HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 924
  • 925
  • 926
  • 927
  • 928
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18501 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 19. 22:19

Idézet: Boba - Dátum: 2011. 08. 19. 22:35

Várni míg kifordulnak előlem, vagy oda nem érünk 70-el Brno-ba vagy Prágába?:) Ha épp addig jönnek.

Pár hete Horvátországban kifogtam egy hölgyet, aki a kanyargós úton (gyakorlatilag végig záróvonal, és tényleg jogos) 60-as tempót diktált, de amúgy a 80-90 kényelmesen tartható lett volna. Az tizenötödik perc környékén őt már nagyban szidalmazó utasaimnak is pont ezt mondtam: vagy megérkezünk, vagy le fog fordulni. :) Hamarosan lefordult, és jelentem, mindannyian túléltük ezt a traumát... :)

(persze amikor lehet gyorsabban menni és előzni, akkor senki sem tart vissza, csak eszembe jutott, hogy a többiek hogy háborogtak, szegény hölgy anyukája biztos csuklott... :) )

#18502 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 02:00

Idézet: Boba - Dátum: 2011. 08. 19. 12:15

Mindig tompitottal kozlekedem.

akkor nem az autó színével van a baj
Ciciman is on borda

#18503 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 02:04

Idézet: hobizoli - Dátum: 2011. 08. 19. 19:33

Mennyivel is...?

1 satuval?

:idea:
Ciciman is on borda

#18504 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 02:11

Idézet: keton - Dátum: 2011. 08. 19. 23:19

Az tizenötödik perc környékén ...

melegen ajánlom Montenegrot :-D

ott nincs mindig olyan opció, h ha záróvonal, akkor kivárom, mert előznöd KELL :Đ
Ciciman is on borda

#18505 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 07:18

Idézet: Boba - Dátum: 2011. 08. 19. 22:35

Bezony, érteni kéne a forgalmi helyzetet. Én minden bizonnyal nem értettem, de tényleg... baromira nem értettem, hogy mi a jó büdös anyjáért megy valaki 70-el már elég régóta egy teherautó mögött anélkül, hogy megpróbálná megelőzni majd amikor valaki előzésbe kezd akkor kirántja elé a kormányt. Eskü, ezt tényleg nem értem. Mi a jó édes anyjáért ekkora láma? Direkt veszélyezteti saját és mások épségét valamint autóját?

Amúgy mivel Te vagy eleanor biztos tudod, hogy milyen a 67es arrafele. Az elkerülőn szinte végig kis ívű jól belátható szakaszok vannak. Egy megpakolt és nagyon gyenge autó is _szerintem_ meg tudna előzni egy lassú tehert. Miért hagyja ki az első 3 alkalmat, majd pont akkor kezd el előzni amikor más is? Én mögötte kivártam 2 vagy 3 előzési lehetőséget. Amikor nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ez az illető a teher mögött akar meghalni akkor jött az allin.

Az mondjuk tényleg érdekelne, hogy ilyen esetben mit kellett volna tegyek. Várni míg kifordulnak előlem, vagy oda nem érünk 70-el Brno-ba vagy Prágába?:) Ha épp addig jönnek.

_szerintem_ igen.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#18506 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 09:19

Idézet: Boba - Dátum: 2011. 08. 18. 22:40

Azon agyalok, hogy láthatatlan a kocsim. Olyan nehéz észrevenni egy piros accordot? Zsinórban történik meg az velem, hogy allin-t tolok es mondjuk a teherautóval együtt az előttem haladó személyautót is meg akarom előzni, és kirántják elém a kormányt és lassítanom kell. Multkor pl satuznom. Balatonlelle előtti elkerülő, 110es korlátozás. Én úgy kb 130-140el előztem, és a 80al haladó teher mögül próbált meg katapultálni a renault előző gen thalia. Hát eléggé anyázva dobbantottam marha nagyot a féken. És sajna sokszor megtörténik ez. Gondolom mások úgy érzik, hogy ha én előzök biztos szabad a pálya és nyugodtan mehetnek...

Nem figyelnek a tükörbe, ennyi. Vagy egyáltalán nem, vagy csak előzés előtt belepislant egy picit, és épp ott vagy, ahol nem lát téged.

Volt olyan ismerősöm, aki még tolatáskor se nézett se hátra, se a tükörbe. Az udvari garázsból kitolatott (falusi kis utca, akkoriban kb. napi 1 autó ment el, max. kb. 20 km/h-s sebsséggel, rossz, nagyon göröngyös földes utcán), végig kb. egy 10 méter hosszú betonos kiállón, majd át az utcai beton járdán, rá az útra. Közben végig mereven előre nézett. Mondjuk vezetett 10 év alatt kb. 10e km-t, de akkor is valami őrangyala lehetett, hogy pl. sose gázolt el senkit a járdán kiálláskor, meg sose volt komoly balesete.
Előzés: kiment 60-nal előzni, utolsó sebességfokozatban. Fél perc múlva már 61-gyel ment, még fél perc múlva meg 62-vel, úgy ment el egymás melett a két kocsi, mint két csiga. És ha közben egy tank jött volna szembe, akkor se ment volna vissza; nem mert rossz ember volt, hanem egyszerűen nem jutott eszébe. A fia mesélte nekem pár éve, hogy amikor a bácsi még vezetetett, a 70-es évek vége, 80-as évek eleje, volt olyan, hogy akit előzött, az már fékezett, hogy hamarább meg tudja előzni és húzódott a jobb szélre, a szembe jövők meg fékeztek, és mentek be az árokba, hogy elférjen és ne nekik menjen. Közben káromkodott, hogy úgy mennek ezek, mint az állatok, minek rohannak így, stb. Erre megszólalt az asszony a jobb elsőről: "Ne szidd őket! Most mentették meg az életünket."
Szerencsére érezte/tudta hogy nem megy neki, nagyon ritkán kezdett előzésbe. Meg alapban nagyon ritkán vezetett kocsit, ha valahova menni kellet nagyon, akkor már előző nap arra készült lelkiekben.

Szerkesztette: Sparow2 2011. 08. 20. 09:22 -kor

#18507 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 10:14

Idézet

Négy embert gázolt el egy gépkocsi az M3-as bevezető szakaszán a fővárosban, egy benzinkút parkolójában szombat reggel. A balesetnek egy súlyos és három könnyű sérültje van. Az ismeretlen autós ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt indult eljárás.

(MTI)

#18508 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 15:01

Idézet: debaj - Dátum: 2011. 08. 19. 18:40

Ez marhaság, az indexeléssel nem nekem segít, hanem a szaros kocsiját és a saját seggét védi attól, hogy gondolatolvasási képességek hiányában rommányalja valami másik autós. Ha valakivel kibaszik, az leginkbb saját maga.

Nem biztos: ha indexel, azzal tudatja veled, mit akar, és feltehetően az is lesz. Ezzel neked is segít. De ha mocsok, akkor majd hülye lesz tudatni a dolgot, azaz nem fog indexelni. (találd ki gyorsan a gondolatom című nóta ez)

S igen, magát is védi természetesen. Az index miatt lesz a dolog "interaktív", attól lesz "közlekedés-szagú". Anélkül max. büdös. :) (ezt nem csak konkrétan az indexhiányra értem, hanem általában a jelzések, gesztusok, akármik hiányára, meg arra a gondolkodásmódra, hogy "az úton csakis én vagyok de májer"-című nóta :D ).
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18509 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 15:03

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 19. 19:55

... Erre megsértődött a köcsög. :omg: :nevet:

:offtopic: Hát, ha belegázoltál neki... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18510 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 16:09

Idézet

Összeütközött egy mentő és egy autóbusz Kecskemét belvárosában egy útkereszteződésben szombaton, a balesetben tizenegyen megsérültek - közölte a rendőrség az MTI-vel.
MTI| 2011. augusztus 20.

Egy beteghez siető, megkülönböztetett jelzéseit használó mentőautó ütközött össze a Balaton Volán menetrend szerinti járatával, amelyet az út melletti jelzőlámpának lökött - mondta Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A mentőautó vezetője és az ápoló súlyosan megsérült, az autóbuszban kilencen könnyebben sérültek meg.

#18511 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 21. 09:54

Idézet

Egymást követően két baleset is történt vasárnap reggel az M7-es autópályán, Zalakomár közelében - közölte az Útinform ügyelete vasárnap. Mindkét baleset pontosan ugyanott, a 192-es kilométernél történt, de egyikben sem sérült meg senki.

A sztráda Letenye felé vezető oldalán előbb hajnalban egy személygépkocsi ütközött a szalagkorlátnak, és az úton megpördülve állt meg. A rendőrségi helyszínelés idejére az M7-es határ felé vezető oldalát teljes szélességében le kellett zárni.

Alig néhány perccel az útzár feloldása után ugyanott újabb baleset történt. Egyelőre ismeretlen okból két román személyautó ütközött egymásnak. A balesetek miatt az M7-es autópályán Zalakomárnál a Letenye felé vezető oldalon elterelték a forgalmat. A helyszínelés háromnegyed 10-ig tartott, ekkor az Útinform szerint ismét megindulhatott a forgalom.

#18512 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 23. 19:11

Ez volt mar?

http://lezerblokkolo...-uj-fejlemenyei
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#18513 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 23. 19:27

Idézet: asdf - Dátum: 2011. 08. 23. 20:11

Idézet

Dr. xxxxxxxxxxx főosztályvezető ügyész

Abszurdisztánban ezt is lehet?
Indoklás nélkül is be lehet tiltani az eszközt, az EU nagy részén az autóban tartás is büntetendő.
Ennyi erővel kötelezővé is teheti a használatot.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#18514 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 25. 01:20

Kép