letölthető file-ok, nem tudom minek nevezzem őket) kerülnek előtérbe. Ez két dolgot jelent, persze ez csak egy spekuláció. Az egyik, hogy olcsóbb lesz a film, itt arra gondolok, hogy ha programot veszel, akkor általában a letölthető fizetős program olcsóbb, mint a dobozos. Másrészt, ez a HD lejátszási változat kompatibilis lesz az x360-nal is, mert az mindegy, hogy melyik konzol hdd-jén fog ülni az anyag. Ergo nagyobb lesz a piaca, még olcsóbb lesz. Feltételezem, hogy az optikai meghajtón kívül mind a két legújabb konzol alkalmas a HD videók lejátszására. Szóval erre is lehet gondolni pl.