Elküldve: 2008. 10. 28. 08:21
Eisenhower: melyik lépcsőházban laksz? Én a 2-esben, nemrég körbejárt a házmesterünk egy ívvel, hogy beleegyezünk-e a digikábel kiépítésébe a lépcsőházba. Mindenkit próbált lebeszélni. Sokan azt gondolják/ták, hogy a digi = a tányéros digivel, pedig ez a kábeles lenne! És nem írták alá, azaz hogy úgy nyilatkoztak, nem szeretnék, ha létesülne a lépcsőházban. Kapják be, semmibe nem kerülne nekik. Én viszont a mostani 8Mbites ADSL-emhez képest éves szinten 80e körül spórolnék, és még jóval nagyobb sebességet kapnák.
Házmesterünk (ahogy hallottam a folyosón győzködte a népet) : "a UPC olcsóbb".
Én még épp aludtam, mikor hozzánk becsöngetett, apu gyorsan alá is írta, hogy nem kell, meggyőzte a házmester. Utána ezt megtudva hajamat tépve rohantam a házmesterhez, hogy módosítanánk azonnal a nyilatkozatot, hogy beleegyezünk a kiépítésbe. Azt mondta, mindegy, mert nincs meg az 51%.
Ezek után írtam a diginek emailt, amelyre a szolnoki vezető válaszolt, miszerint a házmester nem tud elelne tenni már, mert:
"A DIGI Kft Szolnok területi vezetője tájékoztatom Önt, hogy a lépcsőházukba a beengedő nyilatkozatot (szerződést) a Szollak Kft-vel megkötöttük.
Ennek alapján a lépcsőházban hamarosan kezdődik a csillagpontos hálózat kiépítése. A földkábeles munkák is elkezdődtek, már a vasút alatti átvezetésünk is kész.
Ha a földkábellel elérjük az épületet, illetve a kötések és szükséges berendezések a lépcsőházban megtörténnek, akkor kezdhetünk szolgáltatni.
Azonban a lépcsőházban az EON részéről is áramvételezést kérünk.
Üzletkötőket csak ekkor küldünk.
Mindez számításaink szerint december elejére, közepére várható.
Ezért a házmester már nem sokat tehet ellene.
A beengedő nyilatkozattal lényegében versenyhelyzet teremtődött, mely a lakóknak előnyös. Ezt fogadta el a Szollak Kft.
Minden lakó később egyedileg dönthet, hogy mely szolgáltatót választja.
Bízok benne, hogy minket sokan fognak választani. - Molnár János"
Acer TM 5730G laptop Intel® Core2 Duo P8400 2,2GHz, 3GB RAM, 250GB HDD