Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 11:28
Mondom 50-50% még a szakemberek véleményének megoszlása is, több cikket is olvastam. Egyes kutatók szerint még a hirtelen bölcsőhalál esélye is kisebb, ha együtt van a szülő a gyermekkel.
A lényeg, hogy most is a "saját" helyén van a gyerek, csak esetleg mellette lehet a szülő is. Később ez szűnne meg.
arra meg ott a légzésfigyelő és én is úgy tudom h nem gyakori, inkább csak biztos ami biztos alapon szokták erre figyelmeztetni a szülőket. azt mondjuk tudom h gyerekneveléssel kapcs bármilyen kérdésben általában 2 egymással szembenálló vélemény terjedt el, és van aki az egyikre esküszik van aki a másikra.
'anyuci baba mellett alszik' megoldás tűnik a legkompromisszumosobbnak, feltéve h ez anyucinak és apucinak is jó.

én nem biztos hogy díjaznám, de ugyi embere válogatja és úgy is a hormonok fognak dönteni
cucli/ujj-val kapcs ugyanez a helyzet. cuclihívők szerint cuclit lehet fertőtleníteni, míg az ujjat nem. (bár akkoriban a gyerek úgy is mindent megrág szal lehet tökmindegy

) viszont ha nincs kéznél azonnal egy tiszta cumi az szívás. és állítólag arról könyebb leszoktatni a gyerkőcöt, mert el tudod venni tőle igaz nagy ordítozások árán. cuclitagadók szerint pedig az ujj mindig kéznél van, kevesebb emiatt az ordítás.

kb ennyit hallottam erről eddig.