HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#261 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 25. 14:34

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 14:02

velem ne szórakozzál, nem tudod ki vagyok én!

Dehogynem, egy teherautósofőr. :Đ
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#262 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 14:41

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 13:47

Egynek jó vagyok én. Épp tegnap gondolkodtam, hogy most már kiszállok és szájbaverem a mögöttem jövőt. Feleségemért mentem a melóhelyére, az odavezető útszakasz meglehetősen forgalmas, egyik oldalról lakótelep, másik oldalról hivatalok, óvoda és lakóházak. Zebrához közeledek, látom, hogy jobbról család babakocsival át akar menni. Lassítottam hát és villantás, meg intés, hogy go. Család megköszöni, mögöttem meg egy gyökér nekiáll villogni, meg integetni, meg méltatlankodni, holott ő is látta, hogy miért lassítok ill. állok meg. Paraszt.

Ma én voltam a harmadik. :)
Gyöngyösön voltam és próbából minden átkelőnél megálltam, ahol valaki az út szélén állt és lelépni látszott.
Valahogy a gyalogosok fejébe is bele kellene verni, hogy ha már egyszer lelépett, akkor menjen bassza meg és ne toporogjon hogy menjek-ne menjek.
Meg ha az egyik oldalon elindulnak az emberek, akkor ő is elindulhat a sajátjáról és nem kell megvárni, amíg emezek átérnek.Vagy nem olyan biztos a dolgában, hogy a másik oldalra akar e menni...

A másik érdekesség, illetve kérdés.Rosszul tudom, hogy amikor a busz a megállóból elindul, akkor ugye elviekben meg kellene várnia, amíg az összes autó, aki a sávban halad elmegy mellette - ergo elsőbbséget ad nekik?
Ma az összes tahó buszos (aszem 4-en voltak) - szerintem bele sem nézett a tükörbe - lazán kijött a megállóból, hiába jöttünk ott szépen libasorban.  :reklamacio:  :ninja:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#263 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 14:51

Ha már kresz, a tegnapi gyalogkalandom. Talpalok hazafelé melóból, a Dózsa György út mellet a járda járólapos. Elég jól ki szoktam lépni, rendszerint pedig balra tartok, a fal felé. Most is. Látom, közeledik egy zömök, sörtehajú srác bringán, irdatlan csalinkázásban, jobbra-balra kóvályogva, közben a telefonját nyomkodja. Nézek jobbra, balra, ugrálni nem akarok, igy inkább megállok, álló helyzetből előbb tudok érdemben kilépni valamerre, mintha egyik lábam a levegőben lenne, nem mellesleg, neki is könnyebb statikus akadályt kikerülni. Mikor kb egy méterre van tőlem, nyitnám a számat, hogy hé, de felkapja a fejét, kikerül, közben ezt hallom, bocsi, bocsánatot kérek. Nem szólok, csak vigyorgok egyet, meg bólintok, ilyenkor sose jön ki a pofámon semmi időben.
Mit kellett volna tennem? Kitépni az ülést, leverni a rudat a torkán, eltörni a medencéjét, és addig hajlitani felfelé, mig a rúd másik végét a seggébe nem tudom dugni? Levágni a kezeit a lánckerékkel és kauterizálni a lánccal? Albán szamár módjára üvöltve elátkozni még a timföldet is, amiből a kormányszarvat kibányászták? Nem jobb ez igy, hogy bennem nem az maradt meg, hogy rühös felelőtlen tetves járdán tekerő drótszamárféreg, benne pedig nem óbégató bakancsos lábú borostás retkeskezű bérnigger?

#264 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 15:41

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 14:51

[...] óbégató bakancsos lábú borostás retkeskezű bérnigger?

ÁÁÁÁÁÁÁ  :respect:  :respect:  :nevet2:
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#265 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 16:20

http://www.hirszerzo.hu/cikk.ujabb_baleset...yan_.73978.html

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#266 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 16:22

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 10:35

Nem feltétlenül kell rossz műszaki állapotnak fennállnia ahhoz, hogy egy lényegében elszabadult utánfutó rombolni kezdjen...

Ahhoz, hogy "lényegében elszabaduljon", kell egy és más... nem feltétlenül műszaki, de mindenképpen állapot...

#267 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 16:25

Idézet

A járműközlekedés általános szabályai

Elindulás
......

(3) Lakott területen belül a járművek vezetői kötelesek az elindulási szándékot jelző, menetrend szerint közlekedő autóbusznak és trolibusznak a megállóhelyről való elindulását (a jobb szélső forgalmi sávba való besorolását) - ha ez hirtelen fékezés nélkül megtehető - lassítással, szükség esetén megállással is lehetővé tenni. Az autóbusz, illetőleg a trolibusz vezetője azonban ilyen esetben is csak akkor indulhat el, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről.

#268 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 17:13

Idézet: carcass - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 15:41

A másik érdekesség, illetve kérdés.Rosszul tudom, hogy amikor a busz a megállóból elindul, akkor ugye elviekben meg kellene várnia, amíg az összes autó, aki a sávban halad elmegy mellette - ergo elsőbbséget ad nekik?
Ma az összes tahó buszos (aszem 4-en voltak) - szerintem bele sem nézett a tükörbe - lazán kijött a megállóból, hiába jöttünk ott szépen libasorban.  :reklamacio:  :ninja:

De még milyen rosszul!!!

Az igazi baj az, hogy nem vagy egyedül, rengeteg arrogáns, a saját igazától megrészegült ember ül a volán mögött.
Gondolkoztál már ma?

#269 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 18:52

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 18:13

De még milyen rosszul!!!

Az igazi baj az, hogy nem vagy egyedül, rengeteg arrogáns, a saját igazától megrészegült ember ül a volán mögött.

Megbuktam?Fú de szar.Ez van, mindenre én se emlékezhetek.Hát, ha neki van elsőbbsége, akkor az kell mondjam, ez elég szar szabály.Kb 9-10 autó megy egymás után, és a hülye szabály miatt megáll az egész sor.Ezesetben majdnem az egész Mátrán át kellett kisérni.Thxgod összvissz 1 helyen volt lehetőség előzni.
Arrogáns megrészegült vagyok? :rolleyes:

Szerkesztette: carcass 2008. 07. 25. 19:07 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#270 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 19:06

Idézet: carcass - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 19:52

Megbuktam?Fú de szar.Hát, ha neki van elsőbbsége, akkor az kell mondjam, ez elég szar szabály.Kb 9-10 autó megy egymás után, és a hülye szabály miatt megáll az egész sor.Ezesetben majdnem az egész Mátrán át kellett kisérni.Thxgod összvissz 1 helyen volt lehetőség előzni.
Arrogáns megrészegült vagyok? :rolleyes:

Előttem idézte Eleanor a jogszabályt.

Szerk. (mert te is):

Ilyen az, amikor belátod, hogy tévedtél?

Fú de szar (hogy szavaiddal éljek...)

Szerkesztette: *Macika* 2008. 07. 25. 19:36 -kor

Gondolkoztál már ma?

#271 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 19:12

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 20:06

Előttem idézte Eleanor a jogszabályt.

Aham.Mondjuk itt sem a
- hirtelen fékezés nélkül megtehető
- az autóbusz, illetőleg a trolibusz vezetője azonban ilyen esetben is csak akkor indulhat el, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről
Sem valósult meg.
Csak azért, mert az emberünk nem a megállóból indult el, hanem kb 50-60 méterrel a kijelölt megálló után állt meg - gondolom a cimbijét tette ki, mert nagyon integetett neki.
Aki pedig ismeri a Vörösmarty fogadó környékét, az tudja, hogy pont ott kezd el lejteni az út és viszonylag későn észlelhető a busz, kanyar is van.Nem ragozom.
Ja ez külterületen volt.Ott mi a helyzet?

Bravo

#272 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 19:15

Idézet

amikor a busz a megállóból elindul, akkor ugye elviekben meg kellene várnia, amíg az összes autó, aki a sávban halad elmegy mellette - ergo elsőbbséget ad nekik?
Ma az összes tahó buszos (aszem 4-en voltak) - szerintem bele sem nézett a tükörbe - lazán kijött a megállóból, hiába jöttünk ott szépen libasorban.

#273 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 19:37

Idézet: carcass - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 20:12

Aham.Mondjuk itt sem a
- hirtelen fékezés nélkül megtehető
- az autóbusz, illetőleg a trolibusz vezetője azonban ilyen esetben is csak akkor indulhat el, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről
Sem valósult meg.
Csak azért, mert az emberünk nem a megállóból indult el, hanem kb 50-60 méterrel a kijelölt megálló után állt meg - gondolom a cimbijét tette ki, mert nagyon integetett neki.
Aki pedig ismeri a Vörösmarty fogadó környékét, az tudja, hogy pont ott kezd el lejteni az út és viszonylag későn észlelhető a busz, kanyar is van.Nem ragozom.
Ja ez külterületen volt.Ott mi a helyzet?

Sejtettem, hogy nem hagyod annyiban...
Gondolkoztál már ma?

#274 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 19:37

Nektek ez a heppetek, hogy vastagon emeltek ki részleteket?Lépjetek már tovább.
3 valóban megállóból jött ki, de az utolsó nem, külterületen is volt.Leírjam mind a négy esetet percre pontosan?Mert leírom ha ez segít.Inkább a kérdésemre válaszolj...

Bravo

#275 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 19:38

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 20:37

Sejtettem, hogy nem hagyod annyiban...

Ha egyszer ez volt a helyzet, akkor ez van.

szerk:ja egen, akkor most külterületen mi van?
Szóval nem olyan tiszta a helyzet itt se.Csakúgy mint az előző esetben.Az idézet menetrend szerinti buszokról rendelkezik.A különjáratok céges buszok stb esetében mi a helyzet?Mert azok is úgy tesznek mint a menetrendszerintiek.

Szerkesztette: carcass 2008. 07. 25. 20:02 -kor

Bravo

#276 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 20:08

a külterulet is lakott terulet. a lakott terulet a két lakot teruletet jelzo tabla kozti terulet.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#277 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 20:26

Idézet: carcass - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 20:38

Ha egyszer ez volt a helyzet, akkor ez van.

szerk:ja egen, akkor most külterületen mi van?
Szóval nem olyan tiszta a helyzet itt se.Csakúgy mint az előző esetben.Az idézet menetrend szerinti buszokról rendelkezik.A különjáratok céges buszok stb esetében mi a helyzet?Mert azok is úgy tesznek mint a menetrendszerintiek.

Te, kapálózás helyett nem lenne jobb annyit leírni, hogy bocs gyerekek, elb..tam, nem ismer(t)em a KRESZ-t?
Gondolkoztál már ma?

#278 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 20:31

Nem igazán értem, miért nehéz felfogni, hogy a KRESZ sok szabálya a tömegközlekedést részesíti előnyben és nem véletlenül. Abban a kis autódban, többnyire egyedül szöszmötölsz, míg a buszokon általában 10-30-50 ember próbál a munkájába jutni, ráadásul lényegesen környezet- és gazdaságtudatosabban, mint az autójában egyedül üldögélő.
Én Mo-n is bevezetném a teli autó sávokat, ill. ezek a járművek közlekedhessenek a buszsávban és nagyon szigorúan legyen mindez ellenőrizve és büntetve.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#279 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 20:38

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 21:31

Én Mo-n is bevezetném a teli autó sávokat, ill. ezek a járművek közlekedhessenek a buszsávban és nagyon szigorúan legyen mindez ellenőrizve és büntetve.

Ez egesz pontosan micsoda es hol van ilyen?  :think:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#280 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 20:49

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 21:26

Te, kapálózás helyett nem lenne jobb annyit leírni, hogy bocs gyerekek, elb..tam, nem ismer(t)em a KRESZ-t?

Az ismertem-ben a "t" azért egy kicsit erős.Amúgy meg nem olyan nagy dolog ez.Nem tudom a KRESZ-t szóról- szóra, mint ahogy kb 10 emberből 9.

Idézet

Megbuktam?Fú de szar.Ez van, mindenre én se emlékezhetek.

Még jó, hogy vannak akik betéve tudják...

szerk.Mi is van akkor a többi esetben?Csak hogy tisztán lássak.

Szerkesztette: carcass 2008. 07. 25. 20:56 -kor

Bravo

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »