HWSW Informatikai Kerekasztal: Vállalkozás topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vállalkozás topic "amit megéri elindítani" Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 13. 21:49

Idézet: Dextrose - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 22:47

Most jut eszembe. Egy ismerősömnek van két zöldségese. Állítása szerint 600 ezret keres havonta, de minden nap 12 órát dolgozik.

Úgy érted, heti hét napon? :) Ez 84 óra, bő duplája a normálnak. Aztán 300 nettót megkeresni normális végzettséggel és teljesítménnyel, 40 órában simán lehet...

#182 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 21:53

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 22:49

Úgy érted, heti hét napon? :) Ez 84 óra, bő duplája a normálnak. Aztán 300 nettót megkeresni normális végzettséggel és teljesítménnyel, 40 órában simán lehet...

Heti 6 napot dolgozik átlagosan (vasárnap nem). De neki ez a 600 tiszta haszon.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#183 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 22:00

Idézet: Dextrose - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 22:53

Tessek mondani, ez az ismeros adozik is vagy  megmarad a feketegazdasagban?  :think: Azt gondolom nem mondta, hogy mikor kel es mikor fekszik? Gyanitom hajnali 3-4korul mar kint van a piacon aruert, amit majd tovabbad.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#184 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 22:19

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 23:00

Tessek mondani, ez az ismeros adozik is vagy  megmarad a feketegazdasagban?  :think: Azt gondolom nem mondta, hogy mikor kel es mikor fekszik? Gyanitom hajnali 3-4korul mar kint van a piacon aruert, amit majd tovabbad.

Heti 3szor 300 km-t vezet szegedre árúért a termelőkhöz. Ilyenkor mindig reggel 5kor kel és délutan ér haza. Van 2 alkalmazottja is mindkét zöldségesében. Ja, meg van egy üzlethelyisége is, azt havi 80 ezerér bérlik.

Régen mindhárom helyiség olcsó volt, ezeket megvette, melyek közül kettőt gyűjtött pénzből vásárolt, egyet kölcsönre. De azt a kölcsönt már kifizette.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#185 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 00:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 22:09

Pedig vannak, céghez kiskomód, asztal, íróasztal, hangulatlámpa, bizbaszok azok picsa occsók. 23 rugóért vettünk kanapét, 20-ért nagy íróasztalt, 1-3ezer közt kis asztalt meg állólámpákat, fogast. Azért 100-ból lehet átlagosat csinálni, néha még occsóbb is.

meg azt nem ártana beleszámolni, hogy a puszta közepére instant faházba olcsóért jó eséllyel inni járnak majd a kedves szállóvendégek, ilyenformán pedig a bútorokat néha javítani, (vagy ikea esetén főleg) cserélni kell majd. de ha nem célzottan pusztítják, akkor is lesz némi karbantartási költség is...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#186 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 08:11

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 22:49

Azért olyan "simán" nem. :) Vagy itt minden 22-23 éves épphogy felsőfokú végzettség utáni pályakezdő 300 nettót keres, aki után a munkadója fél millió felett perkál havonta? :) Szerintem 10-ből 1.

Zöldségest meg ép elmével, meg magánélettel max. pár évig lehet csinálni. Másrészt meg hiába keres 600-at tisztán, ha egész hónapban heti 6 egész napot dolgozik, s mikor költi el a pénzt?

Évente elmegy 2 hétre a Kanári-szigetekre, meg vesz egy új autót? És?

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 14. 08:13 -kor

#187 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 08:33

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 22:30

keressel ra. :p :D

Ha kínálnak is négyszáz lepedőért, és HA oda is adják neked annyiért örökbe (szobatársam lakást keres, meg van hirdetve 12 milláért, a helyszínen derül ki, hogy hááát, inkább 15 kéne), mennyi a teljes költséged, adókkal illetékekkel, járulékos költségekkel? Hatszázezer? És amíg abból a sovány szántóföldből papíron is építési telket varázsol, hol tart? Nyolcszázezer? Millió? :)

Dextrose barátunk szerintem úgy gondolta, hogy négyszázezerért kap egy telket kulcsrakészen, amire csak fel kell húznia a három faházat meg a teszkós benzinkutat.

#188 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 08:36

Idézet: Dextrose - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 22:53

Ja, sógorom is nyomta pár évig, aztán inkább a villanyszerelő végzettségével elment egy volt osztálytársa cégéhez művezetőnek, ott megkeres ugyanannyit, mint ami a "tiszta haszonból" annak idején megmaradt, és parája sincs annyi. Pedig nem volt rossz helyen az üzlet, a megye egyik legnagyobb kórháza bejáratától volt vagy ötven méterre, konkurencia nélkül, és a lakás is ott volt három méterrel a feje felett.

Szerkesztette: debaj 2008. 08. 14. 08:37 -kor

#189 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 09:40

Idézet: debaj - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 9:33

Ha kínálnak is négyszáz lepedőért, és HA oda is adják neked annyiért örökbe (szobatársam lakást keres, meg van hirdetve 12 milláért, a helyszínen derül ki, hogy hááát, inkább 15 kéne), mennyi a teljes költséged, adókkal illetékekkel, járulékos költségekkel? Hatszázezer? És amíg abból a sovány szántóföldből papíron is építési telket varázsol, hol tart? Nyolcszázezer? Millió? :)

Dextrose barátunk szerintem úgy gondolta, hogy négyszázezerért kap egy telket kulcsrakészen, amire csak fel kell húznia a három faházat meg a teszkós benzinkutat.

;)  :D  :D

#190 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 10:15

Idézet: debaj - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 9:33

mármint a haverjainak, ingyen :p
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#191 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 10:26

Idézet: Dextrose - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 22:39

Pont ezt mondja az egyik ismerősöm. Szolgáltatás...Ezzel kapcsolatban 1 dologgal gondolom tisztában vagyunk:

Az emberek többségének nincsen pénze. Ha abból indulunk ki, hogy szegény ez az ország, akkor az emberek többsége is szegény. Tehát én a szolgáltatással kapcsolatban csak olyat tudok működéképesnek elképzelni, melyre valóban szüksége van az embereknek. Ilyen például az élelmiszer. Ruházat. A nélkülözhetetlen dolgok.

Szolgáltatni nem az utca emberének kell, haenm nagy cégeknek. Ehhez persze nem árt, ha olyat tudsz, amit kevesen (vagy aránylag ritkán van rá szükség, ezért nem éri meg felvenni rá embert).
Ahogy én itt olvasom, nekem az jön le, hogy az "utca emberéből" megélni nem lehet kicsiben, csak ha kidolgozod a beled (annyit nem ér). Vagy peidg nagyban, de ahhoz meg nem 1-2 milliós kezdő kell, hanem sokkal több (és még akkor is jó ötlet és jó vezetés és nem utolsósorban szerencse kell).

Carmaged: vonatkoztass el Bp-től :) Bár azért a 300 nettó azért annyira sűrűn Budapesten sem fordul elő.

szerk: bár a franc se tudja. Ahogy sétálok az utcán, szinte minden 2. autó K vagy L-es rendszámú, tehát maximum 1-3 évesek.

Szerkesztette: Sipi- 2008. 08. 14. 10:28 -kor

#192 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 10:33

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 11:26

tehát maximum 1-3 évesek.

És a legnagyobb részüket még akkor is törleszteni fogják, amikor már rég a roncstelepen rohad :(

#193 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 16:45

Carmaged: vonatkoztass el Bp-től :) Bár azért a 300 nettó azért annyira sűrűn Budapesten sem fordul elő.

szerk: bár a franc se tudja. Ahogy sétálok az utcán, szinte minden 2. autó K vagy L-es rendszámú, tehát maximum 1-3 évesek.

Én vonatkoztatok nagyon messzire, ha kell, lehet, hogy csak az én környezetemben vannak ilyenek.

#194 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 21:25

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 17:45

Én vonatkoztatok nagyon messzire, ha kell, lehet, hogy csak az én környezetemben vannak ilyenek.

Nem tudom, itt Zegen az én ismeretségi körömben tudomásom szerint senki sincs, aki legális bejelentett munkával nettó 300-at keresne havonta.  (Jó, mondjuk nem igaz, a főnököm keres annyit, de 50 éves, felsővezetői pozíció, plusz juttatások, autó, telefon, minibár). Szó szerint tudom, hogy kevesebbet költ életvitelre mint én, ez a felháborítóbb. :) (pl. nem kell autót fizetnie, lakáshitele nincs, telefont nem kell fizetnie, ruhapénzt kap, ruhát se vesz annyit, gyerekek kirepültek, cégesben kajálhat vendéglőben is, internet-térítés, prémium, satöbbi, gyakorlatilag hétvégén leugrik az Interspárba valami legyen a grillpartira, meg elmegy 3 hétre nyaralni, durván ez a kiadása :D).

Vállalkozói szféra az más. Ismerek ügyvéd vállalkozót, aki három cégnek állandó ügyvédje (mondjuk ez leköti az idejének 60-70%-át, de gondolom még mellette is csinál mást), ő számláz 600 ezer körül havonta nekik fix szerződés alapján, abból 300 simán megmarad tisztán neki (EVA-s, más munkát nem is számoltam). Ügyvédi munkájához költség meg alig merül fel, max. autózás, telefonálás, némi számítógépes költség (nyomtatás, fénymásolás dögivel, de azt is megoldja a szerződött cégeknél  :Đ )

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 14. 21:35 -kor

#195 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 22:23

En nem tul regen kivancsisagbol megpalyaztam egy grafikusi allast. A fizetesrol egy nagysagrendi tipp elhangzott, kb 400-500E netto. 

Tavoli haveri korben hallottam mar 800E-s fizut is, meg 500E-t is. De ehhez nagyon kell tudni, meg szerencse is kell.  De nem ez az altalanos, ahogy idonkent szoba kerulnek a havi fizetesek.

#196 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 06:03

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 23:23

En nem tul regen kivancsisagbol megpalyaztam egy grafikusi allast. A fizetesrol egy nagysagrendi tipp elhangzott, kb 400-500E netto. 

Tavoli haveri korben hallottam mar 800E-s fizut is, meg 500E-t is. De ehhez nagyon kell tudni, meg szerencse is kell.  De nem ez az altalanos, ahogy idonkent szoba kerulnek a havi fizetesek.

Felesleges erről vitatkozni... annyit tudok, hogy az a bank, ahol most külsősként dolgozom, a "legutolsó" rendszerszervezőt is a 280-420 bruttó sávba sorolja be, efölött van még 11 sáv, 2-3 év múlva nagyjából automatikusan sávot ugrasz, ami emlékeim szerint 380-550... ez utóbbi meg közelít a 300 nettóhoz. Nem mondom, hogy nem kell dolgozni érte, de közel sem lehetetlen (mindezt 26-28 évesen).

#197 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 06:32

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 7:03

Felesleges erről vitatkozni... annyit tudok, hogy az a bank, ahol most külsősként dolgozom, a "legutolsó" rendszerszervezőt is a 280-420 bruttó sávba sorolja be, efölött van még 11 sáv, 2-3 év múlva nagyjából automatikusan sávot ugrasz, ami emlékeim szerint 380-550... ez utóbbi meg közelít a 300 nettóhoz. Nem mondom, hogy nem kell dolgozni érte, de közel sem lehetetlen (mindezt 26-28 évesen).

Ki vitatkozik?  :think:  :p

#198 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 07:20

Aztán hogy kerülsz be egy ilyen helyre? Úgy, hogy apád az elődöd és ha  meghalt, megöröklöd a helyét, kb.
Mindig szerettem ezeket a dolgokat, persze, van olyan meló, hogy 300 rongy fizu, és csak mereszted a valagadat, kapod a céglakást, cégautót, cégfeleséget, hitelt, telefont, beiskoláznak, 26 évesen, és majd ha ott vagyok segitek neked is. Kár, hogy széles ismerettségi köröm ellenére egyetlen egy ilyen embert sem ismerek. Olyat annál többet, hogy persze, 300k, csak nem nettó hanem bruttó, ja csak abban benne van a kocsi, tehát kp -50/hó, a telefon, -20/hó, kiskutja faxa - x/hó, plusz 24/7 rendelkezésre állás, akármi van viszed a balhét, és a jelszó, mint a seregben: Old meg. Bekerülés meg kihalásos alapon, miután lecidáztad a cég utcaseprőjét is, 8 év próbaidővel, se.

#199 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 07:29

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 8:20

Aztán hogy kerülsz be egy ilyen helyre? Úgy, hogy apád az elődöd és ha  meghalt, megöröklöd a helyét, kb.
Mindig szerettem ezeket a dolgokat, persze, van olyan meló, hogy 300 rongy fizu, és csak mereszted a valagadat, kapod a céglakást, cégautót, cégfeleséget, hitelt, telefont, beiskoláznak, 26 évesen, és majd ha ott vagyok segitek neked is. Kár, hogy széles ismerettségi köröm ellenére egyetlen egy ilyen embert sem ismerek. Olyat annál többet, hogy persze, 300k, csak nem nettó hanem bruttó, ja csak abban benne van a kocsi, tehát kp -50/hó, a telefon, -20/hó, kiskutja faxa - x/hó, plusz 24/7 rendelkezésre állás, akármi van viszed a balhét, és a jelszó, mint a seregben: Old meg. Bekerülés meg kihalásos alapon, miután lecidáztad a cég utcaseprőjét is, 8 év próbaidővel, se.

Én meg azt szerettem, hogy sokan tudnak ilyen okosok lenni. :Đ Állásinterjú, pályázat, teljesítesz (normál stílusban végignyomod a 3-4 kört), felvesznek, dolgozol rendesen. A hozzáállás meg nem az, hogy mindenki más hülye, mert akkor nem sokáig maradsz.

#200 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 07:29

Bank az kicsit speciális, oda tényleg nehéz bekerülni - nejem is pályázott több helyre is anno, végzettsége meglett volna, de még ilyen 130-140 nettó fizetésigénnyel se vették fel, mint később kiderült, az akárkinek az akárkijét vették fel 200-ért......ez konkrétan OTP volt, de más banknál is így járt "utcáról". A legtöbb bank meg úgy kezdi, hogy "2 év banki tapasztalat." Neki ez nem volt meg, de hát azért akar váltani az ember, úgyhogy ez nekem is "kihalásos állásnak" tűnt.

Viszont a nagyon jó szakembereket általában (főleg nagyobb cégeknél) azért megfizetik, főleg ha tudják, hirtelen nem tudnak a szegről leakasztani helyette egy másikat. Pl. speciális mérnökök, tényleg tehetséges gépészmérnökök, autóipar, no meg persze up-to-date programozók, webfejlesztők.

Egy gépészmérnök ismerősöm is eszembe jutott most, egy -látszólag, főleg itt ismeretlen- de milliárd körüli éves forgalmat bonyolító fémipari cégnél 500 ezer körül van a bruttója + autó, igaz ezért eladta a lelkét, szombat-vasárnap is, napokra külföldi utak, szervezkedés, meg még mellette a fémipari termékek fejlesztése, új termékek megtervezése is az ő nyakán van. Mondjuk ért is hozzá. Pénz van, feleség, gyerek, az nincs.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 15. 07:32 -kor

Téma megosztása:

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.