Tükörhasználat.
Bazmeg, én egyenesen haladva még egy kurv@ fékezés előtt is belevillanok a tükörbe. Tudjátok, hányszor jönnek ki elém? Sokszor sima mozdulat, aztán semmi vészhelyzet. néha jó dolog a többieknél gyorsabbnak lenni - észlelésben.
Azt figyeltem meg, hogy az ilyen 1-2 mp-en belül kialakuló helyzetre nem vevők gyorsan. Ha pl. megyek valaki mögött, beváltok belsőbe, s odalépek (mert pl. gyorsul a gép, dinamikusan), van rá jó esély, hogy a hülye pont akkor akar a belsőbe váltani, azaz pont akkor mozdítja a kormányt, amikor már mellette haladok. Pedig nem vagyok repülő.
Nem tudják használni a tükröt. Azt hiszik, ha az előbb belenéztek már, akkor most nincs semmi. meg alapvetően, nem számítanak arra, hogy 1 mp-n belül változzon a helyzet (márpedig ha valaki valaki mellé ér, előz, akkor nincs mese, ott 2 tizedenként is változhat). Annyian meglepődnek...

Én csak röhögöm. De nem vicces. Kurv@ra nem az.
ps.: nekem is volt anno pár olyan sávváltási kísérlet, ami egy balra-majd-hirtelen-vissza kormánymozdulattal járt. Na, akkor megtanultam, hogy jobban kell figyelni. Meg igazából ott a defenzívben is, hogy számítani kell a forgalmi helyzet hirtelen megváltozására: ha monoton a dolog, akkor gyanús.
Szerkesztette: Warrior 2012. 06. 24. 12:50 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."