HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1039
  • 1040
  • 1041
  • 1042
  • 1043
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#20801 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 06. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 10. 05. 20:00

Ja. Én igyekszem soha nem lassításra kényszeríteni a buszt, legyek gyalog, autóval vagy négykézláb.

Az a gond, hogy olyankor nem te kényszeríted lassításra... :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20802 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 15:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2012. 10. 06. 10:11

Nekem meg a svéd helyijárat megállt a zebránál, hogy legyek szíves átfáradni előtte.
...

Buszos vizsgát lerakott kolléga mondta, hogy nekik ezt kifejezetten megtiltották, azzal, hogy bukás lesz a vége. Meg a kézzel való intést is, hogy "mennyé".
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20803 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 15:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 10. 06. 16:32

Az a gond, hogy olyankor nem te kényszeríted lassításra... :smoker:

De, azzal, hogy nem mondok le az elsőbbségemről a javára.

#20804 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 15:45

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 10. 06. 10:50

Ja, nekem sem tűnik túl eco friendly-nek, hogy egy tíz-húsz tonnás busz egy szem gyalog miatt megálljon... Kresz ide vagy oda.

Attól még szabálytalan. Főleg, ha a buszos már látja, hogy nem csak a gyalogos áll, hanem a szemközti autós is! Tehát NEM egyszem gyalog miatt kéne megállnia. 1 gyalog miatt is szabálytalan persze, de valóban bekavar.

Szóval az van, hogy nálunk magyaroknál ez a végtelenül egyszerű forgalmi helyzet úgy meg van bonyolítva, hogy a gyakorlatban fordítva működik. (mondjuk nem csak ez működik fordítva, elfelejtem mindig) :)

Én is úgy szoktam csinálni, hogy nem kényszerítek nagy járművet hirtelen manőverre (a fenti esetben messziről tisztán látszott minden). Sőt, az egészet annak tudatában kell csinálni, hogy a nagy járműnek hosszabb a fékútja, stb. Csak a nagy járművet vezetőknek erre nem kéne még egy lapáttal rátenniük azzal, hogy ezt kihasználják.
Ha a kis autós meg szemrebbenés nélkül áthajt a zebrán, mert a távolban pár másodperc múlva érkezik egy busz, és megszokja, ezt fogja csinálni, s a többiekre is rá fog ragadni. Na, ez a veszélyes!

Kérdem én: ha 1 gyalog miatt nem is, mennyi kell ahhoz, hogy a busz lassítson?

#20805 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 10. 06. 16:40

De, azzal, hogy nem mondok le az elsőbbségemről a javára.

Bocsi, én értettelek félre: autósként gondoltam, pl. a fenti helyzetben. Világos, hogy gyalog én sem lépek le busz elé. Illetve lelépek, de messzebbről.

ps.: szerintem a jármű méretét és sebességét (meg kéne a sofőr pszichikai helyzetét is :) ) figyelembe véve, arányosan lehet ezt csinálni.

Én az egésszel arra gondoltam, hogy ha "az arányok rendben vannak", akkor a busznak is lassítania kellene, ill. megállni. Mert akkor nem borulnának az utasok sem, semmi hirtelen manőver.

De egy nyári délutánon a menetrend kicsit kitolódna, mert a busznak 1-2 perccel tovább tartana az út. Ennyi az ára. Tüzelőanyag-fogyasztásban nem hiszem, hogy meglátszik. A károsanyag-kibocsátáson bárcsak meglátszana, mert akkor kevés autó közlekedne relatíve. Csak azt hiszem, hogy nem a buszok azok, amik telefüstöli a várost. :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2012. 10. 06. 15:50 -kor

#20806 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 16:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 10. 06. 16:45

Attól még szabálytalan. Főleg, ha a buszos már látja, hogy nem csak a gyalogos áll, hanem a szemközti autós is! Tehát NEM egyszem gyalog miatt kéne megállnia. 1 gyalog miatt is szabálytalan persze, de valóban bekavar.

Szóval az van, hogy nálunk magyaroknál ez a végtelenül egyszerű forgalmi helyzet úgy meg van bonyolítva, hogy a gyakorlatban fordítva működik. (mondjuk nem csak ez működik fordítva, elfelejtem mindig) :)

Én is úgy szoktam csinálni, hogy nem kényszerítek nagy járművet hirtelen manőverre (a fenti esetben messziről tisztán látszott minden). Sőt, az egészet annak tudatában kell csinálni, hogy a nagy járműnek hosszabb a fékútja, stb. Csak a nagy járművet vezetőknek erre nem kéne még egy lapáttal rátenniük azzal, hogy ezt kihasználják.
Ha a kis autós meg szemrebbenés nélkül áthajt a zebrán, mert a távolban pár másodperc múlva érkezik egy busz, és megszokja, ezt fogja csinálni, s a többiekre is rá fog ragadni. Na, ez a veszélyes!

Kérdem én: ha 1 gyalog miatt nem is, mennyi kell ahhoz, hogy a busz lassítson?

:-s
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#20807 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 12:20

Kivancsi vagyok, ki mit tud a lako-piheno ovezetrol. Irjatok le, szerintetek az ezt jelolo tabla hatarain belul, hogyan kozlekednetek!? (Legyszi ne "csaljatok", csak a fejetekben levo gondolatokat irjatok ide!) Koszi!
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#20808 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 10. 09. 13:20

Kivancsi vagyok, ki mit tud a lako-piheno ovezetrol. Irjatok le, szerintetek az ezt jelolo tabla hatarain belul, hogyan kozlekednetek!? (Legyszi ne "csaljatok", csak a fejetekben levo gondolatokat irjatok ide!) Koszi!

Hát én úgy fejből úgy tudom, hogy max 30km/h és hangjelzés tilos, meg mondjuk nem egyesben megyünk 30-al, hogy ordítson a "sportkipufogó", stb. De egyéb tekintetben tudtommal nincs különbség a normál lakott területhez képest.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#20809 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 10. 09. 13:20

Irjatok le, szerintetek az ezt jelolo tabla hatarain belul, hogyan kozlekednetek!?

Sima gyalogos 5 pont, biciklis 10, 10 éven aluli gyerek 50, terhes anyuka 100.

#20810 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 12:40

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 10. 09. 13:38

Sima gyalogos 5 pont, biciklis 10, 10 éven aluli gyerek 50, terhes anyuka 100.

Ez a normal pontozas te, ott minden fele annyit er, mert konnyen talalsz beloluk... :p
Kép

#20811 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 10. 09. 13:23

Hát én úgy fejből úgy tudom, hogy max 30km/h és hangjelzés tilos, meg mondjuk nem egyesben megyünk 30-al, hogy ordítson a "sportkipufogó", stb. De egyéb tekintetben tudtommal nincs különbség a normál lakott területhez képest.

20kmh, csak célforgalom, gyerekek játszhatnak az úton, alapból várakozni tilos stb.

Szerkesztette: Carmaged 2012. 10. 09. 12:56 -kor

#20812 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 10. 09. 13:49

törvény bötűje

Írta, hogy ne csaljunk.

#20813 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 10. 09. 13:50

Írta, hogy ne csaljunk.

Sorry, annyit nem olvastam vissza, csak láttam az erős félremenéseket, javítottam fejből, aztán be is idéztem. Kiszedem.

#20814 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 17:44

Tilos várakozni? Erre nem is emlékszem. De arra igen, hogy a gyalogosra számítani kell az úttesten is (asszem ott is elsőbbsége van). Meg tán 30 a teljes területen.

Szerkesztette: Warrior 2012. 10. 09. 17:44 -kor

#20815 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 10. 09. 18:44

Tilos várakozni? Erre nem is emlékszem. De arra igen, hogy a gyalogosra számítani kell az úttesten is (asszem ott is elsőbbsége van). Meg tán 30 a teljes területen.

Újra: 20.

#20816 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 19:37

En is a varakozas miatt kaptam egy 10 €-s pakkot. :p Tok szabalyosan leparkoltam, mentem elintezni a dolgom, aztan megyek vissza es ott vigyorog a csekk az ablaktorlo alatt. Mondom mifasz, megnezem, azt irja, hogy mivel nem a kijelolt helyen alltam meg, azert kaptam. Be is mentem rakerdezni, aztan egy kedves emberke mutatott egy terkepet, meg elmagyarazta, mi merre... en meg vorosodtem, hogy ilyenre nem emlekszem. :D A 20 kmh, meg gyalogosveszely, fokozott figyelem, "celforgalom", stb. megvolt nekem is, de ez a buzi csak kijelolt helyen szabad varakozni nem.
Kép

#20817 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 10. 10. 00:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 10. 09. 13:49

20kmh, csak célforgalom, gyerekek játszhatnak az úton, alapból várakozni tilos stb.

Én is 30at mondtam volna. Azt viszont igen, hogy nagy autóval nem rohangászunk, csak ha kukás, célirányos rakodás, meg ilyenek vannak. Várakozni tilost nem mondtam volna, mert szerintem mindenhol az, ahol nem szabad, hiába férünk el itt is az út mellett vagy a járdán, ha nincs jelölve, akkor lófasz. Más nem jut eszembe.
Make love not Wor.

#20818 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 00:27

De te legalább nem csaltál. :smoker:

#20819 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 05:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 10. 10. 01:27

De te legalább nem csaltál. :smoker:

Ki csalt?

#20820 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 05:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 10. 01:01

Én is 30at mondtam volna. Azt viszont igen, hogy nagy autóval nem rohangászunk, csak ha kukás, célirányos rakodás, meg ilyenek vannak. Várakozni tilost nem mondtam volna, mert szerintem mindenhol az, ahol nem szabad, hiába férünk el itt is az út mellett vagy a járdán, ha nincs jelölve, akkor lófasz. Más nem jut eszembe.

Megállni / várakozni alapesetben szabad, aztán van egy oldalnyi felsorolás, hogy hol mégsem.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1039
  • 1040
  • 1041
  • 1042
  • 1043
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.