Idézet: Boba - Dátum: 2011. 08. 18. 22:40
Azon agyalok, hogy láthatatlan a kocsim. Olyan nehéz észrevenni egy piros accordot? Zsinórban történik meg az velem, hogy allin-t tolok es mondjuk a teherautóval együtt az előttem haladó személyautót is meg akarom előzni, és kirántják elém a kormányt és lassítanom kell. Multkor pl satuznom. Balatonlelle előtti elkerülő, 110es korlátozás. Én úgy kb 130-140el előztem, és a 80al haladó teher mögül próbált meg katapultálni a renault előző gen thalia. Hát eléggé anyázva dobbantottam marha nagyot a féken. És sajna sokszor megtörténik ez. Gondolom mások úgy érzik, hogy ha én előzök biztos szabad a pálya és nyugodtan mehetnek...
Nem figyelnek a tükörbe, ennyi. Vagy egyáltalán nem, vagy csak előzés előtt belepislant egy picit, és épp ott vagy, ahol nem lát téged.
Volt olyan ismerősöm, aki még tolatáskor se nézett se hátra, se a tükörbe. Az udvari garázsból kitolatott (falusi kis utca, akkoriban kb. napi 1 autó ment el, max. kb. 20 km/h-s sebsséggel, rossz, nagyon göröngyös földes utcán), végig kb. egy 10 méter hosszú betonos kiállón, majd át az utcai beton járdán, rá az útra. Közben végig mereven előre nézett. Mondjuk vezetett 10 év alatt kb. 10e km-t, de akkor is valami őrangyala lehetett, hogy pl. sose gázolt el senkit a járdán kiálláskor, meg sose volt komoly balesete.
Előzés: kiment 60-nal előzni, utolsó sebességfokozatban. Fél perc múlva már 61-gyel ment, még fél perc múlva meg 62-vel, úgy ment el egymás melett a két kocsi, mint két csiga. És ha közben egy tank jött volna szembe, akkor se ment volna vissza; nem mert rossz ember volt, hanem egyszerűen nem jutott eszébe. A fia mesélte nekem pár éve, hogy amikor a bácsi még vezetetett, a 70-es évek vége, 80-as évek eleje, volt olyan, hogy akit előzött, az már fékezett, hogy hamarább meg tudja előzni és húzódott a jobb szélre, a szembe jövők meg fékeztek, és mentek be az árokba, hogy elférjen és ne nekik menjen. Közben káromkodott, hogy úgy mennek ezek, mint az állatok, minek rohannak így, stb. Erre megszólalt az asszony a jobb elsőről: "Ne szidd őket! Most mentették meg az életünket."
Szerencsére érezte/tudta hogy nem megy neki, nagyon ritkán kezdett előzésbe. Meg alapban nagyon ritkán vezetett kocsit, ha valahova menni kellet nagyon, akkor már előző nap arra készült lelkiekben.
Szerkesztette: Sparow2 2011. 08. 20. 09:22 -kor