HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!

#411 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 29. 16:24

Sok mindent. :)
De, ha jobban megnézed kb. fele, csak átlagban 1 órát volt a gépen.És nincsenek igazán hosszú darabok sem.
Qwerty4

#412 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 18:47

Alien Anarchy megvolt eredetiben. x'D Valamikor nagyon régen volt 200 forint én meg még tudatlan voltam. :'D
Acer 5536g • Playstation 3 Slim • LG 42LD550

#413 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 14:19

Cryostasis - Sleep of Reason (2008)

Ez egy igazi különlegesség az egész játékpiacon.Eleinte ugyan, mintha a BioShockra-ra hajazna, vagy akár a Condemned-re.De mégis más.A környezet maga elég egyedi, az életújratöltést is nagyon jól megoldották.A hideg, fagyos hajón a hőforrásoknál szerezhetünk egy kis életerőt magunknak.
Azt megemlíteném, hogy a 2008-as orosz verzióval játszottam, így egy-egy pályán nagyon kellett szenvedjek, az optimalizálatlanság miatt, ilyenor elég nehéz volt a harc és a nagy termekben vagy sok mozgó tárgy/ellenség jelenlétében nagyon szaggatott.A látvány maga viszont zseniális, az egyik legszebb játék.
Itt a különleges képesség sem olyan erőltetett, a múltba térhetünk vissza egy-egy hulla segítségével, így megvátloztathatjuk a jelent továbbjutásunk érdekében.Illetve a végén ez a sok változtatás, majd beérik és teljesen megváltozik a jelen.Érdekes folyamat, ezért érdemes végigvinni.
Közben még egy öreg anyóka elmeséli Danko szíve meséjét, az is sokat hozzáad a hangulathoz.

Negatívumok:
-optimalizálatlan (az orosz verzió, nulla patchel, amúgy)
-bugok (az utolsó 6 pályán pl. a gyorsmentés nem mûködött, stb.)
-lehetett volna egy kicsit igazán félelmetes is
-nehezen indul be (nem érdemes 5-6 pálya elõtt feladni)

Pozitívumok:
-a sok új ötlet
-játékmenet
-hangok (zene nem igazán van)
-történet
-életújratöltés
-kihívás is van
-különleges képesség
-a hajó és a hangulat, amit áraszt magából (fagyos, rideg, fémes)
-megfelelõ játékidõ
-kiváló dizájn, kiváló látványvilág
-mese
-végkifejlet

Értékelés:94%
Qwerty4

#414 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 20:40

Kép

Ami tetszett:
- Baromi hangulatos atmoszféra, talán az egyik legprofibb amit valaha láttam.
- Korrekt, a stílushoz illő grafika.  (bele lehetne kötni 1-2 dologba, de nem fogok)
- Profi hanghatások (erre még visszatérek)
- Érdekes történet és végkifejlet.
- Kategóriát nézve viszonylag egyedi stílust, és játékmenetet képvisel.

Ami nem:
- Embertelen gépigény,amin a patch sem segít túl sokat. A srácok igazán megtanulhatnának programozni. Az eddigi legerőforrásigényesebb játék amivel valaha dolgom volt.
- Kisebb, nagyobb bugok. Főleg az animációk "érdekesek" néha. meg nálam a 13. pályától kb 20 percenként  kilépegetett szabálytalan művelettel. Illetve a 15. pályán a quickload mint olyan, nem müxött mert szintén szabálytalan művelet..
- Kicsit nehezen indul be, emiatt néha kissé unalmas.
- Bár a hangok mint írtam jók (értem ezt a fegyverekre, zörejekre stb..) de pl 1-2 enemy "hörgése" az kritikán aluli. Kb a quake 1-es időket idézi vissza.
- Piszkosul líneáris

Ahhoz képest hogy a fejlesztőcég eddig milyen munkákkal rukkolt elő, ez a játék igazán nagy előrelépés részükről..

Részemről meg 7/10 :)

#415 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 08. 22:14

Call of Duty - Modern Warfare 2 (2009)

Most azért csoda történt, az eddigi sorozatos lejtmenetéből úgy látszik sikerült egy kicsit felfele is tornásznia magát a szememben a CoD sorozatnak, persze nem a jó játékok táborába, csak a tűrhetők közé.
Az első pályák sajnos elrettentőek (főleg a  Favella, de nemcsak), a játék közepe felé sem igazán fogott meg, csak az utolsó 7 pálya.
A játékmenet egyáltalán nem túlbonyolított, mész-lősz kategória, semmi újat nem tud mutatni és nem is mutatott.De a játékmenet egyszerűsége ellenére egy "jó kis" script bugot azért el tudtam csípni.
A grafika szerintem szép, a  tájak is szépek, az optimalizáció is jó.
A történet nem ragadott meg, az ilyen már nem is tud.
Azért érdemes volt kipróbálni, a szép tájak miatt is, meg a végére azért izgalmas is lett a játék.

Negatívumok:
-kiöregedett, unalmas játékmenet (legalábbis én már nem kedvelem annyira ezt a tömeghentet, csak abban az esetben, ha melléje valamilyen különleges hangulat van adva)
-számomra unalmas sztori
-nagyon nehezen indul be, sok a gyenge pálya (túl sok is)
-idegesítő script bug a "Contingency" pályán

Pozitívumok:
-az előző részhez képest azért javult a színvonal
-grafika, tájak, optimalizáció
-az utolsó 7 pálya (tehát a végjáték is)
-jó volt a múzeumos credits a végén
-fegyverek

Értékelés:61% (6.1/10)

Egyébként az előző két résznek ennyit adtam:MW - 79%, WaW - 45%
Qwerty4

#416 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 13:47

Velvet Assassin

Kép

Fejlesztõ
: Replay Studios
Stílus: TPS
Kiadó: Southpeak Games
Kiadás éve: 2009

Emlékszik valaki a kb 2003 tájékán bejelentett Sabotage1943 címû II-dik V.H.-s FPS (!!) játékra? Viszonylag nagy volt a hype körülötte, szal gyanítom hogy páran igen. Aki meg nem, annak katt ide
Teltek múltak a hetek, hónapok, évek, számos trailer és kép után, az alkotás csak csak nem akaródzott megjelenni. Már-már stalker és DNF szagú kezdett lenni a dolog. Aztán a fejlesztõk ígérete szerint 2006 elején kézhez kap.. hattuk volna a cuccost, de mit ad isten, meglepõ módon ez nem így történt.
Hogy miért beszélek én 1 az iromány címétõl teljesen eltérõ játékról? Mert biza az évek során a hent FPS nem veszett el csak átalakult. Lopkaodós TPS-é :)

A játék történetet nézve nem 1 nagy durr, a szokásos II-dik Vh-s nácigyilkolászós valami, án nem wolfeinstein, COD. vagy moh stílusban.
Itt a fõszerep a lopakodásé. (ha már hasonlítanom kéne valamihez akkor splinter cell + hitman keveréknek mondanám)
A játék során Violett Summer (akinek a történetét amúgy a magyar Származású Violette Szabó életébõl merítették) nevû kémnõt irányítunk, akit az utolsó elvégzett küldetése után fogolytáborba hurcolnak.
A nyitó képsorokban egy kórházban térünk magunkhoz, enyhén szólva sem túl jó egészségi állapotnak örvendve. (nem, nem H1N1 :)) A továbbiakban Violett visszaemlékezését, múltját "éljük át" újra.
Szóval.. khm nem a sztorival hódít a cucc:)

Gameplay téren nem kell túl bonyolult dolgokra számítani. Keresd meg a bombát, robbantsd fül ezt, kerítsd elõ a kémeket, szabadítsd ki a túszokat, vagy épp gyilkolázd le az adott muksót.

Ami tetszett:
- Remek, hangulatos játékmenet, ami végre nem a hentelésre épít.
- A stílushoz illõ, szép grafika, fõleg a fény-árnyék hatások lenyûgözõek.
- jó hanghatások
- Mesteri pályatervezés
- Változatos helyszínek

Ami nem:
- Kidolgozatlan fegyveres harc
- Néha ésszerûtlen a ceheckpointos rendszer
- Van pár piszkosul idegölõ rész
- Túzottan is lineáris
- At utolsó pálya nagyon átment agyatlan hentelésbe.

Zárószóként annyit hogy nem volt ez rossz, de mégis azt érezte az ember hogy valami hiányzik belõle. Többet ki lehetett volna hozni ebbõl a projectbõl, pláne ennyi év alatt.

Így marad a 7/10

Szerkesztette: M@Xtreme 2010. 01. 10. 13:50 -kor

#417 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 16:32

Crysis - Warhead (2008)

2 játéknap alatt végig is vittem, rekord idõ alatt.Gondoltam nem húzom-nyúzom, mert akkor akár hetekig is eltarthat, amire a végére érek, ezért inkább gyorsan átrohantam az egészen.Sokszor hasonlóan rövid játékoknál is elvoltam akár egy hétig, szépen felosztva, de most nem így akartam.
Nem tetszett az alapjáték, de ez most valamennyivel jobb volt.Végre egy újabb játéksorozat, ahol emelkedik a színvonal, nem csökken (sztem).Bár nem vagyok elragadtatva.A sztori még mindig nem tetszik, a lények gagyik, kevés a hangulatos pálya.A dzsungeles pályákat ki nem állhatom, valószínû ez is volt az egyik nagy gondom a Crytek korábbi játékaival is.Baromira unom ezeket a dzsungeleket.Az alap Crysisnál az egyetlen pálya volt, amit igazán élveztem az az idegen űrhajó, most is hasonló a helyzet, ezúttal a barlang tölti be a kiemelkedõ pálya szerepét.Az ilyet szeretem.
Másik gondja a Cryteknek, hogy azt a kevés videót is, amit csinálnak, az mindig rohadt unalmasra sikerül.
Szépnek biztos szép, de nálam nem nézett ki annyira jól, lehet valami beállítás kísérletezéssel tudtam volna szebb eredményt is elérni, de nem volt türelmem ehhez.

Negatívumok:
-azért még mindig unalmas a nagy része
-sztori
-gagyi lények
-a koreaiak csak legnehezebb fokozaton beszélnek koreaiul, ez szánalmas
-unalmas videók
-nagy vasigény
-néha egyet gondolt és kilépett
-ötlettelen boss-harcok

Pozitívumok:
-színvonalemelkedés
-barlangos pálya
-nanoruha (jól lehet mókázni vele), segít a lopakodásban, taktikázásban
-magyar szinkron
-nagyon szép játék
-rövid (kb. 5-6 óra játékidõ)

Értkelés:59% (5.9/10)

Az elõzõ Crytek játékoknak ennyit adtam: FarCry - 51%, Crysis - 52%
Qwerty4

#418 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 16:36

Benchmarkprogram fegyverekkel. Nem is érdemel ennél tobbet.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#419 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 16:45

N.M.I.:

Aha.Mégis vannak olyan emberek, akik imádják ezt. :)
Qwerty4

#420 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 09:39

Kép

Nagyon kedvelem a Ghostbusters-filmeket és nagyon kíváncsi voltam, hogy Dan Aykroyd és Harold Ramis milyen sztorival áll elő - nomeg a Terminal Reality milyen játékot készít belőle. A végeredmény elég érdekes lett...
Kezdem a történettel: Az első mozifilm sztoriját viszi tovább (mintha a 2. rész nem is lett volna, noha a Szellemirtók HQ-n ott van a Vigo festmény és beszélgetni is lehet vele) - tehát megint előkerül Gozer, Ivó Sándor, az óriás habcsókember Stray Puft, a könyvtáros néni szelleme, a hotel a lerombolható (lerombolandó?) bálteremmel, Walter Peck... És itt van egy kis bibi: a játék első harmada mintha csak arról szólna, hogy a filmbeli eseményeket, helyszíneket, ellenfeleket a játékos is átélje, ott legyen, megküzdjön velük. Olyannyira szolgai módon majmolja Dan és Harold az első mozifilm poénjait, hogy Venkmant megint összenyálkázza Slimer, megint az első "áldozat" egy alkalmazott a hotelban... Ejnye, fiúk, én elhiszem, hogy nagyon jó volt az első mozifilm, de ez most a játék... Viszont ha a könyvtáros pálya első felén túl vagyunk, előjön az igazi történeti szál és onnantól tényleg mintha egy Szellemirtók 3-at néznénk/játszanánk.
Grafikailag szépen néz ki a cucc, bár a szereplők kissé műanyagnak tűnnek, viszont zabálja a gépet: ha sokminden történik a képernyőn, hajlamos belassulni. Rombolható a környezet - ugyan a falakon csak égésnyomokat tudunk hagyni, de a berendezés szépen összetörhető. Az irányítást szokni kell, mert kissé nehézkes mind bill+egérrel, mind gamepaddal, de utána egész jól megy. Viszont a csapdába ejtést nagyon jól eltalálták, a kis mocskok próbálnak menekülni a vonósugárból, így tényleg meg kell velük küzdeni (mindennek természetesen a környezet látja a kárát). Ellenfelekből ugyan sok van, de mivel csak 4-féle sugarat tudunk lőni a protonpakkunkból, túl nagy variálást ez sem jelent, hiszen mindegyik gyenge az egyik fajta sugárra. Az egyetlen kivétel a játék végefelé megjelenő kőangyalkák, őket ugyanis a protonsugárral elkapva a földhöz/falhoz kell vágni, utáltam is őket rendesen, mert sokan jöttek és elég erős támadásuk van.
Apropó, protonpakk! A 4 üzemmódból gyakorlatilag 2 ugyanaz, csak nem lehet az egyikkel a szellemet "megfogni" és a csapdába húzni. Ami viszont idegesítő volt a számomra az ezeknek az új üzemmódoknak a megjelenése: ballagunk a pályán és egyszercsak Ray vagy Egon megszólal, hogy akkor mostantól a pakk képes a takonyvetésre vagy a fagyasztósugárra, snitt, a pakkon megjelenik az új kütyü... Mellesleg fejleszteni is lehet arzenálunkat, bár ez amolyan "legyen ilyen is benne"-fícsörnek tűnt.
A játékmenet sík lineáris: megérkezel egy helyszínre, leirtod vagy csapdába ejted a szellemeket, majd keresed a következő ilyen helyszínt a szellemdetektorral. Ha nem arra mész, amerre kéne, az egész társaság lemerevedik és üveges tekintettel mered maga elé.
Összegezve: ha eltekintünk a Ghostbusters-témától, egy átlagos TPS csupán pár bosszantó hibával (kissé nehézkes irányítás, magas gépigény, totális linearitás), viszont ha Szellemirtók-rajongó vagy, akkor ez egy remek Szellemirtók-játék, mert az atmoszféra, a hangulat nagyon átjön, és szellemeket irtani jóóóóó.....

Értékelés:
mint standard TPS: 6,5/10
mint Ghostbusters-játék: 8/10

#421 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 10:50

Bioshock (2007)

Nagyon sokáig halogattam ennek a játéknak a végigjátszását. Amikor megjelent a körülötte lebegő hype elvette a kedvemet az egésztől, meg amiket láttam ingame videókat belőle, hogy a 6 lövetű pisztollyal szerencsétlenkedik valaki a big daddy körül azok se segítettek. Most mégis valami miatt úgy döntöttem belefogok.  Mondjuk ez nem volt ilyen egyszerű, ugyanis valami miatt nem akart működni a játék, amint mentésre került volna sor kidobott a desktopra, már majdnem feladtam és letöröltem, mire rájöttem a megoldásra (amit azóta elfelejtettem mi volt :D )

Nade most már rátérek a játékra, az első benyomásom egybevágott a korábbiakkal, nem igazán jött be, valahogy nem állt össze a kép rendesen az első néhány pályán. De később aztán magára talált a játék, a hangulat is meglett.

Biztos többre értékelném, ha nem 1:1-ben System Shock 2 lenne átültetve víz alá. Még a fordulat a történetben is hasonló. De az egész játékmenet, a fegyverek jellege is. A hangjegyzetek, a kutatás. Bár a képességek fejlesztése meg a kutatás jelentősen le van egyszerűsítve, gondolom, hogy szélesebb rétegben sikeres legyen.  De a játékmenet ugyanaz a séma az utolsó részletig szinte.

A grafika sok vizet nem zavar, úgy értem sehol se tettem le az állam, hogy de jól néz ki, ugyanakkor olyan érzésem se volt, hogy rossz lenne. Persze ebbe belejátszhat az is, hogy 2 éves már a játék, és azóta megjelent két Crysis is.

+
  • Olyan mint a System Shock 2
  • Hangulat
  • Játékmenet
  • Átvezető videók
-
  • Olyan mint a System Shock 2
  • Egy idő után repetitív játékmenet
  • Kevés féle ellenfél, a splicereken kívül gyakorlatilag semmi.
  • Max 500 pénzed lehet??? Ezt a limitet nem tudom miért tették bele, nagyon kevés, kb 5mp alatt el lehet költeni.  A számláló pedig 5 jegyű, de akkor minek, ha úgyse lehet 500-nál több nem értem.
  • Rövid, nem számoltam az időt, de annak tűnt.
  • A hackelés. Néha olyan elemeket pakol bele, ami miatt megoldhatatlan a puzzle, máskor meg a max nehézségűnek jelzettek is rém egyszerűek. Ezt is egyszerűsítették a SS2-höz képest. Itt ha nem sikerül a hackelés nincs semmi komoly retorzió, ok a health-ból levesz, de maradandó visszafordíthatatlan nincs.
Értékelés: 6/10 Ha System Shock 2-t nem ismerném, akkor 7/10 lehetne.

U.I.: Van egy számomra érdekes kérdés a történetben, ami nem hagy nyugodni, úgyhogy ha valaki tudja esetleg elmondhatja, mert ahhoz, hogy kiderítsem újra végig kéne játszanom, de annyira nem volt jó, hogy most rögtön újra nekiessek. Mivel spoileres kicsivel írom:
Ugye amikor jön a nagy releváció, hogy Atlas nem is létezik és valójában Fontaine az. Tenenbaum segít, nade ha úgy játszom végig, hogy nem mentem meg a little sistereket, akkor mi oka lenne segíteni? Akkor is ugyanaz a történet, hogy ő segít, mert az úgy elég hülyén venné ki magát? Na meg a végső videó is ugyanaz, hogy kiviszi a "való világba" őket, mert az is hülyén venné ki magát, hogy végig leszarja őket, aztán a végén meg kimenti.

Szerkesztette: Mumia 2010. 01. 14. 10:53 -kor

#422 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 18:55

Idézet: Mumia - Dátum: 2010. jan. 14., csütörtök - 11:50

...
Nade most már rátérek a játékra, az első benyomásom egybevágott a korábbiakkal, nem igazán jött be, valahogy nem állt össze a kép rendesen az első néhány pályán. De később aztán magára talált a játék, a hangulat is meglett.
...

Én nagyon vártam, hogy beinduljon a  hangulat, de engem még a vége felé se tudott lázba hozni ez a játék. :rolleyes:
Qwerty4

#423 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 10:20

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2010. jan. 14., csütörtök - 18:55

Én nagyon vártam, hogy beinduljon a  hangulat, de engem még a vége felé se tudott lázba hozni ez a játék. :rolleyes:

Én is csak 6/10-et adtam rá végül, de vicces volt végignézni a korabeli review-kat mindenhol 95% feletti meg 9.5 pont feletti értékelés  :confused:

#424 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 11:03

The Chronichles of Riddick - Escape From Butcher Bay (2009 újrakiadás)

Mivel a Riddick filmek hangulata mindig is nagyon bejött, különösen a másodiké, a játékot is azonnal végigjátszottam 2004-ben. Ami anno tetszett is. De most a 2009-es újrakiadásról van szó, ami a Dark Athena részeként jelent meg.

A grafikát teljesen átdolgozták a 2004-es változathoz képest, de ez valahogy nekem nem tűnik annyira fel, ha azt mondanák 1:1 ben ugyanaz volt azt is elhinném, ilyen hosszú idő 5 év. Ill de mégis egy dolog árulkodik az átdolgozott grafikáról, a gépigény. Én ahogy kell felpakoltam mindent maxra 1920x1080, mondván 5 éves játékhoz csak elég a gépem. Na ennek eredménye az lett, hogy már a menü is kezelhetetlenül belassult. De miután a felbontást visszavettem 1360x768-ra normalizálódott a sebesség, és nem megy a játékélmény rovására a butítás. Ok, nem Hiend VGA-m van (9600GT), de azért mégis elvártam volna, hogy egy 2004-es remake zökkenőmentesen fusson rajta, hisz a legtöbb most megjelenő vadiúj játék jobb sebességet produkál azonos beállításokkal.

Jelen esetben különösen igaz, hogy az idő megszépíti a dolgokat, mert most amikor játszottam folyamatosan csalódtam, a történet teljesen líneáris, a pályák mérete kicsi, a pályadesign minimalista, különös tekintettel a tárgyak tökéletes hiányára. Mert a cell block-ban még megértem, hogy nincsen semmi amivel esetleg a rabok gonoszkodhatnának. Nade az office block is töküres. Meg a fegyőrök szállása is. A fegyőrök zuhanyzójának kidolgozása egyenesen Wolfeinstend 3d-s időket elevenít fel bennem.

A játékot két dolog menti meg attól, hogy átlag shooter (ill. lopakodós) legyen, az egyik a hangulat, amit nagyon jól sikerül visszaadnia, a másik pedig Riddick beszólásai.

A történet egyszerű sémára épül, Riddick megérkezik, bedobják a börtön legkevésbé szigorúan örzött részébe. És miután kellően nagy balhét csinált egy-egy részlegen, megfelelő bodycount-al, kiemelik és átteszik eggyel szigorúbb részlegre, és ez így ismétlődik míg végig nem járja az összes blokkot.
Ez így elég sarkított leírása a dolgoknak, de részletesebb leírás spoileres lehetne.

Másik szívfájdalmam a bugyuta checkpointos mentési rendszer, pl egy részt elrontasz durván, és egy szál életed marad, de azzal pont eléred a következő checkpointot, amiről sose tudod hol van, akkor nincs lehetőséged javítani a hibád, mert automatikusan ráment, és ott állsz 1 szál élettell, vagy lőszer nélkül mert ellőtted valamire amire nem kellett volna. Az az egy "segítség" van benne ilyen esetre, hogy ha 1 checkpointon sokszor meghalsz, akkor egy idő után a következő visszatöltésnél 1 rublikával több életerőt ad.

Most, hogy kellően lehúztam a játékot jöjjön a pontokba szedett értékelés:

+
  • Hangulat
  • Játékmenet
  • Szövegek
-
  • Gépigény
  • Kidolgozatlan pályák
  • Tereptárgyak szinte teljes hiánya, ha valahol netán mégis van valami tereptárgy biztos lehetsz benne, hogy azt használni kell valamire.
  • Nem volt olyan hosszú mint amire emlékeztem.
  • Mentési rendszer
Elég negatív lett a kritika, de azért korántsem ilyen rossz játék az escape from butcher bay, a hangulat meg a játékmenet miatt érdemes belefogni, nem lesz csalódás, és mivel nem is olyan hosszú így a minimalista pályedesign sem tud annyira zavaró lenni.

4/10-et adok most rá, de mint remake értékelem, hogy mennyit tett hozzá az eredeti játékhoz: Nem sokat, a gépigényen kívül, ami már az alapjátéknak se volt kevés ahogy emlékszem. Legalább az üresen kongó irodákat kibővíthették volna tárgyakkal. Ha új játék lenne előzmény nélkül akkor 7/10 lenne.

#425 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 16:49

Idézet: Mumia - Dátum: 2010. jan. 15., péntek - 12:03

...
Másik szívfájdalmam a bugyuta checkpointos mentési rendszer, pl egy részt elrontasz durván, és egy szál életed marad, de azzal pont eléred a következő checkpointot, amiről sose tudod hol van, akkor nincs lehetőséged javítani a hibád, mert automatikusan ráment, és ott állsz 1 szál élettell, vagy lőszer nélkül mert ellőtted valamire amire nem kellett volna. Az az egy "segítség" van benne ilyen esetre, hogy ha 1 checkpointon sokszor meghalsz, akkor egy idő után a következő visszatöltésnél 1 rublikával több életerőt ad.
...

Ez tényleg ostoba megoldás.
De, ha másodszor játsza az ember a Butcher Bay-t, talán még szerintem elmegy, sőt jó is ez a kis mentés körüli változtatás.A checkpointos rendszer azért mindig más játékélményt ad, mint a gyorsmentéses.Mondom úgy, hogy még nem játszottam az új BB verzióval (de a folytatást végigvittem, tudom hogy működik).
Qwerty4

#426 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 22:36

Mercenaries 2: World in Flames (2008)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ez a játék úgy ért mint derült égből a villámcsapás, sose foglalkoztam vele, véletlenül belepotlottam, és úgy döntöttem kipróbálom. De még milyen jó, hogy belebotlottam, mert megérte kipróbálni.

Igen a történet egyszerű mint a bot, de nem is ez a lényeg, hanem a játékélmény. Nagyon jól fel van építve a játékrendszer, és a hangulat is nagyon ott van, tényleg olyan mintha egy polgárháború sújtotta délamerikai országban lenne az ember.

A játékban egy zsoldost kell irányítani, aki önszántán kívül ragad ebben az országban némi unfinished business miatt. A designer előtt le a kalappal, mert nem arra törekedett, hogy a közizlésnek megfeleljenek a karakterek, hanem hogy tényleg hihető legyen, hogy zsoldoskatonák. Ez a szememben sokat dob 1-1 játék megítélésén. De ami leginkább megfogott a játékban az a szabadság, olyan szempontból, hogy 1-1 küldetést bármilyen módszerrel végre lehet hajtani. Ha akarom tankkal rohanom meg az ellenséges bázist, ha akarom a levegőből, de ha nincs kedvem közelharcot vívni, légicsapást is kérhetek (már ha van rá pénzem).

A bejárható terület hatalmas, kb az 1/3-a az ahol már jártam mire végigjátszottam a fő történetszálat, a többi területen max 1x futtában átrohantam, vagy még úgy se. Amúgy minden épület és tereptárgy elpusztítható, ha megfelelő tűzerő áll rendelkezésedre akár toronyirányt is átszelhetsz egy várost.

Különféle csoportoktól lehet küldetéseket vállalni, akár a másik fakció ellen is.

Kép

A játékban 3 féle küldetésért jár pénz, az egyedi megbízásokért amiket az egyes csoportok vezetői vagy emberei adnak. A másik lehetőség az, hogy minden fakciónak van egy körözési listája, akiket el kell fogni ilyenkor mintegy fejvadászként dolgozol, ha élve fogod el, akkor teljes pénzt kapsz érte, ha csak a hulláját mutatod be, akkor félpénz.  És egy ugyanilyen lista van kiemelt célpontokról is, amiket ha megsemmisítesz akkor kapsz pénzt.

Persze azért nem minden fenékig tejfel, vannak hibái is a játéknak, az egyik a mentési rendszer, ami checkpoint alapú, de kizárólag a küldetésben addig elvégzett feladatokat jegyzi meg, az ellenségek pozícióját és erősségét nem, sőt még a te pozíciódat sem. Ha egy kületés közben meghalsz és visszatesz egy korábbi checkpointra nagy valószínűséggel olyan helyre kerülsz ahol még sose jártál, mert egy ideális kijelölt útvonalon vannak kijelölve a checkpointok, teszem azt, ha te a hátsó ajtón lopakodtál be az ellenséghez, akkor is a főbejárathoz tesz le ilyenkor. Másik probléma, hogy bármennyire is változatos a terep, a küldetések sajnos kevésbé, a játék harmadától elkezd unalmassá válni a sok ismétlődő küldetés, és a fejvadász móka se izgalmas már, mert mindig arról, szól, hogy bemész egy bázisra és elrabolod a körözöttet, vagy kinyírsz mindenkit és a helyszínen átadod annak aki körözi, avagy simán lelövöd, ha már nem kell a plusz pénz, és akkor nincs vele gond, nem kell megtisztítani a terepet, hogy oda tudjanak jönni érte, és nem is kell vinni sehova.

Másik amúgy ötletes, de idegesítő megoldás az a járművek elrablása, amikor egy ellenséges egység vezet valami járművet, úgy lehet elrabolni, hogy egy külön akciójelenet kezdődik, és neked mint egy árkád játékban meghatározott gombokat kell nyomkodni vagy nyomva tartani, vagy gyorsan nyomogatni. Hogy milyen és hány gombot kell használni, az minden járműnél különböző, és minél keményebb járműről van szó, annál hosszabb vagyis több gombot kell használni egymás után. Az egész úgy működik, hogy megjelenik a képernyőn, hogy melyik gombot kell nyomni és mikor, ha rossz gombot nyomsz azonnal bukta, ha túl későn nyomod akkor is. Nem tudom milyen emberfeletti képességekhez igazították a nehézséget ugyanis nekem egyszer se sikerült megcsinálnom egyiket sem elsőre. Az egyetlen módszer az volt, hogy addig próbálkoztam amíg fejből meg nem tanultam minden gombot, hogy mi után mi következik, és csak akkor tudtam megcsinálni.

Az irányítás amúgy nagyjából jó, bár az alap billentyűzet kiosztás megszokást igényel, én lusta voltam átkonfigolni így elég sokszor nyúltam mellé eleinte. A járművek viselkedése akciójátékhoz képest rendben van.

A gépigényre nincs okom panaszkodni, 9600GT-n zökkenőmentesen futott maximális beállításokkal 1920x1080-ban. A grafika nem egy Crysis, de simán vállalható most is.

+
  • Hangulat
  • Játékmenet
  • A főszereplő beszólásai, meg szövegei
  • Óriási bejárható terület
  • Kismillió féle vezethető jármű és fegyver (gyakorlatilag minden jármű és fegyver használható amivel csak találkozol)
  • Több megoldás egy problémára
  • A támogatás megoldása, azt hittem bugyuta lesz, de igazából egyszer se tűnt annak amikor utánpótlást kérsz, vagy járművet hozatsz magadnak.
-
  • A játék felétől ötlettelen, monoton küldetések
  • Bugok (fejjel lefele repülő hajó, az utánpótlást nem dobják le néha, hanem ott lebeg a helikopter csak vele, és ilyenkor újat se tudsz hívni) Vagy pl, a láthatatlan fegyver:
    Kép
  • Mentési rendszer
  • Elvileg lehetne spéci járműveket gyártatni a szerelőddel a bázison, de ehhez alkatrészeket kéne gyűjteni a pályán. Űgy, hogy nem kerestem külön ezeket, hanem csak amikbe belebotlottam a küldetések során, nem sikerült összeszednem egy járműre valót se, ez azért így túlzás.
  • A légicsapások egy részét füstjelzéssel kell hívni, de ez így értelmetlen, mert a légicsapás előnye az lenne, hogy egy nagyon jól védett objektumot lebombázz, de a füstjelzés adásához nagyon közel kell menned hozzá, ha meg már olyan közel mentél simán fel tudod robbantani C4-el is, akkor már minek hívni légicsapást?
  • A tankok hagyományos fegyverekkel sebezhetetlenek. És ettől nagyon könnyű lesz néhány küldetés, ugyanis ha nem találkozol tankelhárító egységekkel, akkor akár egy hatalmas ellenséges bázist is porig lehet rombolni mindössze egy tankkal, mert a hagyományos fegyverek nem sebzik egyáltalán. Ez főleg a játék első felében jellemző, később már azért elég gyakoriak az rpg-s katonák, vagy ellenséges tankok.

Mi marad, ja az értékelés, a hibák ellenére megér ez 8/10-et nekem. Ha nem lennének a bugok és a küldetések változatosak lennének a játék 2. felében is, akkor 10/10 lenne.

#427 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 21. 22:39

Azaz. Az egyik legjobb gta klón (igazság szerint nekem 50x jobban bejött mint bármelyik grand theft auto :) )

#428 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 13:48

Max Payne (2001)

Én most toltam lényegében először.Korábban is volt vele még dolgom, de egy hibás verzió volt és akkor a TPS nézet sem volt a kedvencem, így a metrós pályánál már abba is hagytam.
Most viszont minden rendben ment, élveztem a játékot, de voltak unalmas pillanatai is.
A történetet elég jól felépítették.
Grafika szintje szerintem 2001-ben a legjobbak között volt, de a szájmozgás hiányzott, pedig akkor már mintha lettek volna olyan játékok, ahol használták volna ezt a "ficsőrt".Egyébként ma sem tűnt túl csúnyának a grafikája.
Az álomvilágok nagyon jók voltak.
A képregényes mesélési módszert néha untam.

Negatívumok:
-pár ismétlődőnek tűnő helyszín
-van, amikor már untam a képregényes mesélést
-hiányzó szájmozgás
-unalmasabb részek is vannak

Pozitívumok:
-játékmenet
-még alap nehézségi szinten is néha több a kihívás, mint egy-egy mai akció játékban
-hangulat
-grafika (2001!)
-pont megfelelő hosszúságú játékidő
-sokféle helyszín

Értékelés:83%
Qwerty4

#429 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 14:46

Én igazából nem értem milyen szájmozgást keresel képregényben. Mert ingame meg nincs is benne párbeszéd, csak néha max mond pár monológot, de az ilyen belső monológ, azért nem mozog a szája.

#430 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 15:16

Idézet: Mumia - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 15:46

Én igazából nem értem milyen szájmozgást keresel képregényben. Mert ingame meg nincs is benne párbeszéd, csak néha max mond pár monológot, de az ilyen belső monológ, azért nem mozog a szája.

Nemcsak belső monológok vannak.Van, amikor egy szereplő velünk szembe áll és az arca egy centit sem mozog.Természetesen nem a képregényes átvezetőkről van szó, hanem a  videókról.
Qwerty4

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.