HWSW Informatikai Kerekasztal: DC++ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DC++

#181 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 19. 14:29

Idézet: nagy1 - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 15:17

Hogy lehet a feltöltés sebességét lekorlátozni? Fontos lenne...

Nos, először nézd meg a hub szabályzatát, hogy ez engedélyezett-e

Ha ezzel megvagy, akkor pl egy olyan kliens használatával, ami ezt lehetővé teszi.. pl http://bcdc.webhop.org .. bcdc++
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#182 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 15:16

Idézet: gsc73 - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 22:45

[...]
A "szerver" gépnek fix IP címe van a neten, tűzfalon keresztül van az adott portra(412) egy virtuális szerver engedélyezve az én gépem felé, és így megy a dolog. Ha valamilyen oknál fogva nem indul el a keresés, akkor átmegyek passzív módba, keresés>>>eredmények, vissza aktív módba, és lehet letölteni. Sok Gb-t töltöttem már le, úgyhogy stabil a téma, de valamikor valamiért, valahogyan nem mindíg hajlandó keresni aktív módban...Tulajdonképpen azért nem annyira fontos, mert az aktív/passzív váltogatással megoldottam a dolgot. Köszi!

g.

UDP forgalom is forwardolva van a 412-es porton? Csak TCP nem elég.

#183 Felhasználó inaktív   nagy1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 15:20

Idézet

Nos, először nézd meg a hub szabályzatát, hogy ez engedélyezett-e

Ha ezzel megvagy, akkor pl egy olyan kliens használatával, ami ezt lehetővé teszi.. pl http://bcdc.webhop.org .. bcdc++

Engedélyezett, de nekem most épp sima DC++ van felrakva. Nincs rá semmilyen lehetőség, hogy abban beállítsam a korlátozást? (valami kiegészítés vagy segédprogi, nem tudom)  :think:

#184 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 15:56

Idézet: nagy1 - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 16:20

Nincs rá semmilyen lehetőség, hogy abban beállítsam a korlátozást? (valami kiegészítés vagy segédprogi, nem tudom)  :think:

Nincs.Használj bcdc++t.Pont ez a lényege.
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#185 Felhasználó inaktív   nagy1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 16:01

Oké. Köszi  :respect:

#186 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 10:02

Idézet: BigDil - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 16:16

Hali!

Igen, különben  a letöltés sem menne szerintem. De most napok óta, és éppen most is jó a kereső....

X-files.

g.

U.I: a pontos megnevezése a szerver managementben: "Virtual server". Azért írom le, mert ha valaki nem talál "forward" funkciót, akkor keresse ezt.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#187 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 10:45

Idézet: gsc73 - Dátum: 2004. április 20, kedd - 11:02

Igen, különben  a letöltés sem menne szerintem. De most napok óta, és éppen most is jó a kereső....

A DC/nek letolteshez TCP kell, az UDP-t keres;shez hasznalja.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#188 Felhasználó inaktív   nr4tw 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 00:57

Idézet: nagy1 - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 16:20

Engedélyezett, de nekem most épp sima DC++ van felrakva. Nincs rá semmilyen lehetőség, hogy abban beállítsam a korlátozást? (valami kiegészítés vagy segédprogi, nem tudom)  :think:

http://www.netlimiter.com
Department of Redundancy Department

#189 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 01:35

Idézet: nr4tw - Dátum: 2004. április 21, szerda - 1:57

Nos, ennek van egy nagy hibája.. az egész dc-t korlátozza...

magyarul a chat, a kereséseid, és minden további kimenő adat is korlátozás alá esik..

Szóval használj inkább BCDC-t

Netlimiter  :mad:  :eek:  :confused:  :omg:  :reklamacio:  :think:  :down:  << ez mind egyszerre

#190 Felhasználó inaktív   nr4tw 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 10:03

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2004. április 21, szerda - 2:35

Netlimiter  :mad:  :eek:  :confused:  :omg:  :reklamacio:  :think:  :down:  << ez mind egyszerre

Ennyire azért nem vészes.  :D  :smoker:
Külöben is, akit ez zavar, IP-nként külön is állíthatja benne a korlátozást  (pl. hub felé). Sztem  14kB-os korlát mellett egyáltalá nem észrevehető e különbség a DC-ben (webezésben annál inkább).

SZERK: heje sírás

Szerkesztette: nr4tw 2004. 04. 21. 10:06 -kor

Department of Redundancy Department

#191 Felhasználó inaktív   bikapete 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 27. 13:30

sziasztok! van egy olyan problémám, hogy a chat-részt nem látom. egyszerüen nem jeleniti meg a szöveget. eddig ment rendesen, nem tudom mitől szállt el. már ujraraktam, de nincs változás.(bcdc 0.307). segitsetek,ha tudtok. köszi!!  :respect:

#192 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 18:07

Idézet: bikapete - Dátum: 2004. április 27, kedd - 14:30

sziasztok! van egy olyan problémám, hogy a chat-részt nem látom. egyszerüen nem jeleniti meg a szöveget. eddig ment rendesen, nem tudom mitől szállt el. már ujraraktam, de nincs változás.(bcdc 0.307). segitsetek,ha tudtok. köszi!!  :respect:

Mit ertesz azon, hogy nem jeleniti meg a szoveget? Egyaltaln nincs semmi az ablakban (az mondjuk fura lenne), vagy csak a hatterrel azonos szine van, avagy csupan kiugrik allandoan a chat-szoveg az ablakbol?

Amennyiben hatterszinu, akkor a Formatting.lua fajlt nezd meg a BCDC mappajaban, ott tudod a szineket atalitani. Ha pedig kiugral.. hm.. akkor az valami frissen-telepitett-win98-as bug, meg ember nem mondta meg, mit csinalt vele, de egy valami telepitese utan mukodik..

#193 Felhasználó inaktív   bikapete 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 27. 20:20

nem a szinnel van gond, hanem a szöveget egyszerüen nem mutatja. a felhasználókat látom, (kik vannak fent), de a chat-ablak üres marad. ha klikkelek az ablakba, akkor (gondolom) az utolsó hozzászólás bevillan. de utána kakukk. de az is csak 1-2 sec. utána megint tök üres az ablak.

#194 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 09:11

Idézet: BigDil - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 14:16

Debian Linux van a neten arról megy a többi gép. A 412-es port rorwardolva van a belső IP-hez és megy a DC aktívban, de a kereséshez nem tudom az UDP-t forwardlolni. Mi lenne ennek a módja?

#195 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 11:53

Idézet: pumper - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 10:11

Debian Linux van a neten arról megy a többi gép. A 412-es port rorwardolva van a belső IP-hez és megy a DC aktívban, de a kereséshez nem tudom az UDP-t forwardlolni. Mi lenne ennek a módja?

Hali!

Mivel nálam is viszonylag bizonytalan a keresés (fentebb írtam), ezért azt csinálom, hogy amikor éppen nem megy, átváltok passziv módba, semmi újraindítás, csak egy OK. Aztán keresés >> találatok.Fontos, hogy mielőtt bármit is elkezdenél letölteni (akár file-listát is) válts vissza aktív módba. Ennyi. Ezt a módszert a hubon chat-en ajánlották többen is, kicsit néha bonyolult, de legalább működik.

g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#196 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 12:25

Idézet: bikapete - Dátum: 2004. április 27, kedd - 21:20

nem a szinnel van gond, hanem a szöveget egyszerüen nem mutatja. a felhasználókat látom, (kik vannak fent), de a chat-ablak üres marad. ha klikkelek az ablakba, akkor (gondolom) az utolsó hozzászólás bevillan. de utána kakukk. de az is csak 1-2 sec. utána megint tök üres az ablak.

Idézet: FleetCommand

Mit ertesz azon, hogy nem jeleniti meg a szoveget? Egyaltaln nincs semmi az ablakban (az mondjuk fura lenne), vagy csak a hatterrel azonos szine van, avagy csupan kiugrik allandoan a chat-szoveg az ablakbol?

Amennyiben hatterszinu, akkor a Formatting.lua fajlt nezd meg a BCDC mappajaban, ott tudod a szineket atalitani. Ha pedig kiugral.. hm.. akkor az valami frissen-telepitett-win98-as bug, meg ember nem mondta meg, mit csinalt vele, de egy valami telepitese utan mukodik..

esetleg... :rolleyes:

Tehát amint írtam korábban is: két megoldás..
vagy használj Windows 2000/XP-t, vagy pedig légy türelemmel és telepítsd fel a korábbi programjaidat, előbb-utóbb rendbe fog jönni.. addig pedig ..

#197 Felhasználó inaktív   phan_tom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 19:38

Üdv!

Mostanában telejesen kikészít a dc. A BCDC++ 0.306 klienst használok, és tíz percenként kidob egy hibaüzenetet. (Unhandled Exception, bla-bla.......)
A progi megy tovább, de így is nagyon idegesítő ez a plusz ablak.

Valaki tapasztalt hasonlót?
"Fear is the path of the dark side.....  I sense much fear in you.."

#198 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 19:51

Idézet: phan_tom - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 20:38

Üdv!

Mostanában telejesen kikészít a dc. A BCDC++ 0.306 klienst használok, és tíz percenként kidob egy hibaüzenetet. (Unhandled Exception, bla-bla.......)
A progi megy tovább, de így is nagyon idegesítő ez a plusz ablak.

Valaki tapasztalt hasonlót?

Nekem ugyan a 306-os stabilan működött (jóval stabilabban, mint a 401-es verzió pl), próbálkozhatsz egy újratelepítéssel, vagy - ha nagyon nem segít más - , tedd fel a 305-öset, amíg meg nem jelenik a 402 (a 402 stabilnak tűnik egyelőre az svn alapján, de nem tudom, mikor jelenik meg és mi lesz belőle addigra..) :think:

szerk: ja, ha kinn van az unhandled exception ablak, ne nagyon futtasd a dc-t sokáig, mert bármi történhet, hiszen a háttérben mellette működő program tevékenysége már nem teljesen normális :) úgyhogy zárd be, aztán OK..

Szerkesztette: FleetCommand 2004. 04. 29. 19:53 -kor

#199 Felhasználó inaktív   phan_tom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 19:54

De ha újratelepítem,akkor a futó letöltéseimet tudom folytatni?
"Fear is the path of the dark side.....  I sense much fear in you.."

#200 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 21:24

Idézet: phan_tom - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 20:54

De ha újratelepítem,akkor a futó letöltéseimet tudom folytatni?

Mentsd el a queue.xml-t meg a dcplusplust egy másik mappába, telepítés után meg vissza.

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.