HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 841
  • 842
  • 843
  • 844
  • 845
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#16841 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 08. 20:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 03. 08. 19:48

Ott a tábla a parkolóhely elejénél, a menetirány szerinti jobb oldalon (menetirány szerint bal oldalra vonatkozó kitáblázást én még soha nem láttam). Ha szemből érkezel, meg kell nézned, hogy szabályos-e odaállnod.

Ez előírás, vagy ajánlás? :think:

Mert ha szaggatott a vonal, akkor tök jogosan áll oda szemből a muki, aztán megy a zsanettozás....

#16842 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 08. 20:29

Üzenet megtekintéseIdézet: ShoT - Dátum: 2011. 03. 08. 19:11

Az Én autóm már nincs ott, mondom pár perc múlva mentem vissza!
Tegyük fel, beállok a 206-os mellé abból az irányból ahonnan a tábla hátulját látom
(ebből az irányból) Kép

majd amerről beálltam arra elsétálok, ez estben honnan tudom mi van a táblára írva?!

Csak a saját érdekedben is érdemes megnézned a táblát.
Amikor ráteszik a cédulát nem látták-látják honnan jöttél csak azt, hogy ott állsz.
Rokkant helynél láttam olyat, hogy a táblán 4 helyet mutatott, de 3 volt felfestve. Gondolom utólag a táblánál cserélték ki 4-re a parkoló arányai miatt.
Oda sem álltam be, biztos ami biztos alapon.
Szerintem fizetned kell.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#16843 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 08. 20:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 03. 08. 20:27

Mert ha szaggatott a vonal, akkor tök jogosan áll oda szemből a muki, aztán megy a zsanettozás....

Én ajánlom :-), de emlékeim szerint a KRESZ-tankönyv írta, az oktató meg külön kihangsúlyozta, hogy másik oldalon parkoláskor visszaséta van a következő kereszteződésig.

#16844 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 08. 20:56

A ferde parkolási lehetőség a szemből menetirány szerinti lehetőség.
Ha szaggatott, ha záróvonal, akkor is az út bal oldalára állnál. Ha betolatsz, akkor menetiránnyal szemben állsz. Ha orral mész, akkor megfordultál, tehát a tábla felől érkezel. Minden esetben meg kell győződnöd arról, hogy nem szabálytalankodsz e akaratodon kívül.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#16845 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 08. 20:59

Csak egy érdekesség, amire most jöttem rá. Prágában kék illetve fehér csíkkal jelölik a parkóló részét az úttestnek... eddig azt hittem random van festve a belváros és azért van több helyen szép kék csík, mert dekoratív. Aztán persze a francokat... a kék azt jelenti, hogy csak ott lakó parkolhat oda, a fehér meg a free for all. És a belvárosi parkolók 90%a kék. Így buzdítják az embereket arra, hogy ugyanmár ne autóval próbáljon meg mindenki nyomorogni a város belsejében. Cool... (ja... a kerékbilincs nem cool, ugyanis az instant jár ha külföldi rendszámmal parkolsz kék mezőre... olyankor jön a "csak hatos dobásával mehetsz tovább" szöveg.)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#16846 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 08. 22:05

A kreszben nem viszi tulzasba ennek szabalyozasat, de nem ajanlas :-), mivel nem all oda tok jogosan a muki.

A parkolos tabla csak arra az oldalra vonatkozik, amelyiken van:

Idézet

(6) A megállási és a várakozási tilalmat, valamint a várakozóhelyet jelző táblát az úttest mellett, menetirány szerint a jobb és a bal oldalon egyaránt elhelyezhetik. E jelzőtáblák hatálya az úttestnek arra az oldalára terjed ki, amelyik mellett azokat elhelyezték.

Lehet ala kiegeszitot tenni, hogy hogyan kell allni:

Idézet

e) „Várakozóhely” (110. ábra); a tábla a járművek kijelölt várakozóhelyét jelzi, a tábla alatt elhelyezett kiegészítő tábla jelezheti a várakozó helyen kötelező elhelyezkedés módját (pl. a jobb oldali kerekekkel a járdára állva kell várakozni) (111. ábra), vagy azt, hogy a várakozóhely kizárólag bizonyos járművek ....

Deklaralja, hogy van parkolohely felfestes:

Idézet

j) várakozóhely (155-156. ábra); az egy gépkocsi várakozására szolgáló helyet jelöli meg

Kozli, hol lehet megallni

Idézet

40. § (1) Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad. A megállást irányjelzéssel jelezni kell.
(2) Egyirányú forgalmi úton az úttest bal szélén - ha közúti jelzésből más nem következik - akkor szabad megállni, ha a jármű mellett az úttest jobb széléig mérve legalább 5,5 méter szélességű hely marad.
(3) Kétkerekű motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral és kerékpárral egymás mellett két sorban vagy az úttest széléhez viszonyítva ferdén is meg szabad állni, ha a járművek az úttestből egy személygépkocsi szélességénél többet nem foglalnak el. Ahol a várakozóhelyet útburkolati jel [18. § (1) bek. j) pont] jelzi, egy gépkocsi részére szolgáló helyen két ilyen jármű is megállhat.
(4) Lakott területen kívül járművel - a lehetőséghez képest - az úttesten kívül kell megállni.
(5) Tilos megállni: ... --- hosszu felsorolas ---

Illetve ugyanezt alkalmazza a varakozasra, nemi tovabbi megszoritasok elott:

Idézet

41. § (1) A 40. § rendelkezéseit értelemszerűen alkalmazni kell a várakozásra is.
(2) Tilos várakozni [a 40. § (5) bekezdésében említetteken túlmenően]:

Ebbol az kovetkezik, hogy szaggatott vonal ide, szaggatott vonal oda, nem parkolhatsz be a baloldalra akkor sem, ha ott van meroleges parkolo festes (ezt a 2-5 nem engedi meg). Ha latjak megbuntethetnek, ha nem latjak, akkor meg kene nezni, ha elotte szabalyosan megfordulsz, akkor meg beleesel a szokasos csapdaba, hogy ugyan megfordulni meg lehet, de nem tudod pl nincs-e 30as tabla :-)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#16847 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 09. 22:00

http://totalcar.hu/m...tas_vezetesert/

#16848 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 09. 23:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 03. 09. 22:00

helyes :-)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#16849 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 09:59

Kamion oldalának hajtott a Peugeot - súlyos baleset a 8-ason

Kép
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#16850 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 10:06

Masszív kis gép ez a 206.

#16851 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 11:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 03. 10. 10:06

Masszív kis gép ez a 206.

AX-emből még a motorszám se maradt volna. :(
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#16852 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 18:20

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#16853 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 18:41

Nem tudni mi történt? (azt olvastam, hogy egy ember meghalt)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#16854 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 19:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 03. 10. 18:41

Nem tudni mi történt? (azt olvastam, hogy egy ember meghalt)

Idézet

Halálos kimenetelű baleset történt csütörtökön a kora esti órákban Nagycenk határában.

Egy, az ország más térségéből való nő nem az útviszonyoknak megfelelően vezette Opel Corsa típusú személygépkocsiját. A jármű emiatt megcsúszott s átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy Ford típusú autóval.

A baleset során a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem sokkal a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A Ford sofőrje könnyebb sérülésekkel megúszta a karambolt. Az Opel Corsa totálkárossá vált s a Fordban is milliós károk keletkeztek.

A rendőrség ismét felhívja a figyelmet arra, hogy csapadékos időben óvatosabban vezessenek a sofőrök, a nyálkássá, csúszóssá váló úttesteken igen könnyen megtörténhet a baj.

-C0pp3rM!n3-

#16855 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 19:18

Naja, a Corsa 1000kg, a Mondeo 1600kg, az utóbbi két generációval fiatalabb is. Mondjuk - ha jól látom - a biztonsági öv kényelmesen pihen a helyén a Corsában, bár lehet, hogy azzal sem lett volna sok esélye.

#16856 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 22:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 03. 08. 20:59

Csak egy érdekesség, amire most jöttem rá. Prágában kék illetve fehér csíkkal jelölik a parkóló részét az úttestnek... eddig azt hittem random van festve a belváros és azért van több helyen szép kék csík, mert dekoratív. Aztán persze a francokat... a kék azt jelenti, hogy csak ott lakó parkolhat oda, a fehér meg a free for all. És a belvárosi parkolók 90%a kék. Így buzdítják az embereket arra, hogy ugyanmár ne autóval próbáljon meg mindenki nyomorogni a város belsejében. Cool... (ja... a kerékbilincs nem cool, ugyanis az instant jár ha külföldi rendszámmal parkolsz kék mezőre... olyankor jön a "csak hatos dobásával mehetsz tovább" szöveg.)

Ja kurva jó dolog... Bekaphassák ám. Most nézegettük, hogy mennénk Prágába 3-4 napra. Mivel Németo-ból megyünk hazafelé, ezért kocsival mennénk. Ha a belvárosban akarsz megszállni, akkor cirka 250 € a szállás és még 100 € a parkolás. :o Az OK, hogy kinn akarom tartani a hülye városban lakót, hogy járjon busszal, de turistaként ne várja már el tőlem, hogy bőröndökkel bebumszlizzak... :(
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#16857 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 12. 08:43

Idézet

A szembejövő sávban állt meg egy balesetet szenvedő román kamion az M7-es autópályán Zalakomár közelében szombat reggel. Két másik román kamion beleszaladt, személyi sérülés nem történt, mindkét irányban nagy a torlódás, az autópályát lezárták.

Kamionok balesete miatt lezárták az M7-es autópályát mindkét irányban Zalakomár közelében, Zala és Somogy megye határánál szombat reggel. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletének tájékoztatása szerint öt óra előtt egy kamion áttörte a szalagkorlátot a 185. kilométerkőnél, és a szembejövők sávjába belógva állt meg. Egy másik teherjármű fékezett, hogy segítséget nyújtson, de eközben hátulról belerohant egy harmadik kamion. Mindhárom jármű román felségjelű, személyi sérülés nem történt. A baleset miatt az autópályán Budapest és Letenye felé is jelentős torlódás alakult ki.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#16858 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 12. 09:41

:offtopic: Jönnek ide a külföldiek oszt csinálják itten a balhét... :smoker: :)

#16859 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 12. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: ShoT - Dátum: 2011. 03. 08. 18:45

Sziasztok!

Büntető: Rákosmente Önkormányzat Közterület-felügyelet
Mozgássérült helyen álltam meg! (ma de.)

Story: XVII ker. posta mögött szándékoztam megállni, sikerült is hamar csodálkoztam is, hogy van szabad hely!
Miközben álltam be, néztem a parkolót, hogy nem-e rokis hely, felfestést nem láttam! Persze oda parkoltam!
Otp-be eltöltöttem 20 percet, visszatérek látom csekk a kocsin, 10000 ft! Indok: rokihelyen álltam meg!
Először el is hajtottam mondom ok, le van szarva, de pár perc múlva már fotóztam a helyszínt, egy hölgy kérdezi, ha nem indiszkrét miért fotózok, mondom megbüntettek azt mondja őt is, neki sikerült beszélnie az ürgével, miért és hogy....mondja a hölgy a közterületesnek nincs is felfestve, meg a másik oldalról nincs is kitáblázva, erre mondja arra nincs pénz, hogy felfessék!

Szerintetek érdemes lépni valami vagy igy jártam?!

A másik oldalról jöttél, és ott nem volt kirakva a tábla, hogy rokkant hely, és nem is volt felfestve, akkor csókolom.
A táblát úgy kéne elhelyezni hogy ha az adott helyre beállsz, akkor onnét is láthasd.

Én biztos nem fizetnék.
Egyébként amióta a közterületesek is büntethetnek, azóta sokszor össze-vissza büntetnek, mert sokan közülük nem is tudják a szabályokat pontosan, és megbüntetnek olyanért is, ami nem szabálytalan.
Vagy kapnak jutalékot a büntetésekből, vagy csak élvezik, hogy van egy pici kis hatalmuk, és kibaszhatnak másokkal, vagy nem tudom miért csinálják.

#16860 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 12. 12:24

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 03. 08. 22:05

...

Ebbol az kovetkezik, hogy szaggatott vonal ide, szaggatott vonal oda, nem parkolhatsz be a baloldalra akkor sem, ha ott van meroleges parkolo festes (ezt a 2-5 nem engedi meg). Ha latjak megbuntethetnek, ha nem latjak, akkor meg kene nezni, ha elotte szabalyosan megfordulsz, akkor meg beleesel a szokasos csapdaba, hogy ugyan megfordulni meg lehet, de nem tudod pl nincs-e 30as tabla :-)

Miért is?
A 2-es pont egyirányú útra vonatkozik, ez esetben nem fordulhatsz meg szabályosan. Ezért különböztetik meg a bal és jobb oldalt.
Ha kétirányú az út, akkor mindig az a bal oldal, amelyiket akarom, hiszen csak attól függ, hogy éppen jövök vagy megyek.

Ha meg 30-as tábla van a másik oldalon, akkor ahol bejöttél azon az úton is kellett lennie sebességkorlátozásnak (hiszen olyan nincs, hogy csak a szembejövő sávra van sebességkorlátozás), ezért láttad, amikor bejöttél.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 841
  • 842
  • 843
  • 844
  • 845
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.