Tegnap 300m-es távon láttam egy ford fusiontól egy nő (kb. 50 év) vezetett mellette 60 év körüli férfi:
jobbra kanyarnál eltéveszti a fordulást a körforgóhoz, de mögötte nem tudok bekanyarodni mert nem férek el,
visszatolat, de ez sem volt egyszerű, persze én is tolatok, de ha tovább megy akkor kb. 30m-re teljesen körben megtud fordulni
körforgóba nem mer bemenni még akkor sem mikor nem jön semmi, balra indexel, amikor jön a kamion, előreugrat kicsit be a körforgóba,
kamion épp elmegy mellette, erre visszatolat, balra indexel továbbra is
várakozunk a naplementére, mögöttem is már pár autó
jobbra index és elindul a körforgóban, persze a bent lévő merci satufékez, hogy ne menjen neki
mivel elég kicsi a körfogó jobbra indexelve a másik bejárónál lévő gondolja kimegy egyből, de nem
megy tovább jobbra indexelve és a következő 2-nél sem megy ki csak a 3-nál
ott is épp nem üti el a zebrán átmenő gyalogost
tisztes távolból követve, kb, 200m után balra kanyarodna, befékez index balra, megáll, majd gáz és tovább 50m és ott ujra index
elég széles az út, de nem kockáztatok élni akarok

(máskor ha behúzódik valaki a felezőhöz még kisebb teherautók is elférnek)
balra index, gurul előre és jobbra fordulva akkora íven kanyarodik, hogy pótkocsis kamion is lazán bemenne
áldom az eszem, hogy nem akartam mellette elmenni
mögöttem lévő autóban látom hogy röhög vagy sír a két bentlévő
szerencsésen befordul balra, de mondanom sem kell, hogy szemből érkező sorból a második félrehúzza a kormány nehogy belemenjen az elsőbe aki satuzik, nehogy belemenjen a beforduló autóba
mindez cirka 300m távon
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!