HWSW Informatikai Kerekasztal: Playstation 3 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Playstation 3 V.

#431 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 18. 21:25

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 21:06

Ez évi 4-6 film.

Amúgy mostanában azt olvastam, hogy a letölthető HD tartalmaknak nagy jövőt jósolnak.

Ha évi 4-6 filmet veszel akkor megértem. Ellenben ha DVD-re koltenél akkor ebbol a pénzbol kijonne a tobbszorose is :)

Dumának jó, csak azt felejtik el hogy sok helyen korlátozva van a letoltheto mennyiség (pl. itt, Angliában), nem lehet ész nelkul gigákat letépkedni nappal. Éjjel meg csak a geek-ek hagyják bekapcsolva a konzolt/PC-t, mezei felhasználó ilyesmirol hallani sem akar. Inkább megveszi boltban vagy házhoz rendeli a kolcsonzobol.
Másrészt a letoltott tartalom csak bérlésnek felel meg (nem tudod eladni, átruházni és konnyen elveszik a semmibe), ha nem esik le az áruk akkor semmi értelmuk.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#432 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 17:55

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 22:25

Idézet

Ha évi 4-6 filmet veszel akkor megértem. Ellenben ha DVD-re koltenél akkor ebbol a pénzbol kijonne a tobbszorose is :)

Vennék én szívesen többet is, csak annyi nincs, hogy azt mondanám rá, hogy érdemes. Nem mondom azt, hogy ha egységesen pl 1000 ft lenne minden dvd, akkor nem vennék többet. Ha sokkal olcsóbb lenne, akkor megvenném azokat is, amik a "tetszik" kategória, de nem az a "mindenképpen megveszem". Most inkább ezt az utóbbi kategóriát veszem. Nem igaz az sem, és ha így volt érthető amit írtam, akkor félreérthetően fogalmaztam, hogy nem számít mennyibe kerül, úgyis megveszem. Pl 25e ft volt a Gyűrűk Ura bővített változat, nem vettem meg, mert ennyiért nem érte meg. Szóval óhatatlan azért, hogy a kétszer annyiba kerülő BD filmekből esetleg kevesebbet vennék. Talán így pontosabb mint ahogy korábban írtam.

Idézet

Dumának jó, csak azt felejtik el hogy sok helyen korlátozva van a letoltheto mennyiség (pl. itt, Angliában), nem lehet ész nelkul gigákat letépkedni nappal.

Én igazából azt hiszem, hogy ez valahogy nálunk is biztos van korlátozva, azaz még a korlátlan csomagok sem biztos hogy korlátlanok, biztos van olyan mennyiségi határ (50 gb, 100 gb, nem tudom), ahol a szolgáltató szól, hogy lassíts fiam :) De ezt majd leírják a többiek, nálam a letöltés az a böngészést jelenti, meg nagy ritkán ha megjelenik egy program, akkor annak a demóját megnézem, ami érdekel. Illetve a rendszer, víruskereső, stb frissítései. Vagyis "klasszikus" letöltést nem végzek, pl filmek, zenék, programok.

Idézet

Éjjel meg csak a geek-ek hagyják bekapcsolva a konzolt/PC-t, mezei felhasználó ilyesmirol hallani sem akar. Inkább megveszi boltban vagy házhoz rendeli a kolcsonzobol.

Van egy ismerősöm, aki pl sosem kapcsolja ki a gépét. 24/7-ben megy. Pl állandóan fent van a skype-on, csak away a státusza.
Itt pl vidéken Szegeden nálunk is van egy tök jó kölcsönzős cég, még a házhozszállításon felül jönnek is érte. 2x kipróbáltam, a továbbiakban lusta voltam. Egy barátom nagy ügyfelük pl. Régebben mindig töltögetett, most azt mondja hogy azért a 250 ft-ért nem éri meg.

Idézet

Másrészt a letoltott tartalom csak bérlésnek felel meg (nem tudod eladni, átruházni és konnyen elveszik a semmibe), ha nem esik le az áruk akkor semmi értelmuk.

Erről nincsenek első kézből való információim, csak itt olvastam valamelyik topikban. Vagy a ps3-ban, vagy az x360-ban, de azt hiszem inkább az utóbbiban. Az illető azt kérdezte, hogy a letöltött live-os tartalmaival mi lesz a vinyócsere után, és megnyugtatták hogy miután ezek az accountjában tárolódnak, ezért újra ingyen letöltheti őket. Én úgy gondolom, hogy megoldható lenne, hogy pl egy idő után automatikusan törlődnek a letöltött filmek, mert pl telik be a vincsi, de mivel "megvetted" a letöltőközponton keresztül, ezért ingyen újra letölthetnéd. Persze lehet hogy most valami olyasmit írtam, amit már valójában működtetnek.

#433 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 19:02

Idézet

Van egy ismerősöm, aki pl sosem kapcsolja ki a gépét. 24/7-ben megy. Pl állandóan fent van a skype-on, csak away a státusza.
10-bol 1 ember esete. Én is bekacsolva hagyom éjjelente ha megy a letoltés de egy ~40 éves embert nem nagyon érdeklik az ilyen badarságok, o filmezni akar és nem fogja járatni a gépet éjjel hogy másnapra lemásszon a filmecskéje.

Persze, letolthetsz mindent újra ha hozzá van csatolva az accodhoz. És kész is a tokéletes parasztvakítás.
- letoltott tartalmat nem lehet továbbadni, becserélni, átruházni
- ha a szerverrol letoltik az adott filmet/játékot akkor te a budos életben nem fogod tudni újra használni
- mivel csak kolcsonzod és nincs fizikai másolatod ezért egy huszárvágással végetérhet a felhasználási jogod (eladod/tonkremegy a konzol, illegális hozzáférést vélnek felfedezni és zárolják az accodat (pl. megpróbáltad kiírni vagy a haverok más országokból jelentkeznek be) stb. stb. stb.

A DVD-re kiírt filmet odaadhatod havernak, eladhatod, elcserélheted, mindig ott lesz a polcodon és akár át is konvertálhatod más formátummá (iPodra, DivX-be, a jovoben megjeleno formátumokra), nem csak a konzolodon lehet elérni hanem bárhol - akár az autód DVD lejátszójára is ráteheted kirándulás elott, nem vehetik el toled ha úgy tartja kedvuk stb.

Ez az egész pont olyan mint a DRM-el ellátott játékok koruli vitázás. Milyen alapon adnak olyasmit teljes áron ami nem a tied, csak bérelheted. Egy kattintással megvonhatják toled a használati jogot ha úgy tartja kedvuk.

Ha már PS topic: PS Store-ban veszel valamit, úgy gondolják pár hónap múlva hogy nem sikeres a film/játék, letorlik a szerverekrol. Kozben te is eltuntetted a vinyóról, toltenéd le újra de ugyebár mit? Már nincs olyan. Vagy kijon a PS4 és azt mondják hogy bocs de nem kompatibilisek veluk ezek a játékok, a filmek nagy része meg már nem elérheto, a HD elavult, vedd meg újra jobb felbontásban ha kell. Azaz kapjad be :rolleyes:
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#434 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 19:08

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. okt. 19., vasárnap - 20:02

Azaz kapjad be :rolleyes:

Ha egyáltalán megveheted, mert sokszor meg sem veheted, egyszerűen nincs és kész. De ha lemásolod az ejnyebejnye akkor is ha nem szerezhető be sehonnan, akkor azért nem mert ők nem engedték meg, hogy hozzárérj. Ez olyan mint a netes tartalmak földrajzi korlátozása.

#435 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 07:03

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. Oct. 19., Sunday - 20:02

Ha már PS topic: PS Store-ban veszel valamit, úgy gondolják pár hónap múlva hogy nem sikeres a film/játék, letorlik a szerverekrol. Kozben te is eltuntetted a vinyóról, toltenéd le újra de ugyebár mit? Már nincs olyan. Vagy kijon a PS4 és azt mondják hogy bocs de nem kompatibilisek veluk ezek a játékok, a filmek nagy része meg már nem elérheto, a HD elavult, vedd meg újra jobb felbontásban ha kell. Azaz kapjad be :rolleyes:

Ilyet tuti h nemfognak csinalni.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#436 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 10:26

Idézet: padawan - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 8:03

Mondtad volna 2 évvel ezelőtt, hogy a PS3 nem lesz kompatibilis a PS2 játékokkal?
Papesz

#437 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 11:18

Idézet: padawan - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 7:03

Miért ne csinálhatnának? Ha megveszel egy digitális tartalmat és fizetsz érte akkor letoltheted és használhatod. De az sehol nincs leírva hogy ezt meddig teheted meg. Ha úgy gondolják akkor adnak 10 napot hogy letoltsd, harmincat, egy évet. Ahogy érzik. Számlád van? Ja hogy az sincs... :Đ

#438 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 11:59

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 12:18

Ahogy érzik. Számlád van? Ja hogy az sincs... :Đ

Annyira nem értek a dolog jogi oldalához, de ennek a háttere ki van már dolgozva, tehát hiába nincs számla, bizonyítható az online vásárlás
"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#439 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 12:54

Persze, minden bizonyítható ha kártyával fizetsz (nem muszáj meglennie a blokknak vagy nyugtának). De ahogy elobb is írtam, eladták neked a digitális tartalmat, ha nem toltod le idoben vagy késobb úgy gondolják hogy nincs rá szukség akkor hoppon maradsz mert nincs jogod számonkérni rajtuk a fájlt. Maximum morgolódhatsz. Majd rájonnek erre is az emberek idovel :)

#440 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 18:58

Csak ennyit tudok erre mondani. :)

https://www.hwsw.hu/hirek/35875/Microsoft_M...ellenorzes.html
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#441 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 19:08

Errol az esetrol nem hallottam de jó fogás. Respect Krinyo :D

Részemrol meg ezt tudom hozzátenni:
Kép

#442 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 20:05

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. okt. 19., vasárnap - 20:02

10-bol 1 ember esete. Én is bekacsolva hagyom éjjelente ha megy a letoltés de egy ~40 éves embert nem nagyon érdeklik az ilyen badarságok, o filmezni akar és nem fogja járatni a gépet éjjel hogy másnapra lemásszon a filmecskéje.

Persze, letolthetsz mindent újra ha hozzá van csatolva az accodhoz. És kész is a tokéletes parasztvakítás.
- letoltott tartalmat nem lehet továbbadni, becserélni, átruházni
- ha a szerverrol letoltik az adott filmet/játékot akkor te a budos életben nem fogod tudni újra használni
- mivel csak kolcsonzod és nincs fizikai másolatod ezért egy huszárvágással végetérhet a felhasználási jogod (eladod/tonkremegy a konzol, illegális hozzáférést vélnek felfedezni és zárolják az accodat (pl. megpróbáltad kiírni vagy a haverok más országokból jelentkeznek be) stb. stb. stb.

A DVD-re kiírt filmet odaadhatod havernak, eladhatod, elcserélheted, mindig ott lesz a polcodon és akár át is konvertálhatod más formátummá (iPodra, DivX-be, a jovoben megjeleno formátumokra), nem csak a konzolodon lehet elérni hanem bárhol - akár az autód DVD lejátszójára is ráteheted kirándulás elott, nem vehetik el toled ha úgy tartja kedvuk stb.

Ez az egész pont olyan mint a DRM-el ellátott játékok koruli vitázás. Milyen alapon adnak olyasmit teljes áron ami nem a tied, csak bérelheted. Egy kattintással megvonhatják toled a használati jogot ha úgy tartja kedvuk.

Értem az aggályaidat, és nemcsak értem, úgy értem, hogy megértem :) Érted, hogy értem.

Ilyen megvilágításban más a helyzet. Sajnos az emberek nagy része, én is egy kicsit materialista szemléletű, azaz jó az hogy megvan letöltve, de ha kézbe lehet venni a dobozát, az a valami. Én pl letöltött szoftvert nem vettem még soha, inkább megrendeltem kicsit drágábban a dobozosat. Mert mi van ha "jönnek", és én kezdhetem bizonygatni, hogy én fizettem érte...

A filmeknél jó ötletnek tartanám mégis valamilyen formában. Pl pont úgy, hogy akkor nevezzük is kölcsönzésnek. Bár én hiszek benne, hogy ezt is lehet(ne) jól csinálni. Pl az elérhetetlenné tett, szerverről levett dolgokat úgy, hogy már nem lehet újonnan licenszelni, de a régi vevők újra letölthetik. Vagy adják vissza az árát pl.

#443 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 20:09

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 19:58

Hát ez az egyik legnagyobb májkroszoft száksz amit valaha hallottam...

Persze, vegyél pénzért zenét. Sajnos a munkám során naponta tapasztalom, mikor ügyfeleket képviselek hatóságok előtt, hogy az esetek 90%-ában az az ember/cég szívja meg, aki együttműködő. A hőbörgő, deviáns, vitatkozó ember általában megússza. Az együttműködő, elismerő meg cíjja a cuccot...

#444 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 20:53

Már régóta van dekódoló, ami leveszi a drm-et a windows média fájlokról ha van licenszed hozzá. Mióta nekem is vesztek el így dolgaim mindig az az első dolgom, hogy amint letöltöm a drm-es videót vagy audiót, még lejátszás előtt első lépésben lefuttatom a kikódolást, innentől soha többé nem kell licenszelni és bármin lejátszható. I'm a criminal, de ez szabadfelhasználás.

#445 Felhasználó inaktív   I.T.E.M 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 19:20

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 18:58

Ahogyan már Mumia kolléga is megmondta, letöltés után kikódolom a drm-file-okat a meglévő aktív licencel és utánna meg kiirom őket audioba ha nagyon muszály. Bár ezt csak 2x tettem meg az is épp elég volt!  :D  Szal ilyen mp3, wma meg hasonló vackok amúgyis úgy szólnak ahogy,  :down:  én inkább maradok a losslessnél, és azt kiirva audioba semmit nem változik a minősége!  :respect:

A fent emlitett 2x es műveletet abból a célból hajtottam végre hogy kipróbáljam a t-online zeneáruházból letöltött tartalmak kikódolásának mikéntjét. Hozzáteszem, az ajándékba kapott t-online pontokból "vásároltam" ezeket is.  :p
ASUS RT-AC87U Gigabit Wireless AC2400 Router / Gigabit Ethernet - FP500/22 NET
UHD - :)