HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 866
  • 867
  • 868
  • 869
  • 870
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#17341 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 12. 09:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 12. 10:06

A prevenció a büntetés, nem az, hogy "hú, most lehet, hogy lefotóztak", mert abból az lesz, hogy "kihágtam, de megúsztam, lehet újra".

Egyébként még mindig nem értem, miért zavar: ha lefotóztak, akkor megérdemelted, ha nem, akkor meg nem vonatkozik rád. Általában azok szoktak a "honnanmérnekmármegint" dolgokon hőbörögni, akiket érdemes lett volna megbüntetni. :-) De hozzájuk hadd ne alkalmazkodjon már senki. (Egyetlen kivétel, amikor a leállósávban állnak, na az életveszély.)

nem. a prevenció az, hogy kint vannak jól láthatóan, és az adott szakaszon - ami mondjuk veszélyes közlekedésbiztonsági szempontból - nem fognak az autósok száguldozni. ez nem prevenció, amit művelnek, hanem puszta pénzbehajtás.

nem fotóztak le, de szívesen leálltam volna csevegni a biztos urakkal, hogy szerintük a jelenlétükkel fokozott óvatosságra sarkallják-e a jónépet vagy sem. azon a szakaszon amúgy sem lehet száguldozni, 40-es tábla végig, ráadásul a komplett Velencei-tó melletti szakaszt feltúrták, additív meg a rakat zebra, ami ott van, meg a közleklámpák.

-C0pp3rM!n3-

#17342 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 04. 12. 10:26

nem. a prevenció az, hogy kint vannak jól láthatóan, és az adott szakaszon - ami mondjuk veszélyes közlekedésbiztonsági szempontból - nem fognak az autósok száguldozni. ez nem prevenció, amit művelnek, hanem puszta pénzbehajtás.

Szerintem a megelőzés az nem a traffipaxos rendőr dolga. A veszélyes hely ki van táblázva, kint van a sebességkorlát, kint van a gyalogosveszély, stb, ezeket a táblákat mindenki érti és mindenkire vonatkoznak és mindenkinek be kell tartani, ha van ott jól látható rendőrautó, ha nincs.

A trafizó rendőr dolga a gyorshajtók lefülelése és büntetése. Ha látszik messziről a mérő rendőrautó az miért jó? Hogy lássa az ember és arra az 1 percre lelassítson, aztán meg megint gázt adjon? Sosem értettem miért baj a lesből trafizás. Ez nem fair play kérdése, hogy meg kell adni az esélyt az autósnak, hogy időben lelassítson a trafi előtt. Azt az esélyt megkapja mindenki, mikor elmegy a sebességkorlát tábla mellett. Az előtt kell lassítani, nem a rendőrautó előtt.
-ZsOlTi-

#17343 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 10:32

Márciusi gyorshajtási rekordok (origo.hu)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#17344 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 04. 12. 11:20

Ez nem fair play kérdése, hogy meg kell adni az esélyt az autósnak, hogy időben lelassítson a trafi előtt. Azt az esélyt megkapja mindenki, mikor elmegy a sebességkorlát tábla mellett. Az előtt kell lassítani, nem a rendőrautó előtt.

a fairplay az lenne, ha nem lennének indokolatlanul kint hagyott sebességkorlátozások, és az utak minősége is megfelelő lenne. persze legegyszerűbb kitenni a 70-es táblát 15-20km-es szakaszon, mert az út pocsék, aztán az senkit sem érdekel, hogy ezt betartva olyan dugó lenne végig, hogy az ember meghülyül, mire levezeti az adott szakaszt.

értem én, hogy trafizni kell (kell a pénz a zsandároknak), de akkor ne legyen már indokolatlanul kirakott 30-as tábla, mint ami jó pár falu elején is kint van, aztán mire végigérsz a falun, lemegy a nap. ha meg végig akarsz döcögni rajta 50-el, kapod a büntit, mert urambocsá' ott csak 30-al lehetne (de hogy miért, azt senki sem tudja).

-C0pp3rM!n3-

#17345 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 12:12

Kép
Szeretem az ilyen "lakott teruleteket", ahol semmi nincsen, csak 3 sav osszesen, meg 50-es korlatozas... :D
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#17346 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 04. 12. 13:12

Kép
Szeretem az ilyen "lakott teruleteket", ahol semmi nincsen, csak 3 sav osszesen, meg 50-es korlatozas... :D

Ez még lakott területen kívüli sebességnek is sok, szóval egy percig sem sajnálom. Legközelebb tudni fogja, hol a fék.
-ZsOlTi-

#17347 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 04. 12. 15:35

Ez még lakott területen kívüli sebességnek is sok, szóval egy percig sem sajnálom. Legközelebb tudni fogja, hol a fék.

Lehet, hogy most újdonságot mondok, de nem kell fékezni, elég ha nem gyorsít fel annyira.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#17348 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 15:37

Olyan nincs, hát nyugtalanok a lovak.

#17349 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 18:53

Egy percig sem mondtam, hogy keves, amit ment. Engem az zavar, hogy vannak ilyen lakott teruletnek nevezett valamik, ahova odabasszak a trafit es mesz 5-10 km-eket ugy, hogy 50-el totymorogsz, mert Polgar Jeno felrehuzta a vonalzot a hivatalban... :(
Itt Bambergben pl. van ket nagyobb "korgyuru", ahol 70-el lehet menni, de a forgalmasabb csomopontok elott 50-es tabla van. Aztan megint 70. Teljesen faszan lehet haladni... A lakott teruletet jelzo tablak itt is kintebb vannak altalaban, de ha kiersz a tenyleg lakott regiobol, ott a 70-es tabla es nem totymorogsz a lakott terulet vege tablaig tovabb.

Szerkesztette: LightBringer 2011. 04. 12. 18:56 -kor

Kép

#17350 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 19:30

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 04. 12. 19:53

Engem az zavar, hogy vannak ilyen lakott teruletnek nevezett valamik, ahova odabasszak a trafit es mesz 5-10 km-eket ugy, hogy 50-el totymorogsz

Mondjuk ha ez a Gödöllőről Budapesttel ellentétes irányban kifele vezető út, és így kanyarodik, akkor pont nem ez a kategória. A képen már nincs rajta, de ha Pest felől jött az arc, akkor szinte pár méterrel ezelőtt, ha Pest felé, akkor szinte pár méterrel ezután jönnek a házak, ha a képre már nem is fértek rá.

#17351 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 20:49

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 04. 12. 11:20

Szerintem a megelőzés az nem a traffipaxos rendőr dolga. A veszélyes hely ki van táblázva, kint van a sebességkorlát, kint van a gyalogosveszély, stb, ezeket a táblákat mindenki érti és mindenkire vonatkoznak és mindenkinek be kell tartani, ha van ott jól látható rendőrautó, ha nincs.

A trafizó rendőr dolga a gyorshajtók lefülelése és büntetése. Ha látszik messziről a mérő rendőrautó az miért jó? Hogy lássa az ember és arra az 1 percre lelassítson, aztán meg megint gázt adjon? Sosem értettem miért baj a lesből trafizás. Ez nem fair play kérdése, hogy meg kell adni az esélyt az autósnak, hogy időben lelassítson a trafi előtt. Azt az esélyt megkapja mindenki, mikor elmegy a sebességkorlát tábla mellett. Az előtt kell lassítani, nem a rendőrautó előtt.

Az a prevenció. Minden más behajtás, ami nem nevel.
A tiszatavi Sarud és Újlőrincfalva közti derékszögű kanyarban először pár autó egymásra halmozódott. Aztán kikerült egy kétdimenziós rendőrautó. Hatékony volt.
Mint ez a rendőrbácsi, felirat nélkül:
http://autofilia.blo...10/01/10/kamu_8
Kép
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#17352 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 04. 12. 12:37

értem én, hogy trafizni kell (kell a pénz a zsandároknak), de akkor ne legyen már indokolatlanul kirakott 30-as tábla, mint ami jó pár falu elején is kint van, aztán mire végigérsz a falun, lemegy a nap. ha meg végig akarsz döcögni rajta 50-el, kapod a büntit, mert urambocsá' ott csak 30-al lehetne (de hogy miért, azt senki sem tudja).

Nalunk epp bicikliutat epitenek. A fel falun 30-as tabla van munkaidon kivul es hetvegen is, tehat 24/24-ben 30. Indoka kurvara nincs, az uttest teljes szelessegeben jarhato, se munkagep, se egy kupac fold se semmi nincs az uttesten. Amikor dolgoznak, akkor ofcoz jogos, csak eccakara talan tetszenenenk beforgatni/lezsakolni, nem? Irtam az onkorinak, nem ok a megrendelok, meg azt mondjak kozuk sincs hozza. Irtam kozutkezelonek meg a kivitelezonek (olvastak is, visszajott az emailnyugta). Szerintetek leszartak vagy leszartak?
(a korrektseg jegyeben: utana par nappal valoban beleturtak mar az utba is csatorna jelleggel, tehat akkor indokolt volt egy ideg, mert nem volt teljes szelessegeben jarhato az ut, azota ez megint nem all fenn -kb. 20 meter kivetelevel-, a tablak pedig azota ugy allnak, miota kiraktak).
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#17353 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 21:47

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 04. 12. 20:30

Mondjuk ha ez a Gödöllőről Budapesttel ellentétes irányban kifele vezető út, és így kanyarodik, akkor pont nem ez a kategória. A képen már nincs rajta, de ha Pest felől jött az arc, akkor szinte pár méterrel ezelőtt, ha Pest felé, akkor szinte pár méterrel ezután jönnek a házak, ha a képre már nem is fértek rá.

Ez esetben jar a 300k-s pofon! :sleep:
Kép

#17354 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 13. 11:38

Idézet

Kép

Egy Sopron felől érkező nyerges vontatónak csapódott frontálisan egy furgon, amely - eddig tisztázatlan okból - áttért az úttest menetirány szerinti bal oldalára.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#17355 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 13. 17:22

Idézet

Kép

Tegnap egy mentőautó egy tehergépkocsi előzésébe kezdett a 4-es főúton, de előzés közben összeütközött a vele szembe érkező tehergépkocsival, melynek következtében az útárokba hajtottak.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#17356 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 13. 20:51

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 04. 12. 21:49

Az a prevenció. Minden más behajtás, ami nem nevel.

A tábla önmagában miért nem elég? Ha egy veszélyes helyen kint a sárga villogó, kint a 30-as tábla, gyalogosveszély stb, az vajon viccből van ott? Vagy a figyelembe vétele opcionális? Minden tábla mellé kell egy jól látható rendőrautó, hogy a sok hülye hajlandó legyen figylembe venni egy rövid ideig -amíg a rendőr látókörében van és fél- azt, ami egyébként is kötelező lenne? És amit megtanult egyszer és levizsgázott belőle, máskülönben nem is lehetne jogsija? Na nemár. Akinek jogsija van, az tudja mit jelent az 50-es tábla vagy a településhatár. Azt jelenti, hogy előtte le kell lassítani a megengedett sebességre. Nem utána, nem 100-zal begurulni, nem leszarni a táblát. Azt is tudja mindenki, hogy ha nem így tesz, akkor bemérhetik és megbüntethetik, jogosan. Ezen felül szerintem semmiylen egyéb finomkodásra, fairplay-re, figyelmeztetésre, szájbarágásra nincs szükség. A komoly büntetés -és az attól való félelelm- meg bizony nevel, simán érezni az utakon, hogy nem úgy mennek az emberek, mint pár éve.
-ZsOlTi-

#17357 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 13. 21:02

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 04. 13. 21:51

. A komoly büntetés -és az attól való félelelm- meg bizony nevel, simán érezni az utakon, hogy nem úgy mennek az emberek, mint pár éve.

Én is így érzem. E mellett szerintem ott van még az üzemanyagok árának szárnyalása is.

#17358 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 13. 21:54

A tábla önmagában miért nem elég? Ha egy veszélyes helyen kint a sárga villogó, kint a 30-as tábla, gyalogosveszély stb, az vajon viccből van ott? Vagy a figyelembe vétele opcionális? Minden tábla mellé kell egy jól látható rendőrautó, hogy a sok hülye hajlandó legyen figylembe venni egy rövid ideig -amíg a rendőr látókörében van és fél- azt, ami egyébként is kötelező lenne? És amit megtanult egyszer és levizsgázott belőle, máskülönben nem is lehetne jogsija? Na nemár. Akinek jogsija van, az tudja mit jelent az 50-es tábla vagy a településhatár. Azt jelenti, hogy előtte le kell lassítani a megengedett sebességre. Nem utána, nem 100-zal begurulni, nem leszarni a táblát. Azt is tudja mindenki, hogy ha nem így tesz, akkor bemérhetik és megbüntethetik, jogosan. Ezen felül szerintem semmiylen egyéb finomkodásra, fairplay-re, figyelmeztetésre, szájbarágásra nincs szükség. A komoly büntetés -és az attól való félelelm- meg bizony nevel, simán érezni az utakon, hogy nem úgy mennek az emberek, mint pár éve.

Gyorshajtásért egyszer büntettek meg. Lefotóztak a Béke úton, a Shell kúttal szemben. 72-vel. 1986-ban. (akkor még 60 km/h volt a lakott területen engedélyezett sebesség).
Fiatalabb is voltam kicsit, meg akkor még "minden perc számított".
Azóta már jobb autókkal is sikerült odalépni a gázra, leginkább autópályán. A 90-es években az M7-es éjjel olyan kihalt volt, mint manapság az M6-os fényes nappal. Márpedig az M6-on sem prevenciós jelleggel trafiznak. Nem állítom, hogy nem balesetveszélyes "száguldozni" a 80-nal kitáblázott szakaszon, de Dunaújvárosig 10-12 másik járművel találkozni csak. Ebből kettő trafizós rendőr.
Ha manapság lefotóznak, az csak 30-as táblánál történhet 36-tal. Az meg ugye ámokfutás...
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#17359 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 18:01

Júliustól könnyebben lefoglalhatja a rendőrség a gépkocsikat (Napi Gazdaság)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#17360 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 18:51

Mindamellett, hogy elvben teljes mertekben egyet ertek, sot, egyebkent sem zavar a lesbol trafizas, azert azert jogos a ket pont, hogy sajnos egy csomo tabla valoban viccbol van ott. Vagy legalabbis remelem, nem gondoltak oket komolyan. Illetve az is megerne egy miset, hogy miert nem lattam meg eletemben pl iskola kornyeken trafizo rendort.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 866
  • 867
  • 868
  • 869
  • 870
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.