KRESZ II.
Elküldve: 2008. 07. 24. 08:01
1: Igen. Tehát, hol keresnivalója van egy 5 évesnek egyedül rohangásztában olyan helyen, ahol benne van a pakliban hogy autó elé futhat? Az anyja/apja/tetszés szerinti rokona/állata/robotja kezét markolva.
2: Ez a baj, hogy a gyalogog közlekedésre nem oktatják az embereket. Régen a suliban tanitották, hogy közlekedj az utcán. Még régebben az illemtannak is része volt.
Megoldás:
1: Elütöttem. Nincs valami sok lelkiismeretem, ha ő volt a hibás, akkor furdalás nélkül tovább vezetek, csak előtte kiszállok, és a kedves szülejét ott helyben előtte még agyonverem a kormánylakattal.
Én vagyok a hibás? Lelkiismeretfurdalás nélkül leteszem a jogsit a rendőr kezébe, elfogadom a kirendelt ügyvédet, és leülöm amit kell és ahol kell. A lelkiismeretfurdalás ugyanis erősen túl van értékelve, az még magában édeskevés.
2: Fokozott óvatossággal vagyok kénytelen a napom 12 órájában minden barom helyett figyelni. Rám pedig cserébe a kutya sem figyel. Van igazság a földön. Kapok helyett mást, máskor, mástól.
Elküldve: 2008. 07. 24. 08:03
Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 8:54
És az pedig nagy igazság...
(Aki nem ismeri fel, hogy a sorrend biz alá-fölérendeltség viszony... az azt sem tudja, hogy a gyalogosnak nem onnantól van előnye, hogy letette a lábát a zebrára... és unja, hogy tőle nem lehet "haladni".)
Idézet
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2008. 07. 24. 08:07
Elküldve: 2008. 07. 24. 08:16
Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 9:03
Ezt alaposabban is kifejthetnéd.Ez mitől alá és fölérendeltségi viszony?Honnantól van a gyalogosnak előnye?
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA
Bravo
Elküldve: 2008. 07. 24. 08:16
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 9:07
Lásd aláírásom.
Bravo
Elküldve: 2008. 07. 24. 08:18
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 9:07
Pedig én szóltam...
Elküldve: 2008. 07. 24. 09:37
Mindenkinek megvan a saját elve, véleménye, értelmezése ezekről a dolgokról, és - mint látszik is - nem lehet ettől eltántorítani egyik felet sem. Akkor meg felesleges tépni a billentyűzetet és (esetlegesen) idegeskedni.
Köszönöm.
Elküldve: 2008. 07. 24. 10:54
Elküldve: 2008. 07. 24. 11:45
Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 11:54
Azért elolvastad a hírt, ugye?
Autópályán gyaloglott a puhatestű, ittasan. Elnézést, de az ilyen agyatlan barom ne panaszkodjon, ha elütik.
Más kérdés, hogy az ukrán mikrobuszban se lehettek nagyon bekötve, ha csak úgy kipottyan valaki belőle.
Na meg milyen műszaki állapotban lehetett a jármű, ha ilyenkor (azért 12-13 fokban nem tekeri le az ember az ablakot) ki tud esni a járműből valaki is...
Elküldve: 2008. 07. 24. 12:13
Elküldve: 2008. 07. 24. 13:19
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 13:13
Régebben nem személyeskedtél ennyit, úgyhogy még van hová fejlődni...
Megígymá' nekem is... :Đ
Elküldve: 2008. 07. 24. 13:31
Konkrétan arra gondoltam mellesleg, hogy érdekes mód egy fia kép alapján Macika máris tudni véli, hogy a felelőtlen, és bizonnyal rossz műszaki állapotú ukrán kisbusz, ahol bizonnyal a vodka vedelése okán tekerték le a muszkák az ablakot 12 fokban, saját maguknak köszönhetik mindazt, ami történt. Mi több, az ablakon sem repülhet ki egy ember, csak ha le van tekerve, mert ő mást nem tud elképzelni. Az, hogy bizonnyal nem volt bekötve, azt aláirom. Csak annak is lehet oka.
Pl: Az egyik ismerősömék jópár hónapja voltak menteni egy balesetnél. Vörösvári út kifelé, szalagkorlát, piros autó. A kocsiban egy fazon bekötve, azonosithatatlan formájú női test jóval odébb. A történet: emberünk a gázon felejtette a lábát, gondolom azt hitte tud. Majd benézett egy ivet az úton, és telibevert egy erőteljes korlátot. Az utasa, valszeg a felesége, mivel nem volt bekötve, épp hátrafelé motoszkálhatott a gyerekülésbe szijazott kiskrapeknek, srégen kirepült a szélvédőt áttörve, a törzsével kiszakitotta az A oszlopot, majd úgy 5-7 méter repülés után telibe verte az ott lévő villanyoszlopot. A kocsiból kiszakadt a motor váltóval, kardánnal, az vagy 10 méterrel odébb az árokban landolt, a gyerekülés elszállt a kocsiból mint egy lövedék. Ennyit arról, hogy ki, min keresztül hogy nem tud kirepülni.
Elküldve: 2008. 07. 24. 13:44
Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 12:45
Autópályán gyaloglott a puhatestű, ittasan. Elnézést, de az ilyen agyatlan barom ne panaszkodjon, ha elütik.
Jó pár gyalogos gázolásról ez a véleményem. Persze azok nem autópályán történtek.
ps: Látom az irónia nem ment át...
Szerkesztette: Diablovazze 2008. 07. 24. 13:44 -kor
Elküldve: 2008. 07. 24. 15:03
Elküldve: 2008. 07. 24. 15:18
Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 14:44
Kicsit több iróniával ha lehetne...
Bravo
Elküldve: 2008. 07. 24. 21:22
Idézet: carcass - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 16:18
Elküldve: 2008. 07. 24. 23:33
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 9:01
Ha 50x lesz leírva, hogy hol/kivel lenne a helye a gyereknek akkor is más a valóság. Ott lehet az úton, ez van.
Idézet
Lehet hibáztatni az 5 éves gyereket meg a szülőket, de szerintem ilyen esetben valahogy mégis inkább sajnálatot érdemelnek... persze nem mindenki gondolja így.
Nem kell mindenhol 30-cal menni, de bizonyos helyeken/esetekben mások helyett kell figyelni. Az általad leírt hozzáállást nem tudom elfogadni. A szabály az szabály, de itt mégsem csak arról van szó, hanem emberéletekről. Ez nem szabályozás kérdése. Erkölcsi hozzáállásé. A fenti példában is arról van szó, hogy a gyalogos nem megfelelően viselkedik. Erre mondod te azt, hogy innentől nem tudsz mit tenni, mosod kezeid.
Ugyanerre írtam már egy erősebb példát korábban is: Mi van ha piroson rohan át előtted valaki? Akkor aztán tényleg nincs mentsége. Én mégsem tudom elfogadni még ebben az esetben sem a szabály mögé bújt védekezést. Azt, aki 70-nél egy ilyet látva először a dudát nyomja fék helyett...
A szabályok alapján a gyalogos hibás, a sofőr feddhetetlen. Szerintem mégsem helyes. És én ezt a hozzáállást látom az általad leírtakban...
Elküldve: 2008. 07. 25. 06:55
Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 0:33
A szabályok alapján a gyalogos hibás, a sofőr feddhetetlen. Szerintem mégsem helyes. És én ezt a hozzáállást látom az általad leírtakban...
Szép amit mondasz, de pl írd már le, hogy ami nem olyan régen történt kamionnal-a-zebrán-gázolt-nagymamát-és-unokát esetet hogyan hárítottad volna el a kamionos helyében? (gyk: megállt a zebránál, elengedte a gyalogosokat, majd miután mindenki átért, elindult, ekkor a nagymama rohanva érkezett takarásból és gyakorlatilag a kerék alá rántotta azt a szerencsétlen gyereket)
Elküldve: 2008. 07. 25. 07:40
Bravo
Elküldve: 2008. 07. 25. 07:51
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 14:31
Pl: Az egyik ismerősömék jópár hónapja voltak menteni egy balesetnél. Vörösvári út kifelé, szalagkorlát, piros autó. A kocsiban egy fazon bekötve, azonosithatatlan formájú női test jóval odébb. A történet: emberünk a gázon felejtette a lábát, gondolom azt hitte tud. Majd benézett egy ivet az úton, és telibevert egy erőteljes korlátot. Az utasa, valszeg a felesége, mivel nem volt bekötve, épp hátrafelé motoszkálhatott a gyerekülésbe szijazott kiskrapeknek, srégen kirepült a szélvédőt áttörve, a törzsével kiszakitotta az A oszlopot, majd úgy 5-7 méter repülés után telibe verte az ott lévő villanyoszlopot. A kocsiból kiszakadt a motor váltóval, kardánnal, az vagy 10 méterrel odébb az árokban landolt, a gyerekülés elszállt a kocsiból mint egy lövedék. Ennyit arról, hogy ki, min keresztül hogy nem tud kirepülni.
Igen mély rutinod közepette arról feledkezel meg, hogy mekkora sebesség és milyen erejű ütközés kell ahhoz, hogy valaki a 3rétegű szélvédőt áttörve kirepüljön.
Elnézést, de azt, hogy egy emberi test átszakítson egy A oszlopot, az lehetetlen. Legalábbis 250 km/h-s ütközés alatt mindenképpen. Nem a levegőbe beszélek, láttam már ezt-azt.
Tulajdonképpen még a szélvédőt áttörni sem igazán lehetséges, ha annyira komoly erejű az ütés, ami az üveget éri, akkor inkább az egész szélvédőt kikapja a helyéről. Azt a 3rétegű üveget áttörni nagyon nem egyszerű, főleg nagy felületen érintve azt.
Egyébként megkérdezhetem, hol láttál fényképet a balesetről? Mert a Diablo által linkelt címen aligha.
Egyébként pedig jó lenne, ha visszafognád magad, semmi olyat nem írtam, hogy felelőtlenek voltak, semmi olyat, hogy vodkát vedeltek volna, semmi olyat, hogy saját maguknak köszönhetik.
Egy megfelelő műszaki állapotú jármű ajtaja csak úgy nem nyílik ki a baleset során, hogy ki tudjon repülni valaki is belőle.
Megjegyzem, az eredeti hír így szól: "Az ütközés után az ukrán rendszámú kisbusz egyik utasa kirepült a járműből, a mikrobusz felborult, és maga alá temette, ez okozta a halálát."
Elnézést, de az, ha egy gyalogost telibe kap valaki (akár igen nagy sebességgel is, bár egy utánfutós kisbusz nem hiszem, hogy fenyegette volna a hangsebességet), akkor aligha áll be csak az ütközés miatt olyan fokú lassulás, hogy bárki kirepüljön a járműből (normális műszaki állapot esetén).
Másik helyen ezt írják: "A baleset következtében árokba borult kisbuszból egy nő kizuhant, s a jármű maga alá temette. A nőről a tűzoltóság munkatársai emelték le a buszt"
Ez már hihetőbb, tehát az árokba borulás következtében (akár a deformáció miatt) eshetett ki a hölgy és úgy temette maga alá a jármű.
Minden esetre továbbra is fenntartom, hogy megfelelő műszaki állapotú járművön nem szokott általában akkora nyílás keletkezni egy ütközésnél, amin kifér egy ember.
Szerkesztette: *Macika* 2008. 07. 25. 07:54 -kor

Súgó
A téma zárva.