HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 379
  • 380
  • 381
  • 382
  • 383
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#7601 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 08. 07:48

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 8:43

Persze, olyan. Ez nem szokás kérdése, hanem józan észé. Azért indexelsz, hogy a másik lássa, de ha nem jön senki azzal, hogy megállsz az égvilágon senkinek sem teszel jót. Az indexelés elmulasztására meg halvány fingom sincs milyen kisértés van, 1centit mozdítasz az ujjadon annyiba telik, mi olyan nehéz rajta?

A stop táblánál éjszaka kihalt úton nagy a kísértés :) Lehet, hogy hülyeség megállni, de én mindíg megállok...
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#7602 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 07:53

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 8:41

Azért biztonságosabb neki, mert a 4-5. alkalom után esetleg addig ütöm a fejét a járdaszegélybe, amíg mozogni tud... :p

BTW Kibic vazzeg? :) autóval részt veszek a forgalomban, fizetek egy rakás zsetont hogy megtehessem, midnen papírom rendben van (nem kevés pénzért), jogosítványt szereztem (nem kevés pénzért) és akkor én vagyok a kibic? akkor kérlek a kerékpáros meg élősködő aki az én pénzemből épített utakon kacsázik és ne gyere nekem azzal hogy a kerékpáros is fizet adót (ami igaz) de az autós akkor is többet fizet... :p

Ha még sose bicikliztél úgy városban, hogy nem szórakozásból, hanem A-ból B-be eljutás céljából, akkor bizony kibic vagy, nem tudsz életszerűen nyilatkozni mivel semmi tapasztalatod nincs. Az, hogy "én ezt meg azt csinálnám ha..." úgy könnyű.

Bevallom töredelmesen, idén talán ha 10 alkalommal ültem eddig biciklin, a másik 170 napon bizony autóval mentem, ahogy ma is.

Zavaróak a bicikliesk? Igen, és? A forgalom résztvevői, ahogy a túlterhelt zsuk is, ami 25-el megy, meg a markoló, meg a skodás kalapos is, azokat miért nem akarja mindenki kitiltani az útról? Miért csak a biciklisek ellen van ekkora közgyűlölet?

Én ugyanannyi (több) adót fizetek, azzal együtt, hogy nem minden nap autózok, nem fogja az önkormányzat visszafizetni azért mert aznap nem használtam.

Minden vaskalapos autós azt hiszi, hogy aki biciklivel megy az kényszerből teszi mert nincs autója.

#7603 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 08:00

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 7:41

Azért biztonságosabb neki, mert a 4-5. alkalom után esetleg addig ütöm a fejét a járdaszegélybe, amíg mozogni tud... :p

BTW Kibic vazzeg? :) autóval részt veszek a forgalomban, fizetek egy rakás zsetont hogy megtehessem, midnen papírom rendben van (nem kevés pénzért), jogosítványt szereztem (nem kevés pénzért) és akkor én vagyok a kibic? akkor kérlek a kerékpáros meg élősködő aki az én pénzemből épített utakon kacsázik és ne gyere nekem azzal hogy a kerékpáros is fizet adót (ami igaz) de az autós akkor is többet fizet... :p

:D
A biciklis viszont nem szennyezi a levegőt annyira, sőt, nem terheltette mással a környezetet sem annyira, amennyire az autód legyártása / karbantartása teszi, és hacsak el nem ütöd, vagy bele nem pusztul a budapesti levegőbe, akkor egészségesebb életet él, így tovább él, fizeti az adót és a TB-t, amiből majd a te, 20-30 év múlva jelentkező mozgásszervi problémáidat is orvosolják majd...
A sok pénz, amit kifizettél, az a kényelemért van.

#7604 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 08:11

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 8:53

Ha még sose bicikliztél úgy városban, hogy nem szórakozásból, hanem A-ból B-be eljutás céljából, akkor bizony kibic vagy, nem tudsz életszerűen nyilatkozni mivel semmi tapasztalatod nincs. Az, hogy "én ezt meg azt csinálnám ha..." úgy könnyű.

Bevallom töredelmesen, idén talán ha 10 alkalommal ültem eddig biciklin, a másik 170 napon bizony autóval mentem, ahogy ma is.

Zavaróak a bicikliesk? Igen, és? A forgalom résztvevői, ahogy a túlterhelt zsuk is, ami 25-el megy, meg a markoló, meg a skodás kalapos is, azokat miért nem akarja mindenki kitiltani az útról? Miért csak a biciklisek ellen van ekkora közgyűlölet?

Én ugyanannyi (több) adót fizetek, azzal együtt, hogy nem minden nap autózok, nem fogja az önkormányzat visszafizetni azért mert aznap nem használtam.

Minden vaskalapos autós azt hiszi, hogy aki biciklivel megy az kényszerből teszi mert nincs autója.

Véletlenül se hagyd, hogy a tények megzavarják a gondolkodásodat :) Leírtam már többször, nem a kerékpárosok zavarnak, hanem azok, akik nagy ívben sz@rnak a szabályokra, a közlekedés többi résztvevőjére (az autósokra, buszokra, taxikra, gyalogokra) és közben vinnyognak, ha valami atrocitás éri őket.. :) Az más kérdés, hogy ezek halmaza nagyrészt fedi a kerékpárosok halmazát... :) De sztem hagyjuk talán abba mielött agyvérzést kapsz :)

peace  :smoker:

#7605 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 08:15

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 9:00

A biciklis viszont nem szennyezi a levegőt annyira, sőt, nem terheltette mással a környezetet sem annyira, amennyire az autód legyártása / karbantartása teszi, és hacsak el nem ütöd, vagy bele nem pusztul a budapesti levegőbe, akkor egészségesebb életet él, így tovább él, fizeti az adót és a TB-t, amiből majd a te, 20-30 év múlva jelentkező mozgásszervi problémáidat is orvosolják majd...
A sok pénz, amit kifizettél, az a kényelemért van.

A pesti levegőt is pont leszarom, aki ott él annak meg úgy kell, nekem spec jó itt a friss veszprémi levegő ;) De ennyi erővel ha bármit veszel is rommá kell adóztatni, hiszen mindennek a legyártása terheli a környezetet.. :) Szal' költözzünk vissza a fára :) Lehet pár embernek jót is tenne az otthonosabb közeg :D

#7606 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 08:46

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 8:43

Persze, olyan. Ez nem szokás kérdése, hanem józan észé. Azért indexelsz, hogy a másik lássa, de ha nem jön senki azzal, hogy megállsz az égvilágon senkinek sem teszel jót. Az indexelés elmulasztására meg halvány fingom sincs milyen kisértés van, 1centit mozdítasz az ujjadon annyiba telik, mi olyan nehéz rajta?

Stop tablanal pl azert allok meg akar ejjel 3-kor is, hatha megis jon a vedett uton egy nullalampas balfaszkiraly cangas. :rolleyes:  :p

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#7607 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 09:27

Bár már kezd elegem lenni az újabb bringás vs autós témából, ez most ide illik. (index.hu)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#7608 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 09:41

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 8:53

Igen.

Le lettél szólva, hogy adót se fizetsz mégis ott koptatod az utat. Fura mód nekem az jutott eszembe, hogy ezt akár meg is köszönhette volna inkább: Hogy fizetsz, de mégsem autóval koptatod minden nap és nem azzal állod el az útját a dugóban.
:think:

Szerkesztette: vipisrac 2009. 09. 08. 09:42 -kor

#7609 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 09:43

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 9:46

Stop tablanal pl azert allok meg akar ejjel 3-kor is, hatha megis jon a vedett uton egy nullalampas balfaszkiraly cangas. :rolleyes:  :p

hobizoli

És meddig állsz? Mert azt állva sem látod. És jöhet bárhol, nem csak stoptáblánál, akkor ne is közlekedj sötétedés után :p

#7610 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 09:48

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 10:41

Igen.

Le lettél szólva, hogy adót se fizetsz mégis ott koptatod az utat. Fura mód nekem az jutott eszembe, hogy ezt akár meg is köszönhette volna inkább: Hogy fizetsz, de mégsem autóval koptatod minden nap és nem azzal állod el az útját a dugóban.
:think:

Ülj le, egyes. :) Azért lett "leszólva", mert -veled együtt- mert sz*rtok a szabályokra, az autós meg korrigáljon ki mindent  és védje a TI életeteket, közben meg semmiért sem vállaltok felelősséget, én meg essek hasra, hogy a köz érdekében biciklivel jár(tok). Hát egy nagy sz@rt.....

#7611 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 09:54

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 10:48

Ülj le, egyes. :) Azért lett "leszólva", mert -veled együtt- mert sz*rtok a szabályokra, az autós meg korrigáljon ki mindent  és védje a TI életeteket, közben meg semmiért sem vállaltok felelősséget, én meg essek hasra, hogy a köz érdekében biciklivel jár(tok). Hát egy nagy sz@rt.....

Ki mondta, hogy szarunk a szabályokra ember?  Ezt csak ti mondjátok, már oldalakon keresztül. És fogd már fel, hogy  10-ből 9x én is autós vagyok. TE viszont még életedben nem ültél biciklin mégis magaslóról osztod az észt, hogy mit hogy kéne.

És mi az amiért nem vállalunk felelősséget sorold már fel? Egyáltalán mi az, hogy nem vállalunk felelősséget? Én az életemmel felelek mindne mozdulatomért biciklivel, szóval ne papolj már itt felelősségvállalásról.

#7612 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 09:57

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 10:48

Idézlek: a kerékpáros meg élősködő.
Sajnos az a posztod nem arról szólt mint az előző pár, vagyis a szabálytalankodó biciklisekről.
Megjegyzem, már az ez előttiekben is voltak kilengések, ahol szintén nem a szabálytalankodókat, hanem úgy az összeset elzavarnád egy lakatlan szigetre... vagy mindegy hova, de ne körülötted legyenek. :)

szerk1: Amúgy ki a f*sz írta, hogy a szabálytalankodó biciklisektől essél hasra? Idéznéd? :D

szerk2: Ja és ha felelősség, bizony a nagyobbnak több jut belőle. Ezt már írtam itt más témában is, azóta sem gondolom másképp. Remélem egy pár tonnás kamiont vezetőnek még több felelősségtudata van, mint egy autóvezetőnek és ez így van rendjén.

Szerkesztette: vipisrac 2009. 09. 08. 10:00 -kor

#7613 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 09:59

Tessek autoval jarni... csurhe banda. :Đ
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#7614 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 10:11

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 10:54

Ki mondta, hogy szarunk a szabályokra ember?

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 20:49

Pl a rákos patak melletti bicikliút, ahol teljesen beláthatatlan a keresztező út és úgyis meg kell állnod előtte, ott nincs lámpa. De ahol már 50m-ről látod, hogy jön e valami, oda a nagyokosok nyomógombos lámpát telepítettek a macisajt helyére. Hát a qrva anyja álljon meg neki.

...

A buszsávban biciklizéssel nem tudom mi a baja bárkinek is, a kreszen kívül.

...

Ezzel el is érkesztünk a másik pellengérhez az út mellett párhuzamosan haladó bicikliúthoz. Én azért nem használom biciklivel, mert sokkal de sokkal veszélyesebb mint az út széle.

pl.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#7615 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 10:47

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 8:22

Rég rossz, ha szerinted mind1.... A megállóból induló busznak pl elsőbbsége van szal' nem kell kerülni, meg kell állni :p Gondold át még egyszer, miért nem mindegy.... (hint: már leírtam egyszer ;) )

akkor miért ismétled önmagad? :p

vagy sávot váltasz (ha olyan a forgalom)és párhuzamos közlekedésben tudod előzni.  a megjegyzés egyébként jogos, megállóban álló buszra gondoltam, nem fogalmaztam pontosan.

sikerült megragadnod a post lényegét :omg: arra akartam utalni hogy folyamatosan történik valami az úton amire figyelni és amihez alkalmazkodni kell, ha ez nem tetszik akkor ne vezess.

többnyire autóval vagy bringával közlekedem BP-en. tapasztalataim szerint sokkal több a figyelmetlen és/vagy bunkó autós mint fordítva.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#7616 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 10:51

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 10:54

És mi az amiért nem vállalunk felelősséget sorold már fel? Egyáltalán mi az, hogy nem vállalunk felelősséget? Én az életemmel felelek mindne mozdulatomért biciklivel, szóval ne papolj már itt felelősségvállalásról.

:up: ez a lényeg. ilyen szempontból a bringás ugyanolyan kiszolgáltatott mint a gyalogos. autósként ugyanúgy kellene figyelni rájuk is.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#7617 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 10:51

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 10:43

És meddig állsz? Mert azt állva sem látod. És jöhet bárhol, nem csak stoptáblánál, akkor ne is közlekedj sötétedés után :p

De ha nem allok meg korulnezni es csak begurulok, mondvan mert multkorsemjottsenki -aki vilagit-, akkor sokkal kisebb esellyel veszem eszre az allo kornyezethez kepest nezve a Hold fényében, mintha allva neznek korbe. Ekkor ugyanis csak o mozog a kornyezethez kepest ahonnan korulnezek, ha gurulok, akkor a kornyezet is mozog az en nezopontomhoz kepest. Ami/aki nem latszik, az nincs ott.

hobizoli

Szerkesztette: hobizoli 2009. 09. 08. 10:54 -kor