HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#521 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 02. 16:54

Hetfon mentem focizni, XIX.ker Vas Gereben uccan erkeztem a Ady Endrre sarkara, kovajgott mar ott az elottem jobbra fordulonal is egy gyalogos egyseg, de nem tudtam eldonteni mejik iranyba akar atmenni...az Ady-n at vagy a Vas Gereben-n at. :think:  Szerintem matt reszeg volt, vagy csontra be volt tepve, aztan csak szedelgett amikor kifordult elottem meg amikor jobbra es en kerultem oda melle akkor is, ranezek hogy namilesz, mesz vagy mivan?, megmerevedik egy 2 sec-re, nez ram, aztan ujra oda-vissza lepegetett a jarda szele meg a sarokhaz fala kozott kozen meg a Ady tuloldalra meg az Ady vege, a sorompo fele bambult :rolleyes:

Ijet f@sze nem uti el ott egy villamos..."veletlenul"...miert kell egy ijen miatt vkinek majd a sittre ulnie :reklamacio:

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#522 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 17:47

Idézet: hobizoli - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 17:54

Ijet f@sze nem uti el ott egy villamos..."veletlenul"...miert kell egy ijen miatt vkinek majd a sittre ulnie :reklamacio:

hobizoli

ennél már csak a kivilágítatlan bicajos jobb éjjel főúton...

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2008. 08. 02. 17:47 -kor

#523 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 17:49

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 17:19

Apropó, mentős: igaza van phobosnak abban, hogy pl meg kellene adni az elsőbbséget a mentőnek, tűzoltónak, bármilyen megkülönböztető jelzést használónak. De neki pedig meg kell győződnie arról, hogy megadták, mert ha nem, akkor nem taposhatja el a másikat. Pár éve, az egyik haveromék riasztáshoz mentek, és a 13 tonnás tűzoltóautóval eltapostak egy kocsi, ami nem adta meg az elsőbbséget, úgy, hogy abban 3an meghaltak. A sofőrre alaban rávarrtak 6 év letöltendőt, plusz kivágták a tűzoltóságtól, több évi pereskedés, tanúk folyamatos berángatás, petició, aláirásgyűjtés és a legfelsőbb fórumokig menő levelezéssel tudta csak elkerülni a kótert meg azt, hogy kivágják a munkahelyéről.

elég szomoru, hogy ilyen esetben is a tuzoltot meszelnek el :(
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#524 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 20:41

Egyrészt van ultimatív elsőbbség, ilyen a főútvonal, illetve a stop-tábla.
A főútvonalon haladó nem köteles számítani arra, hogy valaki az alárendeltről mégis behajt.
(A stop-táblánál ezért is kell megállni, majd azután meggyőződni az áthaladás veszélytelenségéről).
Jelenleg ugyanezért nem is firtatják a főútvonalon haladó sebességét baleset esetén, pedig volna mit.
(Ha emlékszünk az ominózus trafipax-videóra, ahol a gyorshajtó hölgy elé kihajt a teherautó, és megússzák ütközés nélkül, némi pörgéssel.)

Nyugati határainktól egyre messzebb kerülve akár bekötött szemmel is leléphetsz a zebrára.
Ausztráliában dettó. Igaz, ott alig van kresz-tábla, de a gyalogátkelőét azt messziről látni.
Itthon, minél délebbre és/vagy keletebbre mész, annál inkább játszol az életeddel.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#525 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 20:50

Idézet

A zebra NEM úttest. A zebra gyalogjárda, ahol a járművek fokozott figyelemmel áthajthatnak.

A többi mismásolás és félrebeszélés. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#526 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 21:03

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 20:50

Nem  ;)
.
.
.

#527 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 21:18

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 20:41

Egyrészt van ultimatív elsőbbség, ilyen a főútvonal, illetve a stop-tábla.
A főútvonalon haladó nem köteles számítani arra, hogy valaki az alárendeltről mégis behajt.
(A stop-táblánál ezért is kell megállni, majd azután meggyőződni az áthaladás veszélytelenségéről).

Idézet

Egy osztrák autós fordulás közben egy alsórendű útról figyelmetlenül hajtott a főútra, az ott szabályosan közlekedő személygépkocsi vezetője pedig, hogy az ütközést elkerülje, elrántotta a kormányt és autójával egy út menti fának ütközött.

"A vétlen sofőr és utasa, egy férfi és egy nő a baleset helyszínén életüket veszítették, az osztrák sofőr nem sérült meg" - mondta.

86-os úton baleset, meghaltak a vétlenek

Sajnos a valóságban mégis kell rá számítani. Velem is sokszor történt, hogy nem adták meg az elsőbbséget, párszor kellett már "balkéz" esetben fékeznem, stop táblánál is bevágtak már elém (és szorítottak le a padkára egyből). Előztek már szembe is többször, pedig akkor is elsőbbségem lenne ugye. Én azt mondom, hogy mindig résen kell lenni.

Lehet ragaszkodni az elsőbbséghez, de ha beledöglök miatta, akkor inkább lemondok róla. Annyit nem ér szerintem.
.
.
.

#528 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 22:21

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 22:18

Lehet ragaszkodni az elsőbbséghez, de ha beledöglök miatta, akkor inkább lemondok róla. Annyit nem ér szerintem.

Ő is megpróbált lemondani róla, de szerencsétlenségére ott volt a fa a másik oldalt. Ismerem azt a környéket, szoktam arra járni, hihetetlen hogy ott miket művelnek emberek - bent a faluban átlagtempó 100 körül van, reggel-délben-este. Viszont azok a főútra kanyarodó alsóbbrendű utak beláthatóak. Vagy az utolsó pár méteren vágott ki az osztrák elé, vagy nem megfelelő sebességgel haladtak, és későn vették észre. :think:

-C0pp3rM!n3-

#529 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 22:35

86-os úton baleset, meghaltak a vétlenek

Sajnos a valóságban mégis kell rá számítani. Velem is sokszor történt, hogy nem adták meg az elsőbbséget, párszor kellett már "balkéz" esetben fékeznem, stop táblánál is bevágtak már elém (és szorítottak le a padkára egyből). Előztek már szembe is többször, pedig akkor is elsőbbségem lenne ugye. Én azt mondom, hogy mindig résen kell lenni.

Épp tegnap történt az eset, egy ipartelepen (forgalomtól el nem zárt magánterület, a kresz szabályai érvényesek). Tőlünk jobbra egy benzinkút kihajtója, amit mindenhol tipikusan mackósajtos, természetesen itt is. A kút épülete által takarva természetesen a kihajtó autó, ami majdnem nekünk jött, majd dudált, és mutogatott a jobbkezére. Észre nem vette, hogy elsőbbségadás kötelező táblája volt... Ha nem három nagydarab színesbőrű ült volna a kocsiban, biztos megmutattam volna nekik a táblát...

#530 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 22:51

az áthaladási elsőbbség mindig jár, csak nem biztos, h élni is tudsz vele  :)
Ciciman is on borda

#531 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 23:54

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 22:03

Nem  ;)

Bölcs belátó válasz. Olyan elgondolkodós.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#532 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 00:48

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 0:54

Bölcs belátó válasz. Olyan elgondolkodós.

Ismerős a stílus?  :Đ

#533 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 00:55

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 1:48

Ismerős a stílus?  :Đ

Touche  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#534 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 06:30

Idézet: Goodman - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 11:32

hogy lehet egy corollat megcsusztatni padlogazzal kanyarban? :confused:

Hogyne lehetne! :cool:

#535 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 09:29

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 21:50

Motoros hajó pedig mindenképpen köteles elsőbbséget adni vitorlásnak.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#536 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 12:33

Jobbkéz, az jobbkéz, én is azt mondom, lehet ragaszkodni hozzá. Majd kapsz egy jobbkéz alakú fejfát hozzá, hogy igazad volt, nincsen ebben semmi hiba, régen is voltak mártirok, akik hagyták magukat megsüttetni máglyán mindenféle hülyeség miatt.

#537 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 13:57

Idézet: Tigger - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 7:30

de ne felejtsük el hogy az ae86: Front-engine, rear-wheel drive
ezt azért egy "sima" corollával már kicsit nehezebb kivitelezni :D

-C0pp3rM!n3-

#538 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 14:08

Nem is szólva a sperről. Amugy, csúszkálni lehet elsőkerekessel is, csak egyrészt nehezebb elinditani, nehezebb megtartani, meg a satöbbi.

#539 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 17:37

Idézet: Coppermine - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 17:47

ennél már csak a kivilágítatlan bicajos jobb éjjel főúton...

-C0pp3rM!n3-

Kontráznék: a minap este, már jócskán sötétben egy futó úrral találkoztam az alsó rakparton, aki úgy gondolta, hogy neki ez a legjobb hely arra, hogy a hobbiját gyakorolja. Persze sötét ruhákban. Szerencsére a cipőjének a sarkán volt egy kis fényvisszaverő csík, ha koszos is volt, de azért megcsillant, és ki tudtam kerülni. Igazán leszokhatna erről a tevékenységről. Csak azt nem értem, hogy neki ez miért jó? Este fél tízkor már nincs a járdákon túl nagy forgalom, de a rakparton még igen. Neki miért jó az, hogy 70-nel húznak el mellette centikre az autók, kipufogófüstben fut, sötétben? Sosem fogom megérteni. Az őrangyala nagyon sokat dolgozott aznap este...

#540 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 17:48

Idézet: keton - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 18:37

Kontráznék: a minap este, már jócskán sötétben egy futó úrral találkoztam az alsó rakparton, aki úgy gondolta, hogy neki ez a legjobb hely arra, hogy a hobbiját gyakorolja. Persze sötét ruhákban. Szerencsére a cipőjének a sarkán volt egy kis fényvisszaverő csík, ha koszos is volt, de azért megcsillant, és ki tudtam kerülni. Igazán leszokhatna erről a tevékenységről. Csak azt nem értem, hogy neki ez miért jó? Este fél tízkor már nincs a járdákon túl nagy forgalom, de a rakparton még igen. Neki miért jó az, hogy 70-nel húznak el mellette centikre az autók, kipufogófüstben fut, sötétben? Sosem fogom megérteni. Az őrangyala nagyon sokat dolgozott aznap este...

Biztosan egy kis izgalomra vágyik a magányos futása közben.
Egyszer majd nem lesz szerencséje és nem fog futni egy darabig.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.