HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 909
  • 910
  • 911
  • 912
  • 913
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18201 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 20. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2011. 06. 20. 19:24

Hoztam nektek egy feladványt. :) Helyszín: http://maps.google.c...002411&t=h&z=19
Elég jól látszik a képen is, de a főútvonal itt kanyarodik, Záhony utca - Jégtörő utca irányban. Autó érkezik a Záhony utcán a kanyarhoz, van előtte egy zebra a gyalogosoknak és a bringásoknak is. Ha egy bringás érkezik a Gázgyár utca felől az úttesten a Jégtörő út felé, majd fordultában félúton rákerekezik a kerékpáros átkelőhelyre, és azon haladva fejezi be a kereszteződésen az átkelést, akkor ki a hülye? :) A Gázgyár utcából ebbe az irányba fordulva gyakorlatilag mindenkinek elsőbbséget kell adni, viszont a zebrán haladva rögtön fordul a kocka, és nekünk van elsőbbségünk mindenkivel szemben. A Záhony utcából érkező autós elsőbbségének teljes tudatában (körülnéz, zebrán sehol senki) fordulna be a főúton kis ívben, mikor hirtelen odatranszportál egy bringás az átkelőhelyre, akinek elsőbbséget kéne adnia. Premier plánban láttam ma ezt a szituációt, szerencsére nem történt baj, de azért az utólagos jogi értelmezése érdekelne a helyzetnek. :)

A zebra a gyalogosoké, ott a gyalogosnak előnye van. Attól, hogy mellé festettek egy kerékpárátkelőt, a kerékpárosnak - mint járműnek - nem lesz „előnye". Jobbkézszabály, ha tábla másként nem intézkedik.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#18202 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 19:58

Hoztam nektek egy feladványt. :) Helyszín: http://maps.google.c...002411&t=h&z=19
Elég jól látszik a képen is, de a főútvonal itt kanyarodik, Záhony utca - Jégtörő utca irányban. Autó érkezik a Záhony utcán a kanyarhoz, van előtte egy zebra a gyalogosoknak és a bringásoknak is. Ha egy bringás érkezik a Gázgyár utca felől az úttesten a Jégtörő út felé, majd fordultában félúton rákerekezik a kerékpáros átkelőhelyre, és azon haladva fejezi be a kereszteződésen az átkelést, akkor ki a hülye? :) A Gázgyár utcából ebbe az irányba fordulva gyakorlatilag mindenkinek elsőbbséget kell adni, viszont a zebrán haladva rögtön fordul a kocka, és nekünk van elsőbbségünk mindenkivel szemben. A Záhony utcából érkező autós elsőbbségének teljes tudatában (körülnéz, zebrán sehol senki) fordulna be a főúton kis ívben, mikor hirtelen odatranszportál egy bringás az átkelőhelyre, akinek elsőbbséget kéne adnia. Premier plánban láttam ma ezt a szituációt, szerencsére nem történt baj, de azért az utólagos jogi értelmezése érdekelne a helyzetnek. :)

Tudom, hogy nem friss, de innen kanyarodó főút: http://www.norc.hu/pano/aug9nAp3/
a biciklisnek macisajt: http://www.norc.hu/pano/uHBcFl8r/
innen is macisajt: http://www.norc.hu/pano/SmkbcDJq/
Ha innen nincs jelzés a kerékpárosnak: http://www.norc.hu/pano/s0vNagZ7/ akkor nagyon csúnya közlekedésszervezési hiba van.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#18203 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 07:36

Két napon belül a második busz vs kamion, ma hajnalban az M70-esen, öt halott...
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#18204 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 11:32

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2011. 06. 21. 08:36

Két napon belül a második busz vs kamion, ma hajnalban az M70-esen, öt halott...

aki visszafordíttatta a sofőrt, azokat kéne bíróság elé állítani (/me naív ... )

-C0pp3rM!n3-

#18205 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 13:39

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2011. 06. 21. 08:36

hat :(

#18206 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 06. 20. 11:33

Ezt: http://www.norc.hu/pano/hYYJL8rJ/
Amennyiben egyéb rendelkezés nem tiltja, úgy a "T" szárával szemben megállhatsz. ...

És parkolni (várakozni) is lehet? Mert a cikkben nem megállás volt, hanem várakozás. Persze minden várakozás egyben megállás is, de fordítva nem igaz.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18207 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 20:40

... Premier plánban láttam ma ezt a szituációt, szerencsére nem történt baj, de azért az utólagos jogi értelmezése érdekelne a helyzetnek. :)

A főbb útvonalon haladónak elsőbbsége van a keresztező forgalommal szemben. A bringás nem hajthat csak úgy rá a kiemelt útra. Attól még, hogy számára ez pici manőver (apró kormánymozdulat), láthatóan keresztezi a kiemelt út szaggatott terelőjét és természetesen semmiféle elsőbbséggel nem rendelkezik.

Remélem jól értem a helyzetet. ( :offtopic: holnap megyek a Graphi parkba konferenciára, de nem bringával. :) )
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18208 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 20:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 06. 21. 21:28

És parkolni (várakozni) is lehet? Mert a cikkben nem megállás volt, hanem várakozás. Persze minden várakozás egyben megállás is, de fordítva nem igaz.

Annyira, hogy jelenleg már nem a "kék iskola" van ott, hanem a kerület új művháza (RaM), és kettő rokihely van kijelölve.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#18209 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 23:12

M3 bevezeto felol hajtanek ra a hungariara. http://maps.google.c...001725&t=h&z=19

Megy az istenbarma a belsoben, kanyarodik, en mellette a kozepsoben (ugyis jobbra megyek majd el az Ajtosira, nem mellesleg eddig nyomta mint a hulye, most meg csigazik, hat persze, hogy telefonal :reklamacio:). Megyek el mellette, erre -telefon tovabbra is a kezben- erre amikor mar felig vagyok mellette, elkezdi huzni ram, meg atnezni az ules folott hatra, mert rajott, hogy o az allatkert fele akart menni. Vegulis csak ket zarovonalon ment at vegul. Ha kicsit hatrebb tartok, lehet, hogy el is viszi a seggemet. Ezuton is csokoltatom :kma:.

Szerkesztette: asdf 2011. 06. 21. 23:15 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#18210 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 06:53

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 06. 22. 00:12

... a seggemet. Ezuton is csokoltatom :kma:.

pfejj :p

#18211 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 07:36

Tegnap 300m-es távon láttam egy ford fusiontól egy nő (kb. 50 év) vezetett mellette 60 év körüli férfi:
jobbra kanyarnál eltéveszti a fordulást a körforgóhoz, de mögötte nem tudok bekanyarodni mert nem férek el,
visszatolat, de ez sem volt egyszerű, persze én is tolatok, de ha tovább megy akkor kb. 30m-re teljesen körben megtud fordulni
körforgóba nem mer bemenni még akkor sem mikor nem jön semmi, balra indexel, amikor jön a kamion, előreugrat kicsit be a körforgóba,
kamion épp elmegy mellette, erre visszatolat, balra indexel továbbra is
várakozunk a naplementére, mögöttem is már pár autó
jobbra index és elindul a körforgóban, persze a bent lévő merci satufékez, hogy ne menjen neki
mivel elég kicsi a körfogó jobbra indexelve a másik bejárónál lévő gondolja kimegy egyből, de nem
megy tovább jobbra indexelve és a következő 2-nél sem megy ki csak a 3-nál
ott is épp nem üti el a zebrán átmenő gyalogost
tisztes távolból követve, kb, 200m után balra kanyarodna, befékez index balra, megáll, majd gáz és tovább 50m és ott ujra index
elég széles az út, de nem kockáztatok élni akarok :) (máskor ha behúzódik valaki a felezőhöz még kisebb teherautók is elférnek)
balra index, gurul előre és jobbra fordulva akkora íven kanyarodik, hogy pótkocsis kamion is lazán bemenne
áldom az eszem, hogy nem akartam mellette elmenni
mögöttem lévő autóban látom hogy röhög vagy sír a két bentlévő
szerencsésen befordul balra, de mondanom sem kell, hogy szemből érkező sorból a második félrehúzza a kormány nehogy belemenjen az elsőbe aki satuzik, nehogy belemenjen a beforduló autóba

mindez cirka 300m távon
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#18212 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 08:37

Reggel nekem is volt majdnem egy frontális balesetem. Jövök ki a háromautós sorban harmadikként a Kecskeméti utcából egyenesen az Üllőire, ott az Üllőiről jövők mehetnek balra is, telizöld van. Első kettő átmegy, én némi fáziskéséssel értem oda (kis utcából előtte kanyarodtam ki). Szemben az első autó türelmesen megvárja az első kettőt, majd nagy gázzal bekanyarodik előttem, erre a következő is megy utána, az utolsó pillanatban meglát, megáll a sávomban szemben, én meg jávorszarvastesztelek. Ha nem áll meg, esélytelen vagyok kikerülni. Mindez 25-30-as tempónál volt, szóval bajunk nem lett volna, de a Fővinform azért dalolt volna rólunk egy keveset.

#18213 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 09:49

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2011. 06. 22. 08:36

Tegnap 300m-es távon láttam egy ford fusiontól egy nő (kb. 50 év) vezetett mellette 60 év körüli férfi:
....
...
..
.

:omg:
A faszé nem lehet az ilyet rögtön kivonni a forgalomból? :angry:

Már eleve azt nem értem, hogy egy körforgalom miért okoz gondot egyeseknek (ill. sajnos elég sokaknak)?!
Annál egyszerűbb dolog a világon nincs (egysávosra gondolok persze), hisz behajtáskor ha balról neked nem jön senki bátran behajthatsz és indexelsz ott és arra, amerre ki szeretnél menni. Mi az amit ebből ezek nem értenek?!
Egyszerűen föl nem tudom fogni...

Szerkesztette: chris77 2011. 06. 22. 09:50 -kor

#18214 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 10:27

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2011. 06. 22. 10:49

Már eleve azt nem értem, hogy egy körforgalom miért okoz gondot egyeseknek (ill. sajnos elég sokaknak)?!
Annál egyszerűbb dolog a világon nincs (egysávosra gondolok persze), hisz behajtáskor ha balról neked nem jön senki bátran behajthatsz és indexelsz ott és arra, amerre ki szeretnél menni. Mi az amit ebből ezek nem értenek?!
Egyszerűen föl nem tudom fogni...

Régebben rengeteget jártam az érdi nagy, kétsávos körforgalomban, és ahogy tapasztaltam, mindenki megszokta, megismerte, bár egy csomóan nem tudták, mire jó a belső sáv (és hogy a bevezető utak többsége miért kétsávos), így nem is használták, amivel a külsőben lassuló, beálló kocsisorokat lehetett simán megelőzni. Múltkor reggel körül megint arra jártam, már messziről láttam a táblát az átalakított irányokról (most már ilyen fél-"küllős" lett), és teljesen egyértelműnek tűnt, hogy mi, hogy, merre. De amíg a 6-osról Bpest felől továbbmentem a 6-osra Ercsi felé (3/4 kör), kétszer kellett lassítani, mert láttam, hogy néhányan küzdenek a sávokkal és bizonytalanul csalinkáznak. Délben visszafelé a rövidítés miatt is volt, aki ki-be mászkált a két sávon, hogy most neki merre is jó. De a többség láthatóan kiigazodott rajta.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#18215 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 10:33

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2011. 06. 22. 10:49

hisz behajtáskor ha balról neked nem jön senki bátran behajthatsz és indexelsz ott és arra, amerre ki szeretnél menni.

Egy csomószor látok olyat, hogy befele indexel (mintha nem lenne egyértelmű, merre fog menni), kifele meg csak félrecsapja a kormányt, és kinn is van.

#18216 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 06. 22. 09:37

Reggel nekem is volt majdnem egy frontális balesetem. Jövök ki a háromautós sorban harmadikként a Kecskeméti utcából egyenesen az Üllőire, ott az Üllőiről jövők mehetnek balra is, telizöld van. Első kettő átmegy, én némi fáziskéséssel értem oda (kis utcából előtte kanyarodtam ki). Szemben az első autó türelmesen megvárja az első kettőt, majd nagy gázzal bekanyarodik előttem, erre a következő is megy utána, az utolsó pillanatban meglát, megáll a sávomban szemben, én meg jávorszarvastesztelek. Ha nem áll meg, esélytelen vagyok kikerülni. Mindez 25-30-as tempónál volt, szóval bajunk nem lett volna, de a Fővinform azért dalolt volna rólunk egy keveset.

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 06. 22. 11:33

Egy csomószor látok olyat, hogy befele indexel (mintha nem lenne egyértelmű, merre fog menni), kifele meg csak félrecsapja a kormányt, és kinn is van.

Mindegyik egy régi forgalmi rend megszokásából való vezetési hiba.
Anno volt két balra kanyarodó sáv, és viszonylag kevesen mentek a Kecskeméti felé. Ahonnan nem jött senki szemből.
A körforgalom lehet, hogy nemrég még szimpla kereszteződés volt. Jobbra akarok kanyarodni, és időben ki kéne tennem a jezést, hogy a mögöttes, és a következő bejáratnál lévő is tudja, merre megyek.
http://www.norc.hu/pano/w9RYIfiu/
Itt, ha kereszteződés lenne, kb. innen kéne irányjelezni, ha a Goroszló felé akarunk kanyarodni. De körforgalom, tehát be kell hajtani jelzés nélkül, ekkor kb. itt vagyok http://www.norc.hu/pano/gh8GlY8N/ Ha most jelzek, akkor a rám várók ugyanúgy anyáznak, mint én, amikor rég kimehettem volna, az meg lefordul jelzés nélkül.
Néhány országban meg befelé is kell jelezni. Többsávosban, hogy a harmadik kijárathoz eljussak, sávváltás is illik, a hozzátartozó jelzéssel, majd onnan kisorolás.

#18217 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 06. 22. 11:53

A körforgalom lehet, hogy nemrég még szimpla kereszteződés volt.

Én nem egy adott körforgalomról, hanemegy általános, korfüggetlen jelenségről beszélek. Egyszerű figyelmetlenség, leszarás, szabályok nem ismerete.

#18218 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 06. 22. 11:58

Én nem egy adott körforgalomról, hanemegy általános, korfüggetlen jelenségről beszélek. Egyszerű figyelmetlenség, leszarás, szabályok nem ismerete.

Én is általánosságban beszélek a(z egysávos) körforgalmakról.
Föl nem fogom mi abban a bonyolult..

#18219 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 12:03

Megszokásból vezetésre is láttam már példát, Gyöngyösön a teszkónál ketten is beszívták az (akkor még) új körforgalmat. Egyiknek csak a négy kereke lett durrdefektes, a másik úgy emlékezett, hogy Eger felé gond nélkül végigrongyolhat a városon kétszázzal, na, ő fel is borult, ki is gyulladt.

#18220 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 06. 22. 11:58

Ehhez még csak magyarnak sem kell lenni: http://totalcar.hu/m..._a_korforgalom/

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 909
  • 910
  • 911
  • 912
  • 913
  • Utolsó »