HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!

#431 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 29. 10:42

Mass Effect 2 (2010)

Az év egyik legjobban várt játéka volt ez számomra, Mafia 2-n kívül.

Mivel folytatásról van szó, természetes, hogy az első részhez kell hasonlítani. Az első dolog amit észrevenni, hogy a grafika sokkal szebb lett, pedig ugyanúgy UE3-at használ mint az első rész. A gépigénnyel sincs gond, 1920x1080-ban minden maximális beállításon is akadásmentes.

Aztán a második ami szembeötlik, az a játékmenetbeni változások, az irányításban és kezelőfelületben nincs jelentős változás, de ami változott az szerintem előnyére, egyértelműbb lett a kezelés. Egyetlen zavaró dologot tapasztaltam, az pedig a taktikai menün történő fegyverváltás, ha véletlenül rossz fegyverre nyomsz, akkor már nem lehet megmásítani, ki kell menni a taktikai menüből, akkor átvált a nem kívánt fegyverre, és csak utána visszamenve lehet kiválasztani a jót, emiatt többször kerültem nehéz helyzetben harcokban. Ezzel el is értem a következő pontra, az akció sokkal könnyebb mint az első részben, normál nehézségi szinten a teljes játékra nézve talán 2 hely volt, ahol azt mondom megizzadtam.

A másik a játék felépítése, sokkal nagyobb hangsúly van a társak toborzásán és a bizalmuk elnyerésén, mint magán a főszálon, ha jól emlékszem a fő szál talán 5 küldetésből ha áll. Ami 3-4 óra játékidő lehet összesen. De ez nem baj, mert szerencsére eléggé kidolgozottak a mellékküldetések ahhoz, hogy élvezetesek legyenek, sokkal inkább mint az első részben.

Ami még változás játékmenet szempontjából, hogy sokkal több az akció, és sokkal kevesebb a nyomozás, és kevesebbet kell mászkálni.

Sokak biztos fellélegeznek, de nekem szívfájdalom, hogy kivették a játékból a járművet, amivel fel kellett kutatni a bolygókat, helyette kapunk egy scannelős minigame-et, amivel csak az idő tellik, de kihívás nincs benne semmi, kulimunka.

Ugyanez a helyzet a hackeléssel, és zártöréssel is, mindkettő olyannyira egyszerű, hogy csak akarva lehet elrontani. Bár reálisabbnak hat az első részben alkalmazott frog játéknál. De az etalon ilyen szempontból nekem a cyberia nem tudom ki emlékszik rá abban hogyan oldották meg a törést. Ott tényleg figyelni kellett a nyákon a vezetékekre, hogy hova vezetnek és úgy lehetett megoldani, itt viszont bár nyákot látunk, de a feladat mahjongg szerű párkeresés, max 6 különböző elemmel, szóval túl nagy kihívás nincs benne. A hackelés valamivel jobb, ott meghatározott kódrészleteket kell keresni, ebben legalább oda kell figyelni, mert néha elég hasonlóak csak 1-1 sor eltérés van, de egész játék során talán 1x volt, hogy nem sikerült feltörnöm, mert nem figyeltem oda eléggé.

Az inventory rendszert finomították, szerencsére már nincsen scimitar 1-2-3-4-5-6 és nem kell 5 percenként cserélgetni a fegyvereket, mert találtál egy erősebb változatot. Sőt nem is lehet fegyverkiosztást váltani, csak ún. weapon locker-eknél.

A játékidő minden lehetőséget kivesézve nekem 25 óra volt, ami rpg-nek édeskevés, akciójátéknak viszont korrekt, mert legtöbb nem nyújt 10 óránál többet. És mivel jóval közelebb áll ez akciójátékhoz mint rpg-hez így erre nem panaszkodom.

Sajnos viszont nem bugmentes a játék, a legviccesebb bug amikor úgymarad a főszereplő nyaka :D Pl beszéltél valakivel és utána elindulsz elfele, akkor próbál még mindig ránézni és teljesen kicsavart nyakpozíciókat produkál mint valami hikomat.

A másik a társak ai-ja, amikor nincs akció, csak mászkálsz, akkor mint a sózott galambok rohangálnak össze vissza mögötted, nagyon szánalmas. Sőt eközben néha még tereptárgyakba is beleakadnak. Néha lemaradnak rólad, és ilyenkor egy idő után gondol egyet a játék és respawnolja őket veled szemben. Pl ottmaradnak mondjuk a bárban amikor te kijössz, és amikor visszafordulsz, hogy hol a fenében vannak, akkor szemből rohannak feléd. Biztos valami beépített teleporttal rendelkeznek. Sajnos az elmaradozás nem csak üresjárat során fordul elő hanem rendes akcióban is, többször előfordult, hogy egyszercsak eltűntek mellőlem és egyedül kellett végighentelnem fél pályát. Majd egy idő után újra megjelentek. De különösen vicces az amikor közbe becsúszik valami trigger, amikor mondanak valamit, és hallod a hangját, de nem látod sehol.

A másik a párbeszédek, tucatszor fordul elő, hogy egy karakterrel nem beszélek 2-3 küldetésen át, és 1-1 monológját nincs lehetősége elmondania, ilyenkor ha utána beszélek vele simán előhozhatóak olyan beszélgetések, amik teljesen jelentőségüket vesztették, mert már rég megoldódott az a probléma, vagy elvégeztem azt a küldetést ami előtt esedékes lenne. Sőt néha ha beszélek vele is előfordul, hogy valamit jóval később mond el, a legextrémebb eset az volt amikor kb 22 óra játékidő után kezdett az egyik karakter beszélni egy olyan küldetésről amit a játék legelején csináltam max 4 óra környékén. Vagy ennek az ellentétje is előfordul, amikor túl korán jelenik meg 1-1 párbeszéd. Pl vállalok valakitől egy küldetést és amikor beszámolok neki, ki se megyek tőle elkezdi mondani, hogy fú mekkora segítség volt ez neki, és  ennek a segítségével ezt meg azt csinálta. ÍÍÍgen? Mikor, az előző két mondat között?

Szóval áttekintve négyféle feladat van a játékban, első a fő történetszál, második a társak toborzása, minden beszervezés maga egy-egy küldetétés, és beszerezés után mindenki ad egy küldetést, amivel el lehet nyerni a bizalmukat, persze nem mindenki kompatibilis egymással, úgy értem lehet amiatt, hogy valakinek segítesz egy másik berág rád, amit csak akkor lehet orvosolni, ha elég magas a paragon vagy renegade szinted.
A harmadik a bolygók scannelése, amivel rá lehet találni még mellékküldetésekre, pl lezuhant hajók, vagy gyanús rádiójelek. A negyedik pedig különféle npc-ktől vállalt küldetések akikkel találkozol.

A fő szál lehetne hosszabb is, de ettől eltekintve jól el van találva az arány a küldetések hossza és összetettsége is elfogadható.

+
  • Hangulat
  • Játékmenet
  • Grafika
  • Gépigény
  • Történet
-
  • Rövid főszál
  • Ai hülye viselkedése
  • Beragadó, ill túk korán triggerelt párbeszédek
  • Az összes toborzós küldetés egy kaptafa:
    Először beszélni kell valakivel aki megmondja, hogy hol van az illető, de persze mindig rögtön az első jöttment is megmondja pontosan, hogy kit kell keresni, semmi nyomozást nem igényel.
    Másodiknak, végig kell harcolni magad egy csomó ellenen, hogy eljuss a keresett személyhez.
    Harmadikként kiderül, hogy ahhoz, hogy beálljon a csapatba még valamit meg kell tenned neki, ami megint azzal jár, hogy 600 ellenen átkűzdöd magad.
  • NPC-k által adott mellékküldetések rém egyszerűek, általában 1-1 jegyzet leszállításából állnak, vagy abból, hogy beszélni kell valakivel aki 5 lépésre van attól aki a küldetést adta.
  • A végső nagy küldetés, amit egész játék során csak "suicide mission" -ként emlegetnek, semmivel sem nehezebb vagy összetettebb mint bármelyik korábbi küldetés, sőt az az 1-2 nezebb pillanat ami van a  játékban sem ebben van. Az utolsó bossfight se jelent különösebb kihívást.
Szívem szerint 9/10-et adnék a játékra, de visszaolvasva mennyi kifogásolni valót fedeztem fel benne az eszem 8/10-nél többet nem tart reálisnak. Úgyhogy legyen 8.5/10

Szerkesztette: Mumia 2010. 01. 29. 10:47 -kor

#432 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 13:29

Max Payne 2 - The Fall of Max Payne (2003)

Miután végeztem az első résszel, azonnal el is kezdtem a 2.-at.
A játékmenet maradt a régi, de ezúttal hosszabb lett a "slow-motion" ideje és a grafika is óriásit fejlődött, de maga a játék designja, pályafelépítése is kiváló minőségű lett.
Hangok, zenék terén is teljesen rendben van.
A történet az átlag lövölde játékokat újból fölülmúlta.
Igazából az elején még elég hangulatos volt, de amikor már Monával együtt kellett működni elvesztte a játék a "magányos farkas feelingjét" és egy sima akció játékká vált azután.

Negatívumok:
-újból untam a képregényes mesélést (bár a játék nélküle sokkal átlagosabb lett volna)
-a hangulat és vele az egész játék is ellaposodott a közepétől
-nincs kihívás (az 1-nél sokkal könnyebb)

Pozitívumok:
-hosszabb "slow-motion"
-az elején még korrekt a hangulat
-jó történet
-nagyon szép grafika, letisztult formákkal, színekkel
-álmok + a többi helyszín
-rövidebb az első résznél (de elég is volt ennyi)

Értékelés:78%

Most már tudom honnan loptak egyes hangulati, meg egyéb játékelemeket a F.E.A.R. és a Stranglehold fejlesztői.

Szerkesztette: Qwerty4 2010. 02. 03. 13:31 -kor

Qwerty4

#433 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 16:20

Kép

Emlékeztek még a Lost Vikings-re? Abban három vikinggel kellett átjutnunk jópár pályán, és kulcsfontosságú volt hármójuk összehangolt munkája. Nos, a Trine hasonlót próbál meg - szerintem sikerrel. Itt is adott a három eltérő képességekkel rendelkező karakter (tolvaj - íjászkodik, dobócsáklyája van és talán jobban ugrál, lovag - tör-zúz és a pajzsával mindent kivéd, varázsló - különféle formákat tud megidézni), ám ellentétben a Lost Vikings-szel, ahol mindhárman egyszerre voltak jelen a pályán, itt csak egyikük manifesztálódik, de szabadon váltogathatunk a karakterek között. Ha az egyikük meghal, a legközelebbi checkpoint-ot elérve újraéled. Jópofa kis ugribugri, ahol bizony néha gondolkodni is kell, hogyan jussunk át az akadályokon - szerencsére több út is kínálkozik (pl. vagy tarzanlengünk a tolvajjal vagy a varázsló által idézett kockákkal, pallóval hidaljuk át a problémát - olykor szó szerint). Engem nagyon megfogott, nagyon hangulatos pályákat sikerült a finn készítőknek összekalapálniuk. Ami viszont nem tetszett az az ellenfelek egyhangúsága (csontik pár változatban, iszonyat idegesítő denevérek, pókok meg valami nagy rusnya gyík azt csókolom) és butasága (beleugrik a lávába/vízbe - bár ezek amúgyis csak agyhalott csontvázak, tehát lehet, hogy így jó). 20 dollárt/eurót mondjuk nem ér, mert ahhoz képest rövid (kb. 5-6 óra, de kimaxolva azt hiszem, még majdnem ennyi), de biztos lesz majd akcióban a Steam-en (én akkor vettem, amikor féláron volt, annyiért már jó bolt).

+ Hangulatos grafika
+ Kellemes, ötletes pályadesign
+ Többféle megoldása az egyes akadályoknak
+ Zene

- Túlzott csonti-orientáció
- A denevérek nagyon idegesítőek tudnak lenni
- Néha átmegy maratoni csontiaprításba

Végülis: 8,5/10

Szerkesztette: Sityi 2010. 02. 03. 16:27 -kor

#434 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 04. 08:49

Engem anno a lost vikings se fogott meg. Pedig sok platform játékkal játszottam anno.

#435 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 06. 16:33

Kép

Tony Hawk Underground 2

Néhány napja sorra vettem Larry Klark műveit, amiben a nyílt erotikán kívül ugyebár rengeteg gördeszkázós jelenet és vonatkozás van, így felpezsdülve - nő híján - a Tony Hawk szériához nyúltam. Nem bántam meg. Mivel a klasszikus 2 perces limiten belül minden pályán combo pont, s-k-a-t-e gyűjtögetés stb már nem kötött volna le, ezért az Underground 2 story vonalát választottam. Hogy mennyire vált be? Elég ha annyit mondok a 3 nap alatt kb 25 órám benne van. Nézzük csak pontokba szedve a dolgokat...

+ végre story mód, normális (?) történettel
+ a leghíresebb deszkások körülöttünk
+ változatos, hangulatos, részletgazdag pályák
+ ötletes, sokszínű feladatok
+ minden pályán rejtett szereplők és az ő saját járgányaik ( gokart pl )
+ rengeteg, szépen animált mozdulat
+ készíthetsz saját deszkást, pályát vagy akár trükköt is
+ addaktív
+ hangulatos grafika...

- ...ami már megjelenésekor sem volt csúcs.
- glichek

Pontszám: 9/10
Acer 5536g • Playstation 3 Slim • LG 42LD550

#436 Felhasználó inaktív   Snexi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 19:54

ide is bemásolom hátha érdekel valakit

Uncharted 2

Kép

pro:
-karakterek
-helyszínek
-grafika
-hangulat
-rohadt látványos (itt nem a grafikára gondolok,hanem pl épp szakad le egy híd és azon kell menekülni)
-meg úgy az egész

kontra:
-kicsit egyszerűbb az előző résznél
ez az a játék ami biztos hogy nem jön ki pc-re mert csakis konzolra való

94%

#437 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 20:53

Idézet: Snexi - Dátum: 2010. febr. 11., csütörtök - 19:54

ez az a játék ami biztos hogy nem jön ki pc-re mert csakis konzolra való

tényleg nem kötekedésből kérdem, pusztán kíváncsiság, miért csak konzolra való?  :)
amugy tényleg ütős játék, élmény vele játszani... :respect:
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#438 Felhasználó inaktív   Snexi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 21:52

akkor inkább úgy mondom hogy  gamepad-ra illik
az ellenfelek lassúak,a mászások,sziklák ide-oda tologatása is inkább gamepadra illik

#439 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 22:37

jaa, értem  :D  bár én pc-n is 80%át a játékoknak gamepaddal játszom  :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#440 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 16. 19:39

Mass Effect (2008)

Egy kicsit megkésve, de nekifogtam a ME-nek, kezdetben nagyon rosszul jöttek össze a dolgok, még az elején voltam, indítottam az egyik nap a játékot és nem tudom miért, lefagyott, de azután a  Windows sem indult többet el.Újra kellett telepíteni.Nagyon elvette a kedvemet az egésztől, sőt úgy összességében a összes játékoktól is.De mivel a ME mappa megmaradt, mégis rá tudtam venni magam, hogy folytassam, ha már a gépen volt.
A vélemény csak röviden!

Negatívumok:
-a sztori szerintem elég gyenge és nem is eléggé összetett
-ez a SW-hoz hasonlító világ és hangulatvilág azért nem a kedvencem (de sokkal jobb a SW játékoknál)
-a fejlődési rendszer, mintha súlya sem lenne
-unalmas mellékküldik (főleg a Hold), de azért a Fellegvárban volt pár érdekes dolog
-kevés szabadságérzet
-unalomba fulladt a játék a végére
-nincs kihívás, semmilyen szinten
-(pár apró bug)

Pozitívumok:
-azért elég jól megalkotott a világ
-sok információ a világról
-grafika rendben van
-mentési rendszer
-gyors töltés
-a progi elég stabil volt (új win után)
-karakterek, párbeszédek
-könnyű kezelhetőség
-kellemes zene, hangok
-magyar nyelv

Értékelés:66%

Legfőképpen a NWN2-höz mértem ezt a játékot, a hasonló játékmenet miatt, az 71%-ot kapott anno, de a dühítő script bugok, illetve a túl sok darálásnak "köszönhetően".A hangulata, világa, története annak viszont legalább 3-szor jobban bejött.
Itt nem voltak sript bugok, de számomra laposabb volt az egész és ezért mindneképp kevesebbet ér a Mass Effect.
Qwerty4

#441 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 16. 22:06

Hűha. 66% egy Mass Effectnek. Mondjuk én szeretem az ilyen "különvélemény"-eket olvasni. : )
Acer 5536g • Playstation 3 Slim • LG 42LD550

#442 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 16. 22:39

Én se adtam többet a bioshock-nak, pedig azt is minden nevesebb média 95 fölé értékelte. Van ilyen.

#443 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 16. 23:16

Nem vagyunk egyformák. :Đ  (jó közhelyesen)

Alapvetően nem rajongok az ilyen űrben játszódó játékokért (tisztelet a kivétel, pl. Dead Space vagy Prey), ahhoz képest még elég jól szórakoztam a ME-tel.
Jobb pontot (akár 70-71-et) is kaphatott volna, ha az Iliosz bolygótól nem kezdem halálosan unni. :)
Qwerty4

#444 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 17:27

Kép

Bár már az előzetese alapján sejtettem hogy ebből sok jó nem fog kisülni, és sajnos igazam lett.
Nagyon gyenge eresztés lett a játék..

Ami tetszett:
- A Predatorral a játék vége felé egész élvezhetővé válik a gameplay
- Helyenként tud szép is lenni
- Vasigény

Ami nem:
- Rettenetes minőségű hangok
- Kevés pálya, és ezek is önismételők.
- Pofátlanul rövid
- Piszkosul konzolos az irányíthatóság
- Unalmas. Én szeretem a hentelős játékokat is, de ez. báhh. és a félelmetes hangulat sem jött át számomra.
- Bár néhol a fény árnyék hatások szépek de pl a karakterek arca rendesen izézi a kb 2003-as színvonalat.
- Rettentően Líneáris

nálam ez 4.5/10

#445 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 19:20

Kép

Soha az életben nem voltam 1 bf rajongó, sõõt, De ez az új rész (fõleg azért mert tudtam lesz bent "rendes" sp kampány is) az elõzetes képek és videok alapján felkeltette az érdeklõdésem.
Épp emiatt szereztem anno beta kulcsot a zárt multihoz, ami azt kell mondjam annyira nem jött be.
Így hát marad az sp. Ebben viszont nem csalódtam, sõõt.

Röviden:

Ami tetszett:
- Remek hangulat
- Szép grafika, amihez korrekt gépigény párosul (mondjuk a vége felé 1-2 pályán azért nem volt 1 rohangáló idegbeteg)
- Profi hangok (fõleg a fegyvereké)
- Nagyon jó fizika
- Kellõen nehéz, nem nagyon lehet rambózni (normalon játszottam)

Ami nem
- A legtöbb épület teljesen üres. (értem ezalatt hogy nincsenek berendezések)
- Pár baromi nehéz rész
- Néhol elég elnagyolt a grafika. Ez fõleg az utolsó pályákra igaz. (a legutolsóra nem, az tényleg pofás) Mintha nem is azok a grafikusok csinálták volna akik a játék többi részét.
- A társak max céltáblának jók a legtöbb esetben :)
- Rövid

Hogy stílusnál maradjunk, részemrõl bármelyik cod-ot alázza az új BF.. Éppen ezért (még akkor is ha elsõ benyomás alapján a multi nem jött be) ez nálam tuti vétel.

9.0

#446 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 14:01

Kép

Project Eden (2001) a Tomb Raider készítoitol

Problémamegoldó ugyességi akciójáték. Kép Amolyan Lost Vikings meg Commandos keverék csak FPS/TPS nézetben, lepukkant sci-fi kornyezetben. Kb. 8-9 éve játszottam a demojával és nagyon tetszett, végre vettem a fáradtságot és végigtoltam :up:
A csapat négy tagból áll, bárkinek az irányítását átvehetjuk hogy továbbjussunk a pálya adott szakaszán.

Carter a csapat vezetoje, o rendelkezik a legmagasabb biztonsági eléréssel tehát bármilyen lezárt ajtót ki tud nyitni (kéz-szkennerrel, nem zárfeltorésre gondolok). A ritkán felbukkanó NPC-ket is vele tudjuk kihallgatni.
Andre a technikus, mindenféle lerobbant elektronikát megjavít az omnitoollal.
Minoko profi hacker, terminálokat, számítógépeket stb. lehet vele feltorni és elozoleg ellenséges plazma/lézerágyúkat irányítani.
Amber szinten nonemu karakter bár cyborgról van szó szóval ez annyira nem látszik. Specialitása hogy a kornyezet ártalmak nem hatnak rá (áramutés, lángok, gázok stb.), beépített nehézfegyverzettel rendelkezik (dupla plazmapisztoly és rakétaveto) viszont a késobbi prototípusokat nem tudja használni.

Ahogy haladunk elore a játékban, kulonbozo felszereléseket kapunk fentrol, a kozpontból. A minitankot minden apró helyre be lehet tuszkolni és gombokat is lehet vele nyomkodni, a kémkamera hasonló csak repulni tud de loni nem. Prototípusfegyverekbol is lesz jópár.
Na elég ismertetot írtam.

Kép

+ van benne kooperatív multi, Commandos módjára két játékos irányíthatja a karaktereket. ez egy óriási plusz!
+ nagyon hosszú
+ gyorsmentés, kifogyhatatlan élettolto és feléleszto állomások így nem frusztráló a próbálkozás
+ érdekes minikuldetések és logikai részek
+ viszonylag konnyen rá lehet jonni a megoldásra (amúgy nem is játszottam volna vele)
+ adalékok ahogy haladunk elore a játékban (új fegyverek, új eszkozok, alternatív tuzelési módok)
+ változatos ellenfelek
+ egyszeru de jó a hackelés/javítás minijátékok

- kapcsolókat néha sokkal egyszerubb lenyomni ha FPS nézetre vált az ember
- sztori nincs túlságosan kidolgozva de az ami kiderul az azért érdekes
- atmoszféra sincs a toppon bár változatos és kidolgozott minden

Kép

Egyjátékos módját értékelném olyan 8 pontra de multiban biztosan nagyobb az élmény.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#447 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 11:41

Mass Effect 2 (2010)

Kellemesen csalódtam a játékban.Az első résszel igazából az volt a nagy gond nálam, hogy sem akciónak, sem RPG-nek nem volt megfelelő.A csaták egy része unalmas volt, nem tartogatott elég kihívást.RPG-nek is kevés volt, mivel nem éreztem igazából a súlyát a karakterfejlesztgetéseknek, olyan hiábavalónak tűnt ez az egész.
A történet újból egyszerű, nincs túlbonyolítva, a csapatépítés viszont feldobta a dolgokat.A mellékküldik (megbízások fül alatt jelölve) továbbra is rém gyengék.

Negatívumok:
-ócska karakterfejlesztés
-legtöbb mellékküldi (megbízások) unalmas
-beragadós bug (ritkán)
-kevés szabadságérzet

Pozitívumok:
-hangulat, a világ
-kódex (bár a 2. részben már nem nagyon olvastam őket)
-izgalmas akció, remek csaták (GoW-hoz hasonló harcrendszerrel)
-egyszerű kezelhetőség
-csapatépítés, csapattagok
-jó grafika
-hangok, zenék
-egyszerű, de azért jó főszál
-játékmenet nagy része bejött
-stabil a progi, soha nem fagy, ritkák a bugok
-mentési rendszer
-2 hétig is képes volt lekötni
-magyar feliratok

Értékelés:90%
Qwerty4

#448 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 22. 21:54

GTA IV (2008)

Felhozom a témát, mert megint sikerült egy játékot végigjátszanom, igaz, hogy ezt már másodszorra.

Nagyon vártam ezt a játékot megjelenése előtt, töbször is egy-egy gyenge pillanatomban eszembe jutott, hogy vegyek xbox360-at csak emiatt. De végülis nem tettem, kivártam, és milyen jól tettem. Először is azért mert az biztos, hogy más játékot soha nem vettem volna xboxra, mert más nincs ami annyira érdekelt volna és nincs pc-re.

A másik ok, hogy a játék részben csalódás, én egy sokkal összetettebb, kidolgozottabb sandbox környezetet vártam, ahol kismilló lehetőség van a fő küldetésszál teljesítése mellett, mint pl. a San Andreas-ban is volt, csak én még többre számítottam, ehhez képest nemhogy nem több, hanem majdhogynem semmi nincs. Kicsit assassin's creed-hez lehetne hasonlítani, ilyen szempontból, hogy nincs rendesen kiaknázva a környezetben rejlő lehetőség. De nem csak a San Andreashoz képest visszalépés ilyen szempontból, hanem a korábbi gta-khoz képest is, nincsenek tűzoltós küldetések, nincsenek mentős küldetések, nincsenek taxis küldetések (csak a Roman-tól vállalható fuvarozás, amiben nem sok kihívás van) Versenyek is hasonlóak, végig próbálkoztam vele, de összesen 3 verseny volt, amire tudtam menni, mindig azt mondja, hogy most éppen nincs verseny.

Ami van mellékküldetések helyett, az a barátokkal való, kajálás meg ivás, meg egyéb szórakozások, amik inkább idegesítőek semmint szórakoztatóak. Én minden egyes alkalommal lenyomtam ha valaki hívni akart valahova. A játék szempontjából semmi jelentősége, hogy kivel mekkora haver vagy. Annyi, hogy 1-1 ismerősnek vannak spéci képességei amiket igénybe vehetsz ha jóban vagy vele. De ezek mind nélkülözhetőek, avagy ha pont szükséged lenne rá, mert megkönnyítené egy küldetés elvégzését akkor úgyis letiltja a program a segélykérést. Pl a rendőrtől lehet kérni, hogy a körözést elintézze, de küldetés közben nekem még sose működött, küldetésen kívül meg úgyis mindegy, hogy elkapnak vagy sem, szóval semmi értelme. vagy Roman-tól lehet kérni ingyen taxit, aminek megint semmi értelme mivel a rendes taxi is 50$-ért bárhova elvisz szinte, ez az összeg pedig csak a játék leges legelején lehet megterhelő. De amúgy is 100-ból 99x magam megyek oda ahova akarok.

Bár lerágott csont és úgyis mindenki tisztában van vele, azért megemlítem, hogy horribilis gépigénye van a játéknak, még hiend géppel se lehet nyugodt szívvel feltekerni minden beállítást maximumra, mert nem lesz benne köszönet. De mivel gyengébb beállításon is marha jól néz ki a játék így ez nem akkora negatívum, úgy is lehet mondani, hogy future-proof a játék.

Ami a GTA-knak mindig erőssége volt az az autók irányítása és fizikája, ebben jelen esetben sem kellett csalatkozni. Minden autó úgy mozog ahogy az elvárható tőle. Egyedüli negatívum, hogy túl nehezen törnek, és az összes jármű végsebessége hasonló, és nagyon alacsony. De ezen a két dolgon szerencsére lehet segíteni egy kis handling.dat szerkesztgetéssel. Én magamnak átszerkesztettem, sokkal élvezetesebb úgy játszani, hogy nem 100 a végsebessége az összes járműnek, és nem lehet továbbmenni egy kitört indexszel miután telibekapsz egy betonoszlopot 80-al.

A történet hossza elég jó, bár így másodszorra végigjátszva már közel sem olyan érdekesek a küldetések, egyik se túl maradandó. És túl vannak scriptelve sajnos, ez a lövöldözős részeknél annyira még nem is zavaró, ill zavaró ott is, de együtt lehet élni vele, viszont a scriptelt autós üldözések nagyon gázak. Amíg a script végig nem fut, addig az ellenfél járműve sérthetetlen és betonból van. És mindig a te sebességedhez igazodik az ő sebessége, ha nagyon ügyes vagy, akkor totális képtelenségekre is képes, pl 0-100-as gyorsulás fél mp-alatt kanyarok után, vagy után félrelöki a buszt is mintha súlytalan lenne. A scriptelésre azért van egyébként szükség, mert különben nagyon könnyűek lennének ezek a részek, az ai nem elég okos ahhoz felvegye az emberrel a versenyt. Ezért is van az is, hogy a versenyek is 0 kihívással bírnak, mert 2 kanyar után kihullik az összes ellenfél.
A fő küldetések során előfordul, hogy a program felajánlja, hogy kivégezz valakit, vagy megkíméld, ezeknek a döntéseknek a történet szempontjából semmi jelentőségük nincsen, max annyi, hogy akit meghagysz azzal később összetalálkozhatsz ilyen spontán találkozás típusú küldetésre.

A rádiók sajnos jóval gyengébbek mint a játék korábbi részeiben, így állandóan independence fm-t hallgattam benne, egyedül az integrity-t érdemes 1x meghallgatni a poénok miatt, a többi rádió közül amiken zene megy egy se igazán jött be. De a rádiók kezelése is eléggé káosz, nem tudom mi alapján megy, de össze vissza csapong. Pl hallgatsz egy rádiót, közben megcsinálsz egy küldetést, és utána újra arra a rádióra hangolva fél perccel az előtt tart az adás ahol abbahagytad, meg ilyenek. Independence fm-en is sokszor előfordult, hogy ugyanazt a számot kezdte elölről játszani fél órán belül 5x.

Ami hiba még, hogy a trigger alapú dolgok túl hirtelen történnek, pl megcsinálsz egy küldetést és nem telik el 5 mp már kapod az üzenetet egy harmadik személytől, hogy fú hallotta mit csináltál.

+
  • Autók irányítása és fizikája
  • Grafika
  • Az esti csúcsforgalom látványa a belvárosban.
  • Hangulat
  • Megfelelő játékidő, se nem túl rövid, se nem olyan hosszú, hogy már tortúrának számítson.

-
  • A fő küldetések mellett túl kevés lehetőség van mást csinálni, ami van pedig nem elég érdekes vagy szórakoztató
  • Sok küldetés túl egyszerű, némelyik meg túl nehéz, pl bankos
  • Ha elbuksz egy küldetést csak a legelejéről tudod újrakezdeni, ez különösen idegesítő több szakaszból álló összetett küldetéseknél
  • Elvileg volna mód gyorsan újrakezdeni a küldetéseket, de ez hasznavehetetlen, mivel annyi lőszerrel és health-al kezdheted újra amennyid akkor volt, amikor elbuktad, így muszály visszatölteni a korábbi savegame-t,(ha nincs tele a lőszered vagy életed/páncélod, akkor elmenni boltba) újra elmenni felvenni a küldetést, újra odafurákzni a küldetés helyszínére, és reménykedni, hogy most nem bukod el, különben kezdheted megint elölről ezt a tortúrát
  • Gránát dobásra mai napig nem jöttem rá mi a titka, hogy néha nem dobja hanem alulról akarja gurítani, és akkor 10-ból 9x- a saját életedért kell rohanni.

Értékelés: 7/10

Szerkesztette: Mumia 2010. 04. 22. 22:03 -kor

#449 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 22. 23:01

Végigolvastam. Bull-fucking-shit! :angry:

:D Na, mostkomolyan: Korrekt véleményezés bár egy részével nem értek egyet. PC-s verzióval nem sokat játszottam mert már megjelenéskor az Xbox-ossal szórakoztam. Hiába port, hiába ugyanaz a játék, azért az ismertetodbol is látszik hogy vannak kulonbségek. Legszembetunobb talán az hogy a konzolos verzió jobban "kijátszatja" a stuffot, az achievementek miatt jobban beleásod magad a részletekbe (pl. szinten tartsd a barátokat, hogy próbáld meg végigvinni némelyik kuldetést, sot az általad hiányolt mini-missziók is jelen vannak - kedvencem mikor a helivel végig kellett repulni a hidak alatt mert a végén már 6-os korozés mellett lodoztek rám úgy hogy kozben egy elég alacsony fekvésu hidacska alá próbáltam betuszkolni a helimet).
A scripteket én személy szerint betudtam GTA betegségnek, ahogy azt is hogy ha ide-oda forgolódsz akkor random forgalmat/kocsikat kapsz. Azt viszont nem tudom hova rakni hogy teljesen értelmetlen a sandbox jellege (mivel a végigjátszás után lényegében semmi érdemlegeset nem tudsz csinálni) mert eddig is kb. ilyen volt mindegyik rész.

Egyeduli nagy bajomat már megjelenéskor is leírtam. Túlságosan komolyan veszi magát a játék, hiányoznak a GTA elozo részeit élvezetessé tevo túlzások, idiótaságok és poénok. Emiatt végig ridegebbnek hat az egész. Ellenben jó hír hogy pl. a Gay Tony-ban ez már orvosolva lett.

Ja, a tobbjátékos is dob rajta. Régen szórakoztam már ilyen jól mint a GTA4 multijával konzolon (race meg turf war). Nem tudom hogy ez PC-n mennyire van jelen.

Adnék +repet de már nem lehet...
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#450 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 22. 23:24

Ebben is benne van a hidak alatti átrepülés, de azt pl sose tudtam megcsinálni, mert nem jelzi a program, hogy hol a híd ami alatt még át kéne repülni, így mindig a végén maradt egy, amit nem találtam meg. A végén már átrepültem a middle park közepén levő híd alatt is helikopterrel (marha nehéz volt) de úgy se adta meg az achievementet.

De ez a másik, hogy nem látom értelmét szórakozni nem kecsegtet semmi jutalommal. Szóval benne vannak ezek a dolgok, pl galamblövöldözés, de az is inkább tortúra, magadtól megőszülsz mire megtalálnád mindet, ha meg letöltök netről egy listát vagy térképet, hogy hol vannak, annak mi értelme? Ugyenez van a stunt jump-okkal is. Vagy a stevie féle autókkal is.

Korábbi gta-kal végigjátszás után lehetett szórakozni a küldetésekkel, hogy hányas szintig tudsz eljutni egyhuzamban. Itt minden mellékküldetés hosszadalmas, és inkább kulimunka mint jó szórakozás, ez a legnanyobb baj. Kb olyan mint TDU-ban a járd be az utolsó m utat is achievement, de még az is jobb, mert ott legalább tudtam merre kell menni, hol van még bejáratlan útszakasz, de itt amikor már negyed órája kóvájgok céltalanul és még mindig nem találom az frusztráló és idegesítő, úgyhogy inkább nem is foglalkozok ezekkel.

Azzal nekem nincs bajom, hogy most komolyabban veszi magát a játék. De szerintem történet szempontjából nincs semmi különbség emiatt, mindössze annyi, hogy nem jár pénz meg jutalom a spontán rombolásért. Ja és eszembe jutott még egy negatívum, hogy 4-es körözési szinten túljutni szinte lehetetlen, hacsak nem konkrétan arra megy az ember, akkor nem is juthat rajta túl soha (kivéve ha bemegy valami tiltott területre ami ugye alapból 5-ös körözéssel jár) 6-ost meg 1x láttam pedig elég sokat játszottam a játékkal.

Mivel multizni csak live-on keresztül lehet, live meg hivatalosan nem elérhető nálunk, így sose próbáltam a múltit. Annyira nem érdekel, hoyg nekiálljak fake accountot gyártani külföldi címmel. Amúgy is köztudott, hogy nem vagyok egy multi párti. Utoljára multi-ban lfs-el játszottam jópár évvel ezelőtt komolyabban. De akkor se jutottam túl néhány alkalmon, de legalább Norbi ellen volt szerencsém versenyezni.

Szerkesztette: Mumia 2010. 04. 22. 23:33 -kor

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.