HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!

#561 Felhasználó inaktív   Blint19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 12. 14:27

Üzenet megtekintéseIdézet: dani83 - Dátum: 2010. 08. 12. 14:06

milyen? sokkal jobb mint konzolon :)

Milyen? Szarul optimalizált, aminek köszönhetően egy erőmű is megizzad alatta, pedig látvány terén nem olyan kiemelkedő.
Visca el Barça!
PS3: dgabor6243

#562 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 12. 14:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Blint19 - Dátum: 2010. 08. 12. 15:27

Milyen? Szarul optimalizált, aminek köszönhetően egy erőmű is megizzad alatta, pedig látvány terén nem olyan kiemelkedő.

utolsó patchekkel azért szerintem már simán játszható, nem kell hozzá erőmű, inkább azt mondanám hogy egy erősebb gép nemárt ha van, ha meg gyengébb akkor shadows, meg 1-2 dolog kikapcsolásával simán játszható.látvánnyal nekem nincsen semmi bajom, pláne ha felteszek hozzá 1-2 modot.
konzolon viszont valóban ronda (ps3, boxról nem nyilatkozok mert nem próbáltam), és lassú mint a tetű.elütök 4 embert egyszerre és feldöntök két kukát úgy belassul hogy öröm nézni.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#563 Felhasználó inaktív   Blint19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 08. 12. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: dani83 - Dátum: 2010. 08. 12. 15:55

utolsó patchekkel azért szerintem már simán játszható, nem kell hozzá erőmű, inkább azt mondanám hogy egy erősebb gép nemárt ha van, ha meg gyengébb akkor shadows, meg 1-2 dolog kikapcsolásával simán játszható.látvánnyal nekem nincsen semmi bajom, pláne ha felteszek hozzá 1-2 modot.
konzolon viszont valóban ronda (ps3, boxról nem nyilatkozok mert nem próbáltam), és lassú mint a tetű.elütök 4 embert egyszerre és feldöntök két kukát úgy belassul hogy öröm nézni.

Konzolos verzióhoz még nem volt szerencsém, nem is érdekel annyira a GTA! Havernál viszont próbáltam PC-n, és egy olyan gépen, amin az akkori legújabb játékok többsége maximum beállításokon futott, a GTA meg alig evickélt el rajta medium-on. Szóval nem lett minden idők legjobban optimalizált játéka, ez tény. Ráadásul a megjelenés környékén a legtöbb izmosabb PC is megszenvedett a játék alatt, legalábbis a felhasználói visszajelzések ezt bizonyították.

Szerkesztette: Blint19 2010. 08. 12. 15:16 -kor

Visca el Barça!
PS3: dgabor6243

#564 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 12. 15:48

na igen, a patchek... :D

ez nem hiszem hogy vigasztalja azokat akik megjelenskor vettek meg es atkoztak a rockstart :)
JóSebesség

#565 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 12. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: -Turbo- - Dátum: 2010. 08. 12. 16:48

na igen, a patchek... :D

ez nem hiszem hogy vigasztalja azokat akik megjelenskor vettek meg es atkoztak a rockstart :)

Én megjelenéskor vettem meg, és teljesen élvezhető volt, persze nem pakoltam minden maxra, (azt most se tehetem meg) de a látvány is messze vert mindent akkor és most is a témában. Mafia 2 bár alapból jobban néz ki, de sokkal kevesebb tereptárgy van benne és sokkal kisebb a város is, úgy pedig azt mondom nem nagy kunszt.

#566 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 19:36

Mafia II (2010)

Gondolom, hogy mondanom se kellene, de azért elmondom, hogy az utóbbi évek egyik általam is legjobban várt játéka volt a Mafia folytatása, az első részt a zseniális történet és küldetések miatt is szerettük, de nekem különösen az tetszett benne, hogy tps létére az egyik legjobb autószimulátor volt a maga idejében. Olyannyira, hogy még manuális kuplungot is lehetett benne használni és az FF effekteknek amiket használt máig nincs párja. Szóval nagyon magasra tette saját magának a lécet, és nem a GTA-nak vagy a többi játéknak, mert bár az is szabadon bejárható városban játszódott teljesen más stílust képvisel, olyat amiben szerintem máig nem igazán próbálkozott senki komolyan.

Ilyen elvárásokkal ültem le a második rész elé, és rögtön jött a hidegzuhany, ez már szóba se áll kormánnyal, egyenesen körberöhög, hogy mit akarok vele. Vagyis kizárólag billentyűzetről irányítható, vagy xbox360 kontrollerrel azok számára, akik olyan perverzek, hogy azt kötnek a pc-jükre.

Ettől meg is ilyedtem, mert arra számítottam, hogy az autók mozgása is olyan lesz, hogy gamerákos is megbírkózzon vele. De szerencsére azért idáig nem mentek el, ugyanis az autók mozgása szimulációs módban van olyan jó mint az első részben, ezzel egyben szép öngólt is adtak maguknak hiszen, így lehetetlen billentyűzetről irányítani őket: Kikaparnak, megpördülnek csúsznak másznak, egyszóval a játék ordít a kormányért. Én merem remélni, hogy csak idő hiányában maradt ki a support, és egy későbbi patch-al majd pótolják ezt a hiányt, mert biztos hogy ez a legégetőbb hiány a játékban közvetlenül a freeride hiánya után.

Igen, nincs freeride semmilyen formában, úgyhogy freeride extreme-ről ne is álmodjon senki. Biztos ez is az időhiány áldozata lett. Bár valszeg azért sem került bele freeride mert nincs is mit csinálni a városban hiába sandbox, amit tehetsz, hogy ruhát vásárolsz (abból cca 5 féléből amiből lehet) autót tuningolsz (ami kimerül felnicserében meg átfestésben és teljesítmény növelésben). Pénzt szerezni pedig autólopással lehet küldetéseken kívül kizárólag kétféleképpen, a dokkoknál el lehet adni jobb autókat jópénzért (1800-2000$ körül), a roncstelepen meg bármit be lehet zúzatni 400-500$ közötti összegért.

Abból is látszik, hogy sokkal többet terveztek a játékból kihozni, hogy pl van olyan lehetőség, hogy a lerobbant autót megjavítja vito, ez a lehetőség valószínű a legeslegfeleslegesebb a játékok történetében amit játékba beraktak. Ugyanis ha lerobbansz inkább lopsz egy másik autót úgyis. De a tuningolás se sokkal hasznosabb, mivel nincs freeride úgyse használod ki.

A történettel kapcsolatban vegyesek a benyomások, az eleje nagyon jól indul szinte filmszerűek az átvezető animációk meg a hangulat a küldetések alatt, ugyanakkor maguk a küldetések unalmasak és könnyűek. Aztán a játék kb fele 2/3-a után van egy fordulópont onnantól kezdve a küldetések jobbak és több az igazi tűzharc, de ugyanakkor a hangulat és a történet meg ellaposodik. Olyannyira, hogy az utolsó előtti chapterben pl inkább éreztem max payne hangulatot mint bármi mást. E mellett nagyon rövid az egész mintha a történet fele kimaradt volna, egyszerűen nincs idő megismerni se a karaktereket, van aki a játék végén úgy beszél veled, hogy hát ezer éve ismerlek, pedig egyetlen pitiáner munkát csináltál neki a játék elején. A chapterek hossza is csapong össze vissza, van amelyik nagyon rövid, és van amelyik olyan hosszú mint három másik együttvéve. A dátum kiírásnak chapter elején sincs sok értelme mert legtöbbször egymást követő napokon játszódik a játék elég hosszan, amikor meg lenne értelme, mert az átvezető alapján azt hinné az ember hogy évek teltek el akkor meg 2 hónap telik el a felirat szerint. A magánéleti szál is rém gyenge, ill leginkább nemlétező. a Mafia 1-ben legalább az is jó volt. Színtisztán olyan érzésem volt a történet végigjátszása alatt, hogy kb a chapter 2 volt kész amikor beszólt a take2, hogy márpedig kész lesz X idő (ahol X kisebb mint a szükséges idő tizede) alatt.

Valószínűleg ennek köszönhető az is, hogy abszolut zéró nulla semmi szabadságod nincs küldetések alatt, még azt se tudod megválasztani melyik ajtón mész be az épületbe, nincs taktikázási lehetőség mész amerre mondják azt kész.

Hogy valami pozitívumot is írjak, a grafika nagyon szép főleg nyáron az este és éjszaka. A zenék is nagyon jók a játékban adják a hangulatot, azok nélkül valószínűleg sokkal sokkal jobban lepontoznám mint amennyire le fogom bár még nem döntöttem el mennyi lesz az annyi.

A gépigény nem vészes középkategórás gépen (C2D 4Ghz + HD5770) fel lehet pakolni mindent maxra fizika nélkül és játszható. Bár eleinte azt mondtam nem sokat ad hozzá az apex fizika, helyesbítek mert sokat dob a hangulaton valamiért a rengeteg szétszóródó törmelék. Az én gépemen medium fizikával azért el lehet játszani egyedül a chinatown-os küldetésben a pincében lassult be valamiért zavaróan, máshol bírta hiába nincs dedikált kártyám physx-hez.

+
  • Hangulat (az elején)
  • Grafika
  • Zene
  • Filmszerűség (az elején)
  • Játékmenet (a vége felé)

-
  • Apex fizikához erőmű kell
  • Nincs kormány támogatás
  • Rendőrség ai-ja buta és irreális módon cselekszenek sokszor.
  • 11 óra alatt végigjátszottam a story-t.
  • Leginkább szerencsén múlik, hogy 1-1 küldetésben lelőnek e, van hogy kidugod a fejed és azonnal véged, de van hogy kiállsz a tűzvonalba és senki se talál el hosszú másodpercekig.
  • Jónak induló de végére teljesen ellaposodó, érdektelenné és kiszámíthatóvá váló történet, mindennemű katarzistól mentes befejezéssel. Semmi feszülségépítés nincs a vége előtt, az utolsó küldetés olyan mint egy a sok közül, a kettővel előtte levő fényévekkel jobb.

Először 7/10-re akartam értékelni, de ez az értékelés csak a benne levő potenciálhoz képest mérhető, mert nemrégiben 8/10-re pontoztam a Singularity-t de a Mafia-t mégis jobban élveztem. Szóval nehéz megmondani, az elvárásokhoz és önmagához képest rémesen gyenge lett, de a többi játékhoz képest így is kiemelkedő alkotás.

#567 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 19:57

4ghz+5770 kozepkategorias gep? Hmm...

#568 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2010. 08. 27. 20:57

4ghz+5770 kozepkategorias gep? Hmm...

E8400, de 4giga fölé húzva, biztos nem hiend. Az 5770 sem, igaz most a felugrott euró árfolyam miatt megint drága de az se hiend vga.

#569 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 20:11

Akkor ezek szerint en lowend geppel tolok jatekokat a mai napig :(

#570 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 20:26

hat a 8800gt mindenkeppen az. legalabbis a manapsag divatos 1080p-hez.
JóSebesség

#571 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 20:39

Üzenet megtekintéseIdézet: -Turbo- - Dátum: 2010. 08. 27. 21:26

hat a 8800gt mindenkeppen az. legalabbis a manapsag divatos 1080p-hez.

Pedig nem annyira, 1-2 játéknál igen, de az újak közül singularity és mafia 2 ( aa és physx nélkül nálam, 8800gt-n egy fokkal jobb lehet a helyzet) is megy kimaxolva 1080p-ben.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#572 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 22:52

Akkor ha az egy jó gép, akkor miért nem kell senkinek bolhapiacon az E8500-as procim :-p

#573 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 28. 05:08

Monitorom nem HD csak 1680x1050 ugyhogy jatekot magasabb felbontasban nem tolok, viszont Full HD filmet tudok nezni gond nelkul. Az ilyen harminc x gigasakra gondolok.

#574 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 28. 09:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2010. 08. 28. 06:08

Monitorom nem HD csak 1680x1050 ugyhogy jatekot magasabb felbontasban nem tolok, viszont Full HD filmet tudok nezni gond nelkul. Az ilyen harminc x gigasakra gondolok.

Nem értem, miért lenne gond, lehetne nézni 800x600-as crt-n is fullhd filmet gond nélkül csak mi értelme?

#575 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 28. 12:57

Nemtom, de azert biztos kell a kraft egy 1080p-hez, nem? De tervezek beujitani egy fullhd monitort, csak meg nem tudom melyiket es mekkorat. 22 helyett 23 nem igazan kellene, alig nagyobb. 24 legalabb, de azok dragak, es lehetoleg legyen rajta vga kimenet mert a 8800on nincs hdmi.

#576 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 28. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2010. 08. 28. 13:57

Nemtom, de azert biztos kell a kraft egy 1080p-hez, nem? De tervezek beujitani egy fullhd monitort, csak meg nem tudom melyiket es mekkorat. 22 helyett 23 nem igazan kellene, alig nagyobb. 24 legalabb, de azok dragak, es lehetoleg legyen rajta vga kimenet mert a 8800on nincs hdmi.

Mármint a monitoron legyen vga bemenet nem? De én biztos nem analóg módon kötnék össze egy 24" fullhd monitort a videokártyámmal. Akkor már dvi vagy hdmi.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#577 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 28. 16:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2010. 08. 28. 13:57

Nehogymár bedőlj, legnagyobb parasztvakítás a hdmi csatlakozó a vga kártyán. Ott van a dvi kimenet az pontosan ugyanazt tudja és ~2000 forintért kapni dvi->hdmi kábelt. Egyébként meg én még nem láttam olyan monitort amin ne lenne dvi csatlakozó csak hdmi. De mint írtam az se lenne gond ha létezne olyan.

#578 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 28. 17:04

ismerősöm szerint, ha hdmi-vel köti össze a vga-t a full hd monitorával, akkor marad egy kis csík, nem tölti ki teljesen a monitoron a képpontokat. ezért használja, dvi-al.

Szerkesztette: gene 2010. 08. 28. 17:04 -kor

PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#579 Felhasználó inaktív   Daetnas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 28. 17:12

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2010. 08. 28. 18:04

ismerősöm szerint, ha hdmi-vel köti össze a vga-t a full hd monitorával, akkor marad egy kis csík, nem tölti ki teljesen a monitoron a képpontokat. ezért használja, dvi-al.

HDMI=DVI+hang. Leginkább az lehetett a baj, hogy selejtes volt a HDMI kábel.
ASRock M3A770DE, Phenom II X4 925, Geil Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT, GIGABYTE R577UD-1GD, Chicony Hipro 380W Advanced Efficiency, SAMSUNG HD502HJ F3 500 GB, NEC RW AD-5240S,CoolerMaster Elite 335, BenQ G2220HD, A4TECH XL-747H,Logitech Classic 200

#580 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 11:19

Fallout 3: The Pitt

Kép

Az alapjátékhoz kiadott dlc-k sorában ez volt a második. A történet szerint a fővárosi betonpusztától északra helyezkedik el a Pitt, amit rabszolgatartók uralnak, a rabszolgákat pedig különféle fegyverek elkészítésére használják fel. Azonban van egy apró bökkenő mégpedig az, hogy a terület erősen sugárszennyezett, illetve egy olyan betegség is terjed, ami az embereket idővel mutánsokká úgynevezett trogokká alakítja át. A rabszolgatartók tudják a gyógymódot a betegségre, de a rabszolgákat természetesen nem gyógyítják. A rabszolgák persze lázadoznak és épp egy lázadás közepébe csöppenünk bele. Választanunk kell, hogy melyik oldalra állunk. A történetről kb. ennyit nem akarom spoilerezni túlságosan. Összességében a történet jó.

A történet legnagyobb problémája szerintem, hogy az a pont, amikor eldöntjük, hogy a rabszolgák vagy rabszolgatartók oldalára állunk akkor és ott nem volt teljesen világos számomra. Ez így egy kicsit zavaros tudom, de tényleg nem akarok spoilerezni.

Amúgy még dlcnek is nagyon rövid, egy olyan durván két-három óra ha valaki csak a főszálra koncentrál, bár ahogy elnéztem a területet maradt még egy-két felfedezetlen rész, majd lehet még visszatérek. Kb. olyan hosszú mint egy küldetés az alapjátékban. Van benne egy-két új fegyver mint pl. a gyilok flex, lopakodó.

Értékelés: 70%

Ui.: ha valaki tudja hogyan szerezhetem vissza a dlc indításakor tőlem elvett felszerelést az ne tartsa magában.

Szerkesztette: Warton 2010. 08. 29. 11:22 -kor

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.