HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 962
  • 963
  • 964
  • 965
  • 966
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#19261 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 06. 10:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 05. 23:29

A végén még a rokihelyen parkoló rendőr lesz a szent és természetes a bosszú.

Ez lett a 20 év liberáljából.
Nálad sincs tekintélye a rendőrnek.
Márpedig hatóságot nem cseszegetünk, akármi is van. Lehet, hogy fánkért ment, lehet, hogy valahová ki kellett szállniuk.
Lényegtelen. Ő a hatóság, ugyan nem megkérdőjelezhetetlen, amit tesz, de majd a VPOP-t/NAV-ot, mentőt, és a tűzoltót is kéne fotózgatni, amikor rokihelyre állnak.
Hogy lehet az, hogy az elmúlt sok évben nem lettem kardlappal, gumibottal, gumilövedékkel megküldve, pedig utaztam már egy metróban szurkolókat felvigyázó páncélosokkal is?
Közlekedésiek? Ahányszor leintettek, annyiszor igazuk is volt.
Viszont sosem raktam átfestett Trabantra kék helyzetjelzőt.
A téli gumi hiányáért büntetnek már?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#19262 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 10:25

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 01. 06. 10:12

Ez lett a 20 év liberáljából.
Nálad sincs tekintélye a rendőrnek.
Márpedig hatóságot nem cseszegetünk, akármi is van. Lehet, hogy fánkért ment, lehet, hogy valahová ki kellett szállniuk.
Lényegtelen. Ő a hatóság, ugyan nem megkérdőjelezhetetlen, amit tesz, de majd a VPOP-t/NAV-ot, mentőt, és a tűzoltót is kéne fotózgatni, amikor rokihelyre állnak.
Hogy lehet az, hogy az elmúlt sok évben nem lettem kardlappal, gumibottal, gumilövedékkel megküldve, pedig utaztam már egy metróban szurkolókat felvigyázó páncélosokkal is?
Közlekedésiek? Ahányszor leintettek, annyiszor igazuk is volt.
Viszont sosem raktam átfestett Trabantra kék helyzetjelzőt.
A téli gumi hiányáért büntetnek már?

Remélem, ezeket nem nekem céloztad, inkább általában. :-)

A rendőr intézkedéskori parkolásának megvan a maga rendje (volt időm erről rendőrrel beszélgetni). Ha intézkedés miatt parkol tilosban, akkor bekapcsolva kell hagyni a kék villogót, akár az autó mellett van, akár nincs.

Milyen tekintélye legyen a rendőrnek?
-2 hónapja ellopták a tárcámat a szék támlájára akasztott bőrkabátom belső zsebéből. Az ügyeletes tiszt (kapitányságra bementem a 107 tanácsára) azt mondta, hogy zseblopás miatt tegyek feljelentést, holnap mennek is a kamerafelvételért. 1 hónap múlva még mindig nem kérték ki a felvételt az étteremtől, viszont nekem küldtek egy levelet, hogy ez mégsem zseblopás, mert nem volt rajtam a kabát. Ebben mit tiszteljek? Ha a mi cégünk ilyen munkát végez, többet nem bízzák meg.
-térfigyelő kamera alatt álló autómat meghúzták, egy másikat pedig ugyanaz az autó szó szerint össze is tört (festéknyomok azonos színűek). Feljelentés meg lett téve max. 36 órán belül az eset után, mégsem készült felvétel. Bezzeg az egyirányú utcába fordítva 5 métert azért bemenő taxist, hogy az utast ki tudja tenni, már az utca végén elkapják. Utóbbit is el kell kapni, csak nem ugyanaz a súlycsoport.

Soroljam még?

U.i.: a téligumi nem kötelező.

Szerkesztette: Carmaged 2012. 01. 06. 10:26 -kor

#19263 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 06. 10:25

Remélem, ezeket nem nekem céloztad, inkább általában. :-)

Persze, hogy általában.
A liberál előtt kicsit jobban működtek a dolgok. Azóta nekünk is "elveszett" két autó a családból, egy környékről. Gyakorlatilag eredmény nélkül záródott le, azt is úgy kellett kikönyörögni, hogy legalább a biztosítótól legyen valami fájdalomdíj.
Attól, hogy ugyanolyan ruhában, és egyforma autókkal járnak, a kasztrendszer még megvan.
A civil meg csak annyit lát, hogy az egy rendőr.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#19264 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 01. 06. 10:46

Persze, hogy általában.
A liberál előtt kicsit jobban működtek a dolgok. Azóta nekünk is "elveszett" két autó a családból, egy környékről. Gyakorlatilag eredmény nélkül záródott le, azt is úgy kellett kikönyörögni, hogy legalább a biztosítótól legyen valami fájdalomdíj.
Attól, hogy ugyanolyan ruhában, és egyforma autókkal járnak, a kasztrendszer még megvan.
A civil meg csak annyit lát, hogy az egy rendőr.

Sokban egyetértek, de sajna a rendőr is tett azért hogy ne kapjon tiszteletet. Kemény munka lesz sajna visszaszerezni, pedig kell, mert akkor van értelmük.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#19265 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 06. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 01. 06. 10:12

de majd a VPOP-t/NAV-ot, mentőt, és a tűzoltót is kéne fotózgatni, amikor rokihelyre állnak.

Mentő/tűzoltó felőlem csinál amit akar, nem is sokat látjuk ilyen helyeken. Itt néha kisközértbe ugrik valami kifliért, aztán kész. Van azoknak elég bajuk. Ellenben rendőr az partizik mindenfelé, vagy éppen okosba használja a villogót, hogy jogtalan előnyhöz jusson. Mert amikor csak megfordul, vagy piroson áthajt, addig felnyomja, kanyar/kereszt után meg hirtelen nem sietős? Ugyanmár.
Make love not Wor.

#19266 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 06. 12:57

Ellenben rendőr az partizik mindenfelé, vagy éppen okosba használja a villogót, hogy jogtalan előnyhöz jusson. Mert amikor csak megfordul, vagy piroson áthajt, addig felnyomja, kanyar/kereszt után meg hirtelen nem sietős? Ugyanmár.

Karácsony után jöttem vissza, M3 bevezető - Róbert Károly - Árpád híd felé. A rendőr a Váci úti felüljáró alatt a balra kanyarodó sávból hajtott át elém rövid lámpahasználattal, de éppen piros volt, nem volt fékezős móka. Zöld után mentünk tovább, a rendőr haladt előre, én a középsőben, ő előbb jobb szélen, aztán megint középen, lámpát ekkor nem használt. Az előtte lévő nemtudommilyen kocsi, ha jól láttam, index nélkül váltott a belsőbe, a rendőr azonnal utána, majd lámpa, sziréna fel, már terelték is le jobb szélre, az újpesti rakparti lehajtó magasságában.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#19267 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2012. 01. 06. 08:14

a paraszt szólhatott volna a szemtanuknak, ... Láthatósági mellény+elemlámpa

Életszerű, ja.
Észreveszem, hogy kiszöktek a csikók. Beviharzok a spájzba, előkapom a jó előre bekészített láthatósági mellényt, meg viszek párat a szemtanúknak is.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#19268 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2012. 01. 06. 17:41

Életszerű, ja.
Észreveszem, hogy kiszöktek a csikók. Beviharzok a spájzba, előkapom a jó előre bekészített láthatósági mellényt, meg viszek párat a szemtanúknak is.

http://www.langlovag...-audi-polgarnal
Így már más a leányzó fekvése.
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#19269 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 06. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2012. 01. 06. 17:59

Szóval ott volt a lovász is. Csak kiderül, hogy mi ferdül merre irányba.
Make love not Wor.

#19270 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 18:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2012. 01. 06. 17:41

meg viszek párat a szemtanúknak is.

Mivel ez egy tanya, gondolom nem a 6-7 km-re lévő nánásról véletlenül arra sétáló házaspárra ragasztották rá a szemtanú jelzőt, hanem azokra, akik a terelésben részt vettek.

#19271 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 18:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 06. 18:03

Szóval ott volt a lovász is. Csak kiderül, hogy mi ferdül merre irányba.

Amúgy nem tudom, hogy mit gondoltak a "lovászék", hogy elfoglalják teljes szélességében az utat, anyuci elől a terepjáróval tompított, ergo vmilyen szinten el is vakítja a szembe jövőt. Jahogy vészvillogott, már mindjárt más. Akkor ezután ha jön szembe egy vészvillogó járgány, megállok, nehogy egy ménes legyen mögötte.

#19272 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 19:41

Végülis… mit nekem az, hogy nem tudom, mi van előttem… hát spílerként csak a gázt nyomom, a hülye ló, meg majd megnézi magát. :lollypop:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#19273 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 19:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2012. 01. 06. 18:36

Amúgy nem tudom, hogy mit gondoltak a "lovászék", hogy elfoglalják teljes szélességében az utat, anyuci elől a terepjáróval tompított, ergo vmilyen szinten el is vakítja a szembe jövőt. Jahogy vészvillogott, már mindjárt más. Akkor ezután ha jön szembe egy vészvillogó járgány, megállok, nehogy egy ménes legyen mögötte.

Ja. Relatív gyorshajtás ugyebár, de tegye fel a kezét, aki minden szembejövőnél lelassít 30-ra...

Olyan már nekem is volt, hogy elment a szembejövő, feltoltam a refit, aztán próbáltam is ki a fékeket, mert megláttam a balra forduló lovaskocsit a sávomban, kivilágítatlanul. Nagyjából 1-1,5 méterre állhattam meg mögötte; ha a szembejövő 1 másodperccel később jön, ezt a postot nem írom meg. 70-80 körül mehettem.

Szerkesztette: Carmaged 2012. 01. 06. 19:44 -kor

#19274 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 19:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2012. 01. 06. 17:59

... de még mindig ott tartunk, hogy a ló helyett lehetett volna akármi az úton, tehát a sofőr biztosan nem a megfelelően választotta meg a sebességét.
Az pedig ebből a szempontból mellékes, ha a lovasok IS hibáztak.

#19275 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2012. 01. 06. 19:57

a sofőr biztosan nem a megfelelően választotta meg a sebességét.

Ezt vitatta valaki? :think:
Csak az egészet az árnyékolja be, hogy a tésasszony tudta jól, hogy 25 ló van mögötte az úton teljes szélességében. Ennek ellenére csak vészvillogott (amit szerintem én se vettem volna észre, mert hülye módon nem a szembejövő lámpájába nézek ilyenkor, habár bárhova lehet ilyenkor nézni, úgyis vak vagy pár secig).

#19276 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 20:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2012. 01. 06. 20:13

Ezt vitatta valaki? :think:
Csak az egészet az árnyékolja be, hogy a tésasszony tudta jól, hogy 25 ló van mögötte az úton teljes szélességében. Ennek ellenére csak vészvillogott (amit szerintem én se vettem volna észre, mert hülye módon nem a szembejövő lámpájába nézek ilyenkor, habár bárhova lehet ilyenkor nézni, úgyis vak vagy pár secig).

A néni megállhatott volna az út közepén, megáll az autós és elmagyarázza miért vészvillogózik, mire számítson. Megelőzhette volna ő is a bajt amit az ő lovaikkal előidéztek. Nem védem az autóst sem ő is hunyó volt. Attól, hogy vészvillogózik még nem tudni miért csinálja, de szerintem a legtöbben nem a fékre lépnének, max. nem nyomja a gázt amíg nem látja(ha egyáltalán látható) hogy mi a helyzet.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#19277 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2012. 01. 06. 20:13

Ennek ellenére csak vészvillogott (amit szerintem én se vettem volna észre, mert hülye módon nem a szembejövő lámpájába nézek ilyenkor, habár bárhova lehet ilyenkor nézni, úgyis vak vagy pár secig).

Csak vészvillogott?
Én azért remélem, kevesen járnak az úton olyanok, akik nem vesznek észre az út közepén egy kivilágított elakadásjelzős autót és olyanok is, akik az ilyen járművek mellett úgy száguldanak el, hogy bele sem gondolnak abba, talán nem ok nélkül villog az az autó.

#19278 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 05. 23:23

Minek álljon ki csápolni? Hogy őt is elbassza a lovakkal együtt?
Ha meg nem az autós volt figyelmetlen, hanem a lovak rohantak be elé féktávon belül, akkor gyalog hogyan érhettek volna oda integetni?

Ö, az milyen már, amikor hirtelen berohan elé 6 ló, mindet elüti. Kicsit reális, nem? :omg: ne viccelj, nagyon úgy tűnik, hogy az autós figyelmetlen volt ám, de nagyon, illetve ha abszolúte abszolút gyorsan hajtott, akkor meg hatványozottan hitvány. (azaz nem pl. 95-tel ment, hanem tényleg kiLÓ40-nel, az azért 1 ilyen úton kegyetlenül nem mindegy)

Szerkesztette: Warrior 2012. 01. 06. 20:42 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19279 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 20:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 01. 06. 10:25

... ez mégsem zseblopás, mert nem volt rajtam a kabát. Ebben mit tiszteljek? ...

Vigyázz az előítélettel, mert csozsi kolléga épp erre gondolt; amúgy te a rendőri gépezetről, bürokráciáról vettél mintát, nem pedig az egyszerű járőrről, remélem világos, hogy messze nem ugyanaz. A járőrt tisztelni kell márpedig, mert az manapság ténylen nem annyira gyakori, mint régen. Persze ráfoghatunk mindent, meg megpróbálhatjuk magunkat kimenteni. De a másik példa itt off, csak magyarázkodás rulez: tanárok, pedagógusok tisztelete. A mai fiatalok nemes egyszerűséggel seggel tekintenek rá. (azaz lesz@rják, tehát ha valaki nem is érti, láthatja, hogy azért valami nagyon nem klappol a 20 évvel ezelőttihez képest sem már)

on: ha a járőr nem kap tiszteletet, akkor előbb-utóbb ő is alacsonyodik belül, aztán ez 1 ide-oda ugráló dolog, 2 egymást tápláló folyamat lesz, hadd ne mondjam, hol a vége. Na, ezt kellene megfordítani. A járőrt tisztelheted nyugodtan szerintem.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19280 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 20:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 06. 12:57

... Ellenben rendőr az partizik mindenfelé, vagy éppen okosba használja a villogót, hogy jogtalan előnyhöz jusson. Mert amikor csak megfordul, vagy piroson áthajt, addig felnyomja, kanyar/kereszt után meg hirtelen nem sietős? Ugyanmár.

Elhiszed-e, hogy ez is annak a fentebb említett folyamatnak az eredménye? Ha meg nem tiszteljük csak úgy, máris hozzátettünk 1 lapáttal. Fordítva kellene, nem mindegy nekünk amúgy? Nem fogunk ettől se kevesebbet keresni, se hamarabb meghalni.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 962
  • 963
  • 964
  • 965
  • 966
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.