HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#4441 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 04. 12:26

Idézet: fegaf - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 10:15

Nincs valami infó arról, hogy esetleg "átállnának" a közép európai AXN sugárzására? :confused:

Miben különbözik a "közép európai" AXN a nálunk sugárzott-tól?

Nagyon remélem nem változtatnak az AXN-en, ez nagyon jó így ahogy van!
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#4442 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 12:32

Idézet: batagy - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 12:26

Miben különbözik a "közép európai" AXN a nálunk sugárzott-tól?

Nagyon remélem nem változtatnak az AXN-en, ez nagyon jó így ahogy van!

Digikábelen az AXN CE (közép európai) verziója van fönt.Tányéros diginél volt korábban fent a román verzió.Magyar nyelven ment,de a műsora eltért a CE-től.Azóta tányérosra is felkerült a CE.

#4443 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 11:34

Diginetem van. E-mailt írtam egy ...@wsdl.hu címre. Azóta minden nap kapok egy ilyen automatikus levelet: Link.
24-48-72 óránként küldi ezt a levelet.

Mit kell csinálnom, hogy abbahagyja a levélküldést? Mi lehetett a baj a levelemmel, hogy spam-nak minősítette?

Szerkesztette: sonykor 2010. 03. 05. 11:35 -kor

#4444 Felhasználó inaktív   fegaf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 07. 15:32

Idézet: Tom-y - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 11:32

Digikábelen az AXN CE (közép európai) verziója van fönt.Tányéros diginél volt korábban fent a román verzió.Magyar nyelven ment,de a műsora eltért a CE-től.Azóta tányérosra is felkerült a CE.

Itt nálunk kábelen a román axn van magyarul, aminek semmi köze az újságban található műsorhoz (CE).

#4445 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 07. 16:18

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 11:34

Diginetem van. E-mailt írtam egy ...@wsdl.hu címre. Azóta minden nap kapok egy ilyen automatikus levelet:

Aztán majd abbahagyja, ezzel semmit nem tudsz csinálni.
Make love not Wor.

#4446 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 17:21

Korábban szó volt arról, hogy az M1 16:9-ben adja a műsorokat. A txt egyik oldalán az olvasható, hogy ha nem így jön a műsor, akkor azt jelezni kell a szolgáltatónak.
Én jeleztem, és szeretné megosztani a levelezésem veletek, természetesen név nélkül. Gondoltam inkább felhívom őket, úgyis ingyen van, meg egy kicsit bosszantom őket...

Szóval a levelezés:

"> 2010.02.21. 8:13 keltezéssel, Pille írta:
>>
>> Tisztelt Ügyfélszolgálat!
>>
>> Az alábbi linken található cikkre hivatkozva ezúton jelzem, hogy az M1 és M2 csatornákon az automatikus 16:9 arányú képarányváltás nálunk nem működik. Kérem szíves intézkedésüket.
>> A német RTL csatornán ugyanez a dolog jól működik!
>>
>> http://hvg.hu/Tudoma...s_formatum?s=hk
>>
>> Üdvözlettel:
>> Pille
>> Otthoni cím.

>
"Digikábel - Ügyfélszolgálat" <ugyfelszolgalat@digikabel.hu> írta:
>
> Tisztelt Pille!
>
> Amennyiben a hiba jelenleg is tapasztalható, kérjük jelezze felénk e-mail címünkön, vagy a 1272 központi, 0-24
> óráig elérhető telefonszámon.
>
> Megértését köszönjük!
> Üdvözlettel:
>
>
> -------------------------
> Ügyfélszolgálatos Hölgy
> E-mail Referens
> Customer Service
> Digi Kábel - Digi Kft.
> Levelezési cím: 1134 Budapest, Váci út 35.
> Tel: 1272
> Fax: +3617076700
> E-mail: ugyfelszolgalat@digikabel.hu
> http://www.digikabel.hu
> -------------------------------------------------------------------------
> Privileged/Confidential Information may be contained in this message. If you are not in the addresses indicated in this message (or responsible for delivery of the message to such person), you may not copy or deliver this message to anyone. In such a case, you should destroy this message and kindly notify the sender by reply e-mail.
>
>
2010.02.25. 12:36 keltezéssel, Pille írta:
> Tisztelt Ügyfélszolgálatos Hölgy!
>
> Akkor ismét bejelentem ezt a hibát, mert ugyanúgy megvan. De hát mitől szűnt volna meg?
>
> Üdvözlettel:
> Pille
>
>Tisztelt Pille!

Kérjük küldje el részünkre, hogy pontosan milyen televízió készülékkel rendelkezik, hogy segíteni tudjunk Önnek.

Megértését köszönjük!

Üdvözlettel:

-------------------------
Ügyfélszolgálatos Hölgy
E-mail Referens
Customer Service
Digi Kábel - Digi Kft.
Levelezési cím: 1134 Budapest, Váci út 35.
Tel: 1272
Fax: +3617076700
E-mail: ugyfelszolgalat@digikabel.hu
http://www.digikabel.hu
-------------------------------------------------------------------------
Privileged/Confidential Information may be contained in this message. If you are not in the addresses indicated in this message (or responsible for delivery of the message to such person), you may not copy or deliver this message to anyone. In such a case, you should destroy this message and kindly notify the sender by reply e-mail."

#4447 Felhasználó inaktív   szemil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 19:20

" A német RTL csatornán ugyanez a dolog jól működik!"
Figyu!
Nekem van 16:9-es M1 és M2 néha a Pro7 is az.
Az egyiket odaadom neked az RTL-ért.

#4448 Felhasználó inaktív   kryst 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 19:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 03. 09. 18:21

Korábban szó volt arról, hogy az M1 16:9-ben adja a műsorokat. A txt egyik oldalán az olvasható, hogy ha nem így jön a műsor, akkor azt jelezni kell a szolgáltatónak.
Én jeleztem, és szeretné megosztani a levelezésem veletek, természetesen név nélkül. Gondoltam inkább felhívom őket, úgyis ingyen van, meg egy kicsit bosszantom őket...

Szóval a levelezés:

"> 2010.02.21. 8:13 keltezéssel, Pille írta:
>>
>> Tisztelt Ügyfélszolgálat!
>>
>> Az alábbi linken található cikkre hivatkozva ezúton jelzem, hogy az M1 és M2 csatornákon az automatikus 16:9 arányú képarányváltás nálunk nem működik. Kérem szíves intézkedésüket.
>> A német RTL csatornán ugyanez a dolog jól működik!
>>
>> http://hvg.hu/Tudoma...s_formatum?s=hk
>>
>> Üdvözlettel:
>> Pille
>> Otthoni cím.

>
"Digikábel - Ügyfélszolgálat" <ugyfelszolgalat@digikabel.hu> írta:
>
> Tisztelt Pille!
>
> Amennyiben a hiba jelenleg is tapasztalható, kérjük jelezze felénk e-mail címünkön, vagy a 1272 központi, 0-24
> óráig elérhető telefonszámon.
>
> Megértését köszönjük!
> Üdvözlettel:
>
>
> Ügyfélszolgálatos Hölgy
> E-mail Referens
> Customer Service
> Digi Kábel - Digi Kft.
> Levelezési cím: 1134 Budapest, Váci út 35.
> Tel: 1272
> Fax: +3617076700
> E-mail: ugyfelszolgalat@digikabel.hu
> http://www.digikabel.hu
> -------------------------------------------------------------------------
> Privileged/Confidential Information may be contained in this message. If you are not in the addresses indicated in this message (or responsible for delivery of the message to such person), you may not copy or deliver this message to anyone. In such a case, you should destroy this message and kindly notify the sender by reply e-mail.
>
>
2010.02.25. 12:36 keltezéssel, Pille írta:
> Tisztelt Ügyfélszolgálatos Hölgy!
>
> Akkor ismét bejelentem ezt a hibát, mert ugyanúgy megvan. De hát mitől szűnt volna meg?
>
> Üdvözlettel:
> Pille
>
>Tisztelt Pille!

Kérjük küldje el részünkre, hogy pontosan milyen televízió készülékkel rendelkezik, hogy segíteni tudjunk Önnek.

Megértését köszönjük!

Üdvözlettel:

Ügyfélszolgálatos Hölgy
E-mail Referens
Customer Service
Digi Kábel - Digi Kft.
Levelezési cím: 1134 Budapest, Váci út 35.
Tel: 1272
Fax: +3617076700
E-mail: ugyfelszolgalat@digikabel.hu
http://www.digikabel.hu
-------------------------------------------------------------------------
Privileged/Confidential Information may be contained in this message. If you are not in the addresses indicated in this message (or responsible for delivery of the message to such person), you may not copy or deliver this message to anyone. In such a case, you should destroy this message and kindly notify the sender by reply e-mail."

Szerencsére ez a dolog megoldódott már!:)Csak a beltérin kellett átálítani Widera.

#4449 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 06:55

Üzenet megtekintéseIdézet: szemil - Dátum: 2010. 03. 09. 19:20

" A német RTL csatornán ugyanez a dolog jól működik!"
Figyu!
Nekem van 16:9-es M1 és M2 néha a Pro7 is az.
Az egyiket odaadom neked az RTL-ért.

O.K. Ahogy eljuttatod hozzám az M1-et, azonnal adom az RTL-t. :laugh:

Szerk.: Egyébként nálad a 16:9 hogy néz ki? Értsd úgy a kérdést, hogy nálunk a 16:9-es tv-n alul-felül fekete csík van. Az RTL-en, a Duna II-őn nincs. Ezeknél a tv (Pana), - ha automata képarányra van állítva - szélesvásznút jelez ki és azonnal teljes képpel jeleníti meg a műsort, az m1 meg m2-nél automatát jelez, alul-felül fekete csík van, és egy rövid idő után az automata funkció miatt rakja ki teljes képre a műsort, de emiatt a sötét-világos jeleneteknél, meg a reklámoknál ugrál a kép.

Szerkesztette: Pille 2010. 03. 10. 07:06 -kor

#4450 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 06:56

Üzenet megtekintéseIdézet: kryst - Dátum: 2010. 03. 09. 19:23

Szerencsére ez a dolog megoldódott már!:)Csak a beltérin kellett átálítani Widera.

Nálunk ez nem megoldott. Már csak azért sem, mert nincs is beltéri. De minek lenne? https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/wacko.gif

#4451 Felhasználó inaktív   kryst 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 10:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 03. 10. 07:56

Nálunk ez nem megoldott. Már csak azért sem, mert nincs is beltéri. De minek lenne? https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/wacko.gif

Nekem tányéros van, és azért írtam! Hogy ennél csak át kellett állítani Wide-ra, és már jó is volt. Kábelen nem tudom hogyan megy ez. De, valószínű akkor a TV-én kell majd állítani valamit majd.

#4452 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 20:55

Üzenet megtekintéseIdézet: kryst - Dátum: 2010. 03. 10. 10:37

Nekem tányéros van, és azért írtam! Hogy ennél csak át kellett állítani Wide-ra, és már jó is volt. Kábelen nem tudom hogyan megy ez. De, ...

Akkor én https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/wacko.gif eltévesztettem valamit. Azt hittem, hogy a Digi kábel II. topicban vagyunk, ami a Digi kábeles szolgáltatásáról szól. ;)

#4453 Felhasználó inaktív   szemil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 22:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 03. 10. 06:55

O.K. Ahogy eljuttatod hozzám az M1-et, azonnal adom az RTL-t. :laugh:

Szerk.: Egyébként nálad a 16:9 hogy néz ki? Értsd úgy a kérdést, hogy nálunk a 16:9-es tv-n alul-felül fekete csík van. Az RTL-en, a Duna II-őn nincs. Ezeknél a tv (Pana), - ha automata képarányra van állítva - szélesvásznút jelez ki és azonnal teljes képpel jeleníti meg a műsort, az m1 meg m2-nél automatát jelez, alul-felül fekete csík van, és egy rövid idő után az automata funkció miatt rakja ki teljes képre a műsort, de emiatt a sötét-világos jeleneteknél, meg a reklámoknál ugrál a kép.

Meggondoltam magam mégse adom az M1-t mert azon lesz a foci vb. :D
16:9 téma:
Az lcd-n ez nálam úgy működik hogy bekapcsolva van a menüben a WSS opció és akkor tök mindegy hogy milyen képarányra van állítva a tv átkapcsol teljes képernyőre.Ettől még tudom nézni alul-felül csíkkal vagy éppen gyászkerettel is ha akarom(persze nem akarom) mert azt is engedi a tv.Az m1 azért még nem minden műsort,filmet ad 16:9 ben ez vonatkozik a reklámokra is.Ezért használom én a panoráma módot esteleg a 14:9 módot.Még játszani kell egy ideig.

#4454 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 23:39

Én ma felhívtam a digit az m1 m2 miatt. Mondanom se kell, hogy a csaj hülyének nézett, aszonta hangoljam újra a tévét. Meg hogy minden tévén lehet állítani a képarányt. Mondom neki drága hölgyem, pont ezt szeretném elkerülni, hogy nekem kelljen kapcsolgatnom. Hosszú csend következett, aztán arra jutott, hogy ők egy az egyben adják tovább a bejövő jelet. Kérdezem, hogy az m1 m2-t digitálisból alakítják át analóggá vagy a földi analógot továbbítják, mert mondom nem mindegy. Ismét szünet, aszongya hogy van amelyiket átalakítják van amelyiket nem. Meg se kérdeztem, hogy az előbb mért mondott mást. Persze az m1 m2-t nem tudta megmondani. Akkor bejelentettem hibára. Fél óra múlva felhívott egy pasi, hogy hangoljam újra a tévét, mert az m1 m2 több csatornán is jöhet. Kérdem melyikre állítsam, persze azon voltak. De ő legalább értette a problémámat. Na abba maradtunk, hogy akkor továbbítja a fehérvári műszakisoknak, mert akkor ott lesz a hiba. Hurrá! Ettől az újrahangolástól különben ökölbe szorul a kezem. Vagy van kép vagy nincs. Arra nem gondolnak, hogy 55 adót sorbarendezni és elnevezni nem 5 perces móka? Illetve pontosan tudják, csak addig is nyugton van az ügyfél, igaz a problémája nem fog megoldódni tőle, de lehet, hogy elfárad és aznap már nem fog újból telefonálni.

#4455 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 16:56

HD adásoknál ezt az infót látom:

Kép

1080i, tehát interlace. HD adásokat miért interlace formában sugározzák? Ha megtörténik a digitális átállás akkor progressziv lesz az adás jele?

#4456 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 17:05

Üzenet megtekintéseIdézet: sonykor - Dátum: 2010. 03. 11. 16:56

HD adásoknál ezt az infót látom:
1080i, tehát interlace. HD adásokat miért interlace formában sugározzák? Ha megtörténik a digitális átállás akkor progressziv lesz az adás jele?

Ilyen szempontbol mar megtortent a digitalis atallas, ha te 1080i jelet kapsz az mar a digitalisbol jon. :) Teljesen jo a 1080i ez az egyik altalanosan hasznalt broadcast formatum, es az mtv ezt valasztotta (meg a duna meg a NGC HD meg az Eurosport HD es meg sorolhatnam)...

Samott

Szerkesztette: Samott 2010. 03. 11. 17:06 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#4457 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 20:28

Tévészolgáltatásoknál általánosan 1080i-t használnak (néhánnyal 720p de ez nagyon ritka), 1080p-nek túl nagy a sávszélesség igénye.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#4458 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 20:44

Ma is felhívott egy pasi a digitől és kiderült pár dolog. Az m1 optikán jön pestről, az m2-t pedig DVB-C-ben kapják műholdról és abból konvertálják át. Aztán elhajtott, hogy ennél többet nem tudnak tenni, max. szólnak annak, akitől kapják. Abba maradtunk, hogy akkor szóljon.

#4459 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 21:37

Volt egy kis csatorna variálás. Bebe TV, Travel&Living átkerült másik helyre. Új csatorna az Euronews.
Nem örülök, hogy megint állítgatni kell a csatornákat.

#4460 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 06:37

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2010. 03. 10. 23:39

Én ma felhívtam a digit az m1 m2 miatt. Mondanom se kell, hogy a csaj hülyének nézett, aszonta hangoljam újra a tévét. Meg hogy minden tévén lehet állítani a képarányt. ... Illetve pontosan tudják, csak addig is nyugton van az ügyfél, igaz a problémája nem fog megoldódni tőle, de lehet, hogy elfárad és aznap már nem fog újból telefonálni.

Majdnem szó szerint ugyanez történt velemi is.
A különbségek:
1. Aki visszahívott annyira gyorsan beszélt, hogy nem értettem. Kétszer mondtam neki, hogy nem értem, harmadszor már megkértem, hogy beszéljen lassabban, erre letette. Pár másodperc múlva visszahívott, akkor már nem annyira hadart és visszakérdezte, hogy most már értem-e. Mondtam neki, hogy persze. Nem ilyen munkára kellene alkalmazni ezt az inast. Szvsz. :blush:
2. Plusz információval is szolgált: Eddig még senki sem jelezte ezt a problémát. :laugh:
3. Ez a csávó nem akarta az 55 adót újra hangoltatni, csak arra kért, hogy keressem meg máshol is az m1-et. Megtaláltam, ott sem működik, azt ígérte, hogy regisztrálja a problémát, többet jelenleg nem tud tenni. :(

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.