HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!

#341 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 31. 17:38

Prototype

Megmondom őszintén nem sokat vártam ettől a játéktól, főleg olvasva itt a fórumon a fanyalgókat. Ettől függetlenül kipróbáltam. A legfőbb problémám az irányítással volt, valahogy nem esett kézre, nehéz volt célozni, az auto aimet meg nem szeretem. A karaktert rengeteg féle képességgel lehet felruházni van a karom, penge, korbács stb., amik a jobb karján egy ilyen mutáció szerű izéként jelenik meg és elég őrült dolgokat lehet velük csinálni, amelyek általában 8 napon túl sem gyógyuló sérüléseket okoznak az ellenségeinknek. Nekem spec a legjobban az tetszett, hogy nagyobb tárgyakat fel lehet emelni (gépkocsi, helikopter stb.) és ezeket az ellenségekre lehet dobálni. Elég sok őrültséget meg lehet csinálni a játékban.

Ami még nem tetszett, hogy egy-egy csatában túl sok ellenség jön felénk, ezért alig-alig lehet kontrollálni, hogy mit kéne csinálni. Már-már epilepsziás roham kerülgetett a bazi sok rakéta robbanás és mutáns láttán. Itt a kevesebb talán több lett volna.

A történet megfogott, bár a végét annyira nem értettem. Egyre gyengébb az angol tudásom. :( Számos mellékküldetés van: ölj meg ennyi embert, annyi mutánst, időre juss el A pontból B-be stb. Vannak még gyűjthető dolgok (Landmark, hint), amelyekért XP, akarom mondani EP pontokat lehet kapni.

A grafika engem nem szokott túlzottan érdekelni egy játékban. Ettől függetlenül nem mondanám nagyon szépnek, az épületek, illetve az utcán járkáló/futkározó emberek/mutánsok nagyon hasonlóak etéren kevés változatosság jellemzi a játékot.

+történet
+rengeteg őrültség (egy felrobbant helikoptert a fejünk fölé emelni és azzal szaladgálni egy mutánsokkal teli, félig lerombolt városban)

-irányítás (zavaró, de idővel szokható)
-grafika

Értékelés: 7/10
Nem egy alapmű, de el lehet vele tölteni néhány kellemes órát.

#342 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 08. 31. 18:30

Nekem nem tünt nehéznek az irányítás:  wasd+egér, a gyorsmozgás képesség meg a shift, célozni a tabbal lehet, a kombók sem vmi nehezek pár egérklikkelés + e (használat gomb), nem gáz.

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#343 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 31. 18:41

Plussz R, akkor bepörgeted az egeret, hogy éppen milyen képességet akarsz. Akkor ott vannak a számbillentyűk, akkor van az F gomb amire nem is tudom mit csinál. Akkor ott vannak a visionok amiket kb. egyszer ha használtam az egyik mission kedvéért. Akkor a páncéllal nem tudsz repülni akkor azt lekapcsolni megnyomom a 3-ast, de véletlenül átcsúsztam a 2-re a harc hevében, akkor átváltozok egy szimpla emberré akit az előző missionban fogyasztottam el akkor visszaváltok, de akkor meg nem raktja vissza a képességet akkor rányomok az 1-re. Sok macera volt nekem az irányítással. A kevesebb több lett volna ebből is.

#344 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 08. 31. 18:53

Csak az R-et kell használni képességváltáshoz ilyenkor le is lassul a gém mint vmi bullet time van idő váltani, sose nyomkodtam a szám billentyűket, na az tényleg be tud kavarni ez igaz.

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#345 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 31. 19:14

Akárhogyis, az irányításon még csiszolhattak volna. A következő játék a Wolfenstein.

#346 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 01. 17:57

Hi

Befejeztem a GRID-et nekem tetszett.  ;)

Viszont most nem tudom mivel autókázzak.
Valami jó ajánlatotok lenne?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#347 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 09. 03. 19:33

Little Wheel
Hogy mennyire tetszett? Nagyon. Afféle Samorost Light.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#348 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 15:44

F.E.A.R. 2 - Project Origin + F.E.A.R. 2 - Reborn (2009)

Kezdjem ott, hogy nagyon tetszett, de sajnos elveszett a régi hangulat, helyébe lépett egy másik, ami  csakugyan jó, de nem egészen "feares", egyszerűen más íze van.
Kezdetben úgy éreztem, mintha a R6 Vegasban lennék, majd amikor kiértem a lerombolt városba a Half-Life 2-re emlékeztetett leginkább.
A játék ezúttal színesebb, élénkebb színekkel dolgoztak, sőt még nappali pályát is tettek be.A vér valami baromi rondára sikeredett, kocsonyás meg a színe se valami eredeti.
A checkpoitos rendszer itt nagyon jól van beállítva, egyébként gyorsabb/fürgébb játékra ösztönzi az embert.Kihívás nem igazán van, a játékos inkább akkor kerülhet bajba, ha nincs nála a helyszínhez megfelelő fegyver vagy töltény nélkül maradt.Ebben az esetben alakulhatnak ki kínos jelenetek.
A HUD borzasztó rossz, egyszerűen kritikán aluli, a menü stílusának sincs semmi köze a régiekhez, pedig alap dolog lett volna valami hasonlót alkotni.
A sztori tetszett.Megijedni már nem nagyon tudok sajnos.
Néha rossz hangokkal operálnak, amikor például megjelenik Alma, inkább idegesítő, mint félelmetes hangja van.Zene tökéletes, azért jó volt, hogy megjelent néhány régi dallam.
Van mikor unalomba is fullad, de sokszor fel tudják dobni a játékot.
A Reborn DLC-ről kb. ugyanaz a véleményem, csak egy kicsit unalmasabb az alapnál.Rövid is.És az utolsó robot elleni harc azért idegesítő volt.

Negatívumok:
-régi F.E.A.R. stílusjegyek hiányoznak
-régi F.E.A.R. hangulat hiánya
-a replika katonák másképp néznek ki
-HUD (pff. sztem rettenetes)
-checkpoit rendszer (nem akadályozott, csak megváltoztatta a játéktempót)
-már nem igazán félelmetes (csak pár helyen)
-kevésbé sötét/komor
-rövid és eléggé gyenge (DLC)
-1-2 idegesítő vagy unalmas rész

Pozitívumok:
-jó hangulat (posztapokaliptikus)
-izgalmas játékmenet
-igazán kiváló optimalizálás, baromi gyors töltés
-szép grafika
-aktív látomások
-harcok, csaták
-tisztességes játékidő (alapjáték)
-alapban benne van a magyar nyelv
-fegyók nagyjából rendben, de semmi különleges
-hangok, zene
-megfelelő játéklezásárások (alapjáték + DLC), bár még maradt rejtély

Értékelés: Project Origin => 89% , Reborn => 66%

Valószínű év FPS-e lesz nálam...

Szerkesztette: Qwerty4 2009. 09. 13. 15:47 -kor

Qwerty4

#349 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 08:00

Kép

Ami tetszett:
- Szép grafika, nagy előrelépés a 4.-rész óta.
- Remek optimizáció, ezen a téren tökéletes a játék. Gyors, bugmentes.
- Élvezetes akciódús gameplay
- Változatos helyszínek
- A társunk végre tényleg használható, nem mint az eddigi játékok 99%-ban
- Sok feloldható extra tartalom,
- Végre van viszonylag használható mouse support

Ami nem:
- Nem bővíthető "táskánk" A 9 magunkkal vihető tárgy baromi kevés
- Rövid
- Sajnos a régi feeling teljesen elveszett. Még a 4-nél is "egyszerűbb" az egész
- Amilyen "értelmes" a társunk, pont olyan idióta az ellen :)
- A hangok szinte mit sem változtak az előd óta
- A főellenfél elég "pite" volt. Volt ennél sokkal nehezebben likvidálható boss is a játékban.

1 szó mint 100, végülis tetszett. Nem hozta az előző rész színvonalát számomra (még a csilivili grafika ellenére sem) de nem volt rossz.

8.9/10

Szerkesztette: M@Xtreme 2009. 09. 17. 08:00 -kor

#350 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 08:49

RE5 - év játéka nálam eddig, a coop és az eszméletlen jó hangulat miatt. Az átvezetők egytől egyig büntetnek, mintha filmet nézne az ember. Az egész valami hihetetlen profin van összerakva. Hibátlan úgy ahogy van.

Két dolog rontja csak le: az irányítás eleinte nagyon szokatlan és esetlen, illetve az ellenség, hát... néha nagyon furcsa dolgokra képesek :) pl 1 centire vannak tőlem és nem csinálnak semmit :)

simán 95%

Szerkesztette: -Turbo- 2009. 09. 17. 08:51 -kor

JóSebesség

#351 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 17. 09:52

Attól függetlenül h kicsit csalódtam, nála mis eddig GOTY :)
Mondjuk ebben az évben amik jöttek... :omg:

#352 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 20. 10:08

Prey (2006) (x2)

Nem írok sokat, mert már írtam egy véleményt erről.Most másodszor is nagyon tetszett.
A hangulat jó, az ötletek jók, a sztori kiváló, a grafika ma is megállja a helyét.
Most is izgalmas volt, igaz ezúttal a játék második fele tetszett jobban, míg az első kevésbé.Ez első végigjátszáskor fordítva volt.Half-Life 2-nél is hasonló volt a helyzet.

Negatívumok:
-néhány unalmas rész

Pozitívumok:
-legpozitívabb dolog, hogy megérte újból végigvinni (pedig nem gondoltam, hogy újrajátszom, mert elsőre a végét nem igazán kedveltem)
-hangulat
-izgalmas sztori (drámai)
-ötletek (portálok, rádióadások)
-izgalmas játékmenet
-grafika (legszebb Doom 3 motoros játék, sok mai játéknál "milliószor" pofásabb)
-karakterek, szinkron
-zenék

Értékelés:-
Qwerty4

#353 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 18:43

The Chronicles of Riddick - Assault on Dark Athena (2009)

Az előző részhez képest ez a lopakodás helyett inkább a lövöldözésre helyezi a  hangsúlyt, ami igencsak más színt ad a Riddick játéksorozatnak.Míg az EfBB-ben csak a  végén volt igazi akció, itt már a játék legalább 20%-nál indult be.
Ami kiemelendő az a szinkron, hihetelen jól tükrözik az adott karakter érzelmeit, nagyon jól sikerültek.Mindegyik.Riddick karaktere is kiváló, baromi jó beszólásai vannak, flegma nem is kicsit, de baromi jól kitalált személyiség.
Néha nagyon zavart, hogy nincs gyorsmentés, de jót is tett a játéknak, végre volt kihívás, az elsőben nem nagyon, elég lazán túl lehetett szaladni rajta.

Negatívumok:
-nincs gyorsmentés (de van vele méreg)
-ehhez a lövöldözős játékhoz nehezen passzol Riddick régi mozgása, elég nehéz a fegyverrel is bánni miatta
-mint szinte mindegyik játékban itt is vannak unalmas pályaszakaszok

Pozitívumok:
-karakterek, Riddick, de a többi is
-szinkron, hangok, zenék
-történet (nekem bejött)
-hangulat (főleg a bolygóé)
-nincs gyorsmentés (de végre van kihívás)
-grafika (bár egy-egy helyen eléggé ronda, a növényzet pl.)
-gyors pályabetöltés
-magyarítás
-fegyverek (pl. az a bomba lövő nagyon tetszett, nagyon jól lehetett vele szórakozni)

Értékelés:82 %
Qwerty4

#354 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 22:13

Kyoufu Taikan: Ju-On (Wii)

Az Átok sorozat biztos ismerős egyeseknek... nos, ez játékban, wii-n, a négy rész négy fejezetben. abszolút para egy játék, nem szokásom feladni egy játékot, de néhány jelenetnél "játsszon vele a franc" felszólalással tenyereltem a home gombra, és lőttem ki. jól van na, néha még én is majdnem befostam felbukkanó fehér ruhás csajtól  :Đ

negatívumok:
- irányítás (wiimote only, B előre, mozgatás előre/hátra/balra/jobbra mozgatással lehet iránytani. néha meghülyül...)
- rövid (4 fejezet azért karcsú, filmenként egy... igazán kihozhattak volna többet belőle)
- über para, 0 háttérzene, mész a sötétben egy szál zseblámpával, erre előbukkan Toshio/fehér ruhás csaj úgy hirtelen, plusz irdatlan hangos zaj
- elemlámpa... elemeket kell gyűjtögetni pályán, ha kimerül az összes, game over
- csak japánban jelent meg full verzióban, US verziót cenzúrázzák
- nem jöttem rá, hogy melyik karaktert lehet irányítani

Pozitívumok
- a non-stop parázás :D
- viszonylag jó grafika
- tökéletesen kidolgozott pályák (film jeleneteivel teljesen megegyezik)
- vééééér  :Đ

összességében nem rossz játék, de lehetne jobb is nem igazán van párja wiire, ezért szvsz 8/10 pötty.

(gameplay video)

Szerkesztette: DGabor_ 2009. 09. 23. 22:16 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#355 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 22:17

ez de beszarás jónak néz ki :D
Am Te a rizsszemű verziót toltad? :D

Szerkesztette: M@Xtreme 2009. 09. 23. 22:29 -kor

#356 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 22:54

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 22:17

ez de beszarás jónak néz ki :D
Am Te a rizsszemű verziót toltad? :D

nem rossz. és naná hogy a japo verziót toltam végig :D

#357 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 08:37

Kép

Ami tetszett:
- Igényes megvalósítás. Mindenképp nagy fejlődés az utóbbi évek NFS részeihez képest
- Nagyon korrekt gépigény (tudom. Sok embernél gond van vele, főleg ATi tulajoknál. De mivel művelt semmiféle fura anomáliát a játék, nem írom a rovására
- Szép grafika. Nincs teleffektezve hdr-el meg minden sz*rral, de szerintem jelen esetben nem is baj. Ez így jó ahogy van
- Tökéletesen kidolgozott belső nézet
- Megfelelő hosszúság

Ami nem:
- A driftet nagyon szokni kell
- Billentyűzetről nehéz irányítani
- Kevés pálya és autó
- Egy idő után nagyon egysíkúvá és unalmassá válik az egész. Komolyan mondom még 1 játékra sem untam rá ennyire mint erre. A world tourt már cska muszájból nyomtam le. Mondom itt már nem kap unistallt...

Összeségében azt kell mondjam, nem taglózott le a játék. Tény hogy látszik a belefektetett sok munka, de valami még is hiányzik (talán a változatosság, nem tudom)
A hasonló stílust képviselő GRID nekem mérföldekkel jobban tetszett. Ráadásul azzal még végigvitel után is elversenyezgettem. Ezzel biztos nem fogok :)
Nálam ez csak 75%

#358 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 09:44

NFS Shift: ha játszható lenne, játszanék vele...  :Đ
JóSebesség

#359 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 21:03

az utolsó NFS amit végigtoltam, az a 3 volt :D utána egyre gyengébb lett...

#360 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 20:16

Kép

Tegnap előtt a kezem ügyébe került a City interactive újabb szerzeménye. Mivel a fejlesztő gárda enyhén szólva sem az igényes alkotásairól híresült el, túl sok jót nem vártam a játéktól.. sőőt. (Ismervén az előző 2 részt, gondoltam max röhögök egye jót :)
De (mint azt már a sotis topikba is említettem) legnagyobb meglepődésemre, a Citys srácok vééééégre megleptek minket valami használható stufflal.! A játék nem fogja megváltani a világot, de mindenképp egy kellemes és hangulatos shooter.
A cuccost a jupiter ex motor hajtja (aki nem tudná, ez dobog a fear alatt is többek között) és külön dicséretet érdeme hogy ez biza az esetek nagy nagy részében sokkal szebb látványt nyújt mint a fear bármelyik része.
Végre nincs tele lowres textúrákkal, és a fényeffektek is kellemesek mint külső, mint belső teret tekintve.
A fizika szintén erős közepes, Csakúgy mint a "félelemben" a tárgyak szétlőhetők, a vakolat bontható.

...és akkor jöjjön a gyenge pont, meert hát ez is van. Elsőként említeném, a hangokat. A szinkronok még szo-szo, de 1-2 fegyverhang báh... Szörnyű :)
Második dolog h krva kevés a fegyver. Van kb 4-5 féle oszt szeva :)
Harmadszor említeném a ragdoll effektust ami néhol elég érdekesen adja elő magát.
..és negyedszer a karakterek arcának kidolgozása. Hát bazz. Mikor megláttam 1-2 katona ábrázatát, majd elsírtam magam  :D

Összegezve:

Ami tetszett:
- Hangulatos. Ezt az eddigi City-s játékokra nem nagyon lehetett elmondani.
- Szerintem a körülményekhez képest (ezalatt a motort értem) korrekt grafika
- Viszonylag változatos helyszínek
- Elfogadható fizika

Ami nem
- A hangok.
- Kevés fegyver
- Rövid, nem kicsit :)
- Néhány apróbb bug.
- A végére kicsit eldurvult a gépigény :)

Az értékelés.. nos ha azt nézem hogy ez valóban 1 korrekt próbálkozás lett 1 amatőr stúdiótól, azt mondom hogy 70% :)

Szerkesztette: M@Xtreme 2009. 10. 01. 20:17 -kor

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.