HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!

#1231 Felhasználó inaktív   Drat 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 12. 12. 13:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2015. 12. 12. 11:37

Jó írás lett, sok mindennel egyet értek. Nekem jelenleg 60 órám van benne és még rengeteg a tennivaló. Sőt még a főszálat sem csináltam meg. Vannak gyengeségei, de alapvetően jó játék lett, viszont a megelőző hype-hoz szerintem nem ér fel, bár ez mondjuk lényegtelen.
"There's room at the top they're telling you still
But first you must learn how to smile as you kill"

#1232 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 03. 07:24

Until Dawn.

Szep grafika, jo zene, remek hangok. Sztori nyilvan az amcsi tini horror de jopofa szorakozas volt. Parommal es ket haverommal felvaltva iranyitva vittuk vegig. Megerte.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1233 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 04. 18:11

Dragon Age II újra. Némileg változott a véleményem első alkalom óta.

4 év távlatából már nagyon gyengének néz ki a grafika. Viszont az ui meg a többi apróság már egyáltalán nem zavart, gondolom a több játék hozzászoktatott a gagyi konzolos interfészekhez. Most 30 óra alatt fejeztem be, de minden melléküldetést megcsináltam 1-2 gyüjtögetőst kivéve.

#1234 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 05. 11:58

Fallout 4

Hát... mit is mondhatnék. Csalódás.

Kiindulásként annyi, hogy szerintem falloutból az 1-2 és a tactics nagy kedvenceim, bármikor elő tudom venni őket és végigjátszani századszorra is, nem unalmas (bár tudom utóbbit sokan nem kedvelték, én mégis szerettem valamiért). A 3 sem volt rossz, de már nem váltotta ki belőlem ugyan azt a lelkesedést. New Vegas és a 4 viszont kifejezetten kiábrándító, rókabőr lehúzogatás.

A játékmenet: a megszokott. Számomra érzékelhető változás nem történt, VATS ugyan az (én sniper build preferenciám miatt használom), grafika átesett némi polírozáson, történet vezetés és hangulat ugyan az. A skill rendszer leegyszerűsítése nem rossz ötlet, sőt talán ez az egyetlen igazán eredeti és nem teljesen elcseszett újítás a gameben.

A történet: elsőleges problémám magával a történettel interaktáló helyek hiányával van. Persze rengeteg helyre el tudsz menni, felfedezhetsz mindenféle jót, de ez, leszámítva azt az 5-10 tényleg unikális helyet csak repetitív és kissé érdektelen helyszínek halmaza. Gyárépületek\mini faluk\városok raider\gunner\mutant\ghoul kombinációk valamelyikével, ahol valamilyen Y random quest esetleg lejátszható. Az open world problémája számomra, hogy ha nem fogja valami össze azt a világot, akkor hamar unalmassá válik, még akkor is ha minden sarkon unikornisok jönnek veled szemben szupermutáns andorid szamurájokkal a hátukon. Ezt a játékbeli világot viszont semmi sem tartja össze, mivel voltaképp nincs értékelhető története.

Az alap konfliktus még jó is (kb ennyi volt az első két részé is), de a karakter illetve a különböző faction-k erőltetettek, súlytalanok, minden hangulatot kilúgoznak, így nincs meg az a fajta katarzis, ami pl. a 3 végén is volt. (1-2-ről nem is beszélve)

Van egy brotherhood, akik sosem voltak ennyire idegesítőek, mindig is volt némi bigottság a csapatban, de ez a tech vallás és a vele kapcsolatos fanatizmus számomra nevetségessé tette őket. Ott a greenpeace fallout megfelelője, akiket szerintem megjelenés előtti utolsó pillanatban talált ki valaki, mert rájött, hogy így csak két fő konfliktus lesz és a több az tudjuk, hogy jobb. A railroad nincs kidolgozva, nincs átgondolva, a semmiben lebeg ez a történet vonal a játékban. A minutemen szál remek ötlet lehetett volna, ha nem egy neutrális vonalat erőltetnek rájuk és lehet belőlük egy tökös bandát kreálni a hős szájíze szerint, ehelyett kaptunk egy csapat suttyó alabamai farmert, akiknél a cuccaidat tárolod és néha beszélsz velük, ha épp azt erőlteti rád az adott quest. És akkor ott az institute, a nagy gonosz... ja várj nem, az idilli tudós világ, ami az érdektelenségből még akkor sem tudna kitörni, ha feszítővasat adnánk mindegyik kezébe és Gordonnak becéznénk őket.

Megpróbálták lekoppintani George R. R. Martin által hype-á emelt senki sem szent világ építést, de ebből csak annyi sikerült, hogy van négy faction, amiből egyikkel sem tudsz azonosulni.

A karakterek: kreáltak egy főszereplőt, aki Steven Segal emócionális skálájával bír, folyamatosan fintorog, vagy vicsorog, függetlenül attól, milyen irányba mész, egyetlen értékelhető karakter építő rész volt benne, amit tényleg élveztem és az a Silver Shroud quest, minden más olyan, mintha egy rosszul rendezett Jean Claude Van Dame 1990-es évek beli remekét nézném.

A mellékszereplők pedig néhány üdítő kivételtől eltekintve csak az NPC számot növelik, de hozzáadott értékük nincs.

És a legnagyobb bajom a befejezés... az előző gamekben mindig volt ráhatásod a végére, még akár adott factionon belül is, most kaptunk egy 30 másodperces cut scene-t, ami ugyan az tök mind1, hogy mit csináltál, némi bugyuta hablaty az előre nézéstől, aztán War, War never changes és ezzel el is adtuk a franchise-t.

4\10
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1235 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 09. 16:34

Pont az idióta silver shroud quest mint karakterépítő? Az egy marhaság az egész, mi abban a karakter építő?

#1236 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 11. 12:30

Önálló történet vonalon belül remekül fel volt építve az egész, így a karakterek is, ha végig fullba nyomtad a silver shroud opciót remek hangulatot kölcsönzött az egésznek és minden szereplő jól illett a film noir zsánerbe.

#1237 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 14. 00:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2016. 01. 11. 12:30

Önálló történet vonalon belül remekül fel volt építve az egész, így a karakterek is, ha végig fullba nyomtad a silver shroud opciót remek hangulatot kölcsönzött az egésznek és minden szereplő jól illett a film noir zsánerbe.

Önálló történetben nekem a kedvencem a Last Voyage of the U.S.S. Constitution volt. De ha már goodneighbour akkor a bobby no-nose féle szál is jobban tetszett.

#1238 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 14. 00:51

Tomb Raider (2013)

Kép

Úgy döntöttem újra előveszem a 2013-as Tomb Raider Reboot-ot, mielőtt kijön a folytatás, mivel anno, csak kb a negyedrészéig vittem el, aztán félbemaradt. Sosem volt nagy kedvencem a régi Tomb Raider sorozat, egyik részt sem játszottam végig soha, anno még kisiskolásként túl nehéznek találtam meg túl sok volt az ugrabugra benne.

De az új játéknak érdemes volt 2. esélyt adni. Sokkal inkább élveztem most, még azokat a részeket is amiken már 2013-ban egyszer túljutottam.

A legnagyobb problémám akkor a játékkal a QTE-k voltak. Nem mondom, hogy most hirtelen megszerettem ezeket, de amennyi hulladékot azóta láttam, azokhoz képest az ebben levők még istenesek. Ebben még arra is van esély, hogy akár elsőre meg tudd őket csinálni, és nem csak úgy, hogy betanulod mikor melyik gombot kell nyomni. Mert sok játékban másképp esélytelen voltam ezeken túljutni.

Ennek ellenére, hogy nem találtam olyan vészesen zavarónak ezeket most, még mindig úgy gondolom, hogy ez csak egy olcsó fejlesztői húzás arra, hogy ne kelljen valódi dinamikus játékmechanikát konstruálniuk a fejlesztőknek, hanem simán egy fix útra tereljenek ezzel. Ha nincs választása a játékosnak arra mindig sokkal egyszerűbb fejleszteni.

Márpedig a választás hiánya különösen erősen jellemzi ezt a játékot. Hiszen a pályák néhány opcionálisan elvégezhető "fejtörőt" kivéve, teljesen líneárisak. És minden problémára csak egyetlen megoldás van a játékban.

Így végső soron nem is a környezettel kűzdesz a játékban, hanem a játék dizájnerével, annak érdekében, hogy rájöjj, hogy na vajon itt mire gondolhatott, mi a megoldás. Szóval ha kitalálsz egy bármennyire is logikus és való világban működő megoldást egy problémára, az nem fog működni a játékban, kivéve, ha az egybeesik azzal amit a pályatervező kőbe vésett. Szerintem mérhetetlenül jobb lett volna a játék, ha nincsenek fix megoldások, hanem sandbox jellegűen találhatnál tetszőleges megoldást minden akadály lekűzdésére. Ahol minden működne amit a játékmechanika enged.

De szerencsére a línearitáson kívül nem tudok semmi komoly problémát kiemelni a játékmenettel kapcsolatban. Jó, pörgős, és kiegyensúlyozott a játék, nincsenek túl nehéz meg túl könnyű részek, az ellenfelek is líneárisan erősödnek a vége felé. A távolsági harc nagyon el van találva, a közelharc kevésvé, de az se vészes.

A történet semmi extra, csak hátteret szolgáltat az játékmenetnek, számomra sokkal érdekesebbek voltak az elrejtett utalások a sziget előéletére, hogy kik jártak ott, és mit csináltak korábban. Ezekről naplófeljegyzésekből lehet értesülni.

Ami kissé érdekes a játékban, és megtöri a tökéletes beleélést, az, hogy a játékosnak, vagyis a főszereplőnek, mindig a lehető legbonyolultabb és nehezebb úton kell eljutnia mindenhová. Még utal is a játék erre egy kikacsintással. Sokszor tűnik úgy, hogy egy-egy helyre nincs más odavezető út azon kívül amin te mész, ami egy rakás hegymászást, meg akrbatikát, meg kötéltáncot, meg egyéb trükköket igényel, odaérve mégis vannak ott ellenfelek. Mégis hogy jutotttak oda? "Biztos találtak egy egyszerűbb utat"

És ezzel rögtön el is jutottunk a következő belélést nehezítő dologhoz. Hogy amiket Lara Croft csinál a játék során, hogy ezt tényleg meg tudja csinálni, ahhoz minimum profi sziklamászónak, tornásznak, és súlyemelőnek kellene lennie. Ehhez képest egy ámbár csinos, de tök átlagos fizikumú nőként van ábrázolva. Ettől falra tudok mászni. Olyan mintha Rambo -t egy vasággyal 60 kilós nyüzüge srác játszotta volna. Erről a "topmodell fizikumú csaj, lever tucatnyi edzett fanatikust, ajtókat dönt be puszta kézzel, és látszólag százkilós harangokat, meg egyéb nehéz szerkezetket mozgat meg könnyedén" hülyeségről már igazán leszokhatnának a szórakoztató iparban.

Na mind1, kicsit elkalandoztam, de visszatérve a beleélést nehezítő dolgokra, még egyet ki kell emelnem, ez pedig az, hogy az évtizedek, vagy akár évszázadok óta álló épületek, és romok szinte mindegyike pont akkor dönt úgy, hogy ő most akkor összedől, amikor te ott vagy. 1x-2x még mondanám, hogy véletlen, de a játékban, ez szinte az a kivétel, ha valami nem dől össze rögtön utánad, vagy az orrod előtt. Nekem erről a szinpadiasság jut eszembe. Nem azt érzem, hogy egy élő lélegző világban játszódik a játék, hanem azt, hogy minden csak az én szórakoztatásomra van.

A grafika néhol meglepően jó, de van néhány elnagyoltabb része is. Ami viszont baromira idegelt, hogy annak ellenére, hogy azt hittem simán fog futni max grafikán legalább 50fps-el, ehhez képest jó ha az átlag 30 megvolt érzésre. Azért nem ezt várnám egy 2 éves játéktól egy hi-end videókártyán.

+
  • Környezet, én oda vagyok az ilyen elrejtett múltbeli relikviákért és utalásokért, a sziget előtörténetére, kedvencem a II vh-s bunkerek meg rádióállomás.
  • az ugrabugrálás és akrobatika jó móka
  • az akadályok és ajtók lerombolása mindössze egy kötél segítségével valahogy különös elégedettséggel tölt el minden alkalommal
  • folyamatosan fokozódó akció
  • fejleszthető fegyverek, és skillek

-

• QTE-k
  • líneáris pályák
  • mindenre csak egy megoldás van
  • kénytelen vagy gyenge 1-es szintű skillekre pazarolni a pontokat, hogy megnyíljanak a jobbak
  • gyengébben fut mint vártam
  • nincs azzal gond, ha egy női hőssel férfiakat megszégyenítő akciózást kell csinálni, de akkor úgy is nézzen ki mint aki tényleg képes erre, és ne csak egy jó adag "suspension of disbelief" segítségével legyek képes befogadni ezt
  • kevesebb mint 10 óra alatt végigjátszható

Pontokban:

grafika/megvalósítás: 8/10
történet/hagulat: 7/10
játékmenet/irányítás: 7/10

összhatás: 7/10

Meglehetősen élvezetes játék, érdemes kipróbálni bárkinek, de főként annak akinek tetszett a 2015-ös Mad Max, mivel a játékmenet az autózást kivéve szinte megszólalásig azonos vele.

#1239 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 14. 07:33

Köszi :up:
Kedvet kaptam én is most egy újrajátszáshoz. ;)

Bocsi, de lineáris :blush:

#1240 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 14. 07:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2016. 01. 14. 00:15

Önálló történetben nekem a kedvencem a Last Voyage of the U.S.S. Constitution volt. De ha már goodneighbour akkor a bobby no-nose féle szál is jobban tetszett.

Azt egy kicsit sajnálom, hogy az U.S.S. Constitutionnal egy csak egy ugrást lehetett csinálni :)

Szerkesztette: NauTiLUS 2016. 01. 14. 07:43 -kor

#1241 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 14. 12:06

Én is pont két hete nyomtam újra Tomb Raidert, nekem elsőre is tetszett, tudta hozni az uncharted hangulatát csak a főszereplőt sokkal szíveseben nézegeti az ember :)

Az jogos, picit fura, hogy az egyszálbél könyvmoly archológus tanonc egyik pillanatról a másikra terminátorrá válik, de ezt be lehet tudni a franchise sajátosságának, engem nem zavart. Az már sokkal nehezebben bevehető, hogy ez pszichésen nem látszik rajta. A társai közül többen is meghalnak, saját kezűleg eltesz láb alól egy kisebb hadsereget és legalább 3X borzasztó sérüléseket szenved különösebb, amiken különösebb probléma nélkül túlteszi magát [SPOILER](kivéve Roth halála talán)[\SPOILER]

Szerkesztette: Nevl 2016. 01. 14. 12:10 -kor

#1242 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 14. 22:35

Többször is utal rá a narráció, hogy korábban már mászott jó sokat, meg fegyverkezelésből meg harcból is "vett órákat" úgyhogy ez meg engem nem zavart. Azt meg megszoktam hogy nagyon kevés játékba mernek erős/ izmos női karaktert tenni. Még ott is ahol egyébként a karaktergeneráló lehetővé tenné, hogy úgy állítsd be mindig úgy van, hogy férfi karakternél kb 5x akkora a felső határ, amit beállíthatsz. De tudom a játékos társadalom nagyon kis hányadát képviselem ezzel. Ha lehet hinni a statisztikának, akkor kb 1%.

#1243 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 17. 18:17

Bloodborne.

A masodik befejezest kaptam es ez miatt merges vagyok a jatekra. Honnan az istenbol kellett volna tudjam, hogy azt kell csinalni amit, hogy az igazi befejezest kapjam... ahhh... merges vagyok a jatekra, hogy 40-50 ora erofesziteset ez miatt elszurjak.

A jatek elso ketharmada nagyon tetszett az utolso harmada csak szimplan elfogadhato volt szerintem.

Grafika es a dizajn csillagos otos, hangok es az atmoszfera is nagyon jo.

Bar nem mertek hozni a demon souls igazi parasztsagat es szivatasait azert ez a jatek se volt konnyu.

Most agyalhatok ujrajatszam e a new game plusal, hogy megkapjam a rendes befejezest.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1244 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2016. 01. 18. 14:27

Guild Wars 2

Tenyleg. Vegighaladtam a szemelyes torteneten, szoval kezdodhet a valodi szorakozas.
Ertekeles? Ez volt a legelso MMORPG, amiben vegigjatszottam a torteneti szalat. Pedig joparat kiprobaltam a MUD-ok ota. Azt hiszem tetszik, ahogy eltavolodik a szokasos dps-tank-healer harmastol.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1245 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 18. 19:00

Azt hiszem elkövettem életem eddigi legnagyobb mellényúlását. Megvettem az MGSV Phantom Pain-t.

Nem is értem hogy tudott legenda státuszba kerülni ez a Kojima.

Nincs értelme kerülgetni a forró kását, szerintem ez egy pocsék játék.

Tűz gólemek, meg galoppozó hangot adó árnyékkatonák? Mivel érdemeltem én ezt ki? A rakétahajtású gázálarcos madárijesztőről már nem is beszélve.

És akkor említhetem még a bábáskodó prológot, ami kb 20 másodperc alatt baromi idegesítővé vált, de tartott vagy háromnegyed órán át. Ahol a játék semmilyen egyedi gondolatfoszlányt nem enged. Állj be a sorba és csináld pontosan azt amit mondunk, or die.

És stáblista van minden egyes küldetés után, ahol Kojima nevét szép hosszasan kitartják minden egyes alkalommal, á egyáltalán nem egoista a fazon, cseppet sem.

Én azt hittem ez egy lopakodós játék akar lenni, olyasmi mint a Splinter Cell sorozat fénykorában, de még a legújabb leg akció orientáltabb Splinter Cell-ben is több értelme van a lopakodásnak mint ebben. Ugyanis mi a frászkarikának lopakodjak, ha olyan könnyű a játék, hogy simán besétálhatok a célomhoz és bárkit aki utamba áll elintézhetem könnyedén. Szinte lehetetlen meghalni benne, majdhogynem akarni kell. Még teljes nemtörődöm módon játszva, kiugorva a fedezékből a golyózáporba is simán tovább lehet menni.

És ha már fedezékek, akkor el kell mondanom hogy a grafikán kívül az összes játékelem iszonyat ódivatúnak és gagyinak hat, mint például, a fedezék rendszer, a vezetés, a ló mozgása, az AI, de még a tűzharc is, mintha mind mind egy legalább 10 éves játékból származna.

Mindent amit ez a játék tud, tudott a Mercenaries II is, és sokkal jobban tudta, és még néhány dolgot azon felül is.

És az irányítás, ami szerintem csak azért nem a megszokott mert "ÉN VAGYOK KOJIMA MESTER, én mindent jobban tudok mint más alacsonyabbrendű játéktervezők, én nem használhatom azt az irányításrendszert amit minden akció/lopakodós játék használt az elmúlt 2 évtizedben, mindenki megelégedésére, nekem valami különlegeset kell adnom" Eredmény : ugrás helyett hasra veti magát a karakter.

És arról még nem is szóltam, hogy a játék nem elég hogy teljesen elnyom bármilyen egyéniséget, és mindenhol pontosan azt kell csinálni amit mond, nem lehet átlépni tutorial részeket, és minden csak egyféleképpen oldható meg. Hanem ezen felül még büszkén rúg is egyet azokba a játékosokba akik bárminemű egyéniséget szeretnének vinni a játékba. Hiszen van benne egy kidolgozotott karaktergenerátor, ahol eltöltesz 5-10 percet, majd a játék szépen kidobja azt amit csináltál a kukába, és a képedbe röhög, hogy nem lesz itt egyéniség, alap karakterrel kell menned köcsög. Szinte éreztem kojima san szushitól és szakétól áporodott leheletét az arcomon ahogy teli torokból röhög rajtam.

Ezen a ponton 4 óra bohóckodás után azt fontolgatom, hogy leírom a játékra kidobott 10 ezer forintot veszteségként, és nem is játszom vele tovább. Mert jelenleg nem látom értelmét.

#1246 Felhasználó inaktív   Drat 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 19. 00:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2016. 01. 18. 19:00

Azt hiszem elkövettem életem eddigi legnagyobb mellényúlását. Megvettem az MGSV Phantom Pain-t.

Én YT-on néztem végig a story-t belőle (olyan 5 óra körül volt). Az az egy érdekelt, mert maga a játékmenet nem tetszett, videók alapján. Amúgy se vagyok akkora MGS rajongó. De ha 50-szer nem tüntették fel Kojima nevét a játék során akkor egyszer sem, elég röhejes volt ^^. Sokan azt írják hogy befejezetlen is. Igazából többféle befejezés van, van olyan ami jobban kitér arra hogy pontosan mi is zajlott le, de nekem is néha WTF volt néhány dolog. Így utólag azért örülök hogy nem vettem meg :)
"There's room at the top they're telling you still
But first you must learn how to smile as you kill"

#1247 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 31. 08:44

Na én is végignyomtam újra a 2013-as Tomb Raider-t.
Hát talán másodjára jobban tetszett, mint amikor legelőször játszottam vele. :up:

Látszik, hogy gondosan balanszíroztak vele a készítői, hogy ne válhasson unalmassá, túl bonyolult se legyen, de azért megmozgassa egy kicsit az ember agyát is.
A harcokat is élvezetessé tették és a bossfightok se lettek frusztrálóan küzdelmesek.
Grafikailag is simán megállta a helyét a mai játékok között.

Egy szó, mint száz bátran ajánlom mindenkinek. :respect: :up:

Ha csak ezt a szintet hozza az új, akkor én már elégedett leszek..

#1248 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 07. 16:27

Azt hiszem hiba volt közvetlen Rise előtt végigtolni Tomb Raidert, mivel a folytatás szinte 1:1-ben ugyanazt nyújtja, és most egy időre eleget kaptam már belőle, így 2 óra játék után félre tettem, és most már egy hete hozzá sem szagoltam.

#1249 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 27. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2016. 01. 18. 20:00

az MGS5 messze a leggyengébb MGS játék, sajnos. Mondjuk Kojima az MGS3 óta nem csinált jó játékot, ez is tény, és az MGS3 is csak igazából akkor volt igazán jó amikor kijött, de akkor nagyon.
Az MGS játékok mindig a hosszas átvezetőkről, kidolgozott történetről, emlékezetes bossokról és olyan hangulatról szólt ahol az ember folyamatosan azon gondolkodott, hogy ez most valami bizarr paródia, vagy halálkomoly.

Sajnos az MGS5 története csak simán bizarr, ugyanis minden karakter teljesen karakteridegenül viselkedik. Ocelot egy két lábon járó tutorial, Miller csak összevissza prüszköl, "Big Boss" pedig csak egy néma avatar. Alig van benne valami történet, mindent a játékmenetre hegyeztek ki, az viszont hatalmasat fejlődött.... vissza, ugyanis a nyílt világ abszolút nem való egy ilyen játéknak, a gondosan kidolgozott terepek már annál inkább. Újra végignyomtam az MGS3-at az 5 után, és annak ellenére hogy baromi nehéz megszokni az irányítást és az akkor divatos limitációkat (nem mozoghatsz lövés közben, nincs realtime item selection, mindent a pause menüből kell intézni) még így is sokkal jobban élveztem mint az 5-öt.
JóSebesség

#1250 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 02. 27. 11:14

Egyébként ha már idetévedtem:

Rise of the Tomb Raider: 8/10, szinte mindenben fejlődött az elődhöz képest. Kevesebb öldöklés, több puzzle és kalandozgatás. A történet szerintem kicsit kevésbé volt érdekes, viszont a karakterek jobban megfogtak, és jobb volt a töténetvezetés is, nem volt olyan csapongó mint a 2013-as rész. Ja, és hosszabb is volt. A nagyobb hubok tetszettek, az viszont nem hogy ubisoft-szerű gyűjtögetés kapta a főszerepet itt. Vannak kripták és sírhelyek, ezek nagyon jók de a random ládák és ilyen-olyan nyersanyag gyűjtése annyira nem mozgatott meg. Ha egy kicsit kevésbé venné magát komolyan a történet (a'la Uncharted), és egy kicsit nagyobb lenne a kihívás, simán 9-10 pontos játék is lehetne. Egyébként gyönyörű a grafika, az egyik legszebb játék amivel játszottam, 980Ti-n 1080p-ben max grafikán nagyjából 60 fps fölött ment végig.
JóSebesség

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.