HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#5481 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 12. 23:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Ariel - Dátum: 2012. 04. 12. 23:34

ok. igazad van, modositom.. a kabelek (koax es a scart is) maradtak a upc-tol levetettek.

boxnál a koaxra fém dugót tennék

#5482 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 04:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Ariel - Dátum: 2012. 04. 12. 22:34

... a kabelek (koax es a scart is) maradtak a upc-tol levetettek.

Box-ot használsz? A régi UPC-os kábel bemegy a box-ba, onnan Scart megy a TV-be? A kébel szét van osztva a box előtt?
A box bérelt, vagy saját?

#5483 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 04:58

Üzenet megtekintéseIdézet: pacee22 - Dátum: 2012. 04. 12. 23:11

boxnál a koaxra fém dugót tennék

Esetleg tudsz csatlakozót fából, üvegből, műanyagból? :D (Bocs, ezt nem hagyhattam ki.)
Fémként gondolom a dugó burkolatára gondolsz. Szvsz annak semmi jelentősége nincs. Olyan dugó kell, amelynél a vezeték, és a csatlakó érintkezői között fix, kontakthiba nélküli kapcsolatot lehet kialakítani. Ezt el lehet érni roppantással, forrasztással, csavarozással. Én a legutóbbit választottam, mivel a roppantáshoz nincs szerszámom, forrasztani elfogadhatóan nem tudok. Az általam használt csatlakozó csavarral csatlakozik az antenna belső réz vezetőjére és az árnyékolásra ls. Nincs semmi csilivili fényes fémburkolat. ;) Könnyen, hibamentesen szerelhető, a csatlakozó többször felhasználható, és évek óta jól működik.

#5484 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 07:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2012. 04. 13. 05:37

Box-ot használsz? A régi UPC-os kábel bemegy a box-ba, onnan Scart megy a TV-be? A kébel szét van osztva a box előtt?
A box bérelt, vagy saját?

humax SD, berelt box.
a terminalbol rovid koax -> 2-es oszto -> box -> scart -> tv. a masik koax egy pc-be megy analog tvkartyaba.

viszont nekem annyi valasz is eleg lenne hogy masnal nincs semmi ilyen problema.

#5485 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 13. 07:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Ariel - Dátum: 2012. 04. 13. 07:07

humax SD, berelt box.
a terminalbol rovid koax -> 2-es oszto -> box -> scart -> tv. a masik koax egy pc-be megy analog tvkartyaba.

viszont nekem annyi valasz is eleg lenne hogy masnal nincs semmi ilyen problema.

O.K.
Én Miskolcon vagyok, a 2009-óta digis. Először Humax HD beltérit béreltem tőlük, később visszadtam, mert a mostani tv-ben van DVB-C tuner. Mindezt csak azért írom le, hogy lásd, több készülékkel van tapasztalatom. Szóval nálam a 3 év alatt talán két alkalommal kockásodott a kép, itt nincs probléma.
A Digi ügyfélszolgálatán nyugodtan jelentsd be a hibát, mivel bérelt a box-od van a Digi nem fog problémázni a javításon.

Szerkesztette: Pille 2012. 04. 13. 07:35 -kor

#5486 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 03. 09:02

Elegem van a T-Home iptv-ből, júniusban jár le a hűség és erősen gondolkozom azon hogy váltok digire.
Kérdésem az, hogy a digitális kábeltv valóban digitális e a diginél? HD adások milyen konstrukcióban és felállásban érhetők el?
A TV-mben van dvb-c tuner, nem tudom, hogy ez releváns infó e? Vagy válaszzak valamilyen hdmi-s beltérit tőlük?
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#5487 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 03. 09:15

Üzenet megtekintéseIdézet: McElroy - Dátum: 2012. 05. 03. 09:02

Elegem van a T-Home iptv-ből, júniusban jár le a hűség és erősen gondolkozom azon hogy váltok digire.
Kérdésem az, hogy a digitális kábeltv valóban digitális e a diginél? HD adások milyen konstrukcióban és felállásban érhetők el?
A TV-mben van dvb-c tuner, nem tudom, hogy ez releváns infó e? Vagy válaszzak valamilyen hdmi-s beltérit tőlük?

A digitális adások kódolatlanul jönnek, így nem kell digis STB (leszámítva hbo). A honlapon pontosan meg lehet nézni (ászf mellékletben) milyen csatornák vannak, és melyek jönnek HD-ben, de azok is kódolatlanok. A digitális egy előfizetéssel, párhuzamosan jön az analóg adással, tehát nem kell/lehet rá külön előfizetni, jön az is.
A tv dvb-c tunere elég, ha tud mpeg4-et is, mert a HD adások abban jönnek.

#5488 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 03. 09:23

Üzenet megtekintéseIdézet: erdeklodo - Dátum: 2012. 05. 03. 10:15

A digitális adások kódolatlanul jönnek, így nem kell digis STB (leszámítva hbo). A honlapon pontosan meg lehet nézni (ászf mellékletben) milyen csatornák vannak, és melyek jönnek HD-ben, de azok is kódolatlanok. A digitális egy előfizetéssel, párhuzamosan jön az analóg adással, tehát nem kell/lehet rá külön előfizetni, jön az is.
A tv dvb-c tunere elég, ha tud mpeg4-et is, mert a HD adások abban jönnek.

Ez így egyre szimpatikusabb. Igen, mpeg4-es a tv-m, tavalyi modell, tehát nem egy ősrégi valami. :) Láma kérdés: a dvb-c -hez kell a conax kártyaolvasó nyílásba behelyezni a szolgáltató által adott kártyát? Vagy a szolgáltatás független ettől?
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#5489 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 03. 13:01

Üzenet megtekintéseIdézet: McElroy - Dátum: 2012. 05. 03. 09:23

Ez így egyre szimpatikusabb. Igen, mpeg4-es a tv-m, tavalyi modell, tehát nem egy ősrégi valami. :) Láma kérdés: a dvb-c -hez kell a conax kártyaolvasó nyílásba behelyezni a szolgáltató által adott kártyát? Vagy a szolgáltatás független ettől?

Nincs kártyaolvasóra szükség, mert kártya sincs.

#5490 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 03. 14:15

Üzenet megtekintéseIdézet: erdeklodo - Dátum: 2012. 05. 03. 14:01

Nincs kártyaolvasóra szükség, mert kártya sincs.

OK köszi. :) Még annyi, hogy a képminőség a HD adások esetében valóban hozza azt a minőséget amit egy ilyentől elvárna az ember?

#5491 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 03. 18:01

Üzenet megtekintéseIdézet: McElroy - Dátum: 2012. 05. 03. 15:15

OK köszi. :) Még annyi, hogy a képminőség a HD adások esetében valóban hozza azt a minőséget amit egy ilyentől elvárna az ember?

Személy szerint a közepes kategóriába sorolnám. DigiSport pl. néha kicsit "maszat".

#5492 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 03. 23:08

Üzenet megtekintéseIdézet: McElroy - Dátum: 2012. 05. 03. 14:15

Én korábban UPC-s voltam. Amikor váltottam, akkor az analóg és a digitális szolgáltatás minősége is jobb volt az UPC-nek. De annyival nem volt jobb, mint amennyivel drágább volt. Mindent összevetve, (TV, net, telefon) nekem a Digi jobban bejött.
De hogy a kérdésedre korrekt választ adjak, nálunk Miskolcon:
- a közszolgálati tv-k minősége kifejezetten jó,
- RTL Klub, TV2-től nem vagyok elájulva
- Story4, Film+, Viasat 6 stb átlagos avi minőségű
- a HD csatornák rendben vannak.
Összességében nem fogsz tőle hátast dobni, de az attól is függ, hogy mihez vagy hozzászokva és mit vársz a digitális minőségtől. Szellemkép nincs, kockásodás - nálam (!) nincs, de ahogy Takeshi kolléga mondta van olyan csatorna, esetleg műsor ami maszatos.

#5493 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 08. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2012. 05. 04. 00:08

Én korábban UPC-s voltam. Amikor váltottam, akkor az analóg és a digitális szolgáltatás minősége is jobb volt az UPC-nek. De annyival nem volt jobb, mint amennyivel drágább volt. Mindent összevetve, (TV, net, telefon) nekem a Digi jobban bejött.
De hogy a kérdésedre korrekt választ adjak, nálunk Miskolcon:
- a közszolgálati tv-k minősége kifejezetten jó,
- RTL Klub, TV2-től nem vagyok elájulva
- Story4, Film+, Viasat 6 stb átlagos avi minőségű
- a HD csatornák rendben vannak.
Összességében nem fogsz tőle hátast dobni, de az attól is függ, hogy mihez vagy hozzászokva és mit vársz a digitális minőségtől. Szellemkép nincs, kockásodás - nálam (!) nincs, de ahogy Takeshi kolléga mondta van olyan csatorna, esetleg műsor ami maszatos.

Köszi, csak most láttam a válaszodat. Nem várok csodákat tőle, ezért nem hiszem, hogy túl nagyot fogok csalódni. Egy 42" plazmán (dvb-c, mpeg4) menne majd a tv.
Nekem már az is megváltás, hogy nem kellenek a szolgáltatáshoz mindenféle hülye dobozok, mint pl a t-home iptv-nél és stabilan megy a net, nem úgy mint a t-homenál ahol a hgw eszköz teljesen random módon képes lehalni.
Jut esezmbe, konkrétan az internet szolgáltatás, hogy megy a diginél? Adnak hozzá modemet vagy csak egy lan kábelt húznak be a lakásba a társasházi routertől?
Tv-re visszatérve, ami engem legjobban érdekel az a Viasat Explorer, Nat geo, Discovery Science, History. Ezek hogy jönnek, 16:9-ben, jóminőségben?

#5494 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 08. 20:05

Üzenet megtekintéseIdézet: McElroy - Dátum: 2012. 05. 08. 11:48

Köszi, csak most láttam a válaszodat. Nem várok csodákat tőle, ezért nem hiszem, hogy túl nagyot fogok csalódni. Egy 42" plazmán (dvb-c, mpeg4) menne majd a tv.
...
Jut esezmbe, konkrétan az internet szolgáltatás, hogy megy a diginél? Adnak hozzá modemet vagy csak egy lan kábelt húznak be a lakásba a társasházi routertől?
Tv-re visszatérve, ami engem legjobban érdekel az a Viasat Explorer, Nat geo, Discovery Science, History. Ezek hogy jönnek, 16:9-ben, jóminőségben?

Én is 42"-os DVB-C tuneres plazmán nézem a Digit, nekem megfelel a minősége. Az általad felsorolt műsorok egyikéhez sem küld a Digi kapcsolójelet, így a TV nem kapcsolja automatikusan a képarányt. Pana plazmát nézek, ha 4:3-ra állítom akkor a 4:3-as adásoknál kétoldalt egy-egy fekete sáv van, a 16:9-eseknél még ezen felül alul-felül is. :s Ha automatára rakom, akkor vagy jó a kép, vagy széthúzott. Remélem érted mire gondolok, "szakszerűen" nem tudom elmagyarázni.
A net stabil, nálam modem nincs, a LAN kábel közvetlenül megy a PC-be, vagy routerbe. Valahol azt olvastam, hogy más szolgáltatóktól átvett területeken modemes rendszer működik.
A telefon (ha érdekel a téma) a net kábelén jön a lakásba. A hálózati kábelből a gép, vagy router előtt két vezeték van kivezetve a telefon miatt.
Azt figyelemre méltónak tartom, hogy a Digit nem csak hűségnyilatkozattal tudod beköttetni a lakásba, így akár egy pár napra esetleg mindkét szolgáltatót igénybe tudod venni - nem horror összegért.

Szerk.: Utólag jutott eszembe, hogy a Viasat Explorer este 11 után 16:9-ben jön. :laugh:

Szerkesztette: Pille 2012. 05. 08. 20:08 -kor

#5495 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 08. 21:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2012. 05. 08. 21:05

A telefon (ha érdekel a téma) a net kábelén jön a lakásba. A hálózati kábelből a gép, vagy router előtt két vezeték van kivezetve a telefon miatt.

Ha már megemlítetted, engem személy szerint csak egy dolog aggaszt ebben a "technikában": így csak max. 100 megabitre képes a kábel, a gigabithez mind a négy érpár kell. Lefordítva: a Digi ezek után nem valószínű, hogy kínálni fog gyorsabb csomagokat, legalább is újrakábelezés nélkül. A GPON eszközeik legalább már gigabitesek (nekem is ez van), de ennek ellenére kétlem, hogy külön családi házas GPON csomagokat kezdenének el nyomatni a lakótelepi LAN mellett.

#5496 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 08. 21:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2012. 05. 08. 21:05

Én is 42"-os DVB-C tuneres plazmán nézem a Digit, nekem megfelel a minősége. Az általad felsorolt műsorok egyikéhez sem küld a Digi kapcsolójelet, így a TV nem kapcsolja automatikusan a képarányt. Pana plazmát nézek, ha 4:3-ra állítom akkor a 4:3-as adásoknál kétoldalt egy-egy fekete sáv van, a 16:9-eseknél még ezen felül alul-felül is. :s Ha automatára rakom, akkor vagy jó a kép, vagy széthúzott. Remélem érted mire gondolok, "szakszerűen" nem tudom elmagyarázni.
A net stabil, nálam modem nincs, a LAN kábel közvetlenül megy a PC-be, vagy routerbe. Valahol azt olvastam, hogy más szolgáltatóktól átvett területeken modemes rendszer működik.
Azt figyelemre méltónak tartom, hogy a Digit nem csak hűségnyilatkozattal tudod beköttetni a lakásba, így akár egy pár napra esetleg mindkét szolgáltatót igénybe tudod venni - nem horror összegért.

Szerk.: Utólag jutott eszembe, hogy a Viasat Explorer este 11 után 16:9-ben jön. :laugh:

Áhh köszi.
Azt hiszem, értem mire gondolsz, nekem is Panasonic van. Nálunk szerintem a Digi saját hálózata van, nem másik szolgáltatótol átvett. Most már lassan aktuális lesz a váltás, úgy akarom csinálni, hogy ne kelljen két számlát fizetni (t-home hűség június 1-én jár le), hogy május vége felé kössék be, számolva a 15 napos határidővel.

#5497 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 09. 06:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Takeshi - Dátum: 2012. 05. 08. 21:21

Ha már megemlítetted, engem személy szerint csak egy dolog aggaszt ebben a "technikában": így csak max. 100 megabitre képes a kábel, a gigabithez mind a négy érpár kell. Lefordítva: a Digi ezek után nem valószínű, hogy kínálni fog gyorsabb csomagokat, legalább is újrakábelezés nélkül. A GPON eszközeik legalább már gigabitesek (nekem is ez van), de ennek ellenére kétlem, hogy külön családi házas GPON csomagokat kezdenének el nyomatni a lakótelepi LAN mellett.

Ez így igaz, nekem a jelenlegi sebesség elegendő. ;)

#5498 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 09. 06:08

Üzenet megtekintéseIdézet: McElroy - Dátum: 2012. 05. 08. 21:49

Áhh köszi.
Azt hiszem, értem mire gondolsz, nekem is Panasonic van. Nálunk szerintem a Digi saját hálózata van, nem másik szolgáltatótol átvett. Most már lassan aktuális lesz a váltás, úgy akarom csinálni, hogy ne kelljen két számlát fizetni (t-home hűség június 1-én jár le), hogy május vége felé kössék be, számolva a 15 napos határidővel.

Jelenleg aktív a tv-d ben a DVB-C tuner?
A Diginél a határidőket azért nem kell túlságosan komolyan venni. Ebben a fórumban is - ha visszaolvasol - többmindent lehet olvasni. Nálunk a házba történő bekötés, és a lakókkal történő szolgáltatási szerződés megkötése között kb négy hónap telt el. A hibabejelentés után viszont egy nap múlva mindig ki volt javítva a problémát. (Mindig? :rolleyes: A három, vagy négy év alatt összesen háromszor volt hibabejelentésem. :D )

#5499 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 09. 08:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2012. 05. 09. 07:08

Jelenleg aktív a tv-d ben a DVB-C tuner?
A Diginél a határidőket azért nem kell túlságosan komolyan venni. Ebben a fórumban is - ha visszaolvasol - többmindent lehet olvasni. Nálunk a házba történő bekötés, és a lakókkal történő szolgáltatási szerződés megkötése között kb négy hónap telt el. A hibabejelentés után viszont egy nap múlva mindig ki volt javítva a problémát. (Mindig? :rolleyes: A három, vagy négy év alatt összesen háromszor volt hibabejelentésem. :D )

Jelenleg nem aktiv a dvb-c tunerem a tv-ben, mert még Magyarországra van állítva a területi beállítás, és a t-home iptv-hez ez ugye nem kell. Majd ha bekötötték a Digit, átállítom egy olyan országra ahol van dvb-c,pl Németország, Hollandia, Finnország és akkor majd aktív lesz. Dehát addig nem is tudok bővebben nyilatkozni amíg nem kötik be a digit. :) Az jó hír, hogy a hibákat ilyen gyorsan megoldják. :)

#5500 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 10. 20:30

Lebutította a Digi a tévészoftverét

ez igaz? szívás :D
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.