HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1011
  • 1012
  • 1013
  • 1014
  • 1015
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#20241 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 30. 16:01

Nem volt annyira alacsony a hely, egy Citrom BX, meg szélyautók befértek bőven.
Furgonok, meg ilyesmik már a magas helyekre fértek.
Ez meg valami magas építésű autó volt, ami épp kicentizte a megfelelő magasságot.

A légrugós Citroenek egyébként épp nem állhattak be, de más okból: a légrugó eleresztette a levegőt, és lesüllyedt.
A gép ami kihozta, az meg nem tálcán, vagy raklapon hordta a kocsikat, hanem egy teleszkopós szerkezet aláment, és a kerekeinél fogta meg a járművet. A nagyon lesüllyedt Citromok alá meg nem fért be.

#20242 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 30. 17:54

akácfa utca? :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#20243 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 30. 22:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 06. 27. 00:30

Hát ott van b+ abban a b@szott szabálykönyvben, hogy megállók környékén, álló busz mellett mire kell számítanod. De meddő ez a vita. Mint ahogy az éjjeli fokozott óvatosság. Feketén-fehéren le van írva, hogy FOKOZOTT, ez a szabály. :smoker:

ez baromasg
ennyi erovel felkeszulhetnel arra is hogy veled szemben lep ki az idokapubol a DeLorean a Doc-val es Marty-val

vagy mennyire vagy felkeszulve arra a defnziv vezetessel, hogy a szembejovo neked jon
hiaba allsz is meg -amit amugy sem fogsz-, o meg ~100-l beledall

na?
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#20244 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 30. 22:39

voltam most P-Sz Balatonakalin meg Keszthelyen.

P delben indultam, 3 ora alatt ertem le Bakalira :blush:
M7 40-110-0-130-60-100-0-20-100-30-80... mar az M0-tol lepesben ment, de baleset nem volt
aztan vhol Velence korul utolertunk egy Kenworth csoros 3 tengelyes platos tgk-k egy vasszerkezettel a platojan, olyan igazi '60-70-s evekbeli kinezetu db
hat az ugy "ment", hogy a nyerges kamionok ugy kerulgettek ki, mintha allna, nem 70-l nem ment, hanem 40-l SE(!!)
en kb 55-l mentem el mellette, de szemre 25-30 korul veretett

de elotte meg olyanokat muveltek a kedves otostarsak, hogy megy a sor, szelso sav szinte senki
kanyarban elore latok, es a 5-l elottem halado elott kb 5-600m-s egyenesben sehol senki, de o a belso savban veret 80-85-l
na hat itt jobbrol kicsit megeloztuk egy 20-n kb

meg ezerkettes biguli 60-l safety car-oskodik, nem gyoztek kielozni azt is
60-l miert nem lehet a 7-sen menni?
70km/h alatt fel se mehetne a palyara

---

most este hazafele, van az a 710-s elkerulout, amin 110-l lehet menni Balatonfuzfoig
hat ott vkinek 20:40-kor meg nincs annyira sotet, hogy vilagitson am, meg ne parkolofennyel jojjon szemben, ha mar amugyis lakott terulten kivul meg fenyes nappal is kell vilagitani meg csak kb 15+ eve
hat a bringosokrol mar nem is bszelve, nappal van rajtuk melleny -kb a 2/3-n...-, este meg felen sincs
mekkora logika

na meg a 55-l felvezeto autot jatszo Balatonudvari-tol Balatonfured-g is innen udvozlom

Szerkesztette: hobizoli 2012. 06. 30. 22:40 -kor

Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU

#20245 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 30. 22:43

Idézet

43. § (4) A vezetőnek fokozottan ügyelnie kell az úttesten
a) villamos megállóhelynél levő járdasziget és az ahhoz közelebb eső járda között áthaladó gyalogosok, a menetrend szerint közlekedő járművek megállóhelyéről az úttestre lelépő gyalogosok, az autóbuszra felszálló és arról leszálló gyermekek, továbbá
...
biztonságának a megóvására.

Nevesített szabály, kár vele vitázni.

#20246 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 30. 22:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 06. 30. 23:43

ez most mire?
a busz a kozvetlenul a jarda mellett all -tehat a hozza kozelebb eso oldal adott is ezzeé-, de piros van nekik a zebran
Powered by:

#20247 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 30. 22:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 06. 30. 23:43

Nyilván, én sem maga a szabály betűje miatt vitázom, inkább mert nyilvánvaló, hogy megállók környékén, meg ahol a TMK-ról le- ill. fellépnek a gyalogosok, ott azért nagyobb a veszély, ott előfordulhatnak helyzetek.

De azért baromságnak nevezni - baromság.

Persze, ilyen alapon mindenre fel lehetne készülni, de Hobizoli kolléga azt nem akarja fogni, hogy az lehetetlen. Viszont vannak helyek, ahol elvből kell számítani - akár le van írva, akár nem.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20248 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 30. 22:52

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 06. 30. 23:50

ez most mire?
a busz a kozvetlenul a jarda mellett all -tehat a hozza kozelebb eso oldal adott is ezzeé-, de piros van nekik a zebran

A defenzív egyik alapeleme, hogy ne menj közel másokhoz.

Na, ha ebből leszűröd, hogy akkor vezessünk a levegőben, akkor csalódnom kell - minden gondolkodásodat elveszítetted. Remélem nem. :smoker: Nem kéne állandóan a ló egyik oldaláról pattogni a másikra.

Már elnézést, de rutinosnak tűnsz, akkor hogy a pics@ba nem fogsz fel egy ilyen nyilvánvaló dolgot - akár szabály, akár nem -, hogy a gyalogosok tömege közelében óvatosan bazmeg. Ilyen egyszerű. Tudom, attól még bárhol megjelenhet gyalogos, de ott több van belőle. Ja, meg a gyalogos nem olvassa a KRESZ-t. Akkor miről is vitázunk? Hülyeségről? Nagyon nem kéne. Bocsika.

Szerkesztette: Warrior 2012. 06. 30. 22:54 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20249 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 30. 22:53

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 06. 30. 23:39

voltam most P-Sz Balatonakalin meg Keszthelyen.

P delben indultam, 3 ora alatt ertem le Bakalira :blush:
M7 40-110-0-130-60-100-0-20-100-30-80... mar az M0-tol lepesben ment, de baleset nem volt
aztan vhol Velence korul utolertunk egy Kenworth csoros 3 tengelyes platos tgk-k egy vasszerkezettel a platojan, olyan igazi '60-70-s evekbeli kinezetu db
hat az ugy "ment", hogy a nyerges kamionok ugy kerulgettek ki, mintha allna, nem 70-l nem ment, hanem 40-l SE(!!)
en kb 55-l mentem el mellette, de szemre 25-30 korul veretett

de elotte meg olyanokat muveltek a kedves otostarsak, hogy megy a sor, szelso sav szinte senki
kanyarban elore latok, es a 5-l elottem halado elott kb 5-600m-s egyenesben sehol senki, de o a belso savban veret 80-85-l
na hat itt jobbrol kicsit megeloztuk egy 20-n kb

meg ezerkettes biguli 60-l safety car-oskodik, nem gyoztek kielozni azt is
60-l miert nem lehet a 7-sen menni?
70km/h alatt fel se mehetne a palyara

---

most este hazafele, van az a 710-s elkerulout, amin 110-l lehet menni Balatonfuzfoig
hat ott vkinek 20:40-kor meg nincs annyira sotet, hogy vilagitson am, meg ne parkolofennyel jojjon szemben, ha mar amugyis lakott terulten kivul meg fenyes nappal is kell vilagitani meg csak kb 15+ eve
hat a bringosokrol mar nem is bszelve, nappal van rajtuk melleny -kb a 2/3-n...-, este meg felen sincs
mekkora logika

na meg a 55-l felvezeto autot jatszo Balatonudvari-tol Balatonfured-g is innen udvozlom

Nagynéha kiszabadulsz Bp-ről? :Đ Nekem ez minden szinte minden héten megvan, aztán mégis élek. 60-nal már mehet autópályán.

Ellenben csütörtöki indulással most jöttem vissza Varsóból (Krakkón át, autópálya nélkül), a váltósofőröm jellemzően random sebességgel ment random fokozatban (szó szerint, 4-ben 25-100, illetve 6-ban 40-100 között minden volt, egyszerűen elfelejtett váltani - meg azt is kilométerenként, hogy milyen fokozatban van, ezért autóúton 120-nál kivette üresbe, majd visszatette 6-ba...), sebességkorlát/autóút tábla végét nem vette észre (elejét sem mindig), szidta a jobbra nem tartókat (kirobbantani nem lehetett a belső sávból), majdnem elaludt 3x (már veszekedtem vele, hogy adja át), SMS írás vezetés közben (közös kollégának, felajánlottam, hogy megírom), 40-nél nem vett észre egy ránézésre 3-4 centi vastag, 2 méteres lécet, ami keresztben feküdt az úton stb. Időnként csavartam a vizet a kapaszkodóból. Nem tudom, mit csinált volna, amikor kanyarból kijövet a Range Rover ott van a sávodban szemben és előzi a nyerges vontatót. Valószínű most nem írnék, ha ő vezet éppen... így kipróbáltam ezzel az autóval is a vészfék + padka kombót. (Lehet spílerezni, lamex kívánsága itt azért majdnem valóra vált - elnézést. :-))

Aztán én vagyok letömeggyilkosozva, amikor meg merem kérdezni, hogy biztos csak én vagyok-e az izé, ha áll a sötét traktor az úton éjjel?

#20250 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 30. 22:55

ez most mire?

A két szabály nem üti egymást. A gyalog jó eséllyel lelép, neked meg akkor sem illik elütni, ha ő volt a qki.

#20251 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 30. 22:56

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 06. 30. 23:24

ez baromasg
ennyi erovel felkeszulhetnel arra is hogy veled szemben lep ki az idokapubol a DeLorean a Doc-val es Marty-val

vagy mennyire vagy felkeszulve arra a defnziv vezetessel, hogy a szembejovo neked jon

na?

Ó b@zmeg, bele kéne gondolni már, hogy melyiknek nagyobb a valószínűsége: hogy veled szembe átsorolnak a te sávodba, vagy valami hülye gyalog leszédül eléd a megállóban ácsorgó tömegből... Nagyon nem kéne ebbe az irányba elmenni... :smoker:

#20252 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 30. 22:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 06. 30. 23:55

A két szabály nem üti egymást. A gyalog jó eséllyel lelép, neked meg akkor sem illik elütni, ha ő volt a qki.

Annyi talán a tompítás, hogy mivel ha nincs zebra, akkor jobb az esély: mármint a "féktávon belül"-re értve. Tehát egy konkrét eset elég bonyolult lehet, de tény, hogy a vezetőnek óvatosabbnak kell lennie, mint pl. országúton, vagy olyan helyeken, ahol nem kell számítania váratlanul lelépő gyalogosra.

Merthogy a KRESZ-nek van egy olyan furcsa logikája (bár ez nem mindenkinek furcsa), hogy a megállók közelében KELL számítani lelépő gyalogosra.

#20253 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 30. 22:59

ez baromasg

na?

Na. Mintegy 4 órája volt pont ilyenem, aztán a reflex+rutin+ESP kombóval elfértünk egymás mellett. Na. Igaz, a hátul éppen inni készülő eldobta a flakont.

#20254 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 30. 23:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 06. 30. 23:53

... a váltósofőröm jellemzően random sebességgel ment random fokozatban (szó szerint, 4-ben 25-100, illetve 6-ban 40-100 között minden volt, egyszerűen elfelejtett váltani - meg azt is kilométerenként, hogy milyen fokozatban van, ezért autóúton 120-nál kivette üresbe, majd visszatette 6-ba...), sebességkorlát/autóút tábla végét nem vette észre (elejét sem mindig), szidta a jobbra nem tartókat (kirobbantani nem lehetett a belső sávból), majdnem elaludt 3x (már veszekedtem vele, hogy adja át), SMS írás vezetés közben (közös kollégának, felajánlottam, hogy megírom), 40-nél nem vett észre egy ránézésre 3-4 centi vastag, 2 méteres lécet, ami keresztben feküdt az úton stb. Időnként csavartam a vizet a kapaszkodóból....

Az a sofőr is veszélyes lehetett: egy csomó szabálysértés, meg mák. De inkább mák, asszem. :smoker:

#20255 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 30. 23:04

ez most mire?

Már elnézést, de ha rutinos vagy, akkor megkérdem: mit tudsz te a defenzív vezetésről, ha nem sorolod alapból a helyzeteket valamilyen szisztéma szerint? vagy minden pillanatban ugyanazokkal a pengeéles reflexekkel rendelkezel? Kizárt. Szükség van egyfajta előítéletre, még akkor is, ha néha csal. Nem fog akkorát csalni, mint az a hülyeség, hogy "ilyen alapon bármire fel kell készülnöd". Remélem ez csak poén. :smoker:

#20256 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 30. 23:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 01. 00:02

Az a sofőr is veszélyes lehetett: egy csomó szabálysértés, meg mák. De inkább mák, asszem. :smoker:

A jobbra tartáson kívül sok szabálysértés nem volt, inkább lassabban ment, mint gyorsabban. Kivéve a lakott terület kezdetét általában, amit szintén nem vett észre, meg is büntették érte Szlovákiában. Utána sem lett jobb... én meg a tizenötödik alkalom után már nem mindig szóltam.

#20257 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 01. 04:36

Idézet

Két gyerek halt meg az M7-esen
2012.07.01. 05:30 | MTI

Tragikus kimenetelű baleset történt az M7-esen, Siófok közelében. Két gyerek halt meg, sok a sérült.

Tizenketten utaztak abban két kisbuszban, amelyek vasárnap hajnalban ütköztek össze az M7-es autópálya 106-os kilométerénél, a Nagykanizsa felé vezető oldalon, Siófok külterületén, a balesetben ketten meghaltak.

A pályán egy magyar kisbusz hátulról nekiütközött egy román kisbusznak. Az utóbbiban
utazók közül két gyermek a helyszínen életét vesztette, hatan súlyosan megsérültek, míg a magyar kisbusz négy utasa közül három súlyos és egy könnyű sérültet szállítottak kórházba.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#20258 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 01. 08:39

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 06. 30. 18:54

akácfa utca? :)

A környéke: Osvát utca.
Bár azóta úgy tudom, ha jól tudom, hogy épült valahol még egy, lehet épp az Akácfában.

Ha egyszer ott parkolsz, nézd meg, az ajtótokokban vannak az infrasorompók, jó 10 vagy 15 cm-rel lejjebb tették, de a régi helyen a lyukak ott maradtak.
Ha azóta nem cserélték ki az ajtókat is tokkal, vonóval, mer' eltelt azóta , hát ... már, több, mint 10 év.

#20259 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 01. 08:49

ez baromasg

na?

Még mindig ezen megy a vita?

Arra azért csak gondolsz, ha egy megállóban áll egy busz, hogy na, egy hülye hátha kilép mögüle, nem?
Arra meg persze, hogy nem, hogy jön a vissza a jövőbe ... ne menj már át Dex-be te is.
Az egyik egy szinte mindennapos dolog, a másik meg egy hülyeség.

Meg az is más, hogy szemből átjön valaki 100-zal, oszt' neked megy. Főképp, ha se megállni se kerülni nem tudsz, akkor hogy volnál hibás.
Ha már példálózni akarsz, akkor ez inkább olyan, mintha megállni tilosnál áll valaki, te meg nekimész, mert ő nem állhatna ott úgysem. Attól, hogy ő megszegett egy szabályt, te még nem mehetsz neki.

De tudod mit: próbáld ki. Legközelebb meglátsz valakit átfutni egy buszmegállóból, vagy fekszik az úton, aztán majd meglátod.

#20260 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 01. 09:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 06. 30. 23:59

Na. Mintegy 4 órája volt pont ilyenem, aztán a reflex+rutin+ESP kombóval elfértünk egymás mellett. Na. Igaz, a hátul éppen inni készülő eldobta a flakont.

És gondolom mintegy 2 cm-rel magasabban ült utána, a gatyájában hirtelen képződött szerves párnától :D

Egyszer nekem is volt ilyen: valami hobbiból rallis arc vezetett, és persze levágta az ívet összes kanyarban, amit csak látott, meg ilyenek. Alapból sem tetszett, nem éreztem biztonságban magamat, de ő hozta a szöveget, hogy á, ó, ez semi, á, hát ő úgy szokott kanyarodni a rallin, hogy ez ahhoz képest semmi.
Már eltelt 1-2 óra, amikor jön egy vasúti átjáró: piros.
Én se figyeltem, amikor megláttam, pont akartam szólni, hogy "bazdmeg, piros!!!" ... de abban a pillanatban fütyült a vonat, amit fák takartak el. Valszeg a masiniszta azért jelzett, ha valaki elbambulna.
Srácon rémült fej, fékezés, lassulunk, és megjelent a vonat is a fák mögül. Én már láttam, hogy nem fogunk megállni, és szépen beleszállunk a tehervagonok oldalába, aztán nem lesz szép. De szerencsére tévedtem. Kb. fél méter se volt, úgy sikerült megállni.
A sofőrön látszott, hogy ő is be volt ijedve, mondom, én elbambultam, és pont akkor akartam szólni, amikor fütyülni kezdett a vonat, ő meg adta a dumát: "Á, láttam ám már előtte is! Ááá, nem akkor vettem észre, amikor fütyült. Ez nem is volt vészfékezés!" Gondoltam, akkor mi a fasz volt????

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1011
  • 1012
  • 1013
  • 1014
  • 1015
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.